Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Α΄Ανδρών γνώμες και απόψεις προπονητών .

Υπάρχει ένα μεγάλο αγωνιστικό κενό και είναι μια ευκαιρία για έναν μικρό απολογισμό της Α΄ανδρών. Μπορεί να είμαστε στην αρχή αλλά είναι μια ευκαιρία για να δούμε εάν οι τίτλοι των φαβορί έχουν ανταπόκριση στο παρκέ. 
 Αιτία η μεγάλη εκτός έδρας νίκη των Φερρών επί ενός από τα φαβορί. Έχω την άποψη από τα λίγα που είδα πως είναι ανοιχτό πρωτάθλημα για κάθε αποτέλεσμα. Θα δείτε από τις απαντήσεις των προπονητών που ακολουθούν το συμπέρασμα πως φέτος δεν υπάρχει η ποιότητα.
Υπάρχει κα΄τι πολύ σημαντικό νομίζω κάτι που θα πρέπει να είναι ο πρωταρχικός σκοπός των ομάδων στην κατηγορία και δεν είναι άλλος από την είσοδο νέων σε ηλικία παικτών. 
Αν γίνει σε μεγάλη κλίμακα αυτό θα έρθει και η ποιότητα.
Δε λέω χρειάζονται και οι μεγάλης ηλικίας παίκτες αλλά το μπάσκετ θέλει ανανέωση για να σταθεί.
Ακολουθούν οι απαντήσεις των προπονητών όσων φυσικά μπόρεσα και βρήκα στις παρακάτω κοινές ερωτήσεις.
1) Υπάρχει ποιότητα και ανταγωνισμός στο πρωτάθλημα?
2) Ποιες είναι οι ομάδες που ξεχωρίζουν ?
3) Ποια είναι η θέση που θα πάρει η ομάδα σου στο τέλος?
Πρώτος ο καλός φίλος και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει ο Ν.Παπαδόπουλος της Α.Ε.Κομοτηνής.


Ν.Παπαδόπουλος  ΑΕΚομοτηνής
Φίλε Δημήτρη, η άποψη μου είναι  ότι φέτος το πρωτάθλημα θα έχει περισσότερο ενδιαφέρον από τα 2 προηγούμενα.
Ο λόγος είναι ότι φέτος όλες οι ομάδες κινούνται πιο κοντά σε μπασκετικό επίπεδο.
Ενώ τις προηγούμενες χρονιές 1-3 ομάδες ξεχώριζαν και πάλευαν για άνοδο, 5-6 ήταν μέτριες χωρίς ιδιαίτερα πράγματα και άλλες 3-4 ήταν πολύ κατώτερες και πάλευαν για την παραμονή δηλαδή τριών ταχυτήτων.
Προβλέπω ότι φέτος θα είναι μιας ή το πολύ δύο ταχυτήτων.
Όλοι μπορούν να χάσουν ή να κερδίσουν όλους.
Το πρωτάθλημα θα "παιχτεί" στην διάρκεια που θα έχουν οι ομάδες.
Πόσες θα αντέξουν ως το τέλος να προπονούνται και να διεκδικούν, όπως επίσης θα παίξει ρόλο και η πληρότητα τους.
Τώρα ως αναφορά το επόμενο παιχνίδι μας αυτό είναι μέσ' στο Σκοπό, θεωρητικά έχει το προβάδισμα, αλλά ξέρεις πολύ καλά ότι δεν πάμε ποτέ για να χάσουμε. 

Ο Σκοπός προέρχεται από 3 θετικά αποτελέσματα, ενώ εμείς από 2 αρνητικά και μεσολαβεί κενό διάστημα 3-4 εβδομάδων. Υπό αυτές τις παραμέτρους όλα είναι πιθανά.
Εμείς θα αγωνιστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για να κάνουμε την 1η μας νίκη στο πρωτάθλημα, απέναντι σε ένα πολύ καλό αντίπαλο, αυτά τα δύο κίνητρα είναι νομίζω πολύ ισχυρά.

 Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την Α.Ε.Κομοτηνής στο blog που έστησε ο Ν.Παπαδόπουλος
http://coachnick86.blogspot.com/

Αλλά και να διαβάσετε για τα τελευταία φιλικά της ακαδημίας του με την αντίστοιχη της Ασπίδας .

Φιλικοί αγώνες ακαδημιών Α.Ε.Κομοτηνής-Ασπίδα Ξάνθης

Επόμενος από την Αλεξ/πολη ο Μ.Ξανθίδης της Ολυμπιάδας .
Μαριος Ξανθίδης Ολυμπιαδα
Για το αν είναι καλύτερο ποιοτικά δεν έχω ακόμη γνώμη ακόμη γιατί είναι στην αρχή του αλλά σίγουρα είναι πιο ανταγωνιστικό.
Εκτός από τον Σκοπό που δύσκολα ή εύκολα θα παίρνει τις νίκες οι υπόλοιποι είμαστε στο ίδιο καζάνι.
Πιστεύω ότι η ομάδα μου θα είναι στην επόμενη ταχύτητα δηλαδή την 4αδα 5αδα μαζί με Αγ.Βαρβάρα Ρούπελ .Προβληματίζει ο Πανσερραϊκός μετά την εντός έδρας ήττα από την Θύελλα.
Μετά είναι πιστεύω οι υπόλοιπες ομάδες σε δυναμικότητα.Για την παραμονή τους θα παλέψουν Εθνικός ΑΕΚ Αρίωνας ενώ η Θύελλα θα παραμείνει στην κατηγορία εύκολα ή δύσκολα.
Πιο δύσκολη έδρα η Χρυσούπολη. 

Σειρά πάιρνει το φαβορί. Ο Π.Σπανός του Ορφέα.
Περίμενα πολύ και ήλπιζα να δω ένα πολύ καλό παιχνίδι μεταξύ Αρίωνα και Σκοπού.Οι ελείψεις και των δύο ομάδων δυστυχώς δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο. Μέτριο το παιχνίδι και μόνο στο τελευταίο πεντάλεπτο φάνηκε καθαρά η μπασκετική ποιότητα που έχει ο Ορφέας και μπορώ να εκφράσω την άποψη πως δίκαια είναι το φαβορί.
Πολύ και καλό υλικό αρκεί να δέσει και τότε θα δείξει την πραγματική του εικόνα.Σαν ανταμοιβή εκέινο το τελευταίο πεντάλεπτο ας πω ότι ήταν αρκετό.Ελπίζω να έχω την ευκαιρία να ξαναδώ τον Ορφέα πλήρη και να πάιζει μπάσκετ ανάλογο των δυνατοτήτων του.
Σπανός Παναγιώτης Ορφέας Ν.Σκοπού
Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα αλλά χάνει σε ποιότητα και αυτό γιατί δεν έχει παίκτες αναγνωρίσιμους.
Πριν από δύο χρόνια το σύνολο των παικτών όλων των ομάδων ήταν λίγο πολύ αναγνωρίσιμο σε όλους.Φέτος μόνο εμείς και το Ρούπελ έχουμε παίκτες τέτοιους.


Αυτό είναι συνέπεια την προσπάθειας που κάνουν οι πιο πολλές ομάδες να  τις στελεχώσουν  με νέα δικά τους παιδιά και βλέποντάς το από την άλλη πλευρά είναι πολύ καλό γιατί υπάρχει ανανέωση στην κατηγορία .

Σπύρος Ιωαννίδης Ηράκλεια 
Δεν νομίζω ότι έχει ποιότητα το πρωτάθλημα για πολλούς και διάφορους λόγους.
Θες ή είσοδος νέων σε ηλικία παικτών που από την άλλη δείχνει υγεία θες οι μικρές οικονομικές δυνατότητες συντελούν στο να έχει χαμηλή ποιότητα. Από την άλλη υπάρχει έντονος ανταγωνισμός και το δείχνουν οι εκπλήξεις που έγιναν και πιστεύω να γίνουν .
Εμείς σαν Ηρακλεια έχουμε στόχο την παραμονή μας και τον τερματισμό περίπου στην μέση της βαθμολογίας.
Μεγάλο φαβορί είναι ο Ορφέας και μετά βλέπω το Ρούπελ -Ολυμπιάδα -Αγ.Βαρβάρα.


Χρηστος .Παπαδόπουλος Αρίωνας.
Αν κάνω σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά πιστεύω ότι σίγουρα είναι πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μιας και το σύνολο των ομάδων είναι στα ίδια επίπεδα πλην του Σκοπού που είναι και το μεγάλο φαβορί. Για το θέμα της ποιότητας και εδώ έχω την εντύπωση παρόλο που είναι ακόμη νωρίς πως είναι καλύτερα τα πράγματα .Οι ομάδες που θα έχουν κάποιο πρωταγωνιστικό ρόλο πλην του Σκοπού είναι πιστεύω κατά κύριο λόγο οι υπόλοιπες ομάδες του Νομού Σερρών όπως το Ρούπελ  κλπ.
Ίσως η Ολυμπιάδα με μικρές πιθανότητες.
Ο Αρίωνας εάν είναι πλήρης πιστεύω θα μπορέσει φέτος να κάνει μια πολύ καλή πορεία να τερματίζουμε στην μέση περίπου  και το λιγότερο να προσπαθήσει να παλέψει όλα τα παιχνίδια.Την επόμενη αγωνιστική έχουμε πιστεύω ένα ντέρμπι με την Χρυσούπολη. Ένα ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα παιχνίδι.

Νικος.Αμπελακιώτης Χρυσούπολη.
Νομίζω ότι σαν εικόνα το πρωτάθλημα έχει αρκετό ανταγωνισμό αλλά λείπει οι ποιότητα που είναι απόρροια ποιοτικών παικτών που δεν υπάρχουν φέτος. Αν εξαιρέσουμε δυο τρεις ομάδες οι υπόλοιπες έχουν πολλά νέα πρόσωπα και ηλικιακά στα ρόστερ τους.
Αυτό είναι και καλό και κακό. Είναι θετικό γιατί χρειάζονται νέα παιδιά που θα πρέπει να δείξουν πως αγαπούν το μπάσκετ και μπορεί να τους εμπιστευθούν οι ομάδες είναι αμφίδρομη σχέση .Έχω την γνώμη πως σε αυτό το επίπεδο οι ομάδες θα πρέπει να λειτουργούν ως φυτώρια . Αλλά και κακό γιατί όταν λείπουν οι καλοί και έμπειροι παίκτες πέφτει η ποιότητα.
Τώρα σαν φαβορί στα χαρτιά πάντα γιατί η αξία θα φανεί στο παρκέ σίγουρα είναι ο Ορφέας.
Μετά βλέπω μόνο το Ρούπελ .Δεν μπορώ ακόμη να έχω γνώμη για τις υπόλοιπες ομάδες παρόλο που πίστευα πως και ο Πανσερραϊκός θα ήταν δυνατός αλλά η τελευταία ήττα του από τις Φέρρες έδειξε άλλα.
Για μας εάν είμαστε συγκεντρωμένοι θα πάμε πολύ καλά και αυτό θα φανεί από παιχνίδι σε παιχνίδι.
Για το επόμενο παιχνίδι με τον Αρίωνα νικητής θα είναι όποιος εκμεταλλευθεί καλύτερα το κενό που υπάρχει λόγω εκλογών και δουλέψει πολύ. Ανοιχτό σε όλα παιχνίδι.

Τελευταίος ο προπονητής της έκπληξης της προηγούμενης αγωνιστικής ο Αλέκος Συργιαννίδης της Θύελλας Φερρών.


xanthibasket:Έκανες άνω κάτω την κατηγορία με το διπλό στον Πανσσεραϊκό. Τελικά ποιοι είναι οι στόχοι της Θύελλας?
Συργιαννίδης.Δεν ξέρω τι εικόνα και εντύπωση είχαν οι υπόλοιποι αλλά ο δικός μας στόχος είναι η παραμονή. Η τελευταία νίκη ήταν πιστεύω σημαντική αλλά όχι έξω από την λογική. Δεν ήταν και η τρομερή ομάδα ο αντίπαλος ίσως οι ελλείψεις του να τον επηρέασαν . Έχει πολλά νέα παιδιά στις τάξεις τους και για να είναι ανταγωνιστική μια τέτοια ομάδα θα πρέπει οι νέοι παίκτες του να είναι πα΄ρα πολύ καλοί. Εμείς σαν ομάδα βρήκαμε την ευκαιρία να πιέσουμε να τρέξουμε λίγο παραπάνω και λίγο η τύχη ήρθε το αποτέλεσμα.
Στόχος μας είναι το ξαναλέω η παραμονή μας και αν εκμεταλλευθούμε την πολύ δυνατή έδρα μας θα τα καταφέρουμε.

xanthibasket: Η εικόνα του πρωταθλήματος ποια είναι?
Σ.Α . Είναι πρωτάθλημα τριών ταχυτήτων. Στην πρώτη κατηγορία είναι ο Σκοπός  ακολουθεί το Ρούπελ Ολυμπιάδα Αγ.Βαρβάρα και Χρυσούπολη.
Στην τρίτη ταχύτητα οι υπόλοιποι. Έχει ανταγωνισμό αρκετό και ίσως περισσότερο από τις προηγούμενες χρονιές αλλά υστερεί σε ποιότητα αναμενόμενο άλλωστε για μένα .

xanthibasket: Οι περισσότεροι πιστεύουν πως η είσοδος πολλών νέων παικτών είναι η αιτία της πτώσης του?
Σ.Α . Έχει πολλές αναγνώσεις αυτό . Για την ομάδα μου μπορώ να πω πως μακάρι να είχαμε αρκετό υλικό από τις ακαδημίες μας και να μπορούσαμε να τους ανεβάσουμε στην εφηβική και ανδρική ομάδα. Καταφέραμε να ανεβάσουμε δύο παίκτες από την παιδική ομάδα και θα πρέπει να τους θυμάσαι είναι με το Νο 13-και Νο 10  στα παιχνίδια της τελικής φάσης των παμπαίδων .Λέω μακάρι γιατί ουσιαστικά οι μικροί έχουν πάρει πολλές παραστάσεις και έδειξαν χαρακτήρα στο παιχνίδι κυπέλλου που ήταν οι καλύτεροι. 
Δεν έχουμε το υλικό σε αντίθεση με ότι συμβαίνει πχ στις Σέρρες και προσπαθούμε με νύχια και δόντια να κρατηθούμε. Λίγες οι επιλογές αλλά έχω την εντύπωση πως τα πηγαίνουμε πολύ καλά.

Τουλάχιστον έχουμε συμπαράσταση από τον κόσμο και έτσι αποκτήσαμε καυτή έδρα.
 


2 σχόλια:

  1. m aresei pou eisai kai enhmerwmenos....proponhths sthn xrysoupoli stous antres den einai o nikos ampelakiwths alla edw kai 3 xronia sto timoni ths omadas einai enas xanthiwths ...o panagiwths papadopoulos...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aν είναι δυνατόν γράψτε σε απλά Ελληνικά.
    Το ξέρω πως δεν είναι ο Νίκος προπονητής στους άνδρες αλλά ο οΠ.Π .
    Δεν έχεις ακούσει αυτόν ξέρω αυτόν εμπιστεύομαι??
    Υπάρχει πρόβλημα να καταφέρω να μαζέψω απόψεις και σχόλια .Κάποιοι δεν θέλουν κάποιοι δεν γουστάρουν για τον χ λόγο δικαιωμάτους.
    Στην περίπτωση που κάνεις την διόρθωση ξέρω τον Νίκο και τον ευχαριστώ για την προθυμία του.Αν κάποιος θέλει να δώσει την άποψή του ξέρει τον τρόπο.
    Δεν είπα ποτέ πως είμαι ενημερωμένος .Είναι αδύνατο να γίνει κάτι τέτοιο όταν είσαι μόνος .
    Ειδικά για την Α΄Ανδρών είναι αλήθεια πως φέτος έριξα βάρος γιατί δεν υπάρχει ομάδα στην Α2 .Σκέψου πόσες ώρες χρειάζονται για μια απλή κάλυψη αποτελεσμάτων μόνο.
    Να είσαι καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή