Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

17-10 Τελικό αποτέλεσμα

Αυτό είναι το αποτέλεσμα και ήταν μια ευκαιρία για λίγο ψάξιμο....
Μία μία οι ομάδες για να ξέρουμε τι θέλουμε τελικά και κατά πόσο τα όσα λέμε και ζητάμε στην διάρκεια των πρωταθλημάτων είναι πυροτέχνημα που σκάει και αφήνει μια μικρή λάμψη.


Οι ομάδες που αποτελούν την Α΄ κατηγορία είναι οι παρακάτω:

Επεξηγήσεις για τις θέσεις κάθε ομάδας.
Κίτρινο υπέρ της 1η πρότασης (ως έχει)  .
 Υπέρ της μιας κατηγορίας δύο όμιλοι .
Άγνωστη  θέση
Αποχή από την διαιδικασία .
Εκτός πρωταθλήματος  .


1 ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ  
2 ΡΟΥΠΕΛ 
   (ΗΡΑΚΛΕΙΑ ) Εκτός πρωταθλήματος
3 ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ  .
4 ΚΡΗΝΙΔΕΣ     ψήφισαν υπέρ της ενοποίησης.
5 ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ

6 ΑΡΙΩΝΑΣ

7 ΑΕΚ

ΦΙΛΙΑ
ΘΥΕΛΛΑ
10 ΕΘΝΙΚΟΣ
11 ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


Στην Β΄κατηγορία οι ομάδες
ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒ.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΒ .
ΑΣΠΙΔΑ  .
ΣΟΥΦΛΙ  .
ΔΟΞΑΤΟ  .


Το σύνολο των ομάδων που ψήφισαν
Ν.Σερρών
ΣΕΡΡΕΣ ΑΕ -  ΙΚΑΡΟΙ -ΠΑΝΣΕΡ/ΚΟΣ
ΣΚΟΠΌΣ -ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ  ΑΠΟΧΗ  .
ΒΙΣΑΛΤΗΣ -ΡΟΥΠΕΛ-ΗΡΑΚΛΕΙΑ Α.Ο.ΣΕΡΡΩΝ

Ν.Δράμας
ΚΑΟΔ-ΤΙΤΑΝΕΣ
ΔΟΞΑΤΟ  .  Η τεκμηρίωση είναι πως είναι υπέρ της πρώτης θέσης για τον λόγο ότι διαφορετικά δεν μπορεί να πάρει μέρος σε πρωτάθλημα μιας και στο σύνολό της είναι μεγάλης ηλικίας και δεν έχει παιδική ομάδα οπότε δεν μπορεί να λάβει μέρος στην Α΄κατηγορία.
Ουσιαστικά ένας άνθρωπος τρέχει για όλα στην ομάδα και στην προσπάθεια να ικανοποιήσει την επιθυμία των παικτών του να παίξουν αποφάσισε να λάβει μέρος δηλώνοντας συμμετοχή στην Β΄κατηγορία  και να ψηφίσει μέσω επιστολής την πρώτη πρόταση.
Εδώ δεν υπάρχει κανένα συμφέρον μιας και οι Τιτάνες παίζουν στην Γ΄Εθνική.Αν όμως πήραν θέση για την ύπαρξη ανταγωνιστής κατηγορίας η απόφαση της Εκασαμαθ για την επόμενη χρονιά με δύο ομίλους στην Α΄ κατηγορία δημιουργεί προβλήματα.
Ν.Καβάλας.

ΗΡΑΚΛΗΣ-ΕΝΩΣΗ-ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ-ΠΑΝΘΗΡΕΣ
Θεωρούν ότι έτσι θα υποβαθμισθεί το πρωτάθλημα . Και για να μπορέσει να γίνει αναβάθμιση της Β΄κατηγορίας θα πάρει μέρος η ομάδα του Ηρακλή με ρόστερ μικρούς παίκτες .Έτσι οι παίκτες θα πάρουν μέρος σε παιχνίδια κάθε 3 εβδομάδες με μεγαλύτερους αντιπάλους και οι  παραστάσεις που αποκτήσουν θα λειτουργήσουν ως εφαλτήριο για την μετέπειτα εξέλιξη τους. Το περίεργο είναι πως οι παίκτες μιας αμάδας από αυτές που ψήφισαν υπέρ της πρώτης πρότασης θέλουν μετά μανίας την δημιουργία μιας κατηγορίας με δύο ομίλους γιατί πολύ απλά στα εκτός έδρας παιχνίδια πηγαίνουν με το ζόρι 5-6 παίκτες. Είναι μια διαδικασία που την ζήσαμε όλοι την προηγούμενη χρονιά.

ΑΣΤΕΡΑΣ-ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ-ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ.
Παρόντες στην διαδικασία  ένθερμοι υποστηρικτές της ενοποίησης για λόγους επιβίωσης κυρίως των ομάδων .
Ο Αστέρας έχει έννομο συμφέρον για τον απλούστατο λόγο έκανε μεταγραφές από Γ΄Εθνική .Αυτή η θέση του σχολιάσθηκε πικρόχολα από παράγοντα του ΔΣ πως δεν αποτελεί αιτία διάλυσης των κατηγοριών κάθε φορά που κάποια ομάδα θα κάνει μεταγραφές και θα απαιτεί με το έτσι θέλω άνοδο κατηγορίας. "Παίξε κέρδισε βγες πρώτος".
Η Χρυσούπολη παρόλο που δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις μετακινήσεις θεωρεί ότι προέχει  με κάθε τρόπο  περιορισμός των εξόδων μέχρι να υπάρξει ανάκαμψη .
Οι Μακεδόνες προτάσσουν και αυτοί τις οικονομικές δυσκολίες.
Η απουσία μεγάλου αριθμού παικτών μιας και είναι ένα μικρό χωριό δυσκολεύει την θέση του από τον περιορισμό στον αριθμό των 30ρηδών που μπορούν να πάρουν μέρος στην Α΄κατηγορία.
Παρόντες και στην κλήρωση οι άνθρωποι των Μακεδόνων Κρηνίδων.
Ν.Ξάνθης

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΑΣΠΙΔΑ ΑΠΣ-ΑΣΠΙΔΑ 2001
Γνωστές οι θέσεις τους κυρίως των δύο ομάδων της Ασπίδας.
ΑΘΛΟΣ  ΑΠΟΧΗ. Σαν ακαδημία δεν υπάρχει ουσιαστικά αλλά έχει δικαίωμα ψήφου που του δίνει το καταστατικό της Ενώσεως (Δύο χρόνια απραξία και μετά παύση από διακαιώματα ψήφου).Δεν έστειλε απάντηση ούτε πήρε μέρος στην διαδικασία.
Α.Σ  ΞΑΝΘΗ     Είναι η ανύπαρκτη ομάδα της Α2  που όπως είναι γνωστό πούλησε τα δικαιώματα συμμετοχής της στον Κόροιβο Αμαλιάδας και κράτησε τα υπόλοιπα τμήματα της ??? αλλά δεν μετέχει σε κανένα πρωτάθλημα δεν έχει έδρα ούτε αθλητές παιδάκια............Για να ξέρουμε λεπτομέρειες

Ν.Ροδόπης

ΓΑΣ-ΑΕΚ
ΑΙΑΣ
Κανένα σχόλιο .
Ν.Εβρου.

ΘΥΕΛΛΑ-ΦΙΛΙΑ-ΕΘΝΙΚΟΣ .Ο Εθνικός παρόλο που οικονομικά είναι σε καλή θέση θεώρησε πως προέχει η επιβίωση και πήρε την απόφαση για μία κατηγορία.
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ   ΑΠΟΧΗ . Η ομάδα από το Σουφλί δεν έστειλε καμιά επιστολή .Ο Αλέξανδρος δεν έχει ομάδα να παρατάξει και δεν θεώρησε πρέπων να λάβει μέρος στην διαδικασία παίρνοντας την μία ή την άλλη θέση .
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  .Η αιτιολόγηση από την μεριά της Ολυμπιάδας είναι πως με την διαιδκασία άρνησης της ήδη υπάρχουσας προκήρυξης ανοίγει ο δρόμος της διαρκούς αμφισβήτησης της νυν και της επόμενης διοίκησης της Εκασαμαθ κάτι που ίσως να έχει αρνητικά αποτελέσματα στην εύρυθμη λειτουργία της. Πιστεύει όμως ότι οικονομικά δεν συμφέρει να διεξαχθεί το πρωτάθλημα όπως έχει και για αποφευχθούν τα όποια προβλήματα σύμφωνα με την άποψη της η Εκασμαθ θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει την διαδικασία πολύ νωρίς παίρνοντας την πρωτοβουλία να συζητήσει τα προβλήματα με όλες τις ομάδες. Διαφωνεί κάθετα με την άποψη για τυχόν αλλαγές τώρα στην Α΄ σε δύο ομίλους γιατί έτσι καταργείται και η αιτιολόγησή της για την παραμονή ως έχει του πρωταθλήματος.
ΣΟΥΦΛΙ  .???

Η όλη διαιδκασία έχει έντονο συγκρουσιακό χαρακτήρα. Πρώτη φορά αμφισβητείται η ηγεσία της Ενώσεως τόσο έντονα. Και ο συγκρουσιακός χαρακτήρας έχει με την σειρά του απαρχή τις εκλογές .
Συσχετισμοί δυνάμεων και προθέσεις ανθρώπων να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους και κάποιων άλλων που θέλουν να γίνουν νέοι Βεζύρηδες παρά τον "Πατερούλη"
Είναι σαφέστατο και περίεργο οι ομάδες των Σερρών που ήθελαν και ήταν αυτοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κίνησαν την διαδικασία να παίρνουν  θέση  υπέρ της διατήρησης της υπάρχουσας κατάστασης. Δηλαδή δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και  θα κατεβαίνουν πλήρεις σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι. Η γνώμη μου είναι πως δεν έλαβαν καθόλου την γνώμη των ανθρώπων που τραβάνε το ζόρι και επειδή υπάρχει μια κατάσταση που δεν θα πρέπει να ανατραπεί ....
Δικαιώνονται όσοι εδώ και καιρό κάνουν λόγο για καθεστώς  ...που θα πρέπει να ανατραπεί για να πάει μπροστά το τοπικό μπάσκετ . Να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας ...κάποιοι τρέφουν ελπίδες πως κάποια στιγμή θα αναλάβουν αυτοί τα ηνία την προεδρία και αυτό και μόνο αυτό τους κρατάει στον χώρο.Τόσο καιρό με διευκολύνσεις με χατηράκια κάποιοι έκαναν την δουλειά τους ή μάλλον νόμιζαν ότι έτσι εξυπηρετούσαν τις ομάδες τους με μια αλλαγή ημερομηνίας κλπ. Μόνο που δεν καταλάβαιναν πως έτσι εδραίωναν ένα καθεστώς .
Είναι αδιανόητο όταν μπορείς να εκλέξεις κάποιον μετά να μην μπορείς  να αντιδράσεις γιατί απλά
"θα καθαρίσει την ομάδα ".

Και μετά η απορία πως φτάσαμε εδώ σαν χώρα.....
Παράγοντες χωρίς ομάδα που τρέφουν δάφνες από το ένδοξο παρελθόν τους έχουν λύσεις και παίρνουν αποφάσεις για το μέλλον του μπάσκετ.
Αν επικρατούσε λογική  και μόνο χωρίς ιδιοτέλειες είμαι σίγουρος ότι όλοι θα συμφωνούσαν στην δημιουργία μιας κατηγορίας μέχρι του σημείου να υπάρξει οικονομική ανάκαμψη.
Τώρα όμως υπάρχουν συμφέροντα επιδιώξεις και θα πρέπει να στηρίξουν τις επιδιώξεις τους χωρίς να βλέπουνε το κακό που κάνουν.
Με κοντόφθαλμες λογικές φτάσαμε εδώ και έτσι έχουν σκοπό να συνεχίσουν.
Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα . Να πηδήξουμε την άλλη ακαδημία με κάθε τρόπο και στο διάολο όλα τ΄άλλα. 
Κοιτάξτε γύρω και θα δείτε τι λέω.
Άντε μέχρι τώρα είχαν να διαχειριστούν και μερικές χιλιάδες ευρώπουλα περίπου 96,000 για την προηγούμενη χρονιά.
Φέτος πήραν μόνο 30,000 και κάτι και μάλλον δεν προβλέπεται να πάρουν άλλα.
Δύσκολα να γίνει παιχνίδι όταν μόνο οι διαιτητές στοιχίζουν περίπου 30 βάλε χιλιάδες ευρώ.
Δεν φτάνει που έχουν αυτό το πρόβλημα κατάφεραν να ανοίξουν μέτωπα και με τις ομάδες (και εδώ ας σκεφτούν το δικό τους μερίδιο ευθύνης οι ομάδες ) και τέλος με τον σύνδεσμο διαιτητών Θράκης.
Αντι να καθίσουν οι δύο μεριές να βρούνε μία άκρη υπάρχει ανοιχτός πόλεμος με θύμα τις ομάδες.
 Και τα έξοδα να πηγαίνουν στα ύψη......
Όταν το ρώτησα η απάντηση ήταν ότι θα γίνουν τα πρωταθλήματα  και μόνο μία δύο αγωνιστικές θα υπάρξει πρόβλημα χωρίς καμιά τεκμηρίωση.
Έτσι μπορώ να πω και εγώ πως πρωτάθλημα δεν θα γίνει και αν θα γίνει με διαιτητές από άλλους συνδέσμους  είναι αρκετοί αυτοί για να καλύψουν τα παιχνίδια??
Ήδη άρχισαν να δηλώνουν κολλήματα (μπείτε να δείτε).http://www.ekasamath.gr/index.php
Και με όλα αυτά πάμε μπροστά το μπάσκετ ?
Υπάρχει μια συσσωρευμένη αγανάκτηση που κανείς δεν ξέρει πότε και πως θα εκδηλωθεί.
Ένα είναι σίγουρο πως το αποτέλεσμα θα έχει πολύ βαριές συνέπειες . Ας αρχίσουν οι ομάδες να κάνουν το κουμάντο τους για τις δύσκολες ημέρες που έρχονται και επιτέλους ας αρχίσουν να βγάζουν τις φωνούλες τους. Συμμέτοχοι  στην τραγική κατάσταση είναι όλοι . Ακόμη και αυτοί που δεν μιλούν .
Η σιωπή τελικά δεν είναι χρυσός είναι αποδοχή της κατάστασης

Ακόμη και τώρα τίποτα δεν έχει κριθεί. Βλέπετε οι επικείμενες εκλογές πιέζουν πολύ την κατάσταση και δεν συμφέρει να υπάρχουν 15 κλπ  ομάδες  δυσαρεστημένες γιατί είναι ψήφοι και κάθε ψήφος μετράει .
Υπάρχει το ενδεχόμενο να προταθεί η Α΄ να γίνει σε δύο (2) ομίλους από φέτος για την μείωση των εξόδων τους??????αλλά Β΄ θα συνεχίσει να υπάρχει.
Βρείτε μια λογική εξήγηση για την πρόταση να συμφωνήσω. Παραλογισμός και προσπάθεια να προλάβουν τις καταστάσεις και τίποτα άλλο.

Ίσως κάποιοι να θεωρήσουν ότι πικράθηκα από την εξέλιξη και προφανέστατα παίρνω αυτή τη θέση.
Και μόνο που κάποιοι άνθρωποι ξεκίνησαν να κουβεντιάζουν να βάζουν κάτω τα προβλήματα και να θέλουν να βρούνε λύσεις συλλογικά και μόνο αυτή η εξέλιξη χρειάζεται στήριξη και θα την έχει .




3 σχόλια:

  1. Βγηκαν οι Διαιτητες , απο την Δραμα στην Κομοτηνη και απο την Καβαλα στην Αλεξανδρουπολη , οχι 30 χιλιαρικα δεν θα φτασουν αλλα ουτε 60 αν συνεχιστει για κανα μηνα αυτο. Ασε που θα πληρωθουν σε κανα δυο χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τωρα ειδα και αλλαγες , απο Σερρες σε Ξανθη , Καβάλα και Αμυγδαλεωνα . Που να αρχισουν και ολα τα Πρωταθληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ας ελπίσουμε ότι έγινε μια αρχή για να συννενοηθούν επιτέλους οι ομάδες.Βέβαια το όλο σκηνικό με τις εκλόγες να ακολουθούν σε βάζει σε σκέψεις καθώς για το αποτέλεσμα πιστέυω ότι υπήρχε μια σιγουρια μπορούμε να πούμε.Μένει βέβαια και οι ομάδες να αποδείξουν τι θέλουν πρεγματικά...γιατί στις επερχόμενες εκλογές έαν το αποτέλεσμα είναι το ίδιο τότε δικαιωματικά μπορούνε να λέγονται ομαδούλες και να σταματήσουν να γκρινιάζουν για τα πάντα!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή