Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Εδώ και λίγα χρόνια όταν έχω χρόνο προσπαθώ να κάνω απολογισμό συνήθως του πρώτου γύρου στα διάφορα πρωταθλήματα.
Δύσκολη δουλειά  .Χρειάζεται να ανατρέξεις σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια να θυμηθείς παράπονα σχόλια κλπ.
Η δουλειά φέτος είναι ποιο εύκολη τουλάχιστον για τον πρώτο όμιλο του Ανδρικού.
Ζήτησα και έγινε μια ανασκόπηση όπως τα έζησε σαν προπονητής και φυσικά χατήρι δεν χαλάει
ο Παναγιώτης Σπανός.








ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ Μ.Γ.Σ. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ

ΗΡΑΚΛΕΙΑ: Είναι κρίμα που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα. Η περιοχή της Ηράκλειας είναι τεράστια με πολύ κόσμο και σίγουρα το να μην έχει ομάδα μπάσκετ είναι κακό. Πάντως  όπως είχε στηθεί η ομάδα ήταν πολύ αδύναμη και πιθανόν να μην έκανε πάνω από μία με δύο νίκες.

ΠΑΝΘΗΡΕΣ: Ομάδα που κατεβαίνει πρώτη φορά σε ανδρικό πρωτάθλημα. Λογικά ετοιμαζόταν για το ΄Β Τοπικό και της προέκυψε η Ά κατηγορία. Αδύναμη ομάδα, αφού απαρτίζεται από νεαρούς κυρίως αθλητές. Όμως γνωρίζοντας τον coach Καλφόπουλο (τον είχα ως αθλητής προπονητή) στόχος του είναι η ανάδειξη νεαρών αθλητών που θα πλαισιώσουν στο μέλλον την ομάδα. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι στα παιδικοεφηβικά κάνουν αξιοπρόσεκτη πορεία. Πάντως, όσο αναφορά το ανδρικό πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν τον υποβιβασμό από  την κατηγορία.

ΔΟΞΑΤΟ: Μπασκετική ομάδα με τους περισσότερους αθλητές να έχουν παραστάσεις από την κατηγορία αλλά και  από μεγαλύτερες  κατηγορίες. Αν πλαισιωνόταν από κάποιους  νέους αθλητές και αν οι προπονήσεις τους ήταν πιο συχνές σίγουρα θα πήγαιναν πιο καλά στο πρωτάθλημα γιατί το σίγουρο είναι ότι μπάσκετ ξέρουν. Δύσκολα θα αποφύγουν τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Α.Ο.ΣΕΡΡΩΝ: Η πρώτη ομάδα που έπαιξα όταν ήρθα φοιτητής στις Σέρρες. Ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος αν αναλογιστούμε ότι στην πραγματικότητα η ομάδα έγινε μέσα σε μία εβδομάδα. Έχει παίκτες που ξέρουν την κατηγορία, παίκτες που έχουν κερδίσει πρωτάθλημα και κύπελλο στην συγκεκριμένη κατηγορία με την ομάδα του Ορφέα Ν. Σκοπού( Καραμπατζιάκης,  Δώδος, Λαδιάς, Παπαδόπουλος), ένα παίκτη που κάνει πολύ καλό πρωτάθλημα και προσφέρει ποιότητα (Στόϊκο) και ένα προπονητή που έχει το ταλέντο να δημιουργεί ομάδες και να δίνει το δικό του στίγμα όπου και αν δούλεψε. Σκληρή ομάδα, με προσανατολισμό στην άμυνα, με δύσκολη έδρα ( δύσκολα θα περάσει ομάδα από την έδρα της στο 2Ο γύρο). Από ότι γνωρίζω στόχος τους ήταν η σωτηρία, πιστεύω όμως ότι θα παλέψει με Σιδηρόκαστρο και Ηρακλή Καβάλας για τη τέταρτη θέση.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΒΑΛΑΣ: Επίσης έκπληξη του πρωταθλήματος, δυνατή ομάδα στην έδρα της, εκτός πάλεψε όλα τα παιχνίδια (κέρδισε το ένα έχασε στο τέλος τα άλλα δύο). Με καλύτερο και πιο γυμνασμένο παίκτη τον Ρότσα και με παιδιά στην ομάδα που παλεύουν σε κάθε φάση (καμιά φορά πιο σκληρά από το πρέπον)  είναι δύσκολος αντίπαλος για οποιονδήποτε κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει. Θα παλέψει με Α.Ο.Σ. και Σιδηρόκαστρο  για την 4η θέση.

ΡΟΥΠΕΛ ΣΙΔΗΡΟΚΑΣΤΡΟΥ: Τα τελευταία γεγονότα χάλασαν την κάποια καλή εικόνα που είχαν δημιουργήσει στην αρχή. Σίγουρα ότι και να έδωσαν οι διαιτητές, σωστό ή λάθος, το να τους χτυπήσεις είναι λάθος και μάλιστα τραγικό γιατί κάνεις κακό στον εαυτό σου, στην ομάδα σου, στιγματίζεσαι, αλλά επίσης μπορεί να προκαλέσεις κακό που μπορεί να σε ακολουθεί σε όλη σου τη ζωή. (Για τους διαιτητές θα αναφερθώ παρακάτω). Στο Δοξάτο έχω ακούσει την μία πλευρά για τι έγινε, άλλα μετά από αυτά που έγιναν στην Καβάλα θα πρέπει να ήταν όλοι πιο υποψιασμένοι στο τι μπορεί να γίνει. Μπορεί το Σιδηρόκαστρο να έκανε πάλι λάθος αλλά άντε να τους εξηγήσεις ότι ο ένας διαιτητής που είναι αδερφός αθλητή που παίζει στην αντίπαλη ομάδα είναι αντικειμενικός. Στόχος τους πλέον να τελειώσει η χρονιά. Με μείον 4 δελτία δεν ξέρω τι πορεία θα έχουν πλέον, είμαι όμως σίγουρος ότι ειδικά μέσα στην έδρα τους θα υποφέρουν όλοι οι αντίπαλοι τους. Εκκρεμεί η απόφαση για το παιχνίδι με το Δοξάτο (αν υπάρχει μηδενισμός η αφαίρεση βαθμών) οπότε λογικά η 4η με 6η θέση, είναι η θέση που θα τερματίσει το Ρούπελ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ: Καλή ομάδα, με καλό προπονητή και με ένα παίκτη σταρ (Ζαρωτιάδης) που και ποιότητα δίνει στην ομάδα και εμπειρία. Με 2 ήττες μέχρι στιγμής, μία στον πόντο από τον Α.Ο.Σ.  και μία από εμάς (σχετικά εύκολα), σίγουρα στόχος της ομάδας η 2η θέση. Παιχνίδια κλειδιά το παιχνίδι μέσα στην Χρυσούπολη , το μεταξύ μας παιχνίδι μέσα στην Καβάλα και το παιχνίδι που θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον από όλες τις πλευρές (μετά από αυτά που έγιναν στο πρώτο γύρο) μέσα στο Σιδηρόκαστρο. Βέβαια, με τυχόν νίκη του Αστέρα στο παιχνίδι με την Χρυσούπολη το τοπίο ξεκαθαρίζει.

ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ: Περίεργη ομάδα που στη μέρα της μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε, αλλά και ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί σαν ηφαίστειο. Ξεκίνησε ως φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης αλλά η ήττα από εμάς στις Σέρρες και πολύ περισσότερο η ήττα μέσα στον Αστέρα την έβαλαν στην θέση του κυνηγού. Γεμάτη ομάδα, με έμπειρους και καλούς παίκτες οι οποίοι θα πρωταγωνιστούσαν και σε παραπάνω κατηγορία οι οποίοι όμως πολλές φορές δεν μπορούν να τιθασεύσουν το πάθος τους και την θέληση τους για διάκριση και για αυτό το λόγο πολλές φορές παρεκτρέπονται. Δύσκολα θα κερδίσει κάποιος μέσα στην έδρα της. Παιχνίδι κλειδί το μεταξύ μας την επόμενη αγωνιστική μέσα στη Χρυσούπολη. 

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ: Η δικιά μας η ομάδα εξαρχής στήθηκε για να προωθήσει τα νεαρά παιδιά της Ακαδημίας των Ικάρων ( Ίκαροι – Πανσερραϊκός – ΑΕΣ είναι μία ομάδα) και ο Πανσερραϊκός να λειτουργεί σαν προθάλαμος για συλλογή εμπειριών και όσοι είναι ικανοί να αγωνιστούν σε μεγαλύτερο επίπεδο να μεταπηδούν στην ομάδα των ΙΚΑΡΩΝ. Σε ένα μεγάλο βαθμό το έχουμε καταφέρει αφού μέχρι τώρα 15 παιδιά από το παιδικό!!!!!!! έχουν αγωνιστεί στις 8 αυτές αγωνιστικές από 1 έως 3 φορές. Δεν εννοώ σε κάποια παιχνίδια αλλά σε όλα, ακόμη και στα δύσκολα και σε σημεία που η μπάλα έκαιγε και όχι για 1 ή 2 λεπτά. Η ομάδα η δικιά μας αποτελείτε από 3 προπονητές τμημάτων υποδομής (Παπαδόπουλος, Σουτζόπουλος , Γκούτζιας ), 2 γιατρούς που εξετάζουν 3 φορές το χρόνο όλα τα παιδιά της Ακαδημίας (Σιουσιουλούδης: γενικής Ιατρικής, Ιακωβίδης : οδοντίατρος) καθώς και αθλητές που έχουν παίξει σε μεγαλύτερη κατηγορία( Γιαβρόπουλος, Τσινόπουλος, Τεπεκιτζής, Γεωργιανός  συν τους Παπαδόπουλο, Σουτζόπουλο , Γκούτζια, Σιουσιουλούδη,  Ιακωβίδη) αλλά και νεαρά παιδιά που είναι φοιτητές στην πόλη των Σερρών και είναι ιδιαίτερα εξελίξιμα (Χριστοφορίδης, Ζίσκας, Καβαργύρης, Λούκος). Επίσης 7 από τους παραπάνω έχουν ανεβάσει τουλάχιστον 1 φορά ομάδα σε παραπάνω κατηγορία. Η αλήθεια είναι ότι η προετοιμασία που κάναμε ήταν εξαιρετική με πρωινές προπονήσεις στο στάδιο, με απογευματινές που πολλές φορές ξεπερνούσαν τις 3 ώρες για αυτό νομίζω ότι είμαστε και οι πιο γυμνασμένη ομάδα στην κατηγορία. Επίσης στις 4 προπονήσεις που κάνουμε την εβδομάδα είμαστε σε όλες σχεδόν πλήρεις. 
Με απολογισμό 8 στα 8 και με τους δεύτερους να έχουν ήδη 2 ήττες νομίζω ότι πολύ δύσκολα θα χαθεί 1 από τα 2 εισιτήρια που οδηγούν στα πλει οφ για άνοδο στην ΄Γ  Εθνική. Θεωρώ ότι αθλητές  όπως ο Παπαδόπουλος, Σουτζόπουλος και  Ιακωβίδης θα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι σε οποιαδήποτε ομάδα της κατηγορίας. Όπως επίσης θεωρώ ότι ο Σουτζόπουλος είναι μακράν ο πιο πλήρης  παίκτης της κατηγορίας και ο πιο εξελίξιμος και σίγουρα η θέση του είναι για πολύ πιο ψηλά.
Τέλος, χρωστώ μία απάντηση προς τον σύνδεσμο Διαιτητών Θράκης για δήλωση που έκαναν και αναφέρθηκαν στο όνομά που περί απρέπειας και υπονόμευσης. Εγώ απλά θα πω ότι οι διαιτητές είναι για να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν στέλνοντας σε όλο τον ηλεκτρονικό τύπο βαρύγδουπες δηλώσεις ζητώντας 15 λεπτά δημοσιότητας. Εγώ για να μπορέσω να είμαι γνώστης σε αυτό που κάνω, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνω λάθη, έπαιξα μπάσκετ σε ένα Α επίπεδο για 10 χρόνια, πήρα το πτυχίο του διαιτητή το 1999 και έπαιζα για πολλά χρόνια μέχρι που υπήρχε ασυμβίβαστο, είμαι προπονητής 15 χρόνια, παίζω γραμματεία από τότε που ήμουν φοιτητής, οπότε το μόνο που ζητάω από τον εκάστοτε διαιτητή είναι να είναι τουλάχιστον γνώστης των κανονισμών γιατί αυτός κάνει το χόμπι του και αμείβεται ενώ εγώ κάνω την δουλεία μου. Όσο αναφορά τους διαιτητές στο παιχνίδι (παιδικό) που διαμαρτυρήθηκα και έκανα και ένσταση η οποία εκκρεμεί και λάθος έκαναν στη συμπλήρωση του φύλλου αγώνα ( 3 διαφορετικά σκορ, 2 διαφορετικοί νικητές) και βασικούς κανονισμούς αγνοούσαν (στα 2 τελευταία λεπτά του αγώνα μετά από time out η μπάλα μεταφέρετε μπροστά) και δεν νομίζω να έχουν παίξει και ποτέ μπάσκετ αξιώσεων και σίγουρα δεν έχουν κάνει ποτέ τον προπονητή.  Οπότε ας ασχοληθούν λίγο παραπάνω με το άθλημα γιατί μόνο καλό θα τους κάνει. Επίσης δεν έδωσα δικαίωμα άλλη φορά οπότε μπορεί και αυτό κάτι να σημαίνει.
Ευχαριστώ πολύ, συνέχισε την πολύ καλή δουλειά που κάνεις όσο πιο αντικειμενικά μπορείς.
ΣΠΑΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ






3 σχόλια:

  1. σε ουτε εναν μηνα θα φανει ποιος επρεπε να κερδισει τον αγωνα Τιτανες-Πανσερραικος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπραβο στον σπανο!πολυ μεγαλος προπονητης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπορεί το Σιδηρόκαστρο να έκανε πάλι λάθος αλλά άντε να τους εξηγήσεις ότι ο ένας διαιτητής που είναι αδερφός αθλητή που παίζει στην αντίπαλη ομάδα είναι αντικειμενικός. Αυτο που ειπε ο Σπανος τα λεει ολα!!! Οταν στην εκασαμαθ που ειναι το πρωτο σκαλι του μπασκετ εκει που τα παιδια μαθαινουν γινονται τετοια τι να πει κανεις ξεφτιλα!! Λαθος το ξυλο μεγαλο αλλα ρε μαγκες κανετε τα παντα για να σκεφτομαστε ολοι απο μεσα μας διαφορα. ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΤΣΙΠΑ ΣΤΗΝ ΕΚΑΣΑΜΑΘ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή