Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ

Ο κόσμος του μπάσκετ είναι ο πιο συναρπαστικός. 
Προσφέρει τόσα που ελάχιστα αθλήματα μπορούν να το κάνουν. Και αυτό που του δίνει ακόμη μεγαλύτερη αίγλη είναι οι συναρπαστικές ανατροπές.
Βλέπετε δεν αρκούν οι +30 πόντοι για να τελειώσει ένα παιχνίδι.
Η προτροπή του Σ.Τελούδη  πως μπορούν να γυρίσουν το παιχνίδι τα λέει όλα
"Σας το είπα τίποτα δεν τελείωσε ..."  την ώρα που το σκορ είχε γίνει στο 08,00 56-43 με δικό του τρίποντο και η γηπεδούχος πήρε τάιμ.


Το παιχνίδι ξεκίνησε με την ΑΓ.Β να θέλει πολύ το παιχνίδι να έχει διάθεση όρεξη για την νίκη με διαφορά +7. Πολύ διαβασμένη με καλό στήσιμο στο γήπεδο. Από την άλλη μεριά ο Εθνικός στην αρχή του πρώτου δεκάλεπτου προσπαθούσε να κρατήσει την ορμητική διάθεση του αντιπάλου.Δεν τα κατάφερε ούτε σε επίθεση ούτε σε άμυνα. 17-04 το σκορ .
Αν δεν κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο στο πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο δεν υπήρχε στο γήπεδο. Με τον Δουρδούλη να κάνει το χειρότερο του παιχνίδι τον Καραπαναγιώτου να μην μπορεί να πάρει επιθετικό ρημπάουντ που είναι και το μεγάλο του όπλο τον Τελούδη να μην μπορεί να εκτελέσει και μόνο για λίγο τον Χονδρόπουλο να πετυχαίνει κάποιους πόντους  μοιραία ήρθε η κατάρρευση. Η γηπεδούχος μπήκε αφιονισμένη στο παρκέ . Με ηγέτη τον Κουμλέλη έκανε ονειρικό παιχνίδι και διέλυσε κυριολεκτικά τον αντίπαλο. 43-18  (26-14). Ότι και αν έκανε ο Κανδύλης δεν έβγαινε. Εθνικός στο παρκέ δεν υπήρχε. Καλά υποτίθεται ήταν ντέρμπι  ήταν τα σχόλια ....αλλά μάλλον σχεδίαζαν χωρίς τον ξενοδόχο......Είπαμε το μπάσκετ έχει σπουδαίες ανατροπές .......
Ξεκινάει το τρίτο  δεκάλεπτο  με την γηπεδούχο να έχει ρίξει τον ρυθμό.
Αρχίζει και κάνει λάθη επί λαθών και με την άνοδο λίγο του Εθνικού το παιχνίδι αρχίζει να αποκτά ενδιαφέρον.
Η διαφορά από τους +29 πέφτει στους +17 με τον Σ.Σχοινάκη να φωνάζει τους παίκτες του για κακή εφαρμογή οδηγιών. 
"Άλλα έλεγα άλλα έκαναν..μοιραία να φτάσουνε εδώ να χάσουμε την διαφορά και να κινδυνεύσουμε να χαθεί η προσπάθεια και το παιχνίδι-πρόκριση".
4ο δεκάλεπτο και αρχίζει η άγρια ομορφιά του μπάσκετ.
Επιτέλους ο Εθνικός αλλάζει τακτική αγωνιστική διάθεση και το παιχνίδι παίρνει φωτιά. Η ευστοχία των παικτών της γηπεδούχου είναι κακή . 08,00  56-43 3/ο Τελούδης.
05,20  59-47
04,27  60-47
03,40  60-50 και το γήπεδο έχει παγώσει . Η παίκτες της Σάντα μοιάζουν να μην μπορούν να κατεβάσουν την μπάλα . Υπάρχει τόσο εκνευρισμός που γίνεται ακόμη μεγαλύτερος όταν οι καλύτεροι παίκτες Νο13 και Νο11 φορτώνονται με 4 φάουλ. Αυτό το εκμεταλλεύεται επαρκώς ο Εθνικός και πότε με μπασίματα του Τελούδη πότε με τα επιθετικά ριμπάουντ του Black - Καραπαναγιώτου  με τα σουτ του Χονδρόπουλου η διαφορά μειώνεται ακόμη περισσότερο.
03,14  ο Χονδρόπουλος με τρίποντο μειώνει την διαφορά στους +7 για την γηπεδούχο. 60-53.
Τα χέρια τρέμουν τα πόδια είναι βαριά. Μέχρι και το 01,19 πόντος δεν σημειώνεται.62-53
00,59,2 και σε αυτό το χρονικό σημείο  κρίθηκαν όλα.
 Εδώ διαμαρτύρεται ο Εθνικός για φάουλ που προηγήθηκε πάνω στον Τελούδη που δεν σφύριξαν  οι διαιτητές και στην συνέχεια  κάνει αντιαθλητικό .
Μετά το τέλος του παιχνιδιού συζήτησα με τον κο Ξενικάκη διαιτητή του παιχνιδιού για την επίμαχη φάση και πως ο Εθνικός θεωρεί πως προηγήθηκε φάουλ στον Τελούδη .
Ξενικάκης "Δεν ξέρω την οπτική γωνία που είχε ο πάγκος του Εθνικού γιατί φαίνεται ο παίκτς της ΑΓ.Βαρβάρας με την  κίνηση για κλέψιμο πως κάνει φάουλ αλλά φάουλ δεν έγινε. Κανονικό το κλέψιμο και αμέσως μετά έγινε το αντιαθλητικό"
Φυσικά για το ποιός έχει δίκιο μόνο από το βίντεο του παιχνιδιού θα το μάθουμε .....και το βίντεο είναι στα χέρια του Εθνικού.
00,16 ΜΕ 1/2 βολές ο Δουρδουλής μειώνει σε 62-54
αμέσως μετά ο παίκτης της Σάντα Νο6 χάνει και τις  δύο βολές σε φάουλ που κέρδισε.
00,05,14  2/2 από τον προηγούμενο παίκτη της Σάντα και τέλος παιχνιδιού 64-54
Αδίκησε τον εαυτό του ο Εθνικός με τον τρόπο παιχνιδιού.
Σκασμένοι από το αποτέλεσμα οι παίκτες του Εθνικού που έκαναν λόγο για κατάφωρη αδικία.
Πιστεύω ότι εάν ήταν κοντά στο σκορ στα τρία πρώτα δεκάλεπτα θα βλέπαμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι. Η Αγ.Βαρβάρα είχε δύο πρόσωπα στο παιχνίδι και έναν καταπληκτικό Κουμλέλη. Για τον Τελούδη και τον μικρό Χονδρόπουλο τι να πω . ...
Όσο υπάρχουν τέτοιοι παίκτες δεν υπάρχει περίπτωση να πεθάνει το τοπικό μπάσκετ. Απόδειξη ο κόσμος που ήταν στο γήπεδο ......Κάτι από το καταπληκτικό παιχνίδι του εφηβικού μεταξύ Ενώσεως και Πανσερραικού ήταν σε εξέλιξη......

Μπράβο και στις δύο ομάδες  .

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ 


Πηγή :http://www.thrakisport.gr
Δεκάλεπτα: 17-4, 43-18, 55-38, 64-54

Αγία Βαρβάρα : Παπαζώτος 9(2) , Ανίσογλου, Χενίσογλου 15 (2), , Σουλίδης Χ, Ζωτίδης, Μουσίκας 8 (1) , Σουλίδης Γ, Κουμλέλης, 18 Χαριζάνης , Κατσικάς 10 (1), Φασουλάς 4, Μητικόπουλος
Εθνικός Αλεξανδρούπολης: Αραμιάν, Χονδρόπουλος 11 (3), Ξένος 2 , Δουρδούλης 6 (1), Παπαγεωργίου 2 , Τελούδης 19(1) , Δελχανίδης 4, Καραπαναγιώτου 10

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου