Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τζάμπα μάγκες Δελτίο τύπου ΣΔΚΘ

Νίκησε ο Αστέρας το Ρούπελ στο ντέρμπι και έχασε το μπάσκετ με τα όσα έγιναν στο παρκέ.
Δεν ξέρω πως πρέπει να χαρακτηριστεί  η συμπεριφορά κάποιων παικτών του Ρούπελ που επιτέθηκαν στον δεύτερο διαιτητή Β.Κολοκυθά . 
Μαγκιά -ιερή αγανάκτηση ,  γιατί ένιωσαν ότι με κάποια λάθος σφυρίγματα τους αδίκησε παράφορα ?????
   Αν συμπεριφέρονται έτσι για ένα παιχνίδι τότε τι πρέπει να κάνουν στα μέτρα που τους ράβει η τρόικα?????
Γιατί εκεί δεν βλέπω να αντιδρά και πολύς κόσμος.
Καταλαβαίνω ότι σε στιγμές έντασεις μια λάθος απόφαση μπορεί να τινάξει ένα παιχνίδι.
Είναι κανένας τέλειος  πόσο μάλλον σε ένα παιχνίδι όπως το μπάσκετ που έχει τόσους κανονισμούς και πρέπει να είναι στην τσίτα οι διαιτητές???
Λάθη κάνουν όλα αλλά το ξύλο λύνει τίποτα ???
Αντίθετα  τους συγκεκριμένους παίκτες και στην ομάδα τους τους φορτώνει πολλά προβλήματα.
Αν πιστευαν ότι μπορούν να χτυπήσουν μία από τις δύο θέσεις τώρα ας το ξεχάσουν .
 Η ουσία είναι πως κάποιοι παίκτες έδειξαν πως δεν πρέπει να είναι στο παρκέ γιατί μόνο αθλητικό παράδειγμα δεν είναι. 
Ο πρώτος διαιτητής κράτησε τα δελτία των παικτών και ο θεός βοηθός.
Τζάμπα μάγκες.................

Ανακοίνωση του ΣΔΘ
 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΔΡΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
     ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: ΣΟΛΩΝΟΣ 9β, Τ.Κ. 68200 
     ΤΗΛ.   : 25520-29547
     FAX    : 25520-29547, 26522
     ΑΦΜ : 998739050, Δ.Ο.Υ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
                  Ν.Π.Ι.Δ. ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟ
e-mail: sdk_thrakis@yahoo.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

            Τις τελευταίες αγωνιστικές ζήσαμε στιγμές απείρου κάλλους, με πρωτοφανείς φραστικές επιθέσεις, κατάπτυστες ύβρεις και χειροδικία κατά Διαιτητών-μελών του Συνδέσμου μας. Πρωταγωνιστές αυτών των εικόνων ντροπής, οι ίδιοι οι  αθλητές, προπονητές και μέλη των Διοικήσεων των ομάδων!

Καταγγέλλουμε δημόσια  συμπεριφορές όπως:
   Τις δηλώσεις του προπονητή των Σερρών Παναγιώτη Σπανού που συνιστούν
υπονόμευση και απρέπεια.
   Τους κατ’ επανάληψη ανώνυμους σχολιασμούς του «γνωστού» παράγοντα …Σάββα της ομάδας των Φερών που χαρακτηρίζονται «το λιγότερο ατυχείς».
   Το Ρεσιτάλ εμετικών ύβρεων που δίνει σχεδόν σε κάθε αγωνιστική  από την κερκίδα και το site της ομάδας, ο προπονητής της Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κος Νίκος Παπαδόπουλος.
Τις  επικίνδυνα γραφικές  δηλώσεις του προπονητή της Α.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ κου Μανόλη Δαφτσή.
   Την απρόκλητη και άνανδρη  επίθεση σε Διαιτητή από αθλητές της ομάδας του Ρούπελ Σιδηροκάστρου.
και καλούμε τους πάντες να πάρουν θέση ως οφείλουν, όπου και αν ανήκουν.

Κάθε ανοχή είναι συνενοχή και αυτό ας το λάβουν υπόψη οι διοικήσεις των ομάδων. Ας μην πιστεύουν οι  σύμβουλοι και τα στελέχη της Ε.ΚΑ.Σ.Α.ΜΑ.Θ. ότι οι δειλοί ψιθυρισμοί τους για διαφωνίες που έχουν για την νοοτροπία και τις πρακτικές των ομάδων αρκούν. Όλα αυτά τους εκθέτουν απέναντι στην αθλητική κοινωνία.

Καμία παρόμοια επανάληψη γεγονότων, καταστάσεων και πρακτικών δεν θα γίνει ανεκτή από εδώ και πέρα. Ο καθένας ας πάρει τις ευθύνες του οι οποίες μάλιστα σε πολλές των  περιπτώσεων δεν είναι ασφαλώς απλά πειθαρχικές, αλλά και ποινικές.

Καθαρές κουβέντες ! Αυτές οι συμπεριφορές θα παταχθούν σκληρά. Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τον Νόμο.

Για το Δ.Σ. του Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ

                    -Ο-                                                                                    -Η-
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                          ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Δημήτριος Μιχέλης                                                        Μαρία Τουτζαράκη

6 σχόλια:

  1. Ωραίοι οι τύποι του Ρούπελ... Έδειξαν τον ανδρισμό τους έτσι μάλλον. Ο διαιτητής σε τι κατάσταση είναι ξέρουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΟΝΟ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΟΜΑΔΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ? ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΕΣ. ....ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΠΑΠΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στην ανακοίνωση του συνδέσμου διατητών θα ηθελα να καταδικάσω συμπεριφορές βίας και ειδικότερα χειροδικίες.
    Παράλληλα όμως θα ήθελα να αναφερθώ στο πρόσφατο παιχνίδι που ήμουν παρών μετάξύ των εφήβων ΑΕ Κομοτηνής και Ασπίδας Ξάνθης, όπου παίζουν αθλητές στο πλήθος τους ηλικίας 17 ετών, βρίσκονται στην τάξη της Γ λύκειου με βεβαρημένο καθημερινό πρόγραμμα και οι ομάδες κάνουν τα πάντα τα παιδιά να μπορούν να έρχονται στις προπονήσεις και να παράλληλα να αγωνίζονται.
    Στον συγκεκριμένο όμως αγώνα όσο ήρεμος και με την καλύτερη διάθεση να είχες πάει και να ήθελες στο τέλος με την ίδια διάθεση να φύγεις δεν θα το είχες καταφέρει. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος η διαιτησία της κας Τσακιράκη για ακόμα μια φορά να το πω κόσμια ήταν "απαράδεκτη". Ηταν επακόλουθω και λογικό οι θεατές να αντιδράσουν και να προβούν και σε παρατεταμένες φωνές.
    Ας καταλάβουν οι διαιτητές ότι τα πρωταθλήματα τα επανδρώνουν αθλητές μικρής ηλικίας, τα παιδιά ιδρώνουν, αφιερώνουν χρόνο για το αγαπημένο τους σπορ και επιθυμούν τα σφυρίγματα να είναι σωστά. Σίγουρα κανείς δεν απαιτεί το 100%, αλλά όχι να φτάνουν τα σφυρίγματα και σε ποσοστό τόσο χαμηλό που και ο ασχετος από μπάσκετ δεν θα έδινε τέτοια παράβαση.
    Κλείνοντας κε Μιχέλη αναφορικά με την κα Τσακιράκη θα ήθελα να ήξερα ποιος της έχει δώσει τόσα δικαιώματα να κουνάει το δάχτυλο και να απειλεί με γραπτές ποινικές αναφορές τον προπονητή όταν το παιχνίδι έχει τελειώσει και το αποτέλεσμα έχει διαμορφωθεί σε ερώτηση απολύτα κόσμια του προπονητή για ποιόν λόγο κατα την διάρκεια του αγώνα δέχτηκε τεχνική ποινή.
    Θα ήθελα να ξέρετε κε Μιχέλη ότι είμαι φίλαθλος της Ασπίδας Ξάνθης με καθημερινή εθελοντική συμμετοχή και βοήθεια στην ακαδημία της Ασπίδας. Οπως αναφέρθηκα και παραπάνω δίνουμε καθημερινό αγώνα να κρατήσουμε τα παιδιά στον αθλητισμό, αλλά και εσείς με την σειρά σας παρακαλώ θερμά επανεξετάστε τα προσόντα των διαιτητών, δεν θέλουμε να τους αποβάλλεται, μαθήματα καλής διατησίας και εκμάθησης των κανονισμών από την αρχή.Γιατί η επανάληψη είναι "μητηρ μαθήσεως" και όχι τιμωρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ο προπονητης της ξανθης στο τελος του αγωνα εψαχνε την κυρια τσακιρακη για να της ζητησει συγνωμη...
    αυτο τα λεει ολα..
    Θα ήθελα να ξέρετε κε Μιχέλη ότι είμαι φίλαθλος της AE Κομοτηνής με καθημερινή εθελοντική συμμετοχή και βοήθεια στην ακαδημία της ΑΕΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δε γινετε να φταινε παντα ολοι οι αλλοι λαι εσεις ποτε.....κατι γινεται λαθος εδω.οπως γραφετε εχετε πολλαπαραπονα απο πολλους.αυτο δε σασλεει κατι;μηπως πρεπει να κανετε κανενα επιμορφωτικο σεμιναριο;μηπως πρεπει να αξιολογειται καλυτερα;μηπως πρεπει να κανετε αυτοκριτικη βλεποντας κανενα βιντεο;για να γινεται καλυτροι τα λεω και να σταματησουν να σας κατηγορουν συνεχειακανετε τιποτα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή