Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Παιδικό Β΄ Φάση. Σχολιασμός αγωνιστικής.

1ος Όμιλος.
Καθάρισε την πρόκριση η Ένωση με την  δύσκολη και αγχωτική της νίκη επί των Ικάρων .
Χαμηλό σκορ λόγω της μεγάλης σημασίας που είχε το παιχνίδι.
Για την δεύτερη θέση οι Ίκαροι μετά την ήττα από Ένωση και από Αστέρα θέλει μόνο νίκη την τελευταία αγωνιστική με αντίπαλο τον Αστέρα.
Για την Ένωση ευχής έργο θα είναι να νικήσει ο Αστέρας γιατί πηγαίνει με πλεονέκτημα δύο νικών 4 βαθμούς. Αντίθετη περίπτωση εάν περάσουν οι Ίκαροι πάνε με τρεις βαθμούς και οι δύο.
Μετά την διακοπή της απόκρεως θα ξεκαθαρίσει ποια ομάδα θα περάσει.
Για τα παιχνίδια λίγα λόγια .
Η Ένωση ξεκίνησε καλά επέβαλε τον ρυθμό της αλλά δεν είχε συνέχεια. Κάτι σαν αντιγραφή του πρώτου παιχνιδιού όπου και εκεί ήταν μπροστά αλλά στο τέλος κατάφερε και έχασε.
Δεν έκανε το ίδιο λάθος και πήρε την πολύτιμη νίκη πρόκριση.
Στο άλλο παιχνίδι ο Αστέρας μετά την νίκη επί των Ικάρων δεν υπήρχε περίπτωση να χάσει.
Πήρε μια εύκολη νίκη και τώρα θα τα παίξει όλα για όλα στις Σέρρες. Αν νικήσει θα κάνει την μεγαλύτερη υπέρβαση και αυτόματα θα πρέπει να σκεφτούν όλοι κατά πόσο είναι δίκαιο το σύστημα να μεταφέρεις βαθμολογία από προηγούμενη φάση.

2ος Όμιλος.
Έχει ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Ασπίδα και Εθνικός περνάνε στην επόμενη φάση και η σειρά θα κριθεί στο τελευταίο παιχνίδι. Με νίκη ο Εθνικός κάνει το 2-0 +4 βαθμοί.
Με ήττα (+1 η διαφορά) θα έχουν από 1+1 ήττα νίκη και 3 βαθμούς αντίστοιχα.


Πριν πω οτιδήποτε για τον επόμενο όμιλο ένα σχόλιο για το κλειστό της Αλεξ/πολης.
Είναι κρίμα για πόλη σαν την Αλεξ/πόλη με ομάδα στην Α1 βόλευ και τόση καλή παράδοση στο μπάσκετ να έχει αυτό το κακό γήπεδο.
Εντάξει κρίση κρίση αλλά δεν γίνεται να αφήνουν άβαφα τα σίδερα της σκεπής. Σε λίγο θα πέσουν από την σκουριά και τότε  θα χρειάζονται πολλά λεφτά και αν δεν υπάρχουν τι θα γίνει θα κλείσει???
Δεν έχει υδραυλικούς στο Δήμο να φτιάξουν τις βρύσες????
Ντροπή για τον αθλητισμό και την πόλη...




Πρώτο παιχνίδι Ολυμπιάδα-Ασπίδα.
 Λοιπόν η ήττα κάνει καλό . Και αυτό μόνο όταν έχεις και το ανάλογο υλικό.
Έτσι η ήττα της Ασπίδας από τον Εθνικό με ένα πόντο πείσμωσε τους παίκτες της και ξέσπασαν στην Ολυμπιάδα.
"Άλλη ομάδα αντιμετωπίσαμε στην Ξάνθη που το παλέψαμε το παιχνίδι και άλλη σήμερα. Όλοι οι παίκτες της σήμερα ήταν πολύ καλοί" Μ.Ξανθιδης (Ολυμπιάδα).

"Σήμερα οι παίκτες απόδειξαν πρώτα στον εαυτό τους πως όταν είναι σοβαροί μπορούν να δείξουν τις πραγματικές τους ικανότητες. Φαίνεται πως η ήττα λειτούργησε καταλυτικά."Κ.Ιωαννίδης (Ασπίδα). 



Ξεμπούκωσαν κυριολεκτικά οι παίκτες της Ασπίδας και από το πρώτο δεκάλεπτο έδειξαν ποια θα είναι η συνέχεια. 13-30 το πρώτο .Άμυνα για σεμινάρια καταπληκτικές ενέργειες είτε ατομικές είτε ομαδικές στην επίθεση και επιτέλους αποτέλεσμα στην πράξη με τα καλά ποσοστά ευστοχίας. Μικρή παραφωνία που πήγε να αποσυντονίσει τον ρυθμό της η μεγάλη ευκολία που σφύριζαν τα φάουλ οι διαιτητές.
Έτσι από πολύ νωρίς οι ψηλοί της βρέθηκαν με 3 φάουλ έκαστος από το πρώτο δεκάλεπτο.
        Και πάλι δεν παρουσιάσθηκε πρόβλημα γιατί ο πάγκος λειτούργησε άψογα. Κάθε παίκτης που έμπαινε ήξερε τι ήθελε και το έβγαζε στο παιχνίδι.
Με τέτοιο αντίπαλο ήταν δύσκολο για τους παίκτες της Ολυμπιάδας να τα βγάλουν πέρα, όσο και να πάλευε ο Πεταλωτής Νο 15 .
Δίκαιη η νίκη που συνδυάσθηκε με πολύ καλή αγωνιστική παρουσία . Έδειξαν ένα μέρος των δυνατοτήτων τους οι παίκτες της που αφιέρωσαν την νίκη τους στον απόντα από ασθένεια Π.Ερμείδη.









 


















Επόμενο παιχνίδι αυτό που θα έκρινε μια από τις δύο θέσεις. Εθνικός Αρίωνας με τον πρώτο να έχει κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με +11 και  να θέλει νίκη ή ήττα κάτω από 11 πόντους.
Το αντίθετο για τον Αρίωνα που ήθελε νίκη με +11 πόντους.
     Από την αρχή ήταν μια δυνατή μάχη .
Με ζώνη ο Αρίωνας προσπαθούσε να περιορίσει το περιφερειακό παιχνίδι του Εθνικού αλλά και τις εφορμήσεις κυρίως του Θυμιανίδη που έμπαινε φουριόζος για ατομική προσπάθεια παρασέρνοντας δύο αντιπάλους και στην συνέχεια εάν έβρισκε χώρος έκανε την προσπάθεια ή αλλιώς τραβώντας δύο αντιπάλους άφηνε ελεύθερο δικό του παίκτη για σουτ.Αντίδραση δεν υπήρχε από την άλλη μεριά .
 Αυτήν την εικόνα είχε ο Εθνικός σε όλο το πρώτο δεκάλεπτο.
Κοντό και γρήγορο σχήμα .Μπορεί να μην έκανε την διαφορά στο σκορ αλλά ποτέ δεν άφηνε τον αντίπαλο να ξεφύγει. Και αυτό ήταν το ζητούμενο για τον Σ.Τελούδη.
Ο Αρίωνας επέλεξε να παίξει με δύο ψηλούς κάτι που του έδινε πλεονέκτημα στις ρακέτες αλλά μείωνε την ταχύτητά του.
Εδώ θα πρέπει να σταθώ στην κακή διαιτησία. Έγινα πολλά φάουλ που δεν δόθηκαν και αντίθετα σφυρίχθηκαν απλές επαφές ?????
   Ο Εθνικός είχε τον Θυμιανίδη και ο Αρίωνας τον Σαββουλίδη.
Η αποβολή του με 5ο φάουλ στο 09.17 του 4ου δεκαλέπτου πιστεύω ότι έκρινε το παιχνίδι.
Ο Χαράλαμπος Σαββουλίδης ήταν το μυαλό του Αρίωνα και η έξοδός του ήταν καίρια για την συνέχεια.
Μπορεί ο μικρός Ματθαίος  να κράτησε την ομάδα στο ύψος της αλλά όπως και νάχει η εμπειρία του Χ.Σ ήταν καθοριστικός παράγοντας για την εξέλιξη του παιχνιδιού.
Θα μπορούσαμε να δούμε ακόμη καλύτερο παιχνίδι εάν οι δύο διαιτητές ήταν πιο αυστηροί σε εμφανή φάουλ και πιο ανεκτικοί σε απλές επαφές.Τώρα με τον τρόπο που σφύριξαν άφησαν αιχμές και λαβή για σχόλια πολλά και στις δύο ομάδες.
Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού το σκορ ήταν +3 πότε για την μία πότε για την άλλη. Στο 4ο δεκάλεπτο άναψε για τα καλά. Ο Αρίωνας μπήκε δυνατά και προσπάθησε να πάρει αυτό που πίστευε.
Στο 02,48 κάνει το 54-58.
00,37,5 καταφέρνει και ανεβάζει την διαφορά στους 9 πόντους και χρειάζεται δύο πόντους για το +11.
00,24,8  5ο φάουλ του Ελλυσαίου 2/2 Θυμιανίδης 58-65.Εδώ τελείωσε και η προσπάθεια του Αρίωνα γιατί δεν σημείωσε άλλο πόντο σε αντίθεση με τον Εθνικό που σημείωσε άλλους 4 με τελικό σκορ το 62-65.
Πικρή νίκη για τον Αρίωνα που πάλεψε το παιχνίδι και ουσιαστικά έχασε την πρόκριση από την εντός έδρας ήττα του από τον αντίπαλο όσο και από την ήττα της Ασπίδας μέσα στον Εθνικό .
Πολύ ένταση στο παιχνίδι δικαιολογημένα από τους παίκτες αλλά όχι από τους παράγοντες και φιλάθλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου