Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Συνοπτική ιστορία της ΞΑΝΘΗΣ μέρος 3ο 2008-2009




Επιστροφή στην χρονιά 2008-09 για την αναφορά στους υπόλοιπους παίκτες.



Πρώτος ο Σκορδάλης. . Ήρθε από τον Κολοσσό Ρόδου έχοντας συμβάλει ουσιαστικά στην άνοδο της ομάδας στην Α1 την αγωνιστική περίοδο 2006-07, έχοντας 3,8 π.μ.ο. σε 15,5 λεπτά συμμετοχής μ.ο. (σε σύνολο 29 αγώνων), ερχόμενος από τον πάγκο για να δίνει ουσιαστικές αναπνοές σε μία ομάδα γεμάτη αστέρια. Την αγωνιστική περίοδο 2007-08 παρέμεινε στο ρόστερ της ομάδας της Ρόδου στην Α1, χωρίς όμως να έχει ουσιαστική συμμετοχή (μόλις 3,7' μ.ο. σε 9 αγώνες).
Βαμμένος Βάζελος .Με μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοσή του.
Αποτελούσε την πρώτη αλλαγή στην βασική πεντάδα. Καλός σουτέρ αλλά μάλλον χρειαζόταν αρκετή δουλειά στην διαχείριση της ψυχολογίας μετά από άστοχο σουτ. Όταν ήταν καλά έβλεπε σαν βαρέλι το καλάθι και χάρις αυτόν κέρδισε τουλάχιστον δύο παιχνίδια η ΞΑΝΘΗ. Αντίθετα όταν για Χ λόγους δεν ήταν καλά δεν μπορούσε να προσφέρει. Με αρκετές αδυναμίες στο αμυντικό κομμάτι, σίγουρα θα μπορούσε να προσφέρει αρκετά περισσότερο, από αυτό που τελικά πρόσφερε.
Την επόμενη χρονιά έφυγε για να αγωνισθεί σε ομάδα Γ΄Εθνικής νομίζω στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ρόδο.
 Επόμενος παίκτης ο Γκογκίδης.
 Παίκτης με πλούσιες αγωνιστικές εμπειρίες στο ενεργητικό του, ήρθε στην ομάδα από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, του οποίου ηγήθηκε της ανόδου στη Β' εθνική την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Ηγετική προσωπικότητα, διακρίθηκε ιδιαίτερα για το πάθος και την αγωνιστικότητά του. Όταν έπαιρνε χρόνο συμμετοχής (22,8' μ.ο. σε 29 αγώνες) για να δώσει ανάσες στον Κάντιτς σαν 4αρι, ενώ δεν ήταν και λίγες οι φορές που κλήθηκε να αγωνιστεί σαν 3άρι (η φυσική του θέση), αλλά ακόμη και σαν 5άρι. Στα μισά της χρονιάς είχε μία κάμψη στην απόδοσή του, λόγω του ότι αναγκάστηκε να παρουσιαστεί στη σχολή Πυροσβεστών, γεγονός που του στέρησε αρκετές προπονήσεις. Συνολικά όμως η προσφορά του κρίνεται υπερ-πολύτιμη καθώς ξεσήκωνε τους συμπαίκτες του με το πάθος του και την αμυντική του συμπεριφορά, ενώ βοήθησε την ομάδα πάρα πολύ και στον τομέα των rebound (4,6 μ.ο.), αλλά και με το αξιόπιστο περιφερειακό του σουτ (62% στα 2π και 33% στα 3π) .

Την χρονιά που πέρασε μαζί με τον Μητσάκη αγωνίσθηκαν στον ΑΡΧΕΛΑΟ Κατερίνης και ήταν από τους βασικούς λόγους της ανόδου του. Παρέμεινε στον Αρχέλαο και για την νέα  χρονιά.

Ήρθε η σειρά του Ντίνου Δενδρινού.
Παιδί του γνωστού προπονητή, φοιτητής στην πόλη παίκτης της τοπικής ομάδας του Αρίωνα. Ο μικρότερος αδερφός παίζει στην ανδρική ομάδα της άλλης ακαδημίας την Ασπίδα.Ο Ντίνος μαζί με τον Μαρουλάκη ήταν οι τοπικές μεταγραφές Προσπάθησε πολύ να μπει στο κλίμα και τις ιδιαιτερότητες της κατηγορίας χωρίς μεγάλη επιτυχία.
Δούλευε πολύ στις προπονήσεις με σκοπό να πάρει τον πολυπόθητο χρόνο συμμετοχής . Περνούσαν τα παιχνίδια και έβλεπε πως δεν γινόταν πραγματικότητα η επιθυμία αλλά δεν το έβαζε κάτω. Στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής πε΄τυχε και πόντους και πήρε τα μπράβο από παίκτες και φίλους της ομάδας. Καλός χαρακτήρας και λόγω του μικρού της ηλικίας του ήταν και ο δεκτής των περισσοτέρων πειραγμάτων. Μετά την ΞΑΝΘΗ αγωνίσθηκε στην Ελευθερούπολη και Χρυσούπολη .



Τελευταίος αλλά όχι ιδρωμένος ο Βαγγέλης Κουκοράβας.
Έχω κάνει πολλές αναφορές για την ποιότητα του Βαγγέλη και πάντα πίστευα πως αδικούσε τον εαυτό του για πολλούς και διάφορους λόγους.
Σαν παίκτης που αγωνίζεται στις θέσεις 1-2 είναι πολύτιμο εργαλείο για κάθε προπονητή. Θα κάνει αυτά ακριβώς που θα του πει ο προπονητής  θα τρέξει θα μαρκάρει θα ιδρώσει πολύ για την ομάδα. Μόνο που αδικούσε και τα δύο χρόνια που έπαιξε στην ΞΑΝΘΗ. Δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω ενώ το είχε που λένε ποτέ ή καλύτερα σπάνια δεν έκανε αυτό που πρέπει να κάνουν τα  Ασσόδυα. Μια διείσδυση ένα γρήγορο σούτ.
Και να πω ότι δεν είχε τα προσόντα και τις ικανότητες. Όποτε έπαιρνε την μεγάλη απόφαση να μπει μέσα στην ρακέτα ή να παίξει ένας εναντίον ενός είχε θετική κατάληξη η προσπάθεια. Και σουτ είχε μόνο που σπάνια το επιχειρούσε. Αντίθετα οι καταπληκτικές του ασίστ έβγαζαν μάτια. ι. Αλλά οι σύγχρονοι παίκτες ή καλύτερα οι απαιτήσεις των δύο θέσεων θέλουν τον παίκτη να κάνει και την ατομική προσπάθεια.
Κάποια στιγμή σε μια προπόνηση δεν άντεξα άλλο και του είπα τον καημό μου.
Βλέπετε η ευγένειά του τον έκανε να χαμογελάσει αντί να με στείλει κανονικά.
 Όσοι προπονητές πέρασαν δεν είχαν κανένα παράπονο για την συνολική προσφορά του. Πάλεψε πολύ για την ομάδα και θα μείνει στη ιστορία σαν ένας από τους παίκτες που ίδρωσαν για την φανέλα ειδικά την πολύ δύσκολη χρονιά 2008-2009.
Άλλωστε σαν επιβράβευση ήταν η παραμονή του μαζί με τους Αναγνωστόπουλο -Γελενιτς Μαρουλάκη και την επόμενη χρονιά στην οποία είχε και πάλι πολύ σπουδαία προσφορά κυρίως αμυντικά.
Το καλοκαίρι είχαμε κάποια επικοινωνία για το που βλέπει να πηγαίνει  κι έμαθα ότι θα αγωνιστεί τελικά και πάλι στην Α2 με την ομάδα του Πανελευσινιακού.



Τελείωσαν οι παίκτες και τι σόι αναφορά μπορεί να γίνει εάν δεν αναφέρω και το προπονητικό τημ.
Η χρονιά ξεκινάει με προπονητή τον Γ.Ζαφειρούδη η αλλιώς ΖΑΦ για τους κολλητούς. Γνωστό σκουλήκι Αρειανός βαμένος εκ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ.
Προπονητής που έχει φάει με το κουτάλι την κατηγορία και έχει δουλέψει ξανά στο παρελθόν με την ΞΑΝΘΗ.
Βοηθός του ο Γ.Σουλιώτης.
Και οι δύο προσπαθούν να κάνουν ομάδα από το πουθενά χωρίς προετοιμασία . Μια εβδομάδα πριν την έναρξη έρχεται να κλείσει το ρόστερ ο ΚΑΝΤΙΤΣ.
Από μόνο του φαίνεται δύσκολη έως ακατόρθωτη η προσπάθεια.
Η πείρα των δύο και οι γνώσεις φέρνουν αποτέλεσμα σιγά σιγά. Η ομάδα αρχίζει και δένει κάνει κάποιες νίκες. Δείχνει σαφή σημάδια βελτίωσης. Μόνο που τα πράγματα  για τον Ζαφειρούδη δεν θα πάνε καλά.
Ένα πρόβλημα υγείας τον ταλαιπωρεί πάρα πολύ.
Εξετάσεις κόντρα εξετάσεις και εισαγωγή σε νοσοκομείο της ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ .
Κανένα αποτέλεσμα και συνεχίζει να είναι κλινήρης με αποτέλεσμα την ομάδα να την έχει αναλάβει ο Γ.Σουλιώτης.
Τρέφω μια ιδιαίτερη αδυναμία για τον Σουλιώτη πάντως όχι αναίτια.
Πιστεύω πως ο Γρηγόρης ήταν ο αναμορφωτής της ομάδας.
Άριστος χειριστής στο κομμάτι του ψυχολογικού τομέα έδεσε ακόμη περισσότερο την ομάδα την έκανε πιο ομάδα .
Έθεσε επί τάπητος τα προβλήματα και κατάφερε και πήρε από τον καθένα χωριστά το καλύτερο που μπορούσε.
Η υπεράσπιση μετά την απομάκρυνση του ήταν ένας από τους λόγους της σύγκρουσης με την τότε διοίκηση. Η συμπεριφορά τους μόνο  επιβράβευση  δεν ήταν για την προσπάθεια που έκανε.
Είναι περίπου λίγο πριν την έναρξη του δευτέρου γύρου που η ομάδα αλλάζει πρόσωπο.
Βλέπαμε σιγά σιγά μια διαφορετική ομάδα που άρχισε να πιστεύει στον εαυτό της και να ελπίζει πως θα τα καταφέρει στο τέλος.
Σουλιώτης-Νικολόπουλος-Ζαφειρούδης
Ο Αναγνωστόπουλος άρχισε να παίζει σύμφωνα με τις ικανότητες και τον τρόπο που μπορεί καλύτερα. Γέλενιτς και Κάντιτς έγιναν τα πολυβόλα της ομάδας. 
Ο αρχηγός πήρε σοβαρά τον ρόλο του και σε κάθε παιχνίδι έδινε κάτι παραπάνω.Έγιναν ένα δυνατό σύνολο .
Με αυτά και με άλλα ο στόχος της παραμονής έγινε πραγματικότητα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες.
Θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου εδώ που λέει πως εάν υπήρξε ομάδα την επόμενη χρονιά στην οποία έγινε μια προσπάθεια να αποκτήσει καλό ρόστερ προκειμένου να πάρει καλή θέση άρα και καλή τιμή εκκίνησης για την πώληση οφείλεται στους παίκτες που τα έδωσαν όλα κάτω από δύσκολες συνθήκες και κυρίως στον Γ,Σουλιώτη. Ο τελευταίος σαν ανταμοιβή πήρε την απομάκρυνσή του μετά από 3 παιχνίδια την επόμενη αγωνιστική σαιζόν.
Αν με ρώτησέ τε ποια ομάδα θεωρώ καλύτερη η απάντηση είναι απλή .
Σαν ρόστερ σίγουρα η τελευταία δεν έχει σύγκριση ,αλλά σαν ομάδα ομάδα ,που παλεύει κάτω από αφόρητη πίεση και έχει τον πέλεκυ στο κεφάλι και δεν το βάζει κάτω φαίνεται ποια διαλέγω.
Εκείνη η ομάδα πάλευε με θεούς και δαίμονες και απόδειξε πως όλα μπορεί να γίνουν με πολύ προσπάθεια και δουλειά. Η τελευταία θα την χαρακτήριζα πιο φιρμάτη πιο ντελικάτη χωρίς αγριάδα χωρίς να γυαλίζει το μάτι των παικτών της.
Μπορεί να είδαμε πιο ποιοτικό σίγουρα μπάσκετ αλλά δεν είδαμε τσαμπουκά ψυχή.
Πολλές φορές σε παιχνίδια εντός όταν η ΞΑΝΘΗ έχανε διαφορές 20 και πόντων πως της λείπει ο ψυχή και ο τσαμπουκάς του Σεφερίδη.
Αυτή ήταν μια μικρή αναφορά στην χρονιά 2008-2009 πολύ σημαντική και για έναν άλλο λόγο.
Η  αποδοχή που έδειξαν οι παίκτες της στους μικρούς παίκτες σε ακαδημίες φίλαθλους λειτούργησε σαν κίνητρο για να προσπαθήσουν να γίνουν καλύτεροι .
Κάποια στιγμή η προπόνηση της ΞΑΝΘΗΣ γινόταν στον κλειστό ΔΑΚ γήπεδο που παίζουν οι ακαδημίες λόγω αποκριάτικων εκδηλώσεων στο "Φ.Α". Σημ: Το "Φ,Α" δεν είχε θέρμανση σε αντίθεση με το ΔΑΚ. Η προπόνηση ξεκινούσε όταν τελείωναν οι μικροί . Σχεδόν κανένας μικρός δεν έφευγε γιατί καθόταν να δει πως κάνουν προπόνηση οι επαγγελματίες παίκτες πως παίζουν.
Όταν δε ο Αναγνωστόπουλος έκανε και κανένα κάρφωμα προς τέρψη γινόταν πανικός. Και να αυτόγραφα και φιλίες των μικρών με τους παίκτες.
Να τους ευχαριστήσω εκ μέρους όλων παιδιών γονέων για την φιλική στάση τους. Κέρδισαν πολλά οι μικροί και να είναι σίγουροι πως θα τους θυμούνται για πολυ΄καιρό.Δεν είναι τυχαίο πως σχεδόν σε κάθε παιχνίδι οι μικροί ήταν παρόντες στα παιχνίδια.
Αν χάσαμε κάτι από την διάλυση της ομάδας αυτό είναι από τα πιο σημαντικά πιστεύω.
Τελείωσε και ίσως κάποιοι άλλοι να έκαναν καλύτερη παρουσίαση με περισσότερα στοιχεία.
Το παραπάνω άρθρο ήταν μια ομαδική δουλειά θα έλεγα. Να ευχαριστήσω για τις πολύτιμες πληροφορίες τον ανώνυμο αναγνώστη.
Συνέχεια η επόμενη χρονιά με πιο πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου