Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Α΄Ανδρών 7η Αγωνιστική

Δειλά δειλά ξεκαθαρίζουν πολλά στην Α΄Ανδρών.






ΟΡΦΕΑΣ- ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Ο Ορφέας μετά την μεγάλη του νίκη εκτός επί της Χρυσούπολης εδραιώθηκε στην πρώτη θέση και το ερώτημα είναι πότε  και από ποιόν θα κάνει την πρώτη του ήττα.
Το Σάββατο αντιμετωπίζει έναν ακόμη δυνατό αντίπαλο την Ολυμπιάδα και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Π.Σπανού είναι ένα από τα παιχνίδια που ο προγραμματισμός της ομάδας του τα χαρακτήριζε  δύσκολα.
Τώρα φυσάει άλλος αέρας στα πανιά του Ορφέα.
Υπάρχει αυτοπεποίθηση και επιβεβαίωση των ικανοτήτων της ομάδας να τα βγάζει πέρα αλώβητη και στα πιο δύσκολα παιχνίδια.
Από την άλλη μεριά το ζητούμενο για τον προπονητή της Ολυμπιάδας Μ.Ξανθίδη είναι εάν θα μπορέσει επιτέλους να παραταχθεί  στο πιο σημαντικό από πλευράς κύρους παιχνίδι εκτός έδρας.
Ο Μ.Ξ πιστεύει πολύ στις δυνάμεις της ομάδας του κάτι που έχει αποδειχθεί στα παιχνίδια που πέρασαν και το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΡΦΕΑ το βλέπει σαν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι στον καλύτερο του ομίλου.
Γνωρίζει τις δυνατότητες του αντιπάλου αλλά ποιος  προπονητής που πιστεύει στην ομάδα του πως αν όχι να πάρει μια νίκη μπορεί να κοντράρει τον πιο δυνατό αντίπαλο δεν θέλει να είναι πλήρης και να παλέψει μέσα στο παρκέ. Από μόνο του αυτό ανεβάζει την δουλειά που κάνει σαν προπονητής.

 ΑΓ.ΒΑΡΑΒΑΡΑ-ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
Για δεύτερο συνεχές παιχνίδι η ΑΓ.Βαρβάρα αντιμετωπίζει ομάδα από τις Σέρρες.
Την προηγούμενη αγωνιστική έχασε στις λεπτομέριες από το Ρούπελ εκτός. Τώρα φιλοξενεί   την νεανική ομάδα του Πανσερραϊκού και πιστεύει πως εάν είναι σε καλή μέρα οι παίκτες θα μπορέσει να πάρει το παιχνίδι.
Το σίγουρο είναι πως η ΑΓ.Βαρβάρα ανεβάζει στροφές παίζει καλό μπάσκετ χτυπάει όλα τα παιχνίδια .
Φαίνεται πως αρχίζει να δικαιολογεί τον τίτλο του φαβορί για τις θέσεις 2-5 στην βαθμολογία.
Σε αντίθεση με άλλες ομάδες οι παίκτες της είναι πιο τακτικοί τόσο σε προπονήσεις όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΕΘΝΙΚΟΣ -ΡΟΥΠΕΛ.
Ακόμη δεν μπόρεσα να έρθω σε τηλεφωνική επαφή με τους ανθρώπους των δύο ομάδων
.Για πολλούς και διάφορους λόγους δεν μπόρεσα να πάρω μια άποψη ένα σχόλιο τι πιστεύουν για την ομάδα τους κλπ με αποτέλεσμα η όποια πληροφόρηση να γίνεται από τρίτους και βάση αποτελεσμάτων.Παρασκήνιο καθόλου.
Για τον λόγο αυτό  με μοναδικό γνώμονα τα αποτελέσματα και την δυναμική των ομάδων σίγουρα το πάνω χέρι το έχει ο φιλοξενούμενος το Ρούπελ
. Φαίνεται να έχει καλύτερη ομάδα μεγαλύτερους στόχους . Ο Εθνικός πασχίζει σε κάθε παιχνίδι να πάρει την νίκη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.
Το Ρούπελ αντίθετα έχει μεγάλους στόχους. Διαφορετικοί στόχοι διαφορετικά τα κίνητρα.
Εντός έδρας ο Εθνικός έχει πάρει τουλάχιστον όλες τις νίκες από τις ομάδες που θα παλέψει μαζί τους για την παραμονή. Έχει φαίνεται καλή έδρα καλή ψυχολογία εντός . Το αν αυτό το κριτήριο θα υπερισχύσει  θα φανεί.
Μια παράκληση προς τους ανθρώπους των δύο ομάδων να επικοινωνήσουν μαζί μου αν είναι δυνατό.

ΑΕΚ-ΘΥΕΛΛΑ.
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα για την ΑΕΚ το επόμενο παιχνίδι είναι ντέρμπι ουραγών.
Πέτυχε την πρώτη νίκη μέσα στην Κομοτηνή απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα την Χρυσούπολη αλλά συνέχεια δεν είχε.
Μπορεί να το ήθελε πολύ ο Ν.Παπαδόπουλος να κερδίσει το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα αλλά για να γίνει κάτι τέτοιο απέναντι σε έναν τόσο δυνατό αντίπαλο θα πρέπει να έχεις διάρκεια στο παιχνίδι.
Τι να το κάνω να παίζει 35 λεπτά και στο τέλος να παθαίνει black out και να χάνει το παιχνίδι.
Σε παλαιότερες δηλώσεις ο Ν.Παπαδόπουλος τόνισε πως τα επόμενα παιχνίδια στην έδρα του θα πρέπει να είναι μόνο νίκες εάν θέλει να ελπίζει σε κάτι καλύτερο.
Ο αντίπαλος είναι στην ίδια βαθμολογική θέση αλλά μάλλον υπολείπεται σε δύναμη και υλικό από την ΑΕΚ. Εύκολος δεν είναι γιατί έρχεται από μια νίκη απέναντι σε μια ομάδα τον Αρίωνα που παλεύει για τον ίδιο σκοπό την παραμονή του.
Κανένας δεν ξέρει εάν η Θύελλα είναι ικανή να κάνει το δεύτερο μετά τον Πανσερραικό διπλό .

Δυο κουβέντες από τον προπονητή της ΑΕΚ.
Ν.Π. Το παιχνίδι είναι μονόδρομος για μας, γιατί έχουμε χάσει πολύ έδαφος κι αυτό οφείλεται στις πολλές αναποδιές που μας έχουν τύχει από την αρχή της χρονιάς (απουσίες-τραυματισμοί κ.α.).Το αποτέλεσμα είναι να βρισκόμαστε σε μια τελείως πλασματική θέση σε σχέση με τις δυνατότητές μας και αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα.

AΡΙΩΝΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΑ
Αν συμβεί αυτό και το άλλο ίσως μπορέσει ο Αρίωνας να κερδίσει.
Αυτό είναι αν μαζευτούνε όλοι στο γήπεδο και το άλλο είναι  η Ηράκλεια λόγω απόστασης να μην έρθει πλήρης.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα και εκεί που έφτασε η δουλειά αντί να κοιτάνε τις δυνατότητες της ομάδας του ελπίζουν να είναι πλήρης επιτέλους σε κάποιο παιχνίδι.
Παιχνίδι με τα νεύρα του Χ.Παπαδόπουλου που φέτος ενώ έχει πολύ αξιόλογο ρόστερ που του έδινε το δικαίωμα να ελπίσει σε κάτι παραπάνω βλέπει  να επιστρέφει και πάλι στα προβλήματα που είχε τις προηγούμενες χρονιές.
 'Οταν έχεις μάλιστα αντίπαλο την Ηράκλεια θα πρέπει να είσαι σοβαρός σαν ομάδα γιατί αλλιώς μια ακόμη εντός έδρας ήττα θα γίνει πραγματικότητα .
Στα δύο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια  τα οποία έχασε από δικές του αδυναμίες απέναντι μάλιστα σε μεγάλους αντιπάλους.
Έδειξε τις αρετές που έχει αλλά από το τρίτο δεκάλεπτο είναι εμφανή τα παραπάνω προβλήματα.Με ένα Άσσο ολόκληρο παιχνίδι δεν βγαίνει.
Αν δεν επανέλθουν οι Κονδυλίδης και Καραογλανιάν στην περιφέρεια θα ταλαιπωρείται μόνος του ο Καραλανίδης.
Στα τελευταία παιχνίδια ο Ταχτσίδης ήταν αγνώριστος .
Ενώ έχει την ικανότητα να προσφέρει πολλά η κακή αγωνιστική του κατάσταση όχι μόνο δεν βοηθάει τον ίδιο αλλά κάνει κακό και στην ομάδα του.
Επείγει να γυρίσει ο Μπακιρτζής στην ρακέτα.
Δεν ξέρω σε ποιο στάδιο είναι η αποθεραπεία του αλλά είναι εμφανέστατη η απουσία του αλλά και το εύστοχο σουτ του.
Στην άλλη πλευρά το πρόβλημα είναι το ίδιο σε κάθε εκτός έδρας παιχνίδι που κοντεύει να γίνει θεσμός στις περισσότερες ομάδες της κατηγορίας .
Παρόλο που σαν ομάδα η Ηράκλεια έχει μεγάλη παράδοση καλό υλικό στα εκτός έδρας παιχνίδια παρουσιάζεται εντελώς αποδυναμωμένη.
Ίσως να είναι ένας από τους λόγους που ο προπονητής της ομάδας Σ.Ιωαννίδης σε ερώτηση δεν θεώρησε ως φαβορί την ομάδα του.
Το ζόρι για ένα θετικό αποτέλεσμα φυσικά πέφτει όλο στις πλάτες του Αρίωνα .Τα περιθώρια έχουν στενέψει και είναι πολυτέλεια άλλη ήττα εντός.

Ρεπό  έχει η Χρυσούπολη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου