Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ

ΆΜΥΝΑ"    "ΕΚΑΤΟ "   !!!!!!!!
Από το πρώτο λεπτό μέχρι την λήξη το σκηνικό ήταν ίδιο.
Πίεση από την αρχή του γηπέδου μπας και κάνει λάθος ο αντίπαλος.
Δύναμη πίεση και τρέξιμο.............αποτελέσμα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες.
Ο γηπεδούχος ήταν με την πλάτη στον τοίχο.
Οι επιλογές του λίγες οπότε θα έπρεπε να πιέσει σε όλο το γήπεδο και να τρέξει

.Αν το παιχνίδι πήγαινε 5 εναντίον 5 τότε λίγο πιο πολύ πίεση λίγο ζώνη γιατί ποιός θα πηδούσε για ρημπάουντ???
Οι Καψάλης και Ιωαννίδης ήταν οι αιχμές για τον Αρίωνα. Αν ήταν σε καλή μέρα μπορούσε να ελπίζει.
Δύο παικτες να σταματήσει είχε η Ασπίδα.
Εναλλαγές στην άμυνα τους να κοπεί το ντράιβ
.Ο Καψάλης είχε πάθος αλλά μπλοκαρίστηκε πάρα πολύ  καλά Μια από τα ίδια και ο Ιωαννίδης.
Όταν δεν έβγαινε το ντράιβ λόγω πίεσης δεν υπήρχε καλή δεύτερη επιλογή και την μπάλα συνήθως την έχαναν ή έκαναν λάθος πάσα.
Στον Αρίωνα δεν βγήκε η άμυνα Εκατό.
Δεν είχε το ρημπάουντ δεν είχε πολλές επιλογές και μοιραία ειδε την αντίπαλο να φτιάχνει διαφορά 10 πόντων σχετικά γρήγορα.
Σιώρας
Με περισσότερες επιλογές παρόλες τις απουσίες των Καραμπέκη Κουμπάνη (τραυματίες) η Ασπίδα είχε καλύτερο ρυθμό ο Δ.Τατάρης ήταν πολύ καλός στην αρχή και στα δύσκολα του παιχνιδιού και μαζί με τον Σταυριανό ως οι πιο παλιοί έδιναν τον ρυθμό.
Την σκυτάλη πήραν ,με την σειρά τους οι Λιβησιανός ο Πετς ο οποίος τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να προσφέρει περισσότερα.
Οργανωτικά οι Σιώρας και Οικονόμου πλην κάποιων στιγμών εκνευρισμού ήταν πολύ καλοί.







Τον Οικονόμου παρακολουθούσε η οικογένειά του που ήρθε από την Ελασσώνα.
Γιαννάκη το τσίπουρο και το ανεβατό για να μην ξεχνιόμαστε!!!!!!











Έκπληξη ευχάριστη  η εμφάνιση του Γιώργου Κωττάκη που ήταν άψογος .
Νο 14 Κωττάκης
Μαχητικός καθάρισε ειδικά στο τέταρτο δεκάλεπτο στην ρακέτα  συν τους πόντους που πέτυχε.
Το χρωστούσε στον εαυτό του .
Από την στιγμή που είχε περιορίσει στο ελάχιστο τους Καψάλη και Ιωαννίδη το πιο σημαντικό πρόβλημα ήταν ο μικρός Σαββουλίδης που με τα δύο τριποντά του αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά πιο αξιόπιστη λύση.
Οι υπόλοιποι κινήθηκαν από την μετριότητα έως την αφάνεια.
Η ένταση του παιχνιδιού με τον τοπικό χαρακτήρα που είχε άναχε λίγο παραπάνω τα αίματα και ευτυχώς η ψυχραιμία κυριάρχησε.
Πολλά φάουλ και αν οι δύο διαιτητές σφύριζαν τα πάντα το παιχνίδι θα σταματούσε κάθε λίγο.

Σαν συμπέρασμα η ΑΣΠΊΔΑ ήταν πιο γεμάτη σε όλες τις θεσεις με καλύτερη οργάνωση και διάθεση και δίκαια κέρδισε.

Και τον τίτλο του καλύτερου φιλάθλου κερδίζει ο μικρός
Βασίλης.




 

7 σχόλια:

  1. ααααχχχχχχ ασπιδααααααα!!!!!!!
    http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=%CE%B1%CE%BD%CE%BF%CE%B9%CE%BE%CE%B5%20%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%B1&source=web&cd=2&cad=rja&sqi=2&ved=0CDIQtwIwAQ&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D3Fyc5sJ6C4o&ei=g0-xULfZHYTXtQam-oGwAg&usg=AFQjCNGVWp_vlVlMHTqK81n4n_8Nat4fsQ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΡΙΩΝ-ΑΣΠΙΔΑ

    Χαίρεται! Επισκέπτομαι ανελλιπώς το site, αλλά για πρώτη φορά γράφω κάτι, με αφορμή το χθεσινό τοπικό ντέρμπι. Για Τρίτη φορά φέτος παρακολούθησα τον Αρίωνα και για πρώτη την Ασπίδα.

    Ο Αρίωνας με απογοήτευσε. Ξεκίνησε καλά φέτος, αλλά κυρίως η απώλεια τον Ντράγκαν του στοίχισε. Στα 2 τελευταία ματς εντός, με Εθνικό και Ασπίδα, έδειξε εικόνα ελλιπέστατης ομάδας, με πολλούς παίχτες που όταν παίζουν είναι περισσότεροι αρνητικοί, παρά θετικοί. Χθες λοιπόν που ο καλύτερος επιθετικός τους ο Καψάλης ήταν σε κακή μέρα, ενώ φέτος και ο Τζελεπάκης έχει περιορισμένη συμμετοχή (ποιος ο λόγος;), η ήττα ήρθε φυσιολογικά. Κρατάω πάντως το ότι οι παίχτες του έκαναν μεγάλη αμυντική προσπάθεια και κυρίως στο α’ μέρος ανάγκασαν την Ασπίδα σε πολλά λάθη.

    Αντιθέτως, η Ασπίδα με εντυπωσίασε. Τόσα χρόνια ήταν μια ομάδα με νέους, ταλαντούχους παίχτες, αλλά με περιορισμένες δυνατότητες. Χθες είδα ένα πλήρες σύνολο, με βάθος σε όλες τις θέσεις, κυρίως μέσα στη ρακέτα τα νούμερα 12 και 14 έκαναν θραύση. Έχοντας μόνο ένα ματς, στην Αλεξανδρούπολη με το «φαβορί» Εθνικό για 3 πόντους, πιστεύω έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν ότι θα παίξουν γερά για την άνοδο μέχρι τέλους.

    Πάντως, χωρίς καμία διάθεση αντιπαράθεσης, θα ήθελα να πω ότι ορισμένοι παίχτες της Ασπίδας πρέπει να είναι λίγο πιο χαμηλών τόνων και να αποβάλλουν ένα στυλάκι βεντετισμού που είχαν χθες. ΟΚ, ίσως αυτό οφείλονταν στο ότι ήταν τοπικό ντέρμπι, ίσως παρασύρθηκαν και από κάποιους φιλάθλους της (αλήθεια, ένας κύριος με μπλε μπουφάν πίσω από τον πάγκο της Ασπίδας, που συνέχεια γκρίνιαζε στους διαιτητές, τι νόμιζε ότι παρίστανε); Το καλύτερο παράδειγμα για όλους τους παίχτες της Ασπίδας αποτελεί ο Τατάρης, παίχτης που τόσα χρόνια κοσμεί το Ξανθιώτικο ερασιτεχνικό μπάσκετ: Και χθες έκανε καλό παιχνίδι, χωρίς να αρχίζει άσκοπους διαλόγους με διαιτητές ή με αντίπαλους παίχτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο διαιτητής ο Κολοκυθάς που έφαγε ξύλο την προηγούμενη εβδομάδα και διετήτευσε χθες, ποιος είναι; Ο κοντός με τα γυαλιά ή ο άλλος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 10.54
    Συμφωνώ κατά γράμμα μαζί σου.
    11,36 Όχι ήταν ο άλλος !!!!!!

    1,00 Η μαρινέλα που κολάει ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. δεν νομίζω ότι το βεντετισμός ήταν η ορθή λέξη.Τα παιδιά αυτά δεν είχαν δώσει κάποια αφορμή μέχρι τώρα και ελπίζω να μην δώσουν και στο μέλλον.Πιο πολυ πάθος και επιθυμία για νίκη που τους παρέσυρε,θα το έλεγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλε νομίζω ότι το ίδιο θα πρέπει να πεις και στους παίκτες της ομάδας σου ,του αρίωνα.Οι παίκτες της ασπίδας δεν μίλαγαν μόνοι τους αλλά με έναν συγκεκριμένο παίκτη σας ο οποίος τιμωρήθηκε και με τεχνική ποινή γιατί ενώ σταμάτησε ο διάλογος με το παίκτη της ασπίδας αυτός συνέχισε να βρίζει όποιον έβρισκε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταρχάς δεν είναι η "ομάδα μου" ο Αρίωνας, αν και δεν κρύβω ότι τον υποστήριζα χθες, καθώς εκεί παίζουν 3 φίλοι μου. Ειλικρινά εύχομαι η Ασπίδα να παραμείνει δυνατή μέχρι τέλους και σίγουρα θα πάω να δω και κάποια ματς στην έδρα της (π.χ. με τον Εθνικό) και θα την υποστηρίξω. Όπως την είδα χθες, και όπως είδα και τον Εθνικό πριν 2 εβδομάδες, η Ασπίδα μου φάνηκε πιο πλήρης και θα ήθελα να τερματίσει πρώτη και να διεκδικήσει την άνοδο στο Final-4.
    Ανακαλώ τη λέξη "βεντετισμός" αν εκλαμβάνεται ως βρισιά, και ναι, έχει δίκιο ο παραπάνω για το Νο12 του Αρίωνα, που πήρε τεχνική ποινή. Αν και θα έπρεπε λίγο νωρίτερα να είχε πάρει Τ και το Νο5 της Ασπίδας.
    Τέσπα, υποστηρίζω τις Ξανθιώτικες ομάδες (άλλωστε 2 ανδρικές έμειναν) και από τη στιγμή που η Ασπίδα αποδείχθηκε ανώτερη χθες, καλύτερη να διεκδικήσει αυτή και όχι ο Αρίωνας την άνοδο στο τέλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή