Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Αποτελέσματα εκλογών ...πριν και μετά ............

Απολογισμός προέδρου
Ο τρόπος εκλογής δεν επιτρέπει το δεύτερο ψηφοδέλτιο άρα απλή αναλογική που δίνει το δικαίωμα και σε άλλους να εκπροσωπηθούν.
Όποιος καταφέρει να έχει συμπαγή ομάδα και πάρει την πλειοψηφία αυτόματα βγάζει τους δικούς  ανθρώπους στο ΔΣ όλους και κανένας δεν βγαίνει από την όποια άλλη μεριά.
Αυτό δεν ισχύει σε άλλους είδους ομοσπονδίες εργατικές σωματεία κλπ.





Η σειρά με την οποία βγήκαν οι 11 του Δ.Σ
Χαλκιάς Β.          25               (Ολυμπιάδα -η έκπληξη της ημέρας)
Κουτουμαράκης 20              (Ηράκλεια ??δεν ξέρω ακριβώς)
Λυρίδης               20             (Δράμα)
Βεζυρτζής            19            (Καβάλα )
Δεληβογιατζάκης 19              (?)
Καπουτσής       19                 (?)
Κώστογλου      19            (Ροδόπη -ΑΕΚ)
Νικολόπουλος   19         (Α.Σ  πρώην Μάκρο -Ξάνθη  -ΑΘΛΟΣ)
Χαραλαμπίδης  19           (Πρόεδρος ΕκασαΜαΘ)
Σωτηρίου          18          (Ν.Σερρών)
Στουπίδης          18         (Ν.Καβάλας Αγ.Βαρβάρα μπασκετάθρωπος)

Υπόλοιποι
Ηλιόπουλος      5   Αρίωνας
Μαυρίδης          8   Φιλία
Μπακώλας         8  Αστέρας
Ραφτόπουλος     7  Ασπίδα ΑΠΣ
Παναγιωτίδης     7  Χρυσούπολη
Χατζηαντωνίου 7   Ασπίδα 2001


Αναπληρωματικοι
Αθανασίου     18   ΓΑΣ
Γκόκας           21  ΔΟΞΑΤΟ
Καραουλάνης 20   ?
Καλτσογιάννης 6  Ασπίδα 2001

Ε.Ε
Καλογρεας 22
Κούτρας 22
Μαυρίδης 22

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των εκλογών.
Για να δώσω μια απάντηση στο γιατί δεν υπήρχε κανένα σχόλιο παρά μόνο τα ονόματα γιατί κάποιοι προφανώς θεώρησαν πως υπήρξε απογοήτευση απλά έπρεπε να προλάβω να δω και τα παιχνίδια του παιδικού και μετά με καθαρότερο μυαλό μιας και έκανα τον παρατηρητή (δικαίωμα λόγου είχαν μόνο οι εκπρόσωποι των ομάδων) και ότι κατέγραψα τώρα θα δημοσιευθούν.
Εκπροσώπους έστειλαν οι παρακάτω ομάδες και έχει αξία ποιοι τις εκπροσώπησαν. 
Α.Ο.Σερρών         
ΑΕ.Σέρρες            Μπαναβάκης
Πανσερ/κος           Αθανασίου
Ρούπελ                  Γκέλιος
Δοξάτο                  Βεζυρτζής
Αθλος                   Νικολόπουλος
Ηρακλεια,
Τιτάνες-ΚΑΟΔ-
Ένωση-Αγ.Βαρβάρα-Ηρακλής -
Ολομέλεια
Χρυσούπολη-Πάνθηρες-Ελευθερούπολη-Κρηνίδες-Ασπίδα ΑΠΣ &2001 -Αρίωνας-Αίας-ΑΕΚ-ΓΑΣ-Φιλία-Ολυμπιάδα-Θύελλα

Δεν συμμετείχαν 
Σκοπός -Ικαροι -Α.Ο Αλέξανδρος-Σπάρτακος και μία ακόμη που μου διαφεύγει.

Δεν είναι τα νούμερα εάν βγήκαν υπέρ ή κατά,  αυτό που χει σημασία .
Σημασία και προβληματισμό κατά πόσο υπάρχει διάθεση όρεξη τσαμπουκάς για αλλαγές είναι το ζητούμενο.
Εκεί θα πρέπει να σταθούν όλοι γιατί έτσι χάθηκε μια μάχη μια μεγάλη ευκαιρία .
Φαντάζει μεγάλη διαφορά αλλά αν σκεφτείτε ότι κάθε ψήφος που χάνεται από μια πλευρά πηγαίνει στην άλλη η διαφορά φαντάζει μικρή.
Όταν ξεκινήσαμε οι 7-8 στην αρχή πήραμε διαβεβαιώσεις από αρκετούς για στήριξη μιας και έχουν πολλά παράπονα και ήθελαν ουσιαστικές αλλαγές όχι μόνο σε επίπεδο ατόμων ,σε αντιλήψεις.
Και οι αντιλήψεις αλλάζουν ας μην γελιόμαστε με αλλαγές προσώπων.
Τι κουρασμένους αποκαλούσαν τους πρώην και νυν του Δ.Σ και πόσα άλλα.
Σε καμιά περίπτωση δεν υπήρχε κανενός είδους πίεση και τι πίεση να ασκηθεί όταν την διαχείριση και το μπαγίοκο το είχαν άλλοι στο κάτω κάτω.
Είχε φτάσει ως νούμερο να μας στηρίζουν 13-14 ομάδες και αν δούμε πως στις εκλογές ψήφισαν 28 ομάδες τότε μάλλον θα πρέπει να δούμε με άλλα μάτια το αποτέλεσμα.
Από τις 32 ομάδες που είχαν δικαίωμα ψήφου αντιπροσώπους έστειλαν 28 . Άρα εάν κρατούσαν κάποιοι τον λόγο τους όπως τον κράτησαν άλλοι και προς προς τιμήν τους  μάλλον θα ήταν αλλιώς τα πράγματα. Και αυτό το ήξεραν καλά οι νυν και οι πρώην.
Και για τον λόγο αυτόν έτρεξαν και δούλεψαν με τρόπους που δεν ταιριάζουν στην δική μας τακτική. Από την αρχή πέρασε η γραμμή πως ένα σύστημα που έχει γίνει κατεστημένο και λειτουργεί όχι με αποδεκτούς τρόπους αν το πολεμήσεις με τα ίδια τα όπλα του ουσιαστικά δεν αλλάζεις τίποτα.
Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και για ποια αλλαγή νοοτροπίας θα γινόταν κουβέντα.
Άρα κάτι σαν πρόβατα σε σφαγή.
Όταν απέναντι έχεις δομημένο σύστημα είναι δύσκολα τα πράγματα. Δεν πρέπει όμως να δοκιμάσεις να προσπαθείς να αλλάξεις ότι για σένα  είναι στραβό??
Αλλιώς τι νόημα έχουν οι εκλογές πόσο μάλλον η γκρίνια καφενείου??
Παρόλα αυτά χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία εάν πραγματικά το πίστευαν όσοι έκαναν πίσω την τελευταία στιγμή και προσπαθούσαν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα.
Δεν δήλωσαν συμμετοχή κάποιοι . Άλλοι θέλοντας να πάρουν θέσεις εξουσίας το έπαιξαν δίπορτο κλπ παίρνοντας όλες τις ψήφους ????
Δεν είναι δυνατόν να μην στέλνεις δικό σου αντιπρόσωπο στις εκλογές και να δίνεις το δικαίωμα σε πατέρα παίκτη που αγωνίζεται σε άλλη ομάδα σε άλλο νομό να ψηφίζει για σένα????????????????
Αυτό δείχνει τουλάχιστον δειλία και ας παρεξηγηθούν οι καλοί φίλοι.
Το πιο ντόμπρο και καθαρό θα ήταν να έστελναν  δικό τους αντιπρόσωπο να ψηφίσει όμορφα και ωραία. Τώρα που παραχώρησαν το πιο μεγάλο τους δικαίωμά σε τρίτους τι έχουν να πουν??????????
Το ίδιο έγινε και σε άλλες ομάδες με αποτέλεσμα φίλοι και γνωστοί μέλους του Δ.Σ να είναι εκπρόσωποι ομάδων άλλων????????
Φαίνεται έτσι μείωσαν τα έξοδα μετακίνησης ????????
Και να πει κανείς ότι τους πίεσε η άλλη πλευρά ???
Ίσα ίσα που ήμασταν ξεκάθαροι απέναντί τους και πάνω στην διαφωνία τους για την υπάρχουσα κατάσταση έγινε η πρόταση για στήριξη μέσα σε πλαίσια πλήρους δημοκρατίας.
Πιέσθηκαν πολύ αλλά είναι περίεργο   που αντί να έχουν αυτοί το πάνω χέρι με το ύψιστο δικαίωμα της επιλογής  και να τους παρακαλάνε οι υποψήφιοι να είναι ουσιαστικά έρμαια μιας κατάστασης που επαναλαμβάνω δεν ήθελαν και την κατηγορούσαν ως ανεπαρκή το λιγότερο.
Θα έχαναν τα λεφτά της επιχορήγησης που δεν θα τα δούνε ποτέ γιατί το επόμενο βήμα είναι να μην γίνουν πρωταθλήματα γιατί η απρονοησία τους τόσο σε επίπεδο ΕΟΚ όσο και σαν ΕκασαΜαΘ σπάει κόκαλα???.
Δεν θα τους έκαναν μικρά χατηράκια  όπως αλλαγές σε αγωνιστικές και ώρες???
Η μήπως δεν θα βοηθούσαν τα δικά τους ταλέντα να τα προωθήσουν όπως έκαναν με το πολύ σοβαρό αναπτυξιακό πρόγραμμα που είχαν???
Τόση ώρα κάνω αναφορά στο τι έκαναν οι ομάδες και όχι οι υποψήφιοι που πήραν το Δ.Σ.
Αυτοί μπορεί να έκαναν ότι τους κατέβει από το κεφάλι μπορεί με μαϊμού ομάδες να πήραν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν ομάδες που  έχουν υποδομές αλλά αυτοί έκαναν την δουλειά τους όπως ξέρουν ,,οι άλλοι γιατί τους άφησαν !!!!!!!ενώ έκλαιγαν σαν πρώην  μωρές παρθένες μετά τον βιασμό???
Ποιός κέρδισε τελικά τον σεβασμό και την αναγνώριση ως αντίπαλο δέος σε σημείο που για πρώτη φορά να υπάρχει τέτοια κινητοποίηση αλλά και τόσο μεγάλη συμμετοχή ????? .
Είπαμε 28 ομάδες έδωσαν το παρών σχεδόν το σύνολο των ομάδων της Ένωσης.
Είναι λίγο αυτό ??
Και πως φτάσαμε εδώ να υπολογίζουν και την άλλη μεριά όταν τόσα χρόνια οι εκλογές ήταν πανηγύρι μεταξύ γνωστών???
Πάντως όχι από μόνοι τους .Αποφάσισαν να ρωτήσουν τις ομάδες κάτι που πολύ ωραία επισήμανε ο εκπρόσωπος της Ασπίδας Π.Ραφτόπουλος  τονίζοντας πως μετά από  μεγάλη πίεση που άσκησαν κάποιες ομάδες το Δ.Σ πήρε κάποιες αποφάσεις... Όλα αυτά τα μέτρησαν γιατί υπήρχε κίνδυνος να χάσουν τις θέσεις τους από την πρωτοφανή αμφισβήτηση.
Τόσα χρόνια καταστρατηγούσαν κανονισμούς λειτουργίας αφού δεν έκαναν ποτέ Γ.Συνελεύσεις όταν το ίδιο το καταστατικό κάνει λόγο για τουλάχιστον δύο Γ.Σ τον χρόνο . Την μια όταν ζητάνε οι ομάδες αλλαγές λόγω καταστάσεων στον τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος κάνουν λόγο για το καταστατικό . Όταν το παραβαίνουν οι ίδιοι δεν τρέχει τίποτα ...Και αυτό προφανώς είναι νομότυπο για τις υπόλοιπες ομάδες... Την απορία αυτή  την εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Φιλίας λέγοντας μάλιστα πως σαν ακαδημία είχαν παρουσιάσει μια πρόταση -οικονομοτεχνική μελέτη πριν από τρία χρόνια για την μείωση των εξόδων και το Δ.Σ δεν απάντησε καν. Η απάντηση του προέδρου της Εκασαμαθ
κο Χαραλαμπίδη ήταν πως το ΔΣ  δεν την ενέκρινε.
Έτσι απλά χωρίς αιτιολόγηση δεν την ενέκρινε και έρχεται τώρα να προτείνει λύσεις ...Και οι λύσεις είναι αυτές που προτείνει ο ισχυρός άνδρας " ΕΟΚ " που κάνει λόγο μέχρι και αναστολή των πρωταθλημάτων...
Αυτές τις επιλογές έχουν αυτά προτείνουν. Και γιαυτό τον λόγο βγήκαν στο νέο Δ.Σ.
Κατάφεραν να δώσουν το δικαίωμα σε ανθρώπους χωρίς ομάδα χωρίς τίποτα στηριζόμενοι μόνο στο δικαίωμα που τους δίνει ο κανονισμός να έχουν αδράνεια μέχρι δύο χρόνια να κρίνουν τις τύχες των δικών τους ομάδων που τόσο κόπο κάνουν να τις κρατήσουν.
Και ας μην φανταστούν  πως με την  επιλογή τους τελείωσαν όλα γιατί ουσιαστικά τώρα αρχίζει ο κύκλος της διαδοχής..........
Θα ήθελα πολύ να μάθω τι ήταν αυτό  που άλλαξε την άποψη και σκέψη πολλών έτσι ώστε να πιστέψουν πως οι ίδιοι που σύμφωνα με παλαιότερη τους σκέψη ήταν ανίκανοι είναι τώρα ικανοί να διαχειριστούν τα προβλήματα.....
Θα πρέπει να δόθηκαν πολύ πειστικές  απαντήσεις  και λύσεις σε όλα τα προβλήματα.
Κλείνοντας θέλω να τονίσω πως είναι πολύ δύσκολο να ανατραπεί μια παγιωμένη κατάσταση πολλών ετών με λιανοτούφεκα .Αλλά τι αξία θα είχε εάν τα όπλα ήταν τα ίδια???
Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσους κράτησαν  την υπόσχεσή τους φανερούς και μη.
Στους υπόλοιπους ας πρόσεχαν αλλά και πάλι δεν τρέχει τίποτα .
Λάθη κάνουμε όλοι και από αυτά τα λάθη μαθαίνουμε .Στο φινάλε οι είσοδος νέων προσώπων που τρέχουν για το μπάσκετ ίσως φέρει κάποιες αλλαγές και προβληματισμούς.
Για το νέο Δ.Σ εύχομαι να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στις ομάδες.
Ίσως ηχεί περίεργο αυτό  την μια να τους κράζω    και από την άλλη να εύχομαι καλή επιτυχία .
Δεν είναι διχασμός προσωπικότητας είναι το αυτονόητο.
Η σκληρή κριτική βελτιώνει τους πάντες και πολλές φορές ενώνει.
Δεν έχω προσωπικά με κανέναν . Με την ιδιότητα τους ως εκπρόσωποι του τοπικού μπάσκετ και με τον τρόπο λειτουργία τους έχω.
Τα σημάδια και ο τρόπος λειτουργίας τους δεν είναι υπέρ τους σύμφωνα με την άποψή μου και αν προβάλουν το επιχείρημα της δημοκρατικής διαδικασίας θα έλεγα πως  θα ήθελα καλύτερη απάντηση .
Μακάρι να βρεθεί κοινός δρόμος να προσφέρω κάτι έτσι ώστε να περπατήσει το κάρο.
Προτάσεις πολλές αρκεί να υπάρχουν ανοιχτά αυτιά.
Όρεξη για προσφορά ακόμη μεγαλύτερη από όλους .







3 σχόλια:

  1. ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΔΙΑΨΕΥΔΕΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΣ ..ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω ότι τα γραφόμενα σας κύριε δεν φαίνετε ότι έχετε αντιληφθεί ότι κανένα σωματείο δεν σας εμπιστεύτηκε στην ουσία. Πολύ εύκολα ανάγετε το αποτέλεσμα σε "πολέμους" που δέχεστε, εκβιασμούς, υποσχέσεις κ.λ.π. τέτοια ευτράπελα λες και κανένας από εμάς κερδίζει χρήματα ή έχει τεράστια συμφέροντα να είναι ο Χαραλαμπίδης πρόεδρος ξανά. Ο λόγος σας και η απαξιωτική συμπεριφορά σας, ακόμα και οι ανύπαρκτες σχέσεις με τη πλειοψηφία των σωματειών που έχουν οι εκπρόσωποι της κίνησης σας είναι οι λόγοι που δεν σας ψήφισαν, όσο είμαι βέβαια σε θέση να γνωρίζω. Όχι βέβαια ότι δεν έχετε σε κάποια πράγματα δίκιο από τη πλευρά σας, αλίμονο ουδείς δεν ισχυρίζετε τούτο. Θεωρείται τυχαίο ότι δεν σας εμπιστεύτηκαν σχεδόν παρά λίγες ομάδες εκτός Ξάνθης; Ας αφήσουμε λοιπόν τα λόγια και ας κάνουμε αυτοκριτική για να γίνουμε καλύτεροι. Μην φαντάζεστε πράγματα που δεν έχουν γίνει ποτέ...Ο καθένας μας έχει μια μικρή ιστορία στο χώρο και αυτή αξιολογείται καθημερινά.Ευχαριστώ για την φιλοξενία και ειλικρινά δεν έχω πρόθεση νας σας επικρίνω, απλά λέω τη γνώμη μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και ο Καντάφι 30 τόσα χρόνια έμεινε στην εξουσία!!!!!
    Απαξιωτική συμπεριφορά ίσως αλλά βγαίνει από τον τρόπο γραφής μου και τα όσα έχω κάνει αγαπητέ πρόεδρε??
    Το όνομά σας λείπει και εύκολα μπορείτε να μιλήσετε για συμπεριφορές.
    Είναι πολύ εύκολο αλλά δεν είναι σωστό το τι είπε ο καθένας όταν ξεκίνησε η προσπάθεια.
    Και δεν φαντάζομαι τίποτα .........μα τίποτα.
    Και μόνο που κάνατε τέτοια κινητοποίηση και μαζευτήκατε όλοι πρώτη φορά κάτι λέει.
    Δεν μίλησε κανένας πως παίρνεται χρήματα και γιαυτό βγαίνει πρόεδρος ο Χαραλαμπίδης .Τα έργα και τις ημέρες σας κρίνω και αν θέλετε να κάνουμε απολογισμό στην ουσία και όχι στους τύπους διαλέξτε τρόπο και όχι σαν τις παρωδίες τις Γ.Σ .
    Θέλω να ξέρετε πως το αν μετείχα στην διαδικασία ήταν πρόταση ανθρώπων που έκαναν πίσω στο τέλος.
    Δική τους ήταν η φράση "καλά τα λες αλλά θέλουμε πράξεις μπες μπροστά"!!!!
    Και είναι οι ίδιοι που μετά από πίεση γύρισαν την ζέβλα ανάποδα. Αυτά δεν τα γνωρίζεται???
    Δεν έχω καμιά τάση εξουσίας και ήξερα το αποτέλεσμα πολύ πριν τις εκλογές. Εξάλλου έχουν γίνει και στο παρελθόν πολλές προσπάθειες ανατροπής και όλες σκάλωσαν???
    Είναι δυνατό να αφήσουν να γίνει ανατροπή σε οποιαδήποτε Ένωση ανά την Ελλάδα ???Θα άνοιγε η όρεξη για πολύ κόσμο και τότε αντίο ταξιδάκια δόξα προβολή θεσούλες που μπορεί να είναι άμισθες αλλά ανοίγουν πόρτες πολλές πόρτες. Στην Ελλάδα ζούμε και η εκδούλευση είναι το μοναδικό μέσο επιβίωσης.
    Ο ραγιαδισμός δεν τελείωσε το 1821. Συνεχίζεται και είναι ένας από τους πολλούς λόγους που φτάσαμε στην σημερινή κατάσταση.
    Δεν εμπιστεύθηκαν όπως πολύ σωστά είπατε εμένα ελάχιστες ομάδες πλην τις πόλης μου αν και στην πόλη μου υπάρχουν άλλα δύο σωματεία με εκπρόσωπο που πήρε 19 ψήφους και έχει να παρουσιάσει πολλά αγωνιστικά τμήματα και έργο!!!!!
    Θα το σχολιάσετε αυτό εάν το μέτρο της εκλογής είναι η προσφορά ??? .
    Πριν γράψω κάτι τα περνάω από κόσκινο πρώτα για μένα για να δω εάν έστω και λίγο πήραν αέρα τα μυαλά μου και γίνομαι ο κριτής των πάντων.
    Έχω κάνει άπειρες βλακείες έχω μετανιώσει άπειρες φορές για κάποια που έγραψα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση πιστεύω με αποδείξεις πως σε καμιά περίπτωση δεν θα αφήνατε να αλλάξει κάτι.
    Έτσι είναι καλύτερα γιατί ξέρω τελικά ποιος είναι ποιος και σε ποιον μπορώ να βασιστώ να του έχω εμπιστοσύνη.Μετά από αυτήν την εξέλιξη πως θα μπορέσει έστω και τηλεφωνικά να μου πει κάποιος τα παράπονα του και πως πρέπει να γίνουν αλλαγές???
    Θα ήθελα κριτική επί της ουσίας να γίνει διάλογος να ακουστούν όλοι κάτι που ζητούσα τόσο καιρό . Και αν αναγκαστήκατε να καλέσετε τις ομάδες για ακρόαση τυπική και στο τέλος να κάνετε ότι σας καπνίσει καταστρατηγώντας κανονισμούς οφείλετε στην πίεση που ασκήθηκε ασκείται και θα συνεχίσει να ασκείται.
    Είναι καλό πως από δω και πέρα θα υπάρχει αντίπαλο δέος που θα προβληματίζει .Κάθε απόφαση που θα παίρνετε θα την μετράτε. Είναι και έτσι η κατάσταση που δεν ασας αφήνει και πολλά περιθώρια ελιγμών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή