Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

Α2 Γυναικών. Μετά το παιχνίδι.....

Με την λήξη του παιχνιδιού ζήτησα την γνώμη των προπονητών να κρίνουν τις ομάδες τους.



Ο Ανδρέας Γαρέφης της Καλαμαριάς δήλωσε πως είναι αρκετά ικανοποιημένος από την συνολική εικόνα της ομάδας του παρόλο που ο αντίπαλος δεν ήταν δυνατός οπότε τα συμπεράσματα δεν είναι και τόσο δυνατά. Στάθηκε στην απουσία του βασικού 5αριού της ομάδας κάτι που τον ανάγκασε να παίξει διαφορετικά γιατί έπρεπε να αντισταθμίσει την μικρή δύναμη που είχε σε σχέση με τον αντίπαλο στα καλάθια. Για τον παραπάνω λόγο έπαιξε πολύ με πικ με κύριους εκφραστές την Νο 10 Νικολαϊδου την καλύτερη κατα την γνώμη μου του παιχνιδιού με την παίκτρια Νο 13 την Ταμουτσέλη.
Η Ταμουτσέλη μπορεί να είχε μειονέκτημα απέναντι στις ψηλές της Ασπίδας αλλά η ταχυτητά της ήταν το πλεονέκτημά της .
Η Καλαμαριά είχε σίγουρα καλύτερη περιφέρεια πιο έμπειρες πιο μπασκετικές . Έτρεξε σε όλο το γήπεδο πίεσε παντού και συνεχώς με αποτέλεσμα η Ασπίδα που δεν εχει το κλασικό γκαρντ να πέσει σε πολλά λάθη. Από την αρχή του παιχνιδιού πήρε μια διαφορά ειδικά στο πρώτο έκανε γρήγορα ένα 15-0 και την διαφορά αυτή την μεγάλωνε συνεχώς σταθερά.
Από την μεριά της η Ασπίδα είχε φανερή έλειψη καλής ψυχολογίας πολύ νευρικότητα στην αρχή του παιχνιδιού κάτι που φάνηκε από τα πολλά αβίαστα χαμένα σουτ εξ επαφής τα χαμένα lay up που αν μεταφράζονταν σε πόντους ίσως η διαφορά να ήταν παρα πολή χαμηλή.
Δεν είχε την ταχύτητα του αντιπάλου και δεν εκμεταλεύθηκε το μεγάλο πλεονέκτημα της την ψηλά ρακέτα της. Αν ήταν λίγο πιο προσεκτικές οι ψηλές της ομάδας τις Νο 11 ΠΙΛΕ και Νο 8 Λαζαρίδου σίγουρα θα σημείωναν περισσότερους πόντους στο σύνολο.
Η προσπάθεια που έκαναν σύμφωνα με τις δυνατότητες τους ήταν πολύ μεγάλη και έδειξαν πως αν ανέβει λίγο η ψυχολογία τους θα μπορέσουν να κρατήσουν ζωντανό το όραμα για παραμονή της ομάδας. Μπορούν πιστεύω να το κάνουν με λίγη βελτίωση  σε αυτό που λέμε ομαδικότητα και αυτοματισμοί.
Γιατί έχουν τα προσόντα και τα περιθώρια βελτίωσης είναι μεγάλα.
Υπάρχει κάτι που δίνει ακόμη μεγαλύτερη δύναμη στα κορίτσια και είναι η μεγάλη ομοιογένεια και η αγάπη που έχουν για την ομάδα τους και φαίνεται στις καθημερινές προπονήσεις τους πο πάντα ο αριθμός συμμετοχής είναι μεγάλος.
Στην έλειψη εμπειρίας και καλής ψυχολογίας στάθηκε και ο προπονητής της Ασπίδας Νεδήμ που σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθούσε να βελτιώσει τις άστοχες και αβίαστες ενέργειες των κοριτσιών του. Πιστεύω ότι η δουλειά που κάνει θα φέρει και το καλό αποτέλεσμα και σε καμιά περίπτωση  δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία πως θα μπορούσαν το σημερινό παιχνίδι να το κερδίσουν .Δεν είχαν αυταπάτες για νίκη σύμφωνα  με τον ίδιο απλά η προσπάθεια ήταν για συνεχή βελτίωση και απόκτηση εμπειριών μετά από την διακοπή μετά το παιχνίδι κυπέλλου με τις Συκιές.
Ευχαριστημένος από την εικόνα αν και μπορούσαν να πάει καλύτερα αν ήταν πιο συγκεντρωμένες στην τελική προσπάθεια.
Ο αντίπαλος και σχεδόν το σύνολο των ομάδων της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ανήκουν από μόνες τους σε άλλη κατηγορία και δυναμικότητα.
Σκεφτείται ότι σε αυτές τις ομάδες υπάρχουν παίκτριες που αμοίβονται κάτι που σε καμιά περίπτωση γίνεται εδώ.
Είπαμε εδώ υπάρχει αγάπη και πάθος για την ομάδα και προσπάθεια ερασιτεχνική για το μπάσκετ και είναι σαφώς καλύτερα ειδικά τώρα που υπάρχουν πολλά ζόρια.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου