Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Ανδριανούπολη ή Edirne ????????

Όπως και να το πεις είναι το ίδιο.
Στην πορεία των αιώνων έχει αλλάξει ονόματα επίσημες θρησκείες και σίγουρα λαούς.
Δεν είναι ιστορική αναφορά αλλά μια μικρή εισαγωγή για την εκδρομή αποστολή της ακαδημίας της Ασπίδας στην Αδριανούπολη το Σάββατο 21-04-2012 μια σημαδιακή μέρα ..........
        Το οδοιπορικό θα χωριστεί σε δύο μέρη .Ένα το κυρίως αγωνιστικό μέρος και το δεύτερο μια μικρή περιήγηση για την ίδια την πόλη.  Είναι  μια ανάσα  από τις Καστανιές και για διάφορους λόγους δεν ξέρουμε (πλειοψηφία) σχεδόν τίποτα για τον γείτονα.  Το πως και το γιατί λίγο πολύ το γνωρίζουμε.
Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο κρατών κυρίως ............

Δύο τμήματα της Ακαδημίας μαζί με συνοδούς γονείς αλλά και παίκτριες των γυναικείων τμημάτων  της ακαδημίας   ( σύνολο 89-90 άτομα) μετά από γραφειοκρατική ταλαιπωρία στο Τουρκικό τελωνείο και να μην ακούσω πως μόνο εδώ υπάρχει γραφειοκρατία..........έφτασε περίπου στις 12-30μμ στην Αδριανούπολη. 
Όσοι πάτε με ΙΧ   θα περάσετε μετά το Δάσος κατευθείαν την παλιά γέφυρα του Έβρου  και θα συναντήσετε το Τζαμί που έχτισε ένας καταπληκτικός αρχιτέκτονας ο Μινμαρ Σινάν.
Αν όμως πάτε με λεωφορείο δυστυχώς θα κάνετε ένα τεράστιο κύκλο και θα μπείτε από την Ανατολική είσοδο.  Ο λόγος  έχει να κάνει με την προστασία της ιστορικής γέφυρας.
Τα φιλικά παιχνίδια ένα με την τοπική  παιδική ομάδα της περιοχής   μια ομάδα που παίζει στην Α1  της Τουρκίας   και ένα με την ομάδα της DSI  (DOVLET-SUE ISLERI) Κρατική εταιρία Νερού  κάτι σαν την δική μας την ΔΕΗ αλλά με αντικείμενο το νερό σε όλες τις μορφές του .Από το πόσιμο μέχρι τους ποταμούς  και λίμνες. Η κρατική αυτή εταιρία έχει δικό της χωριό όπου στεγάζει τους υπαλλήλους της κάτι σαν τα "Άσπρα Σπίτια" της Βοιωτίας και φυσικά σχολεία κλπ κλπ. Έχει και αθλητικές δραστηριότητες και μια από αυτές είναι οι παιδικές ομάδες μπάσκετ.
Τα παιχνίδια ήταν  να γίνουν στην Σιναν σπορ αρένα αλλά εμφανίσθηκε εκτάκτως κάποιος υπουργός που ήθελε να μιλήσει στον κόσμο και πήρε έτσι το γήπεδο. Στο άλλο κλειστό είχε αγώνες ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ  και αναγκαστικά τα παιχνίδια έγιναν στο κλειστό ενός κολεγίου .
Και το όνομα αυτού  "EDIRNE KOLLEJI".
Ιδιωτικό σχολείο για τους μεγαλοαστούς της περιοχής με πισίνα γήπεδα κλπ κλπ......
Για αυτά στο επόμενο άρθρο.
    Πρώτο παιχνίδι μεταξύ της παιδικής ομάδας της "ΟLIN "   με την αντίστοιχη της Ασπίδας.
Αν εξαιρεθεί ότι δεν υπήρχαν χρονόμετρα και καλός φωτισμός κανένα άλλο πρόβλημα δεν υπήρξε και είδαμε μια δυνατή αναμέτρηση.  Φαίνεται ότι το φιλικό της παιδικής ομάδας με την αντίστοιχη ανδρική της Ασπίδας την προηγούμενη ημέρα έκανε καλύτερους τους μικρούς που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και κέρδισαν την ομάδα της "OLIN" .

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο μέρος με την φιλοξενούμενη να έχει πάρει μια μικρή διαφορά 4 πόντων αλλά στην συνέχεια πάτησε γκάζι και κατάφερε και άνοιξε την διαφορά.
 Στο τέλος έριξε τον ρυθμό δίνοντας την ευκαιρία στον προπονητή της να κάνει  πολλές αλλαγές  .
Το πολύ καλό θέαμα και από τις δύο ομάδες έκανε τον κόσμο να ξεχάσει την ταλαιπωρία και την βροχή που έπεφτε σχεδόν από τον μεσημέρι και μετά.















 Επόμενο παιχνίδι οι μικρότερες ηλικίες με την ομάδα της Ασπίδας να κερδίζει σχετικά εύκολα τον αντίπαλο DSI .
Πολυπληθής εδώ η αποστολή σχεδόν 20 παίκτες και όλοι προσπάθησαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις.


     Ότι και να λέμε ένας ήταν ο κυρίαρχος  κάτω από τα καλάθια .......
      ο ένας και μοναδικός "Τζίμης" .


















































Στην επόμενη ανάρτηση τα παραλειπόμενα της αποστολής.
Την ίδια ημέρα στην πόλη των Σερρών γινόταν μια καταπληκτική διοργάνωση.
Όχι μόνο είχε επιτυχία αλλά ξεπέρασε και τις προσδοκίες των διοργανωτών.
  Ένα μεγάλο μπράβο και πάντα τέτοια    ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου