Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Παναγιώτης Φωτεινάκης ΓΑΣ

Άργησε να απαντήσει στις ερωτήσεις που του έστειλα αλλά μικρή σημασία έχει αυτό.
ΓΑΣ ΚομοτηνήΗ προσπάθεια που ξεκίνησε από την αρχή του πρωταθλήματος να μάθουμε μέσα από τις απόψεις των προπονητών την κατάσταση στον χώρο περπατάει αργά αλλά σταθερά.
Η Φωτό ΜουΣήμερα σειρά έχει ο Π.Φωτεινάκης προπονητής του γειτονικού ΓΑΣ
Για το ποιος είναι μπορείτε να μάθετε περισσότερα μπαίνοντας στο δικό του σάιτ.http://coachtakis.blogspot.com.
Στην συνέντευξη που ακολουθεί η προσπάθεια είναι να μάθουμε όλοι μας τα προβλήματα αλλά και τον τρόπο αντιμετώπισης και σκέψης του Π.Φωτεινάκη αλλά και της ακαδημίας του ΓΑΣ.
Τον ευχαριστώ πολύ για τον κόπο που έκανε γιατί πιστεύω ότι είναι μια συνέντευξη με πολύ ζουμί.


xanthibasket: Πως θα έκρινες αγωνιστικά την χρονιά που πέρασε τόσο για την ομάδα σου όσο και για την Ακαδημία.

Η Φωτό ΜουΠ.Φωτεινάκης  Η περασμένη χρονιά αποτελεί για την ομάδα μου μια από τις δυσκολότερες των τελευταίων ετών. Ο κυριότερος λόγος της δυσκολίας ήταν ο οικονομικός προϋπολογισμός της ομάδας, που ενώ είχε σχεδιαστεί σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με συνταγή λιτότητας, ωστόσο έπεσε έξω με αποτέλεσμα, σε συνδυασμό με πολλές αγωνιστικές αναποδιές (κατά κύριο λόγο τραυματισμοί παικτών,) το ανδρικό τμήμα να υποβιβαστεί στην Γ΄ Εθνική. Το γυναικείο τμήμα από την άλλη υποβιβάστηκε και αυτό, απόρροια της οικονομικής δυσπραγίας που έπληξε την ομάδα εν γένει.
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIkHnFVre596Wy6cY0zeJpqlMTWIVxvr40BA1bJ1KT5Rud3aVGJwpiRizqG2RNwKrstU2DufmcndJVCMdHlFR14fVdNdBoI3VFcddM2Dd78E5umvQ94FT6MODLTPheBTFAP4G0Cp7QBp6m/s1600/100_3146.JPGΌσον αφορά τα αγωνιστικά τμήματα υποδομής, εκεί νομίζω ότι η συμμετοχή κορασίδων και εφήβων στην Β΄ φάση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ αποτελεί επιτυχία, ωστόσο δεν θα έλεγα το ίδιο και για το παιδικό μας τμήμα που δεν τα κατάφερε εξίσου καλά.
Στις ακαδημίες η δουλειά που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια συνεχίστηκε, αλλά αποτελεί πάγια τακτική μου να μην κρίνω βραχυπρόθεσμα την πορεία των ακαδημιών, αφού νομίζω ότι για να κρίνεις το αποτέλεσμα της δουλειάς των ακαδημιών πρέπει να περάσουν αρκετά χρόνια, σε συνάρτηση βέβαια με τους στόχους που έχεις θεσπίσει. 

xanthibasket: Ποιοι είναι οι στόχοι και το πλάνο που κάνετε ως ακαδημία για την επόμενη χρονιά
   Π,Φ  Φέτος θεσπίστηκε ένα μακροπρόθεσμο προπονητικό πλάνο, συγκεκριμένο σε μορφή και σχήμα, το οποίο θα ακολουθήσουμε στην ακαδημία όλοι όσοι ασχολούμαστε ως προπονητές. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν μας ενδιαφέρουν πρόσκαιρα αποτελέσματα ή διακρίσεις, αλλά η μακροπρόθεσμη καταξίωση και διάκριση των αθλητών και των ομάδων μας. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι ήμαστε χωρίς μετρήσιμους αγωνιστικούς στόχους, αλλά διαφέρουν σημαντικά από μονοσήμαντες κρίσεις τύπου νίκης ή ήττας σε έναν αγώνα. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι οι αθλητές οι οποίοι διακρίνονται σε μικρές ηλικίες να πλαισιώνουν το ανδρικό μας τμήμα έτοιμοι τεχνικά, τακτικά αλλά και από φυσιολογικής και ψυχολογικής πλευράς.
Επιπρόσθετοι στόχοι της ακαδημίας μας βραχυπρόθεσμα, είναι να ικανοποιήσει τις ανάγκες των παιδιών για συμμετοχή και διασκέδαση, εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και την βίωση εμπειριών επιτυχίας, να δομήσει ένα θετικό, άνετο και ευχάριστο περιβάλλον που θα συντελέσει στην ομαλή και πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού (κοινωνική, συναισθηματική, γνωστική) και να επηρεάσει υπέρ της διαμόρφωσης κατάλληλης αθλητικής νοοτροπίας και γενικότερης παιδείας.
Μεσοπρόθεσμα θα έλεγα ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια στόχο έχουμε την αύξηση των μελών και την συνεχή μεγέθυνση της ακαδημίας, αλλά και του ιδίου του συλλόγου κατά συνέπεια. Επίσης στόχος μας είναι να φέρουμε πολύ κοντά τις οικογένειες, να αποτελέσουμε κομμάτι της καθημερινότητας τους, όχι απλά να φέρνουν το παιδί, να το αφήνουν και να έρχονται να το ξαναπάρουν. 

xanthibasket: Η ερώτηση που ακολουθεί έχει δύο σκέλη
Α ) Ανάφερε τα μεγαλύτερα προβλήματα που συναντήσατε την προηγούμενη χρονιά.
   Π,Φ  Νομίζω ότι έχω ήδη απαντήσει όσον αφορά στο οικονομικό σκέλος. Το οικονομικό αποτέλεσε αξεπέραστο εμπόδιο για εμάς και επηρέασε την πορεία και το κλίμα όλων των τμημάτων μας. Επιμέρους προβλήματα που δεν αποτελούν σημεία μόνο της περσινής χρονιάς, είναι η έλλειψη υποδομών στο νομό και εννοώ χώρους άθλησης κυρίως, με αποτέλεσμα όλα τα αγωνιστικά μας τμήματα να μην προπονούνται επαρκώς, αλλά σχεδόν τις μισές ώρες από αυτές που αποτελούν το αποδεκτό σε αυτές τις ηλικίες. Να φανταστείτε ότι τα παιδικά-εφηβικά και οι κορασίδες-νεανίδες δεν κάνουν σχεδόν ποτέ προπόνηση στο κλειστό γυμναστήριο μας, αφού δεν περισσεύουν ώρες από τις ανδρικές και γυναικείες ομάδες όλων των αθλημάτων στην πόλη.

Β) Η οικονομική κρίση πόσο έχει επηρεάσει τον όποιο προγραμματισμό σας. Υπάρχουν εμπόδια που δεν φαίνεται να υπάρχει λύση;
           Π,Φ    Σαφέστατα, η ομάδα μας δεν θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστη από την οικονομική κρίση που περνά η χώρα μας. Σαν άμεσα μέτρα που λάβαμε για την αντιμετώπιση της είναι ο καταρτισμός σημαντικά χαμηλότερου μπάτζετ στα αγωνιστικά τμήματα (εννοώ κυρίως ανδρικό και γυναικείο). Αυτό φυσικά έχει επίπτωση στην ποιότητα τους, αλλά σε διαφορετική περίπτωση ο άλλος δρόμος θα ήταν η διάλυση.
Όσον αφορά τον προγραμματισμό των αγωνιστικών τμημάτων και των ακαδημιών, θα έλεγα ότι αυτός αναβαθμίστηκε, αφού έγινε επιτέλους σε επίπεδο παραγόντων κατανοητό ότι είναι αναγκαία η στήριξη των δικών μας αθλητών και όχι η μεταγραφή αθλητών. Σε αυτό συνέβαλλαν φυσικά οι λόγοι που ανέφερα παραπάνω (υποβιβασμός, οικονομική δυσπραγία), αλλά νομίζω κομβικής σημασίας αποτέλεσε η συμμετοχή γηγενών παικτών μας στην αντρική ομάδα και η κοινή παραδοχή ότι τα πήγαν περίφημα. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η ανδρική μας ομάδα που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, απαρτίζεται κατά 8/12 από γηγενείς αθλητές του συλλόγου, ενώ η γυναικεία ομάδα μετά τον υποβιβασμό της στο τοπικό απαρτίζεται σχεδόν εξολοκλήρου από γηγενείς αθλήτριες. Επίσης, θα αποτελούσε παράλειψη να μην αναφέρω τις περιπτώσεις δυο αθλητών μας (με ιδιαίτερη επιτυχία) που αγωνίζονται σε εθνικές κατηγορίες εκτός Κομοτηνής. 

xanthibasket: Ποια είναι η θέση που έχουν οι διάφοροι φορείς της περιοχής (Δήμοι κλπ) . Στέκονται δίπλα σας.
   Π,Φ  Αυτό θα αποτελούσε μια πολύ καλή ερώτηση για τους παράγοντες τις ομάδας. 

xanthibasket: Για να υπάρξει και η σχετική ηθική υλική ικανοποίηση πρέπει να υπάρχουν και κάποια αποτελέσματα στις προσπάθειες όπως κάποια επιτυχία πχ άνοδος ή η ανάδειξη κάποιου παίκτη. Υπάρχει κάτι τέτοιο;
          Π,Φ     Έχετε απόλυτο δίκιο. Όταν μια ομάδα παρουσιάζει στασιμότητα ή ακόμα και υποβάθμιση, σίγουρα αυτό δεν ωφελεί την ευρωστία της σε όλα τα επίπεδα. Στην ομάδα μου θα έλεγα ότι έχουμε τα τελευταία χρόνια περάσει από όλα τα στάδια. Έχουμε να επιδείξουμε ανόδους (ανδρικό το 2005 στην Β΄ Εθνική, γυναικείο στην Α1 το 2005 και το 2009), επιτυχίες των υποδομών (6η2 σε τοπικό επίσης πέρσι) και αγωνιστικές αποτυχίες σε στόχους που είχαμε θέσει στα αγωνιστικά μας τμήματα. Θα έλεγα συμπερασματικά ότι σαν όλα τα πράγματα στην ζωή, έτσι και η ομάδα μας έχει θετικές και αρνητικές στιγμές, με τις θετικές όμως τα τελευταία χρόνια να υπερτερούν.  πανελλήνια νίκη το εφηβικό μας το 2009, συνεχής παρουσία στην β φάση της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, όπως και οι κορασίδες πέρσι και οι νεανίδες), παραγωγή παικτών (3 παίκτες από της ακαδημίες μας στο ανδρικό τα τελευταία 5 χρόνια και ένας με υποσχετική στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης) και πλήθος άλλων παιδιών που αυτή την στιγμή γυμνάζονται στις ακαδημίες και υπό κατάλληλες προϋποθέσεις μπορούν να εξελιχθούν. Στον αντίποδα έχουμε να επιδείξουμε και αρνητικά αποτελέσματα όπως υποβιβασμούς (ανδρικό από Β σε Γ Εθνική πέρσι, γυναικείο από Α

xanthibasket: Σκοπός της ομάδας και της ακαδημίας είναι να μάθουν τα παιδιά απλά μπάσκετ και να περνούν την ώρα τους ευχάριστα και να γλυτώνουν οι γονείς κάποιες ώρες ή είναι η ανάδειξη του μπάσκετ με κάθε τρόπο και μέσο για την προσωπική προβολή των παραγόντων και προπονητών.
   Π,Φ   Οι ακαδημίες μπάσκετ του Γ.Α.Σ. Κομοτηνή στοχεύουν γενικότερα στην εκμάθηση των αρχών του μπάσκετ, στην κοινωνική ενσωμάτωση και την ψυχική ευεξία των μικρών αθλητών μας. Μέσα από την διαδικασία σωστής εκμάθησης των αρχών του αθλήματος και του αθλητικού ιδεώδους, ο Γ.Α.Σ. Κομοτηνή δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες για την αθλητική διαπαιδαγώγηση των παιδιών στις εγκαταστάσεις του συλλόγου. Γνώμονας μας η επιθυμία του παιδιού να παίξει μπάσκετ και να διασκεδάσει σ’ ένα υγιές και ασφαλές περιβάλλον που του παρέχουν οι εγκαταστάσεις μας.
Αγωνιστικός στόχος της ακαδημίας μας είναι η δημιουργία χρήσιμων ανθρώπων για την κοινωνία μας και κατόπιν η παραγωγή αθλητών υψηλών προδιαγραφών. Το σχολείο πάντοτε προέχει. Μόνο το γυμνασμένο μυαλό μπορεί να καθοδηγήσει ένα γυμνασμένο σώμα με υψηλές αποδόσεις, ειδικά στα ομαδικά αθλήματα. Έτσι λοιπόν η αρχική μας προσπάθεια είναι να καλλιεργήσουμε στο παιδί όλα εκείνα τα στοιχεία που θα το εντάξουν στην μικρή κοινωνία της ομάδας, ώστε να μάθει να πειθαρχεί, να απαιτεί, να ανταγωνίζεται σε ευγενή πλαίσια, να υπακούει σε νόμους και να αναλαμβάνει υποχρεώσεις. Θα του δώσει την χαρά της νίκης και θα του μάθει να αντιμετωπίζει την απογοήτευση της ήττας. Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την γυμναστική θα τον βοηθήσει να αποκτήσει ένα εύρωστο σώμα.
Ενταγμένο σε ένα τέτοιο κόσμο το παιδί δεν θα υποκύψει σε πειρασμούς και επικίνδυνα μονοπάτια που οδηγούν σε αδιέξοδα. Αποκτώντας όλα αυτά τα εφόδια ο μικρός αθλητής, θα μπορέσει αν βέβαια θελήσει, να κάνει πρωταθλητισμό στην κατάλληλη ηλικία. 

 xanthibasket:Σε συνέχεια της παραπάνω ερώτησης η δουλειά που γίνεται στις ομάδες ακαδημίες είναι η καλύτερη που μπορεί να γίνει με τα μέσα που έχετε ή θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερα .Υπάρχει όρεξη από τους ανθρώπους της ομάδας τους από τα παιδιά γονείς;
            Π,Φ   Σαν προπονητής έχω έναν κανόνα τον οποίο ακολουθώ και ασπάζομαι: «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο». Με δεδομένο λοιπόν αυτό θα έλεγα ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Υπάρχουν πολλά πράγματα που εξαρτώνται από εμάς και πρέπει να τα βελτιώσουμε, ενώ άλλα όχι. Σε αυτά που θα πρέπει να βελτιώσουμε είναι η οργάνωση μας γενικότερα και η μεθοδολογία της δουλειάς μας. Το κυριότερο όμως πρόβλημα της ακαδημίας μας είναι οι υποδομές. Δεν διαθέτουμε χώρο και χρόνο για περισσότερη δουλειά και νομίζω όποια μεθοδολογία και να ακολουθήσεις αν δεν δουλεύεις πολύ δεν θα έχεις αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά όσο καλύτερα είμαστε οργανωμένοι σε επίπεδο εξωαγωνιστικής παρουσίας τόσο καλύτερα.
            Όσον αφορά την όρεξη που έχουν οι παράγοντες της ομάδας μας θα έλεγα ότι εκεί πραγματικά τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια δυστοκία ανεύρεσης και αξιοποίησης νέων παραγόντων. Έχουν μείνει ελάχιστοι να ασχολούνται, να διαθέτουν έστω και λίγο από τον χρόνο τους.
            Όσον αφορά τα παιδιά της ακαδημίας, αυτά αποτελούν ακτινογραφία των παιδιών της περιοχής, όπου το εκπαιδευτικό σύστημα με την δόμηση που ακολουθεί, στερεί τις ευκαιρίες στα παιδιά για άθληση και ψυχαγωγία. Συνεπώς, δεν θα μπορούσε να μην επηρεαστεί και η ακαδημία μας από αυτή την λογική, με αποτέλεσμα αξιόλογα ταλέντα να σταματούν το μπάσκετ εντελώς για να δώσουν εξετάσεις ή σε μικρότερες ηλικίες να μην μπορούν να προπονηθούν επαρκώς λόγω φροντιστηρίων. Γενικότερα, βέβαια θα έλεγα ότι τα παιδιά αντιμετωπίζουν ως πραγματική όαση από τα μαθήματα τους την προπόνηση.
            Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς των παιδιών, οι οποίοι πέρα από την οικονομική κρίση που έχουν να διαχειριστούν, έχουν και το δίλημμα για το αν τελικά ή συμμετοχή του παιδιού τους στις προπονήσεις (στις τάξεις του Λυκείου) θα αποτελέσει αρνητικό παράγοντα για την επίδοση τους. Συμπερασματικά θα έλεγα, ότι όσο μικρότερο είναι το παιδί τόσο μεγαλύτερη είναι η διάθεση των γονιών για συμμετοχή και προσφορά. 

 xanthibasket:Αν ανατρέξεις στο παρελθόν και γίνει ένας απολογισμός ισχύει το κάθε πέρσι και καλύτερα.
   Π,Φ  Δεν νομίζω ότι ισχύει απόλυτα. Αν θέλουμε να συνδέσουμε την έκφραση με οικονομικούς όρους τότε αναμφισβήτητα ναι. Από την άλλη πλευρά όμως, σε κάνει η κατάσταση αυτή να αναθεωρείς καταστάσεις που θεωρούνταν δεδομένα και να προγραμματίζεις πάνω σε νέες βάσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι ομάδες μας στην Κομοτηνή διατηρώντας ομάδες σε μεγαλύτερες κατηγορίες είχαν υψηλά μπάτζετ, με συνέπεια την δημιουργία χρεών που ήταν αδύνατο να αποπληρωθούν, ιδίως μετά την έλευση της κρίσης, αλλά και από την αδυναμία της πολιτείας να ανταποκριθεί στις επιχορηγήσεις που έδινε κάθε χρόνο. Τα ίδια από ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω βίωσαν και άλλες ομάδες, με αποτέλεσμα άλλες να ξεπουλιούνται, άλλες να διαλύονται και άλλες να υποβιβάζονται σε χαμηλότερες κατηγορίες.
Από την άλλη πλευρά, όσο πιο γρήγορα αντιληφθούμε την κατάσταση και στραφούμε σε λύσεις «εντός των συνόρων», τόσο περισσότερες πιθανότητες έχουμε να υπερβούμε την κρίση και να βγούμε αλώβητοι. Αυτό βέβαια δεν είναι εύκολο, γιατί αν έχεις επί πολλά χρόνια άλλα δεδομένα τότε είναι δύσκολο και να τα αποχωριστείς, αλλά ακόμα δυσκολότερο να τα αλλάξεις. Ευτυχώς, στην πόλη μας τουλάχιστον, έχουμε σήμερα την χαρά να βλέπουμε παίκτες από τις υποδομές στην ομάδα, σε αντίθεση με ότι πιστεύουν μερικοί, χωρίς βέβαια να ξέρουν. 

xanthibasket:  Ποιό είναι το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη σου.
Α) Αν είναι καλό τι χρειάζεται για να ανέβει?
Β) Αν είναι δυσοίωνο έχετε σκεφτεί λύσεις που θα βοηθήσουν?
Γ) Αν πνέει τα λοίσθια υπάρχουν άνθρωποι με όρεξη και διάθεση για να το πάνε εκεί που πρέπει. Που νομίζεις ότι πρέπει να είναι η θέση του μπάσκετ τόσο στην πόλη σου αλλά και στην Ελλάδα γενικότερα?
   Π,Φ  Το μέλλον το καθορίζουμε εμείς οι ίδιοι και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εξαρτάται από τους παράγοντες και την φιλοσοφία που θέλουν να διοικήσουν, τους προπονητές και της πεποιθήσεις τους, την γενική κατάσταση της κοινωνίας και πόσο μπορεί να σταθεί αρωγός στις ομάδες. Στην Κομοτηνή σήμερα θα λέγαμε πως έχει επέλθει ένας κορεσμός παραγόντων και ανθρώπων να λειτουργήσουν την ομάδα, με αποτέλεσμα αυτό να έχει αντίκτυπο σε όλους τις δράσεις της ομάδας. Το πώς θα κρίνουμε όμως το μέλλον του μπάσκετ στην πόλη, εξαρτάται από το πώς βλέπεις το ποτήρι: μισοάδειο ή μισογεμάτο. Αν θέλουμε να κρίνουμε με βάση τις κατηγορίες και την αίγλη προηγούμενων ετών, τότε δυστυχώς μάλλον είναι δυσοίωνο. Αν από την άλλη θέλουμε να κρίνουμε με βάση τις υποδομές συνολικά τότε αλλάζουν τα πράγματα. Σε κάθε περίπτωση όμως, ούτε το ένα ούτε το άλλο από μόνο του αρκούν για να βλέπεις αισιόδοξα το μέλλον. Το ένα φέρνει όμως το άλλο. Από εκεί νομίζω πρέπει να ξεκινήσουμε.
Για το τρίτο σκέλος της ερώτησης σου θα έλεγα ότι το μπάσκετ στην Ελλάδα σήμερα είναι υποβαθμισμένο, δεν πουλάει γενικότερα. Μετά από τόσες διακρίσεις και επιτυχίες, ήρθε η στιγμή της πτώσης. Μιλάω κυρίως με οικονομικούς όρους, γιατί η βιτρίνα εξαρτάται πολύ από αυτούς. Η παραγωγή αθλητών συνεχίζεται, αλλά από όσο είμαι σε θέση να ξέρω με μειωμένους ρυθμούς σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Για την πόλη που ζω θα έλεγα ότι την δεδομένη στιγμή η ομάδα είναι εκεί που της αξίζει να είναι. 

xanthibasket:Το μεγαλύτερο πρόβλημα των ομάδων στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ?
   Π,Φ  Δεν νομίζω ότι μπορούμε να κατατάξουμε τα προβλήματα όλων των ομάδων ανεξαιρέτως σε μια απάντηση.
 xanthibasket: Πες δύο απλές λύσεις προτάσεις που θα βοηθήσουν?
   Π,Φ  Έχω ήδη αναφερθεί σε προτάσεις για την ομάδα μου. Νομίζω ότι κάποιες από αυτές μπορούν να γενικευτούν και σε άλλες ομάδες, ενώ άλλες όχι. Εξαρτάται από το που βρίσκεται κάθε ομάδα και ποιες είναι οι ανάγκες τις.  

 xanthibasket:Σκεφτήκατε ποτέ σαν ομάδα ακαδημία να μαζευτείτε όλες οι ομάδες της EΚΑΣΑΜΑΘ και από κοινού να βάλετε κάτω τα προβλήματα.
            Π,Φ   Νομίζω πως υπάρχουν τα θεσμικά όργανα να πραγματοποιήσουν τέτοιες συναντήσεις. Κάθε τι άλλο θα αποτελούσε κατά την γνώμη μου χάσιμο χρόνου γιατί η κάθε ομάδα λειτουργεί διαφορετικά και σε διαφορετικούς γεωγραφικούς τόπους. Ίσως, αυτό θα ήταν εφικτότερο για ομάδες της ίδιας περιοχής ή πόλης.
xanthibasket: Ποιά είναι τα παράπονα από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

      Π,Φ      Νομίζω αυτή η ερώτηση πρέπει να απευθύνεται στους παράγοντες της ομάδας. 

xanthibasket: Οι φήμες κάνουν λόγο για περικοπές των οδοιπορικών . Αν γίνει αυτό θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι ομάδες?
         Π,Φ      Αναμφισβήτητα με μεγάλη δυσκολία. Αν και σε τοπικό επίπεδο, χρόνια τώρα τα έσοδα από οδοιπορικά είναι μηδαμινά. Στις εθνικές κατηγορίες όμως, θα αποτελέσει «ταφόπλακα» για πολλές ομάδες. 

xanthibasket: Ποιά η είναι η άποψη σου για την πώληση της ΞΑΝΘΗΣ -ΜΑΚΡΟ στον Κοροιβο Αμαλιάδας. Ποιές συνέπειες θα έχει στην μπασκετική κοινωνία της ΞΑΝΘΗΣ?
           Π,Φ    Αναμφισβήτητα δεν είναι ευχάριστο μια πόλη να δίνει την θέση της με αυτό τον τρόπο. Σίγουρα όμως συνέτρεχαν συγκεκριμένοι λόγοι που έγινε αυτό. Αν οι λόγοι αυτοί είναι οικονομικοί, συσπείρωσης κόσμου και ανθρώπων να υπηρετήσουν την ομάδα, τότε θα έλεγα πως ήταν αναπόφευκτο συμβάν. Σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της κατηγορίας και την αδυναμία των ομάδων της Ξάνθης συνολικά να προωθήσουν με παίκτες από την ευρύτερη περιοχή την ομάδα, τότε μάλλον καλύτερα που έγινε έτσι, παρά να «σέρνεται» για χρόνια ως βαρίδιο.
            Για την Ξάνθη όμως δεν αποτελεί καλή είδηση, γιατί χάνει το σημείο αναφοράς της στον μπασκετικό χάρτη, τα νέα παιδιά δεν έχουν ορατά πρότυπα για να αποκτήσουν κίνητρα, και πολλούς άλλους κοινωνικούς κυρίως λόγους που νομίζω ότι όλοι αντιλαμβάνονται. 

 xanthibasket:Πόσο ικανοποιημένος είσαι από την δουλειά σου ?
   Π,Φ   Κάθε προπονητής προσπαθεί αδιάκοπα για το καλύτερο, έτσι και εγώ. Όταν αυτό το πετυχαίνω είμαι ικανοποιημένος. Δουλεύω πάντα με το γνωμικό «Ποτέ δεν είσαι τόσο καλός όσο λένε ότι είσαι όταν κερδίζεις, και ποτέ δεν είσαι τόσο κακός όσο λένε ότι είσαι, όταν χάνεις», Lou Holtz (Αμερικανός προπονητής ράγκμπι). 

xanthibasket: Κλείνοντας (αν και η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν πρώτη) κάνε μια μικρή περιγραφή του προφίλ σου .
             Π,Φ  Καλύτερα να μιλούν οι άλλοι για εσένα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου