Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Δ.Παναγιωτόπουλος.

Θα πρέπει να κρατάμε ζεστούς εκτός από τους παίκτες και τους προπονητές.Φιλοξενούμενος η παλιοσειρά του τοπικού μπάσκετ Δ.Παναγιωτόπουλος .







Φέτος πήρε στις πλάτες του την ομάδα του εφηβικού αλλά φαίνεται δεν του έφτανε και έφτιαξε και μια δεύτερη ομάδα στο παιδικό ένα προσωπικό πείραμα -στοίχημα που τα πάει καλά.
Πέρα από προπονητής έχει και πολλές αρμοδιότητες μέσα στην Ακαδημία της Ασπίδας οπότε ο λόγος του έχει βαρύτητα.


xanthibasket:  Η ομάδα σου έκανε δύο νίκες στα πρώτα δύο παιχνίδια με διαφορά στο σκορ.
    Στο παιχνίδι με τον Εθνικό δεν ήσουν ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών σου παρόλο που κέριδσαν με μεγάλη διαφορά.
Πόση μεγαλύτερη θα ήταν η διαφορά αν ήταν σε καλή μέρα ?


Στο συγκεκριμένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν τραγικοί στην τελική προσπάθεια.
Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια που δεν δικαιολογούνται.
Ακόμη χειρότερο για μένα ήταν τα χαμένα ριμπάουντ.Εάν αντιμετωπίζαμε μια πιο δυνατή ομάδα θα χάναμε σ΄ αυτό το διάστημα 15 πόντους και θα ηταν δύσκολο να πάρουμε τη νίκη.
Η διαφορά ποτέ δεν παίζει ρόλο για μένα σε τέτοια παιχνίδια.
Σημασία έκει να παίξουν όλα τα παιδιά όπως και έγινε.








xanthibasket:  Οι περισσότεροι παίκτες είναι από την παιδική ομάδα.
Αν κάνεις μια σύγκριση σε ποια σημεία αυτοί οι παίκτες έδειξαν βελτίωση και σε ποια όχι.

 Έχουν περάσει μόνο 7 μήνες από τότε που παίζαν στο παιδικό.Καλύτερα θα ήταν αυτό να το δούμε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.
xanthibasket:  Ποιες είναι οι πραγματικές δυνατότητες της ομάδας. όλα δείχνουν πως θα περάσει άνετα στην επόμενη φάση . Εκεί τι θα καταφέρει ?

Είναι νωρίς να πούμε κάτι τέτοιο, αφού δεν έχουμε δει όλες τις ομάδες .
Ακόμη δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δικά μας παιδιά  είναι τα περισσότερα πρώτη χρονιά έφηβοι και δεν ξέρουμε πως θ΄αντιδράσουν σε δυσκολότερα παιχνίδια.
xanthibasket:  Τι λείπει από αυτή την ομάδα για να μπορείς με σιγουριά να πεις ότι είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει την διαφορά πέρα από τα όρια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ?
Είμαστε άτυχοι γιατί φέτος έχουμε χάσει τον καλύτερο παίκτη της περσινής χρονιάς, τον Βασίλη τον Ευστρατιάδη (ρήξη χιαστού) ,αλλά και τον Σκαμιώτη που θα ισχυροποιούσαν σε μεγάλο βαθμό την ομάδα.Με αυτούς θα μπορούσαμε να κτυπήσουμε τα δύο μεγάλα φαβορί.
Την Ένωση Καβάλας και τον Πανσεραικό.
 
xanthibasket:   Οι παίκτες της Εφηβικής είναι ταυτόχρονα και της Ανδρικής που αγωνίζεται στο Β΄τοπικό.
Κερδίζουν από αυτή τη διπλή συμμετοχή ?

Εμείς πιστεύουμε ότι κερδίζουν σε εμπειρίες
.Σ΄αυτή την ηλικία ο παίκτης θέλει παιχνίδια.Μέσα απ΄αυτά θα γίνει καλύτερος.
xanthibasket:   Το φετινό πείραμα με ομάδες που αποτελούνται κατά βάση από δικά σας παιδιά. ? Κρίνεται ως επιτυχημένο ? θα έχει συνέχεια ?
Είμαστε στην αρχή των πρωταθλημάτων και δεν μπορεί να πει κανείς εάν είναι επιτυχημένο.Αυτό για τους πολλούς που κρίνουν απ΄ τ΄αποτελέσματα.
Για μας το να παίζουν δικά μας παιδιά από τις ακαδημίες είναι η φιλοσοφία μας και αυτό θα κάνουμε πάντα.Εάν έρθουν και τα καλά αποτελέσματα ακόμη καλύτερα.
xanthibasket:   Εκτός από την Εφηβική ομάδα προπονείς και την δεύτερη ομάδα του παιδικού της Ασπίδας την ΑΠΣ.Τη χρονιά 2009-2010 το είχατε ξανακάνει με την συμμετοχή της Ασπίδας 2001  που ήταν τελικά μια μεγάλη επιτυχία γιατί μετά στο πρωτάθλημα παμπαίδων βγήκατε πρωταθλητές . Φέτος διαλέξατε να κατεβάσετε μια πιο αδύναμη ομάδα .Ποιοι ήταν οι λόγοι  και πως κρίνεις την μέχρι τώρα πορεία της.
Σκοπός ήταν να δώσουμε την ευκαιρία σε περισσότερα παιδιά να παίξουν σ΄ένα πρωτάθλημα.
Ακόμη να πάρουν εμπειρίες κάποιοι μικρότεροι που σε δύο χρόνια θ΄αποτελούν το κορμό της παιδικής μας ομάδας.Είναι δύο - τρία παιδιά πολύ αξιόλογα και περιμένουμε μεγάλη εξέλιξη απ΄αυτά.
xanthibasket:   Μεγάλη κουβέντα γίνεται για το τι μετράει τελικά η νίκη με κάθε τρόπο το θέαμα  ή θα πρέπει να δούμε το μπάσκετ και ειδικά τα τοπικά πρωταθλήματα σαν παιχνίδι πρώτα και μετά όλα τα άλλα?
Σ΄αυτές τις ηλικίες μετράει να μάθουν σωστά το μπάσκετ.
Να ξέρουν πότε να πασάρουν ,πότε να σουτάρουν ,να μάθουν να παίζουν άμυνα και γενικά τα βασικά ,έτσι ώστε να μπορέσουν αργότερα ν΄αγωνιστούν σε μεγάλο επίπεδο
.Σίγουρα ρόλο παίζει και νίκη.Δεν παίζει κανείς για να χάσει.Ακόμη μη ξεχνάμε ότι οι πρώτοι προχωρούν στον επόμενο γύρο, που θα δώσουν πολλά και δυνατά παιχνίδια.
xanthibasket:    Είσαι εκτός από προπονητής ας πούμε και στέλεχος της Ακαδημίας . Ζεις τα καθημερινά προβλήματα που το μεγαλύτερο είναι το οικονομικό. Φέτος η συμμετοχή στην Α2 Γυναικών ζορίζει πολύ τα στενά περιθώρια? Θα τα καταφέρετε?

'Ολοι ξέρουμε την οικονομική κατάσταση της χώρας.Ο αθλητισμός σήμερα είναι στο χειρότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών.Δεν υπάρχει στήριξη από πουθενά.
Ήδη το βόλεϊ στην Α1 σταμάτησε.
Πιστεύω ότι πολλές ομάδες δεν θ΄αντέξουν.Ελπίζουμε να μην είναι η δική μας.
xanthibasket:   Αν θέλεις απαντάς . Ποιο είναι το επίπεδο της διαιτησίας πρέπει να αλλάξει κάτι και τι??
Μέχρι στιγμής στα παιχνίδια μας οι διαιτησίες ήταν καλές.Φυσικά εμείς οι προπονητές πάντα βρίσκουμε λόγω να γκρινιάζουμε.
Είναι στη φύση μας.
Κάποιοι νέοι διαιτητές είναι πολύ αξιόλογοι και παίζοντας παιχνίδια θα πάρουν εμπειρίες που θα τους βοηθήσουν γι΄ αργότερα.


Nα ευχαριστήσω τον Δημήτρη Παναγιωτόπουλου πέρα από όλα τα άλλα και για την άμεση ανταπόκριση .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου