Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Κ.Μαυροζούμης Αθλητική Ένωση Κοζάνης .

Μπορεί αυτή τη στιγμή να διεξέγεται η τελική φάση του πρωταθλήματος παίδων αλλά τα παιχνίδια της προκριματικής φάσης είχαν τη δική τους σημασία και βαρυτητα.
Για μια ακόμη φορά ο καλός φίλος και προπονητής της Α.Ε.Κοζάνης Κώστας Μαυροζούμης δεν μου χάλασε χατίρι . Παρόλο που δεν είναι και ευχαριστημένος από την έκβαση της προημιτελικής φάσης μιας και η Ένωση Καβάλας ήταν αυτή που πέρασε στην τελική φάση κάνει δηλώσεις και κριτικάρει την όλη διοργάνωση.
Φυσικά δεν μπαίνει λόγος για αλλοίωση έστω και ένος σημείου στίξης.




( ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΕΙΑ ΣΟΥ. ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΜΗ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΩ ΓΙΑ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΩ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ.)
-         Με ρωτάς αν είμαι ικανοποιημένος από την ημιτελική φάση στην Θεσσαλονίκη.
-         Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παιδιών, ΑΛΛΑ….
Ας πάρουμε τα παιχνίδια από την αρχή.
   Στο πρώτο παιχνίδι με την Καβάλα παίζαμε όχι μόνο την φετινή χρονιά, αλλά τον κόπο των τελευταίων  έξι χρόνων. Είμαστε μια ομάδα που βασίζεται στα παιδιά της ακαδημίας μας και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε, είναι να δουλέψουμε σκληρότερα. Όχι μόνο δεν παίρνουμε παίκτες από άλλες ομάδες, αλλά δυστυχώς φέτος χάσαμε και δυο παίκτες, έναν λόγω μετοίκισις και ο άλλος επειδή σταμάτησε. Όλα τα παραπάνω είναι θεμιτά.
   Πάντοτε έλεγα στα παιδιά ότι οι διαιτητές είναι μέρος του παιχνιδιού, που έχουν και αυτοί καλές και κακές στιγμές και δεν πρέπει να ασχολούμαστε με τα σφυρίγματα τους. Ακόμη θέλω να πιστεύω ότι κανένας διαιτητής δεν έρχεται προκατειλημμένος για ένα παιχνίδι.
   Στο συγκεκριμένο παιχνίδι συνέβησαν μερικά πράγματα που ίσως είναι από τις κακές στιγμές των διαιτητών. Σε ένα παιχνίδι όπου η μια ομάδα, παίζει πολύ σκληρά έως αντιαθλητικά, παίζει όλο το παιχνίδι πιεστικό man to man στα 2/4 ή 3/4 του γηπέδου (Καβάλα) και η άλλη 25 λεπτά man to man στο τρίποντο και 15 λεπτά ζώνη (Κοζάνη), να προσπαθούν να μοιράζουν τα φάουλ (ίδια αριθμητικά). Ούτε μπορεί 1΄.44΄΄ πριν τη λήξη του παιχνιδιού με το παιχνίδι στον πόντο να ανακαλύπτεις αντιαθλητικό φάουλ σε φάση χωρίς επαφή, ενώ προηγούμενος σε τράβηγμα φανέλας να μη βλέπεις τίποτα. Ούτε στην αρχή του παιχνιδιού ο καλύτερος παίκτης σου να βρίσκεται με τρία ανύπαρκτα φάουλ (ίσως θύμα του μοιράσματος των φάουλ).
   Θα πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι σ΄ ένα παιχνίδι οι πρωταγωνιστές είναι οι παίκτες και όλοι οι υπόλοιποι υπάρχουμε για να δημιουργήσουμε τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για δώσουν αυτοί το μάξιμουμ των δυνατοτήτων τους. Ο μόνος που έχει δικαίωμα να σου στερήσει τη νίκη είναι ο καλύτερος ή ο τυχερότερος αντίπαλος στον αγωνιστικό χώροκανένας άλλος.
   Δεν θα επεκταθώ περισσότερο για αυτό το θέμα, θα πω όμως συγχαρητήρια στα παιδιά μου, που δεν χάσανε την αυτοσυγκέντρωσή τους στο παιχνίδι, προσπαθήσανε μέχρι το τέλος και αν δεν είχαμε μερικές κακές επιλογές – λόγω κούρασης – στο τέλος η έκβαση του παιχνιδιού θα ήταν διαφορετική.
   Στο δεύτερο παιχνίδι με την Βέροια μεταφέραμε την απογοήτευση της προηγούμενης ημέρας που δεν είχαμε ξεπεράσει, αλλά με μερικά καλά διαστήματα στο παιχνίδι μας, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.
   Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι με το Μαρμαρά, μας δόθηκε η δυνατότητα να παίξουν τα παιδιά που δεν είχαν συμμετοχή στ΄ άλλα παιχνίδια.
   Πριν λίγο καιρό μου έθεσες ένα ερώτημα που δεν θέλησα τότε να σου απαντήσω, για να μη δημιουργήσω προβλήματα στην ομάδα. Τώρα είναι η ώρα να σου δώσω την απάντηση στην ερώτηση που ήταν αν οι γονείς είναι κοντά στην ομάδα και εάν είχα τη βοήθεια τους.
Δυστυχώς πλην ελάχιστων περιπτώσεων οι γονείς ήταν απόντες. Είχα πρόβλημα για μετακινήσεις, ακύρωσα φιλικά επειδή δεν έβρισκα αυτοκίνητα, είναι η μόνη χρονιά, που δεν βρέθηκε ένας σπόνσορας για να πάρουν κάτι extra τα παιδιά τους. Φυσικά είναι δικαίωμα του καθένα να μη συμμετέχει σ΄ αυτές τις διαδικασίες. ΑΛΛΑ!!!!!!!!
   Θα πρέπει οι γονείς να καταλάβουν ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΝΑ ΑΠΛΩΣΕΙ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΟΥ δεν πετάει επειδή το κρατάτε εσείς, αλλά επειδή είναι ικανό να πετάξει. Μη μειώνετε την αξία του παιδιού σας παρεμβαίνοντας, ούτε να βγάζετε τα κόμπλεξ σας, επειδή εσείς ήσασταν καλύτεροι, αλλά οι συνθήκες……Ούτε έχετε δικαίωμα να μειώνεται τα άλλα παιδιά (γονέας έβαζε στοίχημα, ότι ο παίκτης που μπήκε αλλαγή στο γιο του σε κρίσιμο ματς, θα είχε 0/4 τρίποντα και πανηγύριζε τα άστοχα σουτ) για να δείξετε πόσο καλός είναι ο δικός σας. Ούτε να φωνάζετε από την κερκίδα ΄΄σου τόπα  μη σουτάρεις γιατί θα σε βγάλει΄΄ (ο προπονητής) μετά το τρίτο συνεχόμενο άστοχο τρίποντο (επεμβαίνει σαν ειδήμονας για να βελτιώσει την ψυχολογία του παιδιού του - και μετά φταίει ο προπονητής ).
   Δεν είμαστε οι προπονητές αλάθητοι (αυτοί βρίσκονται σ΄ άλλο τόπο χλοερό) αλλά δεν πιστεύω ότι κάποιος θα αδικήσει εσκεμμένα το παιδί σου. Έξι φορές την εβδομάδα επί δυο ώρες τουλάχιστον βρίσκομαι με τα παιδιά σας δουλεύοντας σκληρά και μόνο γι αυτό, εάν δεν σέβεσαι εμένα και τα αλλά παιδιά, σεβάσου το παιδί σου, που προσπαθεί να βάλει την σφραγίδα του ΕΑΝ ΜΠΟΡΕΙ..
   Προς όλους τους γονείς. Εάν δεν μπορείς να βοηθήσεις την ομάδα του παιδιού σου ενεργά, τουλάχιστον μη δημιουργείς προβλήματα. Εάν δεν μπορείς να επιβραβεύσεις τα παιδιά της ομάδας σου δεν έχεις δικαίωμα να τα μειώνεις - είναι φίλοι του παιδιού σου.


ΥΓ. Στο χρονικό διάστημα που γινόταν το τουρνουά της Κοζάνης είχα την ευκαιρία για μια πολύ μεγάλη κουβέντα με τον Κώστα για πολλά θεματα. Μια μεγάλη συνέντευξη  του υπάρχει ήδη στο site. Κάποια θέματα παρόλο που προσπάθησα να τα ανοίξω δεν κατάφερα να πάρω απαντήσεις για λόγους που τέθηκαν εκείνη τη στιγμή και μετά από παράκληση με την υπόσχεση πως κάποια στιγμή θα τα ανοιξουμε πάλι. Υπύρχαν και τα προημιτελικά και σε καποιά περίπτωση δεν θα έπρεπε να ανοίξει μέτωπο αντιπαράθεσης με κανένα. Σεβαστή η επιθυμία του αλλά ήρθε η στιγμή και όπως διαβάσατε ο φίλος Κώστας ανοίγει και αυτό το ζήτημα. Το αν συμφωνώ ή όχι είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο. Περιμένω τώρα και τα δικάς σχόλια μόνο και μόνο για αποδείξεται πως δεν είναι παρκινγκ παιδιών οι ακαδημίες όπως με ευκολία λέμε .
Πιστεύω  ότι με αυτές τις συνεντεύξεις παίρνει σάρκα και οστά η όλη προσπάθεια που γίνεται  από το xantibasket .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου