Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΠΙΔΑ-ΙΩΝΙΚΟΣ

Άλλο ένα παιχνίδι για πολύ γερά νεύρα  στο κλειστό του ΕΥΜΟΙΡΟΥ.
Νικήτρια η ΑΣΠΙΔΑ μετά από παράταση (72-72)  με 86-82.
Σε όλη τη διάρκεια του το παιχνίδι ήταν αμφίροπο με σπουδαίες στιγμές και για τις δύο ομάδες.
Με πλεονέκτημα στην ρακέτα η ΑΣΠΙΔΑ με μια τρελλή ευστοχία στην περιφέρεια και κυρίως στα τρίποντα τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο ο ΙΩΝΙΚΟΣ.
Ότι σούταρε από την περιφέρεια η ομάδα του ΙΩΝΙΚΟΥ ήταν μέσα . Αντίθετα τα ποσοστά ευστοχίας της γηπεδούχου ήταν προβληματικά.
Απόλυτη ισοροποία τρόμου στο σκορ .  Στο δεύτερο μέρος η Ασπίδα βελτίωσε τα ποσοστά της . Πήρε περισσότερες προσπάθειες για σουτ και λιγότερο χτύπησε μέσα στην ρακέτα.
Το ακριβώς αντίθετο με τον Ιωνικό. Δεν πήρε πολλές προσπάθειες για σουτ και όσες πήρε δεν είχαν την απόλυτη επιτυχία του πρώτου μέρους. Άλλαξε την επιθετική του τακτική με περισσότερες ατομικές προσπάθειες μέσα στη ρακέτα.
Και η διαφορά στο σκορ πάντα κοντά πότε με την μία πότε με την άλλη ομάδα να περνάει μπροστά.
Στα τελευταία δεύτερα του 4ου Δεκαλέπτου η ΑΣΠΙΔΑ ήταν μπροστά με τρεις πόντους αλλά με ένα τρίποντο στα 00.14  ο ΙΩΝΙΚΟΣ  ισοφάρισε και πήγε το παιχνίδι στην παράταση.
Στην πεντάλεπτη παράταση η ΑΣΠΙΔΑ είχε πιο πολύ ενέργεια και θέληση και πήρε μια πολύ σπουδαία νίκη .
Στο σύνολο οι παίκτες που πήραν τον κυρίως χρόνο συμετοχής είχαν δύο όψεις .
Κάτι σαν μιστερ ΤΖΕΚΥΛ και ΧΑΙΝΤ.
Με  κάποιο επιπόλαιο λάθος τους σε καθοριστικά σημεία έδιναν το δικαίωμα στον αντίπαλο να ξαναμπεί στο παιχνίδι και από την άλλη έβγαζαν μάτια  με την προσπάθειά τους τα τελειώματα τους τις πάσες κλπ.
Αυτή είναι όμως η ουσία και η άγρια ομορφιά του μπάσκετ.
 Και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική μέρα  (ΣΚ) οι φίλαθλοι της ΑΣΠΙΔΑΣ την γεύτηκαν με αίσια κατάληξη.
Για μια ακόμη φορά το γήπεδο ήταν γεμάτο και οι θεατές έφυγαν ικαονοποιημένοι τόσο από τη νίκη όσο και από το πολύ καλό θέαμα που πρόσφεραν οι παίκτες των δύο ομάδων.
Η διατησία κάποιες καθοριστικές στιγμές δεν στάθηκε στο 'ύψος της  παρόλο που προσπάθησε να περάσει αυστηρό μήνυμα με τις τεχνικές αδικαιολόγητες για μένα ποινές  ότι είναι τα αφεντικά του παιχνιδιού.
 Κάπου χάθηκε η μπάλα και ακούσθηκαν κάποιες διαμαρτυρίες παραπάνω.

Aπόσπασμα  παιχνιδιού
http://youtu.be/zs3iy_rwE6g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου