Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Παιδικό Τελική φάση.

Το ξέχασα κάπως αλλά ποτέ δεν είναι αργά.
Την Κυριακή έγινε και το δεύτερο παιχνίδι της τελικής φάσης του παιδικού μεταξύ Αστέρα και Εθνικού.
Νικήτρια ομάδα του Αστέρα με διαφορά 11 πόντων.
65-54 το τελικό σκορ .
Για την επόμενη αγωνιστική ο Αστέρας υποδέχεται την Ασπίδα σε ένα παιχνίδι που δεν έχει καμιά σημασία βαθμολογική όσο περίεργο και αν ακούγεται .Είτε χάσει είτε κερδίσει η Ασπίδα τον Αστέρα όλα θα κριθούν στο τελευταίο παιχνίδι στο "Φ.Α".
Επόμενο παιχνίδι μέσα στα Ποταμούδια μεταξύ Ένωσης και Εθνικού.
Τον τελευταίο καιρό γίνεται μια συνεχής κουβέντα μεταξύ μπασκετικών και ποδοσφαιρόφιλων.
Η δική μας πλευρά πστεύει και υπερασπίζεται  πως την ένταση που υπάρχει σε παιχνίδια μπάσκετ δεν μπορεί να υπάρξει εύκολα σε ανάλογο του ποδοσφαίρου.
Αν όμως δεν το δεις δεν θα το καταλάβεις. Φίλος ποδοσφαιρόφιλος είχε την μεγάλη τύχη να ζήσει τις καταπληκτικές στιγμές τόσο στο πρώτο παιχνίδι του Σαββάτου μεταξύ ΑΓ.Βαρβάρας-Εθνικού όσο και στο παιδικό Ένωση-Ασπίδα.
 Έπαθε κοινώς την πλάκα  του με το κλίμα την ένταση την αγωνιστική διάθεση των παικτών και των δύο ομάδων την άψογη συμπεριφορά όλων των γονέων αλλά αυτό που του έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν με το τέλος του παιχνιδιού το χειροκρότημα των γονέων προς όλους τους παίκτες .
Του είναι αδιανόητο να χειροκροτούν οι αντίπαλοι αντιπάλους στο ποδόσφαιρο.
      Την απόδειξη την είδατε στο σπουδαίο "ντέρμπι"........
Η σκέψη είναι απλή .
Αν καταλάβουμε την δυναμική του μπάσκετ τι δίνει και πως θα το προστατεύσουμε είναι θέμα χρόνου να γεμίσουν πα΄λι τα γήπεδα και να γυρίσει ο κόσμος πίσω. Τώρα μάλιστα είναι ακόμη πιο επίκαιρο με τα όσα γίνονται εδώ και καιρό στον χώρο του βασιλιά των σπορ.

Ξέρω ότι δεν είναι σωστό (λόγοι -ηλίθιοι κανονισμοί ) αλλά πρέπει να γραφτεί.
Και στα δύο παιχνίδια οι άρχοντες των παιχνιδιών είχαν να λένε για το αγωνιστικό επίπεδο και κυρίως για την συμπεριφορά των παικτών και των 4αρων ομάδων. Αν αυτό έγινε γιατί ήταν παρόντες παράγοντες τότε θα πρέπει οι παράγοντες αυτοί να δίνουν πιο τακτικά το παρών.
Αν η παρουσία τους και μόνο εμποδίζει κακές παρενέργειες επιβάλλεται για το άθλημα που είναι
  " προϊστάμενοι " να το στηρίξουν έστω και με αυτήν  μόνο την παρουσία τους.
 Εξάλλου και οι ίδιοι  απόλαυσαν το συγκλονιστικό θέαμα.
Τέλος δυο λόγια για τους διαιτητές.
Πέρα από τα μικρά ανθρώπινα λάθη ήταν κορυφαίοι .Αν βλέπουμε τέτοιου είδους διαιτησίες πα΄με καλά πάμε μπροστά.  Το λένε εξάλλου και οι ίδιοι.
 Πετυχημένος διαιτητής είναι αυτός που με την λήξη του παιχνιδιού κανένας δεν θυμάται το όνομά του.

Αρχίζουμε να στρώνουμε λίγο πολύ όλοι...
Τελικά είναι γραφτό. Σε δύσκολες καταστάσεις αναγκαστικά τις πιο πολλές φορές στρώνουμε τον κ... και δημιοργούμε απίθανα έργα ή μας πιάνει το αυτοκαταστροφικό και τα βυθίζουμε όλα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου