Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΑΡΙΩΝΑΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 5η αγωνιστική 49-51

Όταν χάνεις τέτοια ευκαιρία υπάρχει πρόβλημα.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να σκεφτούν οι παίκτες του Αρίωνα που λείπουν από τα σοβαρά παιχνίδια πως καταδικάζουν την ομάδα τους.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να κατεβαίνουν στις προπονήσεις για να δέσουν σαν σύνολο και να αποκτήσουν αντοχές και διάρκεια στο παιχνίδι τους.







Την μεγαλύτερη ευκαιρία πέταξε στο καλάθι των αχρήστων ο Αρίωνας να κερδίσει την ελλειπή Ολυμπιάδα. Τα κατάφερε γιατί περί κατορθωμάτος πρόκειται να πετά μια διαφορά 15 πόντων στο τελευταίο δεκάλεπτο απέναντι σε έναν κακό αντίπαλο που είχε τραγικά ποσοστά ευστοχίας. Χαρακτηριστά τα ποσοστά του Μπιμπισίση 1-16 τρίποντα .
Κακό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες λάθη λάθη συνεχόμενα πάσες στο πουθενά καμιά οργάνωση στις επιθέσεις .
Το πρώτο δεκάλεπτο  ήταν ενδεικτικό στο τι θα ακολουθήσει στα επόμενα δύο.
Χαμηλό σκορ  αστοχία τραγική από την φιλοξενούμενη ομάδα με
κάπως καλύτερο  τον Αρίωνα  που με ατομικές κυρίως ενέργειες κατάφερε και πήρε μια καλή διαφορά στο 4,00με 17-9. Με 4 συνεχή λάθη όμως έδωσε το δικαίωμα στην έμπειρη Ολυμπιάδα να πλησιάσει και να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με 19-15.
Το δεύτερο στιγματίστηκε από τον τραυματισμό (κόψιμο στο φρύδι) του Ντράγκαν .
Ηγετικό ρόλο ο Μπάτσος που έδειχνε να πατά καλύτερα από τους υπόλοιπους και στο 5,00 του δευτέρου δεκαλέπτου το σκορ ήταν 25-15.Για τα επόμενα λεπτά δεν μπήκε κανένα καλάθι πάνω κάτω άσκοπα η μπάλα χαμένα εύκολα καλάθια και ακόμη περισσότερα λάθη.
Στα τελευταία δεύτερα το σκορ κάπως ξεκόλλησε και έκλεισε με 29-18 (10-3) το επιμέρους σκορ.Μόνο 3 πόντοι για την Ολυμπιάδα που έσπασε τα καλάθια από την αστοχία.
Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν το καλύτερο για τον Αρίωνα που είχε τρομερές ελλείψεις και η κούραση κάποια στιγμή θα έβγαινε. Οι βοήθειες από τον πάγκο δεν έδωσαν λύσεις αντίθετα δημιουργούσαν προβλήματα με συνέπεια ο προπονητής του Αρίωνα να εμπιστεύεται τους ίδιους και ίδιους παίκτες.
Παρόλα αυτά ήταν το καλύτερο δεκάλεπτο και άνοιξαν την διαφορά με την λήξη στο 41-28.
Τέταρτο δεκάλεπτο και η κούραση έδειξε τα πρώτα σημάδια .
5 συνεχή λάθη για τον Αρίωνα από την καλή άμυνα που άρχισαν να παίζουν οι παίκτες της Ολυμπιάδας και στο 8,40 το σκορ έγινε 41-30
7,50 πρώτο εύστοχο τρίποντο του Μπιμπισίδη 41-33
4,38 43-38
4,00  λάθος πάσα του Καραλανίδη που έμεινε μόνος του στο πιο κρίσιμο δεκάλεπτο και στην συνέχεια έπεσε σε αντιαθλητικό 43-40 . Παρ όλες τις φωνές του Χ.Π οι παίκτες του Αρίωνα δεν συνήλθαν και στο 2,45 το σκορ έγινε 43-43.
2,27 αντιαθλητικό υπέρ του Ντράγκαν 1/2 βολές 44-43
1,41 46-43 από τον Χαραλαμπίδη
1,11 3ποντο του Καραλανίδη 49-43
1,05 καλάθι και φάουλ 1/1 από τον Βενιτουράκη 49-46
Πολύ δυνατή πάσα που δεν την προλαβαίνει από τον Ντράγκαν στον Καραλανίδη και ίσως εδώ χάθηκε το παιχνίδι καθώς στην συνέχεια ο Ταχτσίδης που ήταν πολύ κακός έκανε το 5ο φάουλ και ο Δίγκας με 1/2 έκανε το σκορ 49-47.
Νέο λάθος κλέψιμο και πάλι ισοφάριση 49-49
Λάθος και πα΄λι στην επαναφορά κλέψιμο από την Ολυμπιάδα άστοχο lay up και στην συνέχεια φάουλ πάνω στον Καραλανίδη 0/2 βολές .
Φάουλ πάνω στον Βλουνταρτσικ 2/2 βολές 49-51 που ήταν το τελικό σκορ.

Οι πολλές απουσίες από τον Αρίωνα των Μπακιρτζή ,Κονδυλίδη.Καραογλανιάν η κακή απόδοση του Ταχτσίδη σε αντίθεση με το πολύ καλό παιχνίδι μέσα στην Κομοτηνή και ήρθε μια ακόμη ήττα.
Πιο ομάδα η Ολυμπιάδα τουλάχιστον έκανε αρκετές οργανωμένες επιθέσεις αλλά τα τραγικά ποσοστά ευστοχίας δεν την άφησαν να πάρει κεφάλι. Όταν κάποια στιγμή άρχισαν να ευστοχούν σε τρίποντα και βολές έγειρε υπέρ τους το παιχνίδι. Με γιουρούσια ο Αρίωνας πέταξε μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει μια πολύτιμη νίκη απέναντι σε μια ομάδα που δεν κατέβηκε και πάλι πλήρης.
Δίκαια κέρδισε η Ολυμπιάδα γιατί στο πιο κρίσιμο σημείο του παιχνιδιού είχε ψυχραιμία είχε περισσότερες επιλογές καλύτερη
Καλύτερος παίκτης και αυτός που κράτησε την ομάδα του ήταν ο Μπάτσος . Καλός αλλά πολλές φορές επιπόλαιος και πολύ άστοχος ο Καραλανίδης. Με πολλά σκαμπανεβάσματα ο Ντράγκαν. Σταθερός ο Χαραλαμπίδης που όμως δεν πάλεψε περισσότερο. Μαχητικός αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα ο Θεοδωρίδης.Από την Ολυμπιάδα τρομερά άστοχος ο Μπιμπισίδης καλός ο Βενιτουράκης στο 4ο δεκάλεπτο όπως και οι Δίγκας Σείνης.


ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΣΥΝΘΈΣΕΙΣ

ΑΡΙΩΝΑΣ (Χ,ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ) Θεοδωρίδης,Χαραλαμπίδης,Μιχαηλίδης,Καραλανίδης,Ταχτσίδης,Ζάρας,Μπάτσος,Ντράγκαν,Αρβανιτίδης.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ   (Μ.ΞΑΝΘΙΔΗΣ).
Θυμιανίδης, Βενιτουράκης, Μπιμπισίδης, Δίγκας, Μητριτζίκος, Κυρούδης, Βλουνταρτσικ,Πίτρης, Πασσιάς, Σείνης, Μπάτζιος, Παπαλαμπριδης.


Απόσπασμα από το πρώτο δεκάλεπτο


xanthibasket:Καμιά διατησία δεν σου φταίει όταν κάνεις τόσα πολλά λάθη και δεν χρειάζεται να ψάξουν για άλλοθι.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου