Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΕΦΗΒΙΚΟ ΑΕΚ-ΑΣΠΙΔΑ

Διαβάστε . http://coachnick86.blogspot.gr/

ΑΕ Κομοτηνής-Ασπίδα Ξάνθης 58-61 (ημ. 34-30)

Παρά το πολύ καλό ξεκίνημα (18-6) η ομάδα μας δεν μπόρεσε να κρατήσει τη διαφορά, την οποία ροκάνισε η Ασπίδα με zone-press 1-2-1-1 και εναλλαγές από μτμ σε άμυνα ζώνης και στο τέλος πήρε μία δύσκολη (δεδομένων των απουσιών της) νίκη, που την διατηρεί αήττητη στον όμιλο.

Αντίθετα δυσκόλεψαν πολύ τα πράματα για την ομάδα μας ως αναφορά την πρόκριση στη 2η φάση.

Υπήρξαν στιγμές που η διαιτησία πρωταγωνίστησε αρνητικά και εκνεύρισε τις 2 ομάδες με τα φαλτσοσφυρίγματα της.

 




Ήταν η πλευρά της ΑΕΚ.
                 
              Κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Είχε την ευκαιρία της η ΑΕΚ να κερδίσει την Ασπίδα γιατί ουσιαστικά ήταν μια ομάδα 6 παικτών συν δύο οι οποίοι έχουν να πιάσουν μπάλα κανένα 6μηνο.
Τραυματίας ο Καραμπέκης όπως και ο Κουμπανης. Απών για προσωπικούς λόγους ο ΠΕΤΣ ήταν ευκαιρία όπως και νάχει.
Χαριτολογώντας ο Κ.Ιωαννίδης έλεγε πως αν είχε μόνο 5 παίκτες δεν θα κατέβαινε και έτσι έπεσαν πολλά τηλέφωνα?????
Μπήκε πολύ καλά η ΑΕΚ  είχε τρομερή ευστοχία στο πρώτο δεκάλεπτο και δημιούργησε μεγάλη διαφορά που στα μέσα του δευτέρου δεκλαέπτου έφτασε και στους 17 πόντους 07,32  23-6.
Ήταν καθοριστικό σημείο γιατί αρχίζουν να ξυπνούν οι της Ασπίδας και μειώνουν στο 05,31 σε 27-20 (04-14) 
Το ημίχρονο τελειώνει με 34-30.
Το πρόβλημα για ομάδα που δενέχει πάγκο είναι τα φάουλ.
Κάπως αυστηρές μερικές αποφάσεις των διαιτητών και το πρόβλημα άρχισε να γίνεται εντονότερο για την Ασπίδα εκεί που άρχισε να πα΄ρινει φωτιά το παιχνίδι με την διαοφρά να είναι στους δύο έως τέσσερεις πόντους πότε για τον ένα και πότε για τον άλλο.
Σε παιχνίδια εφηβικού πολλές φορές το μυαλό δεν ακούει λειτουργεί περισσότερο το πάθος και η καρδιά οπότε τα λάθη είναι κανόνας.
Στο τρίτο δεκάλεπτο έγιναν πα΄ρα πολλά και από τις δύο ομάδες μαζί με τα πολλά λάθη των διαιτητών άρχισε να χαλάει ο ρυθμός.
Πάντως η ένταση και η αγωνία στις κερκίδες ήταν στο φούλ...............
45-43 το τρίτο δεκάλεπτο και όλα ανοιχτά στο τέταρτο.
Κάποια στιγμή στο 06-55 η ΑΕΚ έφτιαξε μια διαφορά 6 πόντων 54-48 και έδειχνε να πατάει καλύτερα.
Δεν είχανε πει τον τελευταίο τους λόγο οι αντίπαλοι. Έκαναν ένα 04-13 και πήραν μια σπουδαία νίκη . Αν στο προηγούμενο παιχνίδι ήταν 7 υπέροχοι τώρα ήταν 8 υπέροχοι. 
Κέρδισαν δίκαια θαρρώ γιατί το ήθελαν πιο πολύ.

Έγιναν πολλά λάθη από πολλές μεριές. Πιο καθοριστικό που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι είναι και το παρακάτω απόσπασμα. Το παιχνίδι παίζεται κανονικά και όπως θα δείτε ο χρόνος είναι σταματημένος για αρκετό διάστημα. Ίσως τέτοια λάθη να πρέπει να αποφεύγονται .
Φυσικά θα πρέπει να σκεφτούμε πως η όποια γραμματεία στα περισσότερα παιχνίδια είναι φίλοι της ομάδας χωρίς αμοιβή και το να ζητάμε επαγγελματισμό μοιάζει με υπερβολή.
   Οι περικοπές δημιουργούν σοβαρά και ουσιαστικά προβλήματα.
Κρίμα γιατί παρολίγο ένα τέτοιο δυνατό παιχνίδι να τιναχθεί στον αέρα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ . 




 
Διαιτητές: Ζηκίδης- Τσακιράκη με πολλά λάθη .
Δεκάλεπτα: 18-6, 34-30, 45-43, 58-61
ΑΕ Κομοτηνής (Κουτσογιάννης-Παπουής): Τσιρώζης 5, Καπαρελιώτης 16 (2), Δαφτσής, Ντοσίδης, Τζερέφος 12, Πισμίσης 10, Εμμανουηλίδης 12, Μανάκας 2, Συνοδινός 1
Ασπίδα Ξάνθης (Ιωαννίδης): Βαλασίδης 3(1), Ελευθεριάδης 2, Πιστόλας 7 (1), Σιόρας 12, Πετκίδης 16, Μπουραζάνης 5, Παπαδάκης 16

8 σχόλια:

  1. Η Αεκ δεν εχει τον παραμικρο λογο να μιλαει για την διατησια γιατι οσοι εχουν ματια βλεπουν .. πανω που η ομαδα της Χανθης εβρισκε ρυθμο φαουλ απο το πουθενα επετρεπαν στους παικτες τις αεκ το σκληρο παιχνιδι ενω στην ασπιδα σφυρουσε τα παντα,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. " Έγιναν πολλά λάθη από πολλές μεριές. Πιο καθοριστικό που λίγο έλειψε να τινάξει το παιχνίδι είναι και το παρακάτω απόσπασμα. Το παιχνίδι παίζεται κανονικά και όπως θα δείτε ο χρόνος είναι σταματημένος για αρκετό διάστημα. Ίσως τέτοια λάθη να πρέπει να αποφεύγονται .
    Φυσικά θα πρέπει να σκεφτούμε πως η όποια γραμματεία στα περισσότερα παιχνίδια είναι φίλοι της ομάδας χωρίς αμοιβή και το να ζητάμε επαγγελματισμό μοιάζει με υπερβολή."

    Επιτέλους να γίνει απαιτητό από της ομάδες να δημιουργηθεί Σύνδεσμος Κριτών-Β. Διαιτητών που να μπορούν να γίνουν σωστά τα παιχνίδια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν χρειαζόταν να γράψεις όλο το άρθρο έχω την εντύπωση.
    Η πρότασή σου είναι απολύτως αναγκαία. Τώρα που δεν υπάρχουν χρήματα δεν ξέρω εάν μπορεί να γίνει και πράξη και με πιο τρόπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απίστευτο!!! το λιγότερο 13 δευτερόλεπτα, μετρημένα, ο χρόνος είναι παγωμένος!!!!! Συγχαρητήρια xanthibasket!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα επόμενα δευτερόλεπτα τι έγινε;λάθος επαναφορά η' χαμένο σουτ;Στο καλύτερο μας έκοψες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρω πως ο Παπαδάκης δεν κάνει καθόλου προπονήσεις.Μήπως είναι λάθος οι 16 πόντοι .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 10.45 Μέτρησες τον χρόνο ???Μπράβο σου.
    10,49 Στα επόμενα δεύτερα τί έγινε ??? Αργεί πολύ η μεταφόρτωση στο you tube
    11.15 O Παπαδάκης έκανε Παπάδες ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. logw elleipsis xrimatwn i ekasamath den orizei krites se arketa paixnidia me apotelesma na ginontai simantika lathi(eskemena i oxi) se agwnes pou krinontai ston ponto... gi auto to logo o sundesmos diaititwn kalathosfairisis thrakis proteine na kathontai sti grammateia diaitites (xwris amoivi) prokeimenou na apofeuxthoun ta eskemena lathi. dystyxws i ekasamath den dexthike...

    ΑπάντησηΔιαγραφή