Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

Eπόμενη μέρα Α΄ Ανδρών 2η αγωνιστική...

Από τις πέντε ομάδες περνάνε στην επόμενη φάση οι τρεις και οι δύο που πάνε ???
Για τον πρώτο όμιλο η αγωνιστική κατάσταση δεν είναι και ότι καλύτερο.
Στα πλαίσια της δεύτερης αγωνιστικής ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Αγ.Βαρβάρα.
    Σε ένα παιχνίδι που είχε τον χαρακτήρα ντέρμπι τουλάχιστον στα χαρτιά κέρδισε άνετα τον αντίπαλο Ρούπελ  μέσα στην έδρα του.
Βλέποντας μόνο το αποτέλεσμα και τα δεκάλεπτα  (16-10,11-10,06-17,09-17)
το αβίαστο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως η φιλοξενούμενη κατάφερε και ανέτρεψε την διαφορά του πρώτου μέρους (27-20)  και πήρε την νίκη .
Κακό παιχνίδι με πολύ άσχημα ποσοστά στις βολές και μια νίκη που ήρθε όχι γιατί ήταν καλύτερη η νικήτρια παρά μόνο γιατί ο γηπεδούχος ήταν σε χειρότερη κατάσταση.
Οχτώ στις 26 βολές είχε η νικήτρια πολλά λάθη αλλά παρόλα αυτά κέρδισε.
Τι δείχνει αυτό??????
Την μεγάλη πτώση του επιπέδου.
Υποτίθεται πως η μη ενσωμάτωση των ομάδων της Β΄ και η δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους θα απέφευγε το παραπάνω.
Μόνο έτσι δεν γίνεται. Αντίθετα ο ανταγωνισμός και πως να υπάρχει με 5 ομάδες πέφτει συνεχώς.
Και σαν απάντηση το σπουδαίο παιχνίδι στα πλαίσια της Β΄ κατηγορίας μεταξύ Αστέρα και Ηρακλή .
        Την έκπληξη συνεχίζει να την κάνει η ομάδα της Χρυσούπολης και εύλογα η ερώτηση στα χείλη των υπολοίπων είναι σίγουρα κέρδισε ?????? πως έγινε αυτό????
2/2 με θύμα αυτή τη φορά τον Πανσερ/κό παίρνοντας εν μέρει πίσω το αίμα της για την ήττα συντριβή  της προηγούμενης χρονιάς.
Ένας Πανσερ/κός που ψάχνει να βρει το αγωνιστικό του πρόσωπο. Μπορεί να κέρδισε το Ρούπελ αλλά με μια Χρυσούπολη ελλιπέστατη έχασε.
Το ρεπό τους έκαναν οι Μακεδόνες.

Διαβάστε:http://serresbasket.blogspot.com/2011/11/2_13.html

Πάμε στον άλλο όμιλο.
Περισσότερες ομάδες ίσως καλύτερο θέαμα με την σύγκριση να γίνεται με τον άλλο όμιλο και όχι με την προηγούμενη χρονιά. Κάθε χρόνο το θέαμα γίνεται όλο και χειρότερο και η λύση που μάλλον θα είναι αναγκαστική (κατάργηση κατηγοριών και σε Εθνικό επίπεδο) με την είσοδο παικτών από αυτές τις κατηγορίες και το αυτόματο ανέβασμα του επιπέδου.
Έτσι λοιπόν στα παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο είχαμε απ όλα.
        Την πρώτη νίκη έκανε ο Β.Αρβανιτίδης (Αρίωνας) απέναντι σε ένα μεγάλο αντίπαλο την Ολυμπιάδα που ήταν αγνώριστη
.Όταν παίκτες που αγωνίζονται στην Α΄ κατηγορία χάνουν τόσα εύκολα καλάθια μάλλον θα πρέπει να είμαστε πιο ανεκτικοί με τους παίκτες του παιδικού.
Δεν υπήρχε περίπτωση να κερδίσει η ομάδα του Μ.Ξ .
"Πως να κερδίσουμε ......Τίποτα δεν πήγε όπως θέλαμε κάναμε τραγικά λάθη σε άμυνα και ακόμη πιο πολλά στην επίθεση. Δίκαιη η νίκη του αντιπάλου".

      



Και πάμε στο παιχνίδι που το χαρακτήρισε "Παρωδία "  ο προπονητής της φιλοξενούμενης ομάδας ΑΕΚ
Σ.Βουτσάς:Σε έναν αγώνα παρωδία από τους  απίστευτους διαιτητές Σακελλαρίδη - Πανιτσούδη  διάρκειας 2.45 ωρών , η Α.Ε.Κομοτηνης έχασε από τον Έθνικο. Οι παίκτες και οι προπονητές προσπαθήσαμε να γίνει αγώνας αλλά οι διαιτητές και γραμματεία φρόντισαν να μη γίνεται αγώνας αλλά ρεσιτάλ  διακοπών (που ευνοούσε τον Εθνικό αφού αγωνιζόταν με 5 παίκτες χωρίς βάθος  στον πάγκο). στο 3ο δεκάλεπτο έφυγε από την γραμματεία ο χρονομέτρης και ο αντικαταστάτης του δεν γνώριζε τον πίνακα και γινότανε συνεχόμενα λάθη! έτσι ακυρώθηκε καλάθι της ομάδας μας. όλο το γήπεδο γνώριζε και φώναζε το σωστό σκόρ  εκτός  από τον διαιτητή Σακελλαρίδη που επέμενε στο λάθος σκορ! ο αγώνας διακόπηκε μισή ώρα γιατί δεν ήξερε ο χρονομέτρης  να χειρίζεται  τον πίνακα! Όσο για τα σφυρίγματα του Πανιτσούδη - Σακελλαρίδη.....)
          Τρία  λεπτά  πριν το τέλος του αγώνα έγινε  αντιαθλητικό φάουλ υπέρ της ΑΈΚομ  (τραβώντας ολοφάνερα την φανέλα  σε lay up) μπροστά  στον Πανιτσούδη αλλά προκλητικότατα  έστρεψε το κεφάλι του στον πάγκο απειλώντας για τεχνική ποινή ! (τον φώναξα  φτάνει ως εδώ , δεν ντρέπεσαι και με απέβαλε χωρίς  τεχνική ποινή ! ) γράφοντας οτι τον έβρισα! τον είπα  δεν ντρέπεσαι τι είναι αυτά που κάνεις δεν σέβεσαι κανένα και μου απάντησε ότι ακόμη δεν έκλεισε το φύλλο αγώνα και θα με δείξει στο τέλος!
Σήμερα παίξαμε αγώνα Διαιτητές - ΑΕ.ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ !)

         Στο πρώτο δεκάλεπτα αιφνιδίασε ο Εθνικός και προηγήθηκε  με 18 - 10 , το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκει στην ΑΕ.Κ που με 27 - 17 έφερε το ημίχρονο προηγούμενη με 35 - 37 . το τρίτο και τέταρτο δεκάλεπτο ανήκει στους διαιτητές και στην γραμματεία ! σε ένα λεπτό αγώνα  η ΑΕΚ χρεώθηκε με 5 φάουλ , η γραμματεία αφαίρεσε 2 πόντους , ο χρονομέτρης  έφυγε και αντικαταστάθηκε και ένα γήπεδο να χλευάζει τον αγώνα!σκορ 17 - 10 για τον Εθνικό. Τελικό  σκορ 69 - 59 για τον Εθνικό και τους παίκτες των δύο ομάδων προβληματισμένους για όσα συνέβησαν. άψογη η φιλοξενία  του Εθνικού.
Αύτά έγραψε στην επιστολή του ο Σ.Βουτσάς και σε αναμονή για απάντηση από την άλλη μεριά (Εθνικός).

Το πρόβλημα ξεκινάει από την απόφαση της Εκασαμαθ να βάζει έναν μόνο στην γραμματεία κάτι που δημιουργεί πολλά προβλήματα. Σκέφτηκαν έτσι πως περιορίζουν τα έξοδα (μάνα μου!!) . Στο τέλος θα σταματήσουν και τον έναν από τους δύο διαιτητές για εξοικονόμηση.
Και έτσι να είναι και που να δείτε ακόμη τι έρχεται  ......θα έπρεπε να ενημερώσουν όλες τις ομάδες να βρίσκουν ανθρώπους που ξέρουν τα βασικά και να βοηθούν στην ομαλή διεξαγωγή των παιχνιδιών.
Πιστεύω ότι στο σύνολό τους οι ομάδες ξέρουν και θα βοηθούσαν αρκεί να είχαν την ενημέρωση.
Πως να γίνει αυτό όταν έχουν άλλες δουλειές πχ να βάζουν εμπόδια στην βιντεοσκόπηση παιδικού παιχνιδιού γιατί λέει δεν υπήρχε άδεια από τον γηπεδούχο. Λογικό είναι να μην θέλουν να υπάρχουν στοιχεία . Πως αλλιώς θα μπορούσαν να είναι γραμματεία και ταυτόχρονα εκπρόσωποι της ομάδας και τέλος τέλος να φωνάζουν στην γραμματεία του διαιτητές για να τους μαλώσουν με έντονο τρόπο και ως δια μαγείας να γίνεται μπάχαλο στο παιχνίδι. Είπαμε "μπασκετάνθρωποι" όχι ότι νάνε.......
ΦΙΛΙΑ
       Επιστροφή στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου με νικήτρια την ομάδα της Φιλίας (γηπεδούχος) με την Θύελλα.59-50 χαμηλό το σκορ .Δύο ομάδες που προσπαθούν φιλότιμα να τιμήσουν την συμμετοχή τους στην κατηγορία .Σκοπός τους να καταφέρουν να πάιξουν όσο το δυνατόν γίνεται σύμφωνα με τις δυνατότητές καλό μπάσκετ και να κρατήσούν στον χώρο τον κόσμο . Αρκετός κόσμος στο γήπεδο και μια μικρή δικαίωση στις προσπάθειες τους.


Σκόρερ
Φιλία: Καρακασίδης18(1),Κατσαβριάς12,Παπαδόπουλος12,Μπιρτσιμάς4,Αμαραντίδης4,Δραγόζης2
Καραφυλλίδης7(1).
Θύελλα:Δαβουδάνης23,Καπετανίδης7,Σονωβιδης4Δαπουδάνης6,Καραμπεάζης5,Μουρτσινούδης3
,Τσοκναρίδης2.

Επειδή ξέρω ότι πολύς κόσμος ενδιαφέρεται να μάθει τα καθέκαστα στους ομίλους κάτι που δείχνουν οι στατιστικές (επισκέπτες) ,αν είναι δυνατό να στέλνουν και κανένα μήνυμα οι προπονητές -παράγοντες για τα παιχνίδια τους. 

4 σχόλια:

  1. Μπορείς να ανεβάσεις τους σκόρερ για τα παιχνίδια Αρίωνας-ολυμπιάδα και Ασπίδα-Έβρος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια φωνάζει ο Σ.Δ.Κ. ΘΡΑΚΗΣ για την ανυπαρξία κριτών στην Γραμματεία, αλλά στου ηγεμόνα την πόρτα....Μέχρι και πρόταση να στελεχώνουν τη Γραμματεία Διαιτητές του Συνδέσμου κατατέθηκε, αλλά το γινάτι τους προτίμησε τους παράγοντες των ομάδων, τα μικρά παιδιά και στο φινάλε τους... και γράμματα ξέρω. Και κάθε φορά είναι υποχρεωμένοι οι Διαιτητές να προβαίνουν σε ταχύρυθμη εκπαίδευση ανηλίκων και ασχέτων, προκειμένου να ξεκινήσει ένας αγώνας. Και σε κάθε αγώνα ο Διαιτητής επωμίζεται και την έννοια της Γραμματείας για να διορθώνει τα λάθη της. Και όποτε συνέβαινε το ευτράπελο γεγονός, η ηγεμονία της ΕΚΑΣΑΜΑΘ εξαφάνιζε με μαγικό τρόπο τις αναφορές των Διαιτητών.
    Εκαναν λέει, ο ακατανόμαστος, Σχολή κριτών στον Έβρο....αλλά δεν αποφοίτησε κανείς!!!! Εκπαιδευτής είχε οριστεί ο κύριος που στο προχθεσινό παιχνίδι έφυγε στα μισά καθώς είχε αλλού υποχρεώσεις!!!! Δώδεκα χρόνια δεν έχουν βρει ούτε έναν κριτή στον Έβρο, τη στιγμή που ο Σ.Δ.Κ.Θ έχει ονομάσει δεκάδες Διαιτητές.Και κάθε φορά που τείναμε χέρι βοηθείας ο ηγεμόνας το έκοβε μεμιάς.Γιατί άραγε ούτε ένας κριτής; Μήπως η Γ.Γ. δεν έδινε επιχορήγηση για την αποζημίωσή τους; Ή μήπως έδινε...;;;
    Φυσικά όλα αυτά δεν αγγίζουν τον ακατανόμαστο, αφού τόσο ο ίδιος και οι συγγενείς του α΄ βαθμού έπαιζαν 2 και 3 παιχνιδάκια κάθε αγωνιστική σε όλη την ανατολική πτέρυγα των ορίων της Ένωσης. Καλό μεροκάματο δε λέω....
    Πως θα σας φανεί κύριοι της ΕΚΑΣΑΜΑΘ η άρνηση διεξαγωγής αγώνα από Διαιτητή,λόγω έλλειψης Γραμματείας; Πάλι εμείς θα είμαστε οι κακοί; Πάλι εμείς θα είμαστε αυτοί που δημιουργούν τα προβλήματα;Πάλι εμάς θα στείλετε στα δκαστήρια επειδή θα εφαρμόσουμε τον Κανονισμό Διαιτητσίας της Ε.Ο.Κ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Ο κάθε παράγοντας- πιστεύει ότι μπορεί να ορίσει τις τύχες όλων. Έχουν γίνει όργια σε πολλά παιχνίδια και έμαθα πως καλούν σε απολογία τον προπονητή της Ασπίδας 2001 Κ.Ιωαννίδη!!!!!!!!!!!!!!
    Αν είναι να κληθεί σε απολογία αυτός τότε οι άλλοι που ουρλιάζουν που πρέπει να πάνε????????
    Προπονητής απευθυνόμενος στην γραμματεία "είστε για τον π....ο".......
    Παράγοντας που είναι στον πάγκο της ομάδας του εκτελεί χρέη γραμματεία και καλεί στο ημίχρονο του διαιτητές και τους κατσαδιάζει γιατί δεν έπαιξαν καλά την ομάδα του.
    Πέφτει το ξύλο της αρκούδας παρόλο που οι νέοι κανονισμοί είναι αυστηροί αλλά μάλλον ισχύουν για λίγες ομάδες. Προπονητές διαμαρτύρονται και με το δίκιο τους για την αντιμετώπιση που έχουν αλλά οι παράγοντες τους είναι όχι μόνο μέλη της Εκασαμαθ αλλά έχουν και πόστο.
    Ας πρόσεχαν είναι η εύκολη απάντηση.
    Χάνει μόνο το μπάσκετ και κανένας άλλος.
    Διαιτητής που παραδέχεται ότι ήταν κακός σε παιχνίδι στο συννεμένο από το φύλλο αγώνος γράφει ότι του κατέβει . Το βίντεο τον εκθέτει ανεπανόρθωτα.
    Πρόεδρος που κατάφερε και διέλυσε το τοπικό μπάσκετ ψάχνει να βρει χορηγούς και κάθεται και λέει ότι του κατέβει και φυσικά του φταίνε οι άλλοι οι κακοί.Στα κλιμάκια παίρνουν τα παιδιά των κολλητών γιατί έφεραν τενεκέ με τυρί και κανένα κατσίκι .......
    Και καθόμαστε και ασχολούμαστε ακόμη με το μπάσκετ???????
    Πλήρωνε Μ....α την συνδρομή σου για να βλέπεις το παιδί σου να τρώει ξύλο να σου πουλάνε πνεύμα για ευγενή άμιλα και άλλα τέτοια.

    Είναι μαγαζί τους και καλά κάνουν αφού κάποιοι τους έδωσαν το δικαίωμα. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο κανένα λάθος δεν αναγνωρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οντως αν αληθευει οτι καλουν σε απολογια τον Ιωαννιδη!!!!! τοτε καποιους αλλους πρεπει να τους πανε κατευθειαν φυλακη. Αυτος ειναι απο τους πιο αξιοπρεπεις και ηρεμους απεναντι στους διαιτητες. Δεν παμε καλα......

    ΑπάντησηΔιαγραφή