Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Βγάλτε τα ματάκια σας!

Πρέπει να το έχουμε μέσα μας δεν γίνεται αλλιώς. Πρέπει την μικροπρέπεια για να μην πω άλλη κακιά κουβέντα να την έχουμε βίωμα μας.
Αντί να προσπσθούμε να βελτιώσουμε κάτι προσπαθούμε στην λογική
"Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα "
.Να γκρεμίσουμε ότι καλό υπάρχει και αυτό γιατί δεν γουστάρουμε τον έτσι, τον άλλον.
Να γίνω πιο σαφής και πάντα σχετικά με το μπάσκετ.
Υπάρχουν δύο περιοχές στην περιφέρειά μας μικρή σημασία έχει ποιες είναι ,που η μία προσπαθεί να φτιάξει και να κρατήσει τους μικρούς στο μπάσκετ κάτι που από την ίδια την γεωγραφική της θέση δεν είναι εύκολο και αυτόματα αποκτά και ηρωικό - πατριωτικό χαρακτήρα η προσπάθεια .



Μέχρι τώρα τα πήγαιναν καλά και σε αυτή τη προσπάθεια αρωγός ήταν η τοπική αρχή σπάνιο πράγμα (πριν τον Καλλικράτη αυτά).
Η αρωγή του εκεί Δήμου δεν σταματούσε μόνο στην παροχή μεταφορικού μέσου που στην ουσία είναι πάνω από το 60-70% των εξόδων μιας ακαδημίας.
Βοηθούσε όσο μπορούσε ο εκεί Δήμος.
Στην άλλη περίπτωση ο Δήμος της περιοχής (πάντα πριν τον Καλλικράτη) είχε ακόμη πιο ενεργή συμμετοχή.
Ένα χωριό στο πουθενά ξαφνικά απόκτησε ομάδα όχι απλά ανταγωνιστική αλλά είναι και το επίκεντρο στην κατηγορία που συμμετέχει.
Μαζί με τον Δήμο κάποιοι που αγαπούν και σέβονται την δουλειά τους αλλά το πιο σημαντικό δεν σταματάνε προχώρησαν πολύ παραπάνω.
Ένα μεγάλο χωριό έγινε γνωστό ασχολείται κόσμο από άλλες περιοχές με αυτό.
Διοργάνωσαν( και μιλάω για το παρελθόν γιατί το μέλλον θα είναι πολύ σκοτεινό), τουρνουά με συμμετοχή από μεγάλες πόλεις έμαθε ο κάτοικος των Αθηνών πως πέρα από την πόρτα του υπάρχει και άλλος κόσμος που ασχολείται με πολύ κόπο με το μπάσκετ.
Έτσι αποκτά αξία η φράση
"Η Επαρχία διψάει για μπάσκετ γίνεται δουλειά"

.Με αυτές τις προσπάθειες πηγαίνει ένα βήμα μπροστά το άθλημα στην περιφέρεια.
Αν είχε και κάποιο αξιοθέατο το χωριό να εκμεταλλευθεί αυτή τη προβολή κέρδη πολλά θα είχε. 
Δεν έχει όμως το κάτι συγκλονιστικό σε σύγκριση με άλλες περιοχές του νομού οπότε η εκμετάλλευση είναι μικρής κλίμακας. 
Αλλά και έτσι η προβολή είναι πολύ μεγαλύτερη από το ίδιο το μέγεθος του.
Όλα αυτά μπορεί να αποτελέσουν βάσεις λιθαράκια για μελλοντική σταδιακή ανάπτυξη του.

Τι έγινε τώρα και στις δύο περιπτώσεις . 
Με τον Καλλικράτη ενώθηκαν με άλλες περιοχές έγιναν μεγαλύτεροι Δήμοι μόνο εκεί που είχαν το πλεονέκτημα ξαφνικά το έχασαν.  Το ξαφνικά είναι σχήμα λόγου γιατί απλά οι τότε Δήμαρχοι που ήταν αρωγοί δεν βγήκαν. Βγήκαν κάποιοι άλλοι από το διπλανό χωριό κλπ.
Εντάξει που είναι το κακό. Δημοκρατία έχουμε !!!!!!!!!
Βγάλαν μόνοι τους τα ματάκια τους γιατί ακόμη και  οι ίδιοι οι κάτοικοι δεν ψήφισαν τον δικό τους άνθρωπο αλλά από το διπλανό χωριό.

Εντάξει κακό είναι αυτό ? Μπορεί τα κριτήρια να είναι πιο πολιτικά???
Πολιτικό κριτήριο
Τώρα δέσαμε γιατί έτσι θα πρέπει να δεχτώ ότι σε αυτές τις κοινωνίες μετράει τόσο πολύ η πολιτιοικονομική  θέση και άποψη των υποψηφίων που με μόνο οδηγό την καθαρά πολιτική θέση ( που τόσο αγνά και χωρίς ιδιοτέλεια προτάσσουν οι κατά καιρούς Δημοτικοί άρχοντες πανάθεμα τους)   οι κάτοικοι αποφασίζουν για την νέα Δημοτική αρχή.

Σιγά καλέ και λίγο ακόμη θα το πίστευα. 

Δεν μετράνε δηλαδή τα κολλητιλίκια οι δουλειές κάτω από το τραπέζι υπάρχει τέτοια διαφάνεια και τόση καθαρότητα στον τρόπο επιλογής της Δημοτικής της Άνω Ραχούλας (καμιά διάθεση προσβολής) και αυτός είναι ο λόγος που άλλαξαν τα δεδομένα.

Εντάξει ακόμη και έτσι δεν έγινε και κάτι μεμπτό 
Στην Δημοκρατία δεν βγάζουμε τον καλύτερο αλλά αυτόν που θέλει συνήθως η πλειοψηφία.

Το αποτέλεσμα είναι που μετράει.

Δεν βγήκε ο Δήμαρχος από το χωριό ξεχάστε το λεωφορείο, ξεχάστε την θέρμανση, ξεχάστε τυχόν γυμναστές ,νέα άνεργα παιδιά, που έπαιρναν ένα μεροκάματο και απασχολούσαν τα μικρά παιδιά ή στο κάτω  κάτω προσπαθούσαν να δείξουν τι είναι το μπάσκετ ,το βόλεϋ,  κλπ και όποιος μπορεί ας προχωρήσει.
Πάνε αυτά τώρα προπόνηση στο κρύο άλλα λεφτά δεν υπάρχουν γιατί η νέα Δημοτική αρχή δεν θα δίνει λόγο στο χωριό παρόλο που πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές.
Καλά αν θέλουν μπορεί να βρούνε ένα κάρο δικαιολογίες .Τελικά λεφτά υπάρχουν ή δεν υπάρχουν??
Και αν δεν υπάρχουν πως γίνεται κάποιοι να περνάνε καλά  αλλά για τους άλλους να δίνουν εντολές για περικοπές ?????
Να μην τα πολυλογώ δεν έχει σημασία το πως και το γιατί οι επιλογές και οι στόχοι, αυτό που μένει και θα συνεχίσει είναι η σταδιακή απαξίωση.

Και αυτό με την συμμετοχή των ανθρώπων του χωριού .

Δεν μπορώ να το καταλάβω ... Έχεις κάποιον που έδειξε με πράξεις πως κάτι έκανε και μπορεί αυτό να πάει λίγο παραπάνω . Έδωσε το δικαίωμα στα παιδιά σου να ασχοληθούν να μπορούν να μπούνε σε ένα κλειστό ( σε χωριό παρακαλώ) χωρίς να τρέχουν εδώ και κει και αποφασίζεις να τα αλλάξεις όλα.
Όχι προς το καλύτερο γιατί τα αποτελέσματα τα έχουν μπροστά τους.

Τελικά ψόφησε η κατσίκα του Γείτονα?????
Τακτικός έλεγχος από υπεύθυνο



















Εδώ ψάχνουμε με το κιάλι βοήθεια από τον Δήμο και αυτοί που την είχαν καταφέρνουν να την χάσουν από  " πολιτικά   κριτήρια "




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου