Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

Η πιο γλυκιά ήττα για τον ΑΡΙΩΝΑ.

Πριν ξεκινήσω πρώτα μια δήλωση που έστειλε ο κος Ματεοσιάν του ΓΑΣ .

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑ ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗ 3ΠΛΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑ, ΟΠΟΥ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΣΗ ΤΥΧΗ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΣΤΗ ΠΡΟΚΡΗΣΗ.
ΕΚΦΡΑΖΩ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΠΑΙΝΕΣΩ ΤΟΝ ΑΡΙΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΚΑΛΗ ΔΙΑΘΕΣΗ
ΠΟΥ ΕΔΕΙΞΕ ΣΤΟ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΜΑΣ ΣΤΗ ΔΙΠΛΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ "ΓΑΣ"

Το πιο σημαντικό παιχνίδι του ομίλου και της τελευταίας αγωνιστικής έγινε στο παιδικό πρωτάθλημα στην Κομοτηνή.
Δεν μετρούσε μόνο η νίκη για τον ΓΑΣ είχε και να καλύψει μια διαφορά 12+ πόντων για να είναι αυτός που θα περάσει μαζί με την Ασπίδα στην Β΄Φάση του παιδικού πρωταθλήματος.
Από την μεριά του ο Αρίωνας είχε σκοπό τουλάχιστον να μη χάσει το πλεονέκτημα της διαφοράς

Από την αρχή του παιχνιδιού ο ΓΑΣ μπήκε φουριόζος στο παρκέ. Είχε όρεξη έτρεχε μάρκαρε και έχοντας σε καλή ημέρα τους Πελτέκη Ματεοσιάν και Καρανικολάου πήρε κεφάλι στο σκορ. Στο 04,16 είχε φτιάξει και μια σημαντική διαφορά . 22-08 το σκορ .Εμφανώς φοβισμένοι οι παίκτες του Αρίωνα με μοναδική εξαίρεση τον Αραλάγιο που έδωσε μάχες και ήταν σαφέστατα κυρίαρχος.Σαν παιχνίδι δεν είναι καλό και ίσως δικαιολογημένα από την πίεση που νιώθουν οι παίκτες. Πολλά λάθη σε εύκολα σουτ λάθος πάσες και τραγικά ποσοστά ευστοχίας κυρίως για τον Αρίωνα. Αν οι παίκτες και των δύο ομάδων ήταν κάπως πιο εύστοχοι το σκορ θα άγγιζε τους 100 πόντους έχω την εντύπωση.
2ο Δεκάλεπτο και πέφτει ο ρυθμός του ΓΑΣ γιατί αλλάζει την αμυντική του αποτελεσματικότητα ο Αρίωνας . Κλείνει κάπως καλύτερα το εύκολο σουτ και αρχίζει να σκοράρει. Όχι πως κάνουν το "παιχνίδι" οι παίκτες του, αλλά έχουν βελτιωθεί .Και πάλι ο Αραλάγιος είναι ο κορυφαίος.
Από τα μέσα του 2ου δεκαλέπτου η άνοδο του Αρίωνα είναι πιο εμφανής .Αντίθετα ο προπονητής του ΓΑΣ επιλέγει να παίξει χωρίς τους Ματεοσιάν Πελτέκη Καρανικολάου σε αυτό το δεκάλεπτο προφανώς για να τους έχει ξεκούραστους για το τέλος.
Παρόλα αυτά ο Αρίωνας δεν μπορεί να κάνει την επαναφορά και μόνο για λίγο πλησιάζει στους 4 στο 02--10 30-26 αλλά μέχρι εκεί γιατί το δεκάλεπτο κλείνει με 37-27.
3ο δεκάλεπτο και μέχρι το 3,54 η διαφορά είναι από 8-10 πόντους. Παίζεται γρήγορο μπάσκετ  αλλά είναι και πολύ δυνατές οι μονομαχίες. Και οι δύο ομάδες παλεύουν η μια να ξεφύγει η άλλη να κρατήσει τη διαφορά.
56-45 τελείωσε.
4ο δεκάλεπτο και είναι φανερό πια πως από τη μεριά του ΓΑΣ θα αρχίσει να παίρνει ατομικές προσπάθειες ο Καραναικολάου . Το στοίχημα είναι εάν θα μπορέσουν να τον κλείσουν οι παίκτες του Αρίωνα. Είναι δυνατός αλτικός παίκτης που δύσκολα μπορεί να κλεισθεί.
Και εδώ είναι όλο το μυστικό  της επιτυχίας του Αρίωνα. Στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού ο Γ.Θερμός εμπιστεύθηκε το μαρκάρισμα αλλά και το σκοράρισμα στους μικρούς παίκτες του. Ο Καρανικολάου δεν έβρισκε διαδρόμους μιας και το μαρκάρισμα του Ελισαίος ήταν πολύ καλό. Έμενε μόνο ο Πελτέκης να σκοράρει και αναγκαστικά ο Αραλάγιος έβγαινε μακρυά από τη ρακέτα αλλά και έτσι δεν μπόρεσε δεν είχε το εύκολο καλάθι ο ΓΑΣ από άλλο παίκτη. Τρομερά άστοχος στις βολές ο Καρανικολάου . Οι μικρόι του Αρίωνα πήγαν και καλά στο σκοράρισμα. Εκεί που κανένας δεν το περίμενε πέτυχαν τρομερά 3ποντα κόβοντας τα πόδια των αντιπάλων τους που έβλεπαν την προσπάθεια που έκαναν να μην φέρνει αποτέλεσμα από τα πολλά εύκολα τρίποντα του Αρίωνα.


Στο 4,32 πήρε την διαφορά των 13 πόντων ο ΓΑΣ αλλά το εύστοχο τρίποντο του Τζάστα ήταν μαχαιριά για τον ΓΑΣ. 02,37 το σκορ είναι 73-63
01,02   74-65 
Τελειώνει με καλάθι στα 00,25΄΄ με 75-67.
Για μια ακόμη φορά είδα καλό μπάσκετ τουλάχιστον στο τέλος του από ομάδες με μικρούς παίκτες και αυτό για όσους μπορούν να κάνουν ανάγνωση σημαίνει πολλά. Φτάνει κάποια στιγμή αυτοί που διοικούν το μπάσκετ να το καταλάβουν και όχι μόνο να δηλώνουν παρών . 
Μπράβο στα παιδιά για την πολύ μεγάλη τους προσπάθεια και τι να πεις σε κάποιον που έπαιξε καλά αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν αρκετό.
Μιλάω για τον Πελτέκη που σήμερα ήταν καταπληκτικός.
Ίσως να έκανε το καλύτερο παιχνίδι του στο πρωτάθλημα.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ
22-08, 37-27, 56-45, 75-67
Κάποιο πρόβλημα με την φωτογραφία από το φύλλο αγώνος και δεν έχω τα στατιστικά του.



















3 σχόλια:

  1. Να συμπληρώσω το ελειπές "ρεπορτάζ" μιας και μόνο για τους παικταράδες του ΓΑΣ μας λέει!
    Γκαγκαλίδης καταπληκτικός και ηρωικός, Αραλάγιος ταύρος, πολύ χρήσιμοι και κράτησαν την ομάδα όταν έπρεπε Ελισαίος, Ψαλτόπουλος και όλα τα υπόλοιπα παιδιά φυσικά και πάνω από όλα το κουτσάρισμα του Γιάννη Θερμού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρά υπέρ του ΓΑΣ το ρεπορτάζ σας... Πιστεύω πως στο μέλλον θα πρέπει να αναφέρεστε πιο αντικειμενικά. Επίσης τρομερή εντύπωση μου κάνει πως δεν αναφέρατε καν τον Γκαγκαλίδη ο οποιός πέτυχε 32 πόντους και κράτησε τον Αρίωνα ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή