Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Α΄ΑΝΔΡΩΝ σχολιασμός της αγωνιστικής

Μια ακόμη αγωνιστική της Α΄Ανδρών τελείωσε.

Έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα αποτελέσματα κερδισμένος ο ΟΡΦΕΑΣ που παρέμεινε στην πρώτη θέση παρόλο που είχε ρεπό.
Χείρα βοηθείας έδωσε ο Πανσσεραϊκός που στο τοπικό ντέρμπι κέρδισε τον άλλο διεκδικητή της ανόδου το Ρούπελ.
Για τα παιχνίδια των ομάδων από τον νομό Σερρών μπείτε στο παρακάτω σαίτ για πλήρη ενημέρωση.http://serresbasket.blogspot.com.
Στα άλλα παιχνίδια ο Αρίωνας έχασε την μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει έναν μεγάλο αντίπαλο που ήρθε ελλιπής για μια ακόμη φορά σε εκτός έδρας παιχνίδι
Ολυμπιάδα σύμφωνα με τον προπονητή της κέρδισε ένα χαμένο παιχνίδι και πως να μην είναι όταν χάνεις με 13 πόντους λίγα λεπτά πριν το τέλος όταν η διαφορά στο τελευταίο λεπτό είναι στους 9 πόντους όταν τα ποσοστά ευστοχίας είναι παγωμένα.
Πέντε λεπτά πίεσε και έπαιξε οργανωμένα και γύρισε το παιχνίδι.
Στο σημείο που η κούραση των παικτών του Αρίωνα ήταν φανερή, η Ολυμπιάδα στάθηκε στο ύψος της και έδειξε ποιόν χαρακτήρα πρέπει να έχει μια ομάδα στην Α΄κατηγορία εάν θέλει να σταθεί στο ύψος που απαιτούν οι περιστάσεις..
Σε δεύτερη επικοινωνία που είχα με τον Μ.Ξανθίδη ακόμη δεν μπορεί να πιστέψει πως κέρδισε η ομάδα του το παιχνίδι και ακόμη πιο πολύ να πιστέψει πως είχε τέτοια τραγικά ποσοστά ευστοχίας1/16 βολές.
Μιλώντας  για το παιχνίδι στάθηκε στις απουσίες που είχε
τους Τελούδη -Πομακάκη και στην εμφανή έλλειψη καλή αγωνιστικής κατάστασης του αντιπάλου που μπορούσε εάν κρατούσε τον ρυθμό του να κέρδιζε μια κακή Ολυμπιάδα με άνεση.
Θεωρεί πολύ καλό παίκτη τον Καραλανίδη τον "μικρό ευέλικτο όπως τον χαρακτήρισε" .
Για το επόμενο παιχνίδι με την ΑΕΚ ακολουθεί ο παρακάτω διάλογος.

xanthibasket: Επόμενο παιχνίδι με έναν ακόμη αντίπαλο που είναι σε πολύ δύσκολη θέση και θα πρέπει να πάρει την νίκη πάση θυσία για να μην μπει σε φαύλο κύκλο την ΑΕΚ.

Μάριος Ξάνθίδης. Ξέρω την θέση που βρίσκεται η ΑΕΚ γνωρίζω πως έχει πολύ καλή ομάδα αλλά λόγω του ότι είναι ακόμη σε φάση συναρμογής δεν έχει πάρει τα αποτελέσματα που πρέπει με αποτέλεσμα να είναι σε λάθος βαθμολογική θέση.
Γνωρίζω το πως έπαιξε την Χρυσούπολη και την θέληση τους να πάρουν το παιχνίδι κάτι που θα κάνουν και στο μεταξύ μας παιχνίδι.
Υπάρχει μια μεγάλη διαφορά. Εμείς στην έδρα μας είμαστε πολύ διαφορετική ομάδα από αυτό που είδες στο παιχνίδι με τον Αρίωνα. Στα εντός έδρας είμαστε όλοι παρόντες με αποτέλεσμα η δύναμη πυρός να είναι και πιο πολύ ποσοτικά αλλά και να παίζουμε και καλό μπάσκετ. Δεν έχει καμιά ελπίδα ο αντίπαλος για θετικό αποτέλεσμα. Έχουμε πιστεύω μια από τις πιο δυνατές έδρες που τα μεγάλα μεγάλα φαβορί θα πρέπει να ματώσουν για να πάρουν θετικό αποτέλεσμα.

xanthibasket: Γιατί αυτό το διπλό πρόσωπο της ομάδας γιατί οι παίκτες δεν κατεβαίνουν και πιστεύω θα το γνωρίζουν πως εάν είναι παρόντες σε όλα τα παιχνίδια θα είστε μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες. Αδικούν τον εαυτό τους έτσι πιστεύω.

Μ.Ξ. Έτσι είναι αλλά πάντα υπάρχει ένα αλλά. Πάντα θα υπάρχουν υποχρεώσεις επαγγελματικές μαθητικές που δεν αφήνουν την ομάδα να είναι πλήρης σε όλα τα παιχνίδια. 
Ερασιτέχνες είμαστε και σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να μπουν πα΄νω από τις προσωπικε΄ς υποχρεώσεις οι αγωνιστικές.
Είναι και κάτι άλλο που έχει να κάνει με το πόσο γεμάτοι από επιτυχίες είναι οι παίκτες μου.
Το σύνολο σχεδόν έχει φάει με το κουτάλι την κατηγορία έχει γευθεί πολλές και μεγάλες επιτυχίες και χαρές. Είναι όμως σημαντικό παρόλα αυτά που έχουν διάθεση να κατέβουν να παίξουν μπάσκετ. Θα έλεγα ίσως να λείπει κάτι ακόμη σαν κερασάκι στην τούρτα  για να είναι πλήρης από γεύσεις.

Πάμε στην άλλη πλευρά στον προπονητή του Αρίωνα Χ.Παπαδόπουλο που παρ όλη την ήττα σε ένα παιχνίδι που χάθηκε στα τελευταία 60 δεύτερα έχει επίγνωση των δυνατοτήτων της ομάδας του και το πιο σημαντικό το πως κατέβηκε η ομάδα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

xanthibasket: Χάθηκε μια ευκαιρία για νίκη . Πιστεύω πως το παιχνίδι το έχασε ο Αρίωνας παρά το κέρδισε η Ολυμπιάδα.


 Χ.Π. Θα ήταν μεγάλη επιτυχία να κερδίζαμε το παιχνίδι ειδικά έτσι όπως παρουσιάσθηκε ο αντίπαλος και ακόμη πιο πολύ με την κακή αγωνιστική κατάσταση που έδειξε.Δυστυχώς  στα πιο κρίσιμα λεπτά μείναμε από δυνάμεις. Οι πάρα πολλές ελλείψεις Κονδελίδης, Καραογλανιάν ,Μπακριτζής και η κακή αγωνιστική κατάσταση των παικτών του πάγκου είχε συνέπεια την ήττα. Πόσο να αντέξει σε αυτόν τον ρυθμό μια πεντάδα και δεν μπορεί να κρατηθεί ο ρυθμός από τους παίκτες του πάγκου που βρέθηκαν σε κακή μέρα.
Το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε οι πιο πολλές ομάδες έχει να κάνει με την παρουσία των παικτών σε προπονήσεις. Μια οι υποχρεώσεις μια οι τραυματισμοί ποτέ δεν μπορέσαμε να μαζευτούμε σαν ομάδα σε μια προπόνηση .Είναι κρίμα που χάσαμε τέτοια ευκαιρία.

xanthibasket:  Ποιά θα είναι η συνέχεια ?
Χ.Π. Αν δεν μπορέσουμε να λύσουμε το πρόβλημα θα μπούμε σε μπελάδες και είναι κρίμα γιατί έχουμε καλό υλικό και θα ήταν ευκαιρία για μια καλή παρουσία στο πρωτάθλημα. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------
 Το πιο κρίσιμο παιχνίδι της αγωνιστικής ήταν μεταξύ ΑΕΚ και Χρυσούπολης.
Καθοριστικό για την ΑΕΚ που δεν είχε περιθώρια για άλλη ήττα .
Σημαντικό και για την Χρυσούπολη που θέλει να κάνει μια καλή πορεία και έχασε την ευκαιρία να πιάσει τον Ορφέα τον οποίο φιλοξενεί την επόμενη αγωνιστική .
Νίκησε η ΑΕΚ χωρίς κανένας να σταθεί εάν έπαιξε καλά γιατί εκείνο που μετρούσε ήταν η νίκη πα΄ση θυσία. Η επόμενη μέρα όμως είχε μεγαλύτερη ένταση από το παιχνίδι. Πολλές φωνές διαμαρτυρίας για κάκιστη διαιτησία.
Σχολιασμό για τα τεκταινόμενα στο παιχνίδι έστειλε ο προπονητής της Χρυσούπολης

Παναγιώτης Παπαδόπουλος .Είμαι χρόνια στα γήπεδα σαν παίκτης σαν διαιτητής και τώρα σαν προπονητής  της Χρυσούπολης.Δεν έχω συναντήσει πιο κακή διαιτησία εναντίον μιας ομάδας.....στην προκειμένη περίπτωση της ομάδας μου θεωρώ ότι υπάρχει εντολή να κερδίσει η ΑΕΚ ....και δηλώνω ότι δεν έχω κάποιο πρόβλημα με την ομάδα της ΑΕΚ αλλά με αυτούς που ορίζουν τον πιο επικίνδυνο διαιτητή τον Σακελαρίδη και τον εκκολαπτόμενο σε τέτοιες επικίνδυνες διαιτησίες Αλεξόπουλο,,,,,Κατάφεραν να μας εκνευρίσουν από το πρώτο λεπτό και εμένα αντί να δίνω οδηγίες να προσπαθώ να ηρεμήσω τους παίκτες μου.....Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και καλή συνέχεια...όσον αφορά εμάς θα πεθαίνουμε στο γήπεδο σε κάθε αγώνα....Με τιμή Παναγιώτης Παπαδόπουλος.

 Αυτό ήταν το σχόλιο του προπονητή της Χρυσούπολης το οποίο δυστυχώς ήθελε μετάφραση.Δεν άλλαξαν τίποτα από το κείμενο και υπάρχει στα σχόλια της ανάρτησης ΑΕΚ -ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ.

Πάνω κάτω στο ίδιο μήκος κύματος και ο Ν.Αμπελακιώτης .

xanthibasket: Γιατί τόσα παράπονα Νίκο?

Ν.Α. Ήταν τόσο κακή η διαιτησία που δεν μας άφησε στιγμή σε ηρεμία. Δεν κερδίσαμε ούτε μια επαναφορά. Κατάφεραν να μας τσακίσουν το ηθικό να κόψουν τον ρυθμό μας.
Ξέραμε πως τα παιδιά της ΑΕΚ θα ματώσουν για την νίκη .Ξέρουμε πως έχει καλή ομάδα αλλά ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη κάνει κακό στην μεγάλη προσπάθεια που έκαναν για την νίκη. Γυρίζει χρόνια πίσω το μπάσκετ με αυτά που έγιναν στο παιχνίδι και είναι κρίμα γιατί δεν φτάνουν τα πολλά προβλήματα που έχουν όλοι προστέθηκαν και αυτά.

xanthibasket: Νίκο το παιχνίδι με την ΑΕΚ είναι παρελθόν . Μπροστά τώρα υπάρχει ένα μεγάλο παιχνίδι με τον ΟΡΦΕΑ. Με την τελευταία ενίσχυση του φαντάζει ακόμη πιο δυνατός.

Ν.Α. Έχω ακούσει πολλά και διάφορα για περίπατο και λοιπά. Δηλώνω πως την πρώτη ήττα ο ΟΡΦΕΑΣ θα την κάνει μέσα στην Χρυσούπολη . Και πιστεύω ότι δεν θα είναι η μοναδική γιατί θα κάνει και άλλες στην συνέχεια. Πιστεύω πως έχουμε και είχαμε την πιο σκληρή έδρα γιατί και την προηγούμενη χρονιά τα ίδια έγιναν πάνω κάτω με τους Τιτάνες που έχασαν στην Χρυσούπολη παρ όλες τις δηλώσεις πριν το παιχνίδι. Αν ο αντίπαλος είναι δυνατός τόσο θα πρέπει να το αποδείξει μέσα στο γήπεδο.

Τι δήλωσε ο προπονητή της ΑΕΚ.Ν.Παπαδόπουλος
 
xanthibasket : Πολύ φασαρία μετά το παιχνίδι ? Η άλλη πλευρά εκφράστηκε με βαρύτατους χαρκτηρισμούς. Τι έγινε μέσα στο γήπεδο?

Ν.Π.Δημήτρη κοίτα, ο χαρακτηρισμός "στημένο" είναι βαρύς, ειδικά αν εννοούν εμένα, που είμαι "μαύρο πρόβατο"  (λόγω προτέρου άτιμου βίου χαχαχαχα) και ειδικά όταν λέγεται χωρίς αποδείξεις.
Το ίδιο θα μπορούσα να λέω κι εγώ για παιχνίδια που έχασα από λάθη διαιτητών, κι όχι μόνο εγώ αλλά όλοι έχουμε χάσει τέτοια παιχνίδια.

Τα λάθη των διαιτητών είναι μέσα στο παιχνίδι, αρκεί αυτά να μη γίνονται επί τούτου, από άγνοια κανονισμών, από τρομοκρατία, από εμπάθεια,  από εύνοια προς "φίλους", από τοπικισμό, από εγωισμό, από ωχαδερφισμό, αλλά πραγματικά από λάθος εκτίμηση της φάσης,.  

Τώρα αν αυτά κατευθύνονται από άλλους κύκλους, άλλα συμφέροντα και άλλους λόγους, δεν το γνωρίζω, δεν μπορώ να πω τίποτα και δεν θέλω να το πιστέψω.

Την επόμενη αγωνιστική, παίζουμε με έναν αντίπαλο ο οποίος είναι πολύ καλύτερος από πέρσι, σε καλύτερη βαθμολογική θέση, παίζουμε στην έδρα του, αλλά εμείς θα εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό από την 1η νίκη μας και την αυτοπεποίθηση που μας έδωσε και θα πάμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και να διεκδικήσουμε τη νίκη.

.Να κάνω ένα σχόλιο σαν xanthibasket:  Σε καμιά περίπτωση δεν έχω σκοπό να βγάλω τα στραβά που γίνονται κάτι σαν μεσημεριανό κουτσομπολιό για να υπάρχει συνέχεια και αναγνωσιμότητα. Όπως όλοι που αγαπάμε το μπάσκετ θέλω τα παιχνίδια να είναι όσο το δυνατόν ήσυχα και προπαντώς ποιοτικά.
Αν πέσουμε στην παγίδα έκανε εκείνο έκανε το άλλο και δεν δούμε πως θα ανεβάσουμε το θέαμα και αυτός ο λίγος κόσμος που έρχεται στο γήπεδο θα φύγει.
Αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να διαμαρτύρονται για αδικίες .
Εδώ είμαστε όλα θα δημοσιεύονται όλοι έχουν διακαίωμα να εκφράζονται. Μακρυά από μένα κάθε σκέψη για συμμετοχή σε παιχνιδάκια .
Αυτό το τελευταίο ας το σκεφτούνε καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι στον χώρο.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Απόψεις για το παιχνίδι ΕΘΝΙΚΟΣ -ΘΥΕΛΛΑ δεν έχω γιατί δεν πήρα απάντηση στις κλήσεις που έκανα τόσο στον Α.Συργιαννίδη όσο και στον  κο Κανδύλη του Εθνικού.
Κέρδισε πάντως ο Εθνικός και είναι σημαντικό να κερδίζεις τα εντός έδρας παιχνίδια για να ελπίζεις στην παραμονή σου στην κατηγορία.Αντίθετα η Θύελλα έμεινε στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του Πανσσεραϊκού και έκανε δύο συνεχείς ήττες .
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΑΓ.Βαρβάρα -Ηράκλεια.
Νικητής η ΑΓ.Βαρβάρα με διαφορά . Μια διαφορά που έγινε στα τελευταία λεπτά γιατί μέχρι τότε ήταν αμφίρροπο το παιχνίδι και η  διαφορά στον πόντο.Κακή η εικόνα της ομάδας της ΑΓ.Βαρβάρας που σε κανένα σημείο δεν ικανοποίησε τον προπονητή της Λεωνίδα Μαγιάννη.

xanthibasket:Κερδίσατε με μεγάλη διαφορά είσαι ικανοποιημένος
                       από την απόδοση της ομάδας σου?
Λ.Μ. Μπορεί να κερδίσαμε με διαφορά αλλά αυτό είναι πλασματικό. Μέχρι και το τελευταίο πεντάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν δίπλα δίπλα στο σκορ.
Στο σημείο αυτό ξεκολλήσαμε παίξαμε πιο μυαλωμένα και τα μεγάλα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες μου ήταν εύστοχα .
Σε όλη την προηγούμενη διάρκεια ήμασταν πολύ κακοί. Λάθη στις πάσες μεγάλη αστοχία και ακόμη πιο κακή οργάνωση στις επιθέσεις. Δύσκολος αντίπαλος η Ηράκλεια από τις παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας.
Προσπαθούμε σε κάθε παιχνίδι να βελτιωνόμαστε και να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

xanthibasket: Επόμενο παιχνίδι με το Ρούπελ που έχασε. Κάνει πιο εύκολη την δουλειά σας αυτό.

Λ.Μ . Σε καμιά περίπτωση παρόλο που το Ρούπελ μετά την ήττα του στο τοπικό ντέρμπι θα πρέπει να κάνει διαχείριση της ήττας .Δεν παύει να είναι μια μεγάλη ομάδα . Εμείς έχουμε ανεβασμένο ηθικό και θα πάμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι. 
xanthibasket :  Πιθανότητες 

Λ.Μ . 50/50 οι πιθανότητες.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Χωρίς να χάσει την πρώτη θέση ο ΟΡΦΕΑΣ έκανε το ρεπό του.Επόμενο δύσκολο παιχνίδι με την Χρυσούπολη που έχει άγριες διαθέσεις .
Ποια είναι όμως η άποψη του Π.Σπανού?

xanthibasket: Το ρεπό πέρασε σαν να μην έγινε? Το επόμενο παιχνίδι είναι δύσκολο?


Π.Σπανός.Καλύτερα δεν θα μπορούσε να γίνει .Χωρίς να παίξουμε διατηρήσαμε την πρώτη θέση μετά τις ήττες των άμεσων διεκδικητών. 
Το επόμενο είναι ένα από μια σειρά παιχνιδιών που ξέρουμε ότι θα είναι πολύ δύσκολα.
Αυτά είναι το τοπικό ντέρμπι με το Ρούπελ το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα το επόμενο με την Χρυσούπολη και ένα που καταφέραμε και κερδίσαμε την ΑΓ.Βαρβάρα .Αυτά τα παιχνίδια επισημάναμε στον προγραμματισμό μας .Να γυρίσω στο επόμενο παιχνίδι που είναι πολύ δύσκολο. Η Χρυσούπολη πέρα από την καλή ομάδα που έχει διαθέτει και μια πολύ καυτή έδρα.Ελάχιστοι θα αποδράσουν από εκεί και ελπίζω να είμαστε εμείς οι πρώτοι .

xanthibasket : Η προσθήκη του Χ"Πέτρου κάνει εύκολα τα πράγματα? Είναι καλός ?

Π.Σ. Καλός!!!Πολυτέλεια για την κατηγορία είναι ο άνθρωπος .Μακάρι να είχαν και άλλες ομάδες αυτή τη δυνατότητα για να υπάρχει κι μεγαλύτερο ενδιαφέρον και ανταγωνισμός.


xanthibasket :Κάποια στιγμή θα καταφέρω να παίρνω σχόλια και απόψεις από το σύνολο των προπονητών .
Θέλω μια παράκληση να κάνω. Θα ήθελα επειδή είναι πρακτικά αδύνατο να προλαβαίνω να παίρνω αποτελέσματα και να ψάχνω στα τηλέφωνα τους προπονητές όλων των κατηγοριών και επειδή η προσπάθεια να προβάλω όλα τα τοπικά πρωταθλήματα έχει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο , θα ήθελα λοιπόν οι προπονητές να παίρνουν κανένα τηλέφωνο όπως έκανε τόσο καιρό ο Κ.Ιωαννίδης ο Νεδήμ ο Παναγιωτόπουλος ,Παπαδόπουλος Ν ο Μ.Ξανθίδης Ουζουνίδης και λοιποί. Είναι μεγάλο το κόστος σε χρήμα και χρόνο να συλλέξω τα αποτελέσματα και τα σχόλια.
Πιστεύω αυτό που μόλις διαβάσατε να το εκτιμήσετε και εάν θέλετε όπως λέτε η δουλειά που κάνετε να παίρνει το μερίδιο προβολής που της αναλογεί και να γίνει θεσμός θα πρέπει να βοηθήσετε.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου