Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

ΕΦΗΒΙΚΟ

Πριν από καιρό είχα γράψει πως  ξεκαθαρίζει η κατάσταση στο εφηβικό με δύο ομάδες να είναι τα φαβορί. Κάποιοι θεώρησαν πως βιάστηκα. Η πραγματικότητα λέει άλλα και ακόμη πιο πολλά λένε τα αποτελέσματα.






Και αυτές οι δύο ομάδες θα διαστευρώσουν τα ξίφη τους την Κυραική στις 6,00μμ στο ΔΑΚ.  Ασπίδα-ΑΕΚ το πιο σπουδαίο παιχνίδι.
Μίλησα με τον Σ.Βουτσά και ο άνθρωπος είναι τρισευτυχισμένος.
Όλα του πάνε καλά η ομάδα του πετάει τα παιδιά του είναι καλοί παίκτες και ακόμη καλύτεροι χαρακτήρες.Έχει ήδη κάνει το 6/6 και εάν περάσει από το ΔΑΚ  αλώβητος θα είναι το φαβορί για την πρώτη θέση .
Δίκαια λοιπον νιώθει όπως νιώθει.

Αλλά και από την μεριά της Ασπίδας ο Δ.Παναγιωτόπουλος είναι μέσα στην καλή χαρά μετά και την σπουδαία νίκη εμφάνιση μέσα στον Έθνικό.
"Πιστεύω ότι ήταν το καλύτερο παιχνίδι σε τοπικό επίπεδο που είδα στα τόσα χρόνια που ασχολούμαι με το μπάσκετ είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής. Πέρα από την πολύ καλή ατομική απόδοση πχ του Κοτσάφτη και του Χονδρόπουλου  από τον Εθνικό στο σύνολο τους και οι δύο ομάδες έπαιξαν πολύ ακλό μπάσκετ.  Πόσες φορές μπήκαν 190 πόντοι σε παιχνίδι τα τελευταία χρόνια.  Στο πρώτο ημίχρονο μπορέσαμε να περιορίσουμε τον καλό τους παίκτη τον Χονδρόπουλο . Στο δεύτερο μέρος αυτό ήταν από πολύ δύσκολο έως αδύνατο. Σηκωνόταν από οποιοδήποτε σημείο κα το έβαζε. Δεν μπορούσαμε να τον κλεισουμε. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους τους παίκτες μου που έδειξαν χαρακτήρα και τις πραγματικές τους δυνατότητες. Μπόρεσαν και ξεπέρασαν την κακή απόδοση και την ήττα από τον ΓΑΣ "

Και αυτός από την μεριά του τα είπε όλα και τα συμπεράσματα για την σπουδαιότητα του παιχνιδιού δικά σας...............

Στα άλλα παιχνίδια ο Αρίωνας πηγαίνει στην Ολυμπιάδα .Και οι δύο θέλουν την νίκη για να εχουν ελπίδες αξιοπρεπούς συμμετοχής στο πρωτάθλημα γιατί δεν περιμένουν και πολλά.

Ο  ΓΑΣ υποδέχεται τον Εθνικό  παιχνίδι που θα γίνει το Σάββατο στις 6,00μμ.
Ένας ΓΑΣ  που μετά την νίκη του με την Ασπίδα αναθάρησε γιατί ξαναμπήκε στο παιχνίδι αλλά μάλλον τίναξε την καρδάρα με το γάλα στη ήττα του από τον Αρίωνα με 69-68 στην παράταση.Και ο αντίπαλος στο επόμενο παιχνίδι δεν είναι  εύκολος .
Ο Έθνικός περί αυτού ο λόγος έδειξε πως θα πρωταγωνιστήσει θα είναι τουλάχιστον μέσα στην τριάδα. Έδειξε πως έχει πολύ καλό σύνολο και έναν παίκτη φωτιά.Απο την μεριά του ο ΓΑΣ ναι μεν στην έδρα του δεν χάνει  αλλά το ερώτημα είναι κατά πόσο τα παιδιά θα έχουν ξεπεράσει την ήττα που τους έκοψε την φόρα.
Τέλος ο Σπάρτακος έχει ρεπό και νίκη στα χαρτιά (20-0).

Στον πρώτο όμιλο η μεγάλη νίκη της Ένωσης ήταν το σπουδαίο γεγονός της προηγούμενης αγωνιστικής. Έδειξε πως θέλει και μπορεί να πάρει ότι έχασε την προηγούμενη χρονιά.
Μια ομάδα με αξιοζήλευτο ρόστερ (ήταν ΄ήδη πολύ καλή) και με την είσοδο των παικτών της χρονιάς του παιδικού 2010-11 έγινε πλήρης σε όλους τους τομείς.
Πολλές φορές θα έχετε ακούσει διαβάσει για τις λεγόμενες φουρνιές που υπάρχουν και μπορεί να κάνουν την διαφορά. Η Ένωση είχε την τύχη την πρόνοια να δουλέψει με αυτά τα παιδιά και για τρεις συνεχόμενες χρονιές ήταν το Α και το Ω   στο τοπικό μπάσκετ. Πέρα από τις διακρίσεις που είχε στο παιδικό και ενδεχόμενα στο εφηβικό κέρδισε και δύο παίκτες τους οποίους έχει στην δωδεκάδα της ομάδας που αγωνίζεται στην Α1. Επιτυχία πλήρης.
Το ζήτημα είναι η διάδοχη κατάσταση.
Για την ώρα η διαφορά δυναμικότητας είναι τεράστια εάν συγκριθούν οι τρεις προηγούμενες χρονιές με την σημερινή. Είχαμε συνηθίσει τουλάχιστον στην Καβάλα η παιδική της ομάδας να είναι ο απόλυτος κυρίαρχος. Αυτό φυσικά δεν είναι καλό σε επίπεδο ανταγωνισμού. Αλλά εδώ δεν έχει να κάνει με την άνοδο των υπολοίπων ομάδων σε συγκλονιστικά επίπεδα παρόμοια με την ομάδα της Ένωσης των προηγουμένων χρονών .Φυσικά και έχουν ταλέντο οι παίκτες που απαρτίζουν τις παιδικές ομάδες της πόλης αλλά το μέτρο σύγκρισης με εκείνη την ομάδα δεν υπάρχει.
Έτσι λοιπόν έπεσε το επίπεδο και εκεί που υπήρχε ο απόλυτος κυρίαρχος βγήκαν και άλλοι διεκδικητές .Ίσως σε βάθος χρόνου αυτό να είναι καλό αλλά για την ώρα υπάρχει πρόβλημα.

Έχει ρεπό αυτήν την αγωνιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου