Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Παιδικό 2η αγωνιστική Ασπίδα 2001- Αρίωνας 79-64

Ύμνος στην άμυνα δύναμη και πολύ τρέξιμο.


Κάτι σαν το "Αίμα δάκρυα και ιδρώτας".
Μεγάλος νικητής από το τοπικό ντέρμπυ η Ασπίδα που έτυχε να έχει σε καταπληκτική μέρα πολλούς από τους παίκτες της που φαίνεται ξύπνημα μετά το στραπάτσο της προηγούμενης αγωνιστικής.
H φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες του ο Κ.Ιωαννίδης είναι πίεση σε όλο το γήπεδο σαράντα λεπτά. Τρέξιμο τρέξιμο τρέξιμο.
Όταν το πετυχαίνουν οι παίκτες του είναι ο πιο ευτυχισμένος προπονητής στον κόσμο.
Το δηλώνει και ο ίδιος  "ο τρόπος που παίζεται το μπάσκετ έχει αλλάξει προ πολλού "
Οι Σκούπρας Ελευθεριάδης Καλαϊτζής Χατζόπουλος έπαιξαν όπως ξέρουν να παίζουν αλλά η μεγάλη διαφορά σήμερα ήταν ο καταπληκτικός Παπαδάκης που με την αρχηγική του παρουσία κέρδισε εντυπώσεις κούραση και τραυματισμούς.
Από την αρχή του παιχνιδιού με ασφυκτική πίεση σε όλο το γήπεδο η Ασπίδα πήρε τα ηνία. Πολύ δυνατή η αρχή με δυνατές μάχες και προπαντός πολύ πάθος και από τις δύο ομάδες.Πως να το κάνουμε έχει την δικιά του γοητεία το τοπικό Ντρέμπυ.
Στο 5,52 ο Γ.Θερμός του Αρίωνα βλέποντας την αδυναμία που έχουν οι παίκτες του στην πίεση του αντιπάλου παίρνει το πρώτο τάιμ άουτ με το σκορ 10-4.
Μικρή η διαφορά αλλά το πρόβλημα είναι τα πολλά λάθη στο κατέβασμα της μπάλας από τις πολλές παγίδες που στήνουν οι παίκτες της ΑΣΠΊΔΑΣ.
Με τον Καλαϊτζή να είναι πολύ καλός οργανωτικά τον γνωστό "ιπτάμενο Σκούπρα" να κυριαρχεί στα καλάθια μόνο που δεν ήταν αποτελεσματικός τουλάχιστον στο πρώτο μέρος δεν αλλάζει η κατάσταση  το σκορ γίνεται 16-4 στα 3,46 και η λήξη του πρώτου δεκαλέπτου βρίσκει μπροστά την Ασπίδα με 24-13.
Σαββουλίδης Καλαϊτζής
Αρχίζει το δεύτερο δεκάλεπτο με μια πολύ σημαντική αλλαγή στο ρόστερ του Αρίωνα. Ο μικρός Χαράλαμπος Σαββουλίδης παίρνει το Βάπτισμα του πυρός και μαζί με τον άλλο 97αρι τον Τζάστα προσπαθούν για την αλλαγή της εικόνας του Αρίωνα. Το πετυχαίνουν για λίγο αλλά και πάλι δεν υπάρχει γιατρικό στην πίεση και στο 5,00 το σκορ ανοίγει και γίνεται 31-19.
Κάπου εδώ αρχίζει να χαλαρώνει η Ασπίδα κάνει με την σειρά της λάθη τα οποία αρχίζει να εκμεταλλεύεται ο Αρίωνας.
Μικρός το δέμας αλλά  ο πολύ  καλός Ψαλτόπουλος βγάζει τρεις καταπληκτικές ασίστ που κερδίζουν το χειροκρότημα αλλά μόνο μία γίνεται καλάθι.Ανεβάζει ρυθμούς ο Αρίωνας και στο 3,41 πλησιάζει στους επτά πόντους 32-25.
Οι αλλαγές που κάνει ο Κ,Ιωαννίδης δεν έχουν αποτέλεσμα και η διαφορά φτάνει στους 3 πόντους και στον ένα στο 2,07.
Όλα δείχνουν πως η εξέλιξη του παιχνιδιού θα είναι συναρπαστική μόνο που λογαριάσαμε χωρίς τους Σκούπρα και Παπαδάκη. Ο πρώτος με μια καταπληκτική κίνηση πετυχαίνει καλάθι και κερδίζει φάουλ . Στα 23΄΄ πριν τη λήξη το σκορ γίνεται 40-33 και ο Γ,Θερμός παίρνει τάιμ άουτ.
Με μια ωραία κομπίνα το σκορ κλείνει για το ημίχρονο σε 40-35.

Ελευθεριαδης Αραλάγιος σε χορευτική κίνηση.




Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε μια ομάδα μέσα και αυτή ήταν η Ασπίδα που καταιγιστικούς ρυθμούς με πρες σε όλο το γήπεδο κούρασε τους αντιπάλους τους ανάγκασε να κάνουν επιπόλαια λάθη  πάρα πολλά φάουλ με δύο παίκτες να έχουν ήδη 5 και να χάσουν το ηθικό τους.
6,26 51-39
5,40 61-41
4,19  63-44
Η πεντάδα των Παπαδάκη Ελευθεριάδη Χατζόπουλου-Σκούπρα και Κουτρουβέλλη έκανε καταπληκτικό παιχνίδι το καλύτερο ίσως δεκάλεπτο.
Και κλείνει το δεκάλεπτο με  65-49.
Έναρξη
Τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο στο ίδιο μοτίβο την Ασπίδα στον ίδιο ρυθμό και τον Αρίωνα να προσπαθεί να μείνει στο σκορ. Αυτό δίνει την ευκαιρία στον προπονητή της Ασπίδας να κάνει αλλαγές και να ξεκουράσει τους βασικούς περνώντας μέσα τους Πιστόλα Τσακίρη Γεωργιάδη και τα υπόλοιπα παιδιά από τον πάγκο. Αντίθετα ο Γ.Θερμός δίνει περισσότερο χρόνο στους μικρούς μιας και οι επιλογές έχουν μειωθεί από τα πέντε φάουλ δύο παικτών του.
πάγκος Αρίωνα
Μπορεί οι της Ασπίδας να έκαναν καταπληκτικό παιχνίδι αλλά θα πρέπει να δώσω τα εύσημα στους μικρούς του Αρίωνα που προσπάθησαν πάρα πολύ. Αν είχαν την εμπειρία των μεγαλυτέρων σίγουρα θα ήταν κα΄πως διαφορετική η εικόνα της ομάδας.
Στο 5,00 το σκορ 71-51 και με την λήξη έκλεισε η ψαλίδα.
Τελικό σκορ 72-64.
Καλύτερος παίκτης του παιχνιδιού ο Παπαδάκης που τα έδωσε όλα δικαιώνοντας τον προπονητή του παρόλο που είχε μικρό πρόβλημα τραυματισμού και δεν έκανε την τελευταία προπόνηση.
Από τα θετικά ο αρκετός κόσμος που βρέθηκε στο γήπεδο και τα πολύ ωραία πειράγματα μεταξύ των φιλάθλων που δείχνουν μια πολύ πολιτισμένη εικόνα σε αντίθεση με τις φιλοπολεμικές διαθέσεις προηγούμενων χρόνων και περιοχών.
προπονητές
Επίσης η απουσία της μεγάλης ομάδας ανάγκασε πολύ κόσμο που αγαπάει το μπάσκετ να έρθει στο γήπεδο και να δει το παιχνίδι και σίγουρα το απόλαυσε. Τόσοι πολλοί προπονητές στο γήπεδο μετά από πολλά χρόνια.

Στο κοινό μέσα και παίκτες και των δύο ομάδων που έπαιζαν στο παιδικό πρωτάθλημα 2009-2010
Παίκτες
Καραογλανιάν Καραλανίδης από τον Αρίωνα και από την Ασπίδα σχεδόν όλοι. Δρούγος Τουμπαρίδης Κοτζαμπάσης Καραμπάσης και λοιποί.
ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ
Βολές Καλαϊτζής




ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ - ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ  79-64

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-13, 16-22, 25-14, 14-15.

ΑΣΠΙΔΑ 2001 ΞΑΝΘΗ: (Ιωαννίδης Κώστας) Γεωργιάδης 2, Καλαιτζής 5, Κουτρουβέλης 2, Θεοδωρίδης, Ελευθεριάδης 9, Χατζόπουλος 14, Σκούπρας 26, Πετκίδης 2, Τσακίρης, Παπαδάκης 19, Θεμιστοκλής, Πιστόλας.

ΑΡΙΩΝ ΞΑΝΘΗΣ: (Θερμός Γιάννης) Τζάστας 14, Ψαλτόπουλος 5, Κούτρας, Τσεκερίδης, Μπαρμπαρίδης, Σαββουλίδης 4, Νταβουλτζόπουλος 10(1), Φώτης 5, Αραλάγιος 12, Τσουράπας 2, Δουμπάς 2, Παιτάρης 1




10 σχόλια:

  1. μπραβο σου αλλα παλι δεν μπορω να καταλλαβω πως ενας παικτης που δεν ειχε ουτε δευτερολεπτο σημετοχη εβαλε ποντους. οπως και πως αυτα που γραφεις κανουν κακο στα μικρα παιδια λιγη σοβαροτητα δε βλαπτει εκτος κι αν επαιζαν οι λεικερς με τους σικαγο μπουλς και δε το καταλαβαμε μετα απορρουμε γιατι δεν εχει μπασκετ η πολη μας !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρώτα είναι, να μην πω τίποτα ,εύκολο να βρίζεις ανώνυμα.
    Χέστο αυτό.
    Πόντους κλπ τα πάιρνω έτοιμα αλλά και πάλι λάθος να έγινε δεν χάθηκε ο κόσμος.
    Εσύ που τόσο σκίζεσαι για το μπάσκετ έχεις ξαναδεί ποτέ φωτογραφίες τόσες πολλές βίντεο σχόλια στατιστικές και ένα τρέξιμο γύρω από τα παιδιά όλων των ακαδημιών της πόλης ξανά???
    Αν μπορούσα να καλύψω και άλλες κατηγορίες που τόσο θέλουν τα παιδιά πχ Εφηβικό Ανδρικό με τέτοιο υλικό θα το έκανα αλλά δεν γίνεται να είμαι παντού.
    Αν ναι πες το μου να το ξέρω και γω μεγάλε.
    Αν είναι αυτός ο λόγος που δεν έχουμε μπάσκετ στην πόλη μας τότε τι να πω εγώ με την σειρά μου. Νιώθω να έχω κάνει έγκλημα που δεν πρόσεξα τις συνθέσεις και τους σκόρερ την ώρα που ανέβαζα τα βίντεο και τις φωτογραφίες για να προλάβουν να τις δουν οι παίκτες και οι φιλοι τους .
    Γιατί αν θες να μάθεις για αυτούς έγινε το σάιτ και όχι για την προσωπική προβολή μου . Όχι μόνο έχουμε μπάσκετ και καλό μάλιστα αλλά μερικοί μάλλον δεν το βλέπουν. Καλύτερα τώρα όπως έγιναν τα πράγματα μπας και ο κόσμος ενδιαφερθεί για το πραγματικό μπάσκετ με ομάδες που απαρτίζονται από παιδιά των ακαδημιών παρά τα πειράματα με τους διάφορους προέδρους και σία.
    Αν έχεις να προτείνεις και να προσφέρεις υπάρχουν καλύτεροι τρόποι. Έλεος ρε γαμώτο με τις μαλακίες .
    Μάθανε ότι μπιπ πλακώσανε και οι γύφτοι που λένε.
    Γαμώτο τα πήρα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Συνεχίζω για αυτό που γράφεις πως κάνω κακό στα παιδιά.
    Αντίθετα πιστεύω ότι κάνω καλό και δεν υπερβάλω γιατί αν ο Αρίωνας είχε αντοχές θα βλέπαμε συγκλονιστικό παιχνίδι. Τα είχε όλα δύναμη μεγάλο σκορ άμυνες που δεν συνάντας εύκολα ούτε στην Α2 κίνηση και ότι άλλο βάζει ο νους σου.
    Αν θέλεις την άποψη προπονητή " το παιχνίδι είναι δυνατό όσο πρέπει και ίσως λίγο παραπάνω ".
    Σε αντίθεση με όλα αυτά που λες οι παίκτες των ομάδων πολλές φορές το χάρηκαν δεόντως την πρώτη χρονιά που ασχολήθηκα με το παιδικό 2009-2010. Αυτό μου αρκεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητοί φίλοι, για το παιδικό πρωτάθλημα της Ξάνθης είναι πραγματικά σαν να παίζουν οι λεικερς με τους σικαγο μπουλς!! Και αυτό ειναι τιμή και για τις δύο ομάδες άσχετα αν καποια εχασε. Συνηθιζεται να συμβαινει αυτο στον αθλητισμό. Το βασικό ξερετε ποιο είναι?
    Ότι όλα τα παιδιά που στο γήπεδο ιδρωσαν και παλεψαν είναι φίλοι και δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα κι αυτό είναι επίσης σημαντικό.
    Ορμώμενος από τη συνέντευξη του Καραμπέκη από τις Σέρρες έχω να πω ότι δυστυχώς είμαστε μακριά από το κέντρο, δυστυχώς είμαστε πολύ πολύ επαρχία και κάποια παιδιά που θα μπορούσαν να έχουν κάποιες ευκαιρίες, να τους δουν κάποιοι άνθρωποι ίσως, δεν εχουν αυτή την ευκαιρία!!
    Καλό σας βράδυ και όλα καλά. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. συμβωνω με τον φιλο και χαιρομαι που τα παιδια ειναι οντως φιλοι και κανουν παρεα εξω, οπως συμφωνω πως ειμαστε πολλα χρονια πισω απο αλλες πολεις( οχι μονο στο μπασκετ) και αυτο δεν τιμα κανεναν μας εδω στην ξανθη απο γονεις μεχρι προπονητες και φορεις, διαφωνω το οτι φταιει η αποσταση απο τα κεντρα απλα πιστευω οτι φταιει γενικα ολη η οργανωση που εχουμε εδω οπως και η μιζερια αυτης της πολης. Οσο για αυτον που εχει κανει το sait καλα εκανε και το κανει αλλα αυτο που εγραψα χθες το πιστευω για τους λεικερς και τους σικαγο μπουλς. Η ιστορια με εχει διδαξει τοσα χρονια οτι δεν χρειαζονται τοσοι δινθυραμβοι για παιδια 13 ή 14 χρονων το σιγουρο ειναι οτι κανουν κακο... παραδειγματα τετοια παρα πολλα στο χωρο του αθλητισμου για παιδια ακομη που τα θεωρουσαν μεγαλα ταλεντα που με τετοια σχολεια και τετοιους τιτλους σε εφημεριδες μετα εμειναν μονο ταλεντα. ενα μπραβο για την προσπαθεια των παιδιων ειναι αρκετο θεωρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. και να συνεχισω για να μη παρεξηγηθω δεν εγραψα τη γνωμη μου επειδη κερδισε η μια ή αλλη ομαδα απλα επειδη μ αρεσει ο αθλητισμος και ιδιος ο αθλητισμος που εχει σχεση με τα παιδια και οχι ο πρωταθλητισμος που εκει επικρατει η βρομια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δεν νομίζω ότι κάνω τόσο κακό με το να προσπαθώ να δείξω την εικόνα που είδα στο γήπεδο.
    Να ξεκαθαρίσω δεν είμαι λάτρης του σύγχρονου μπάσκετ .Ανήκω στην παλιά γενιά που έχει μεγαλώσει με Γκάλη Φάνη MAGIC BIRD .
    Αλλά αυτό που είδα δεν μπορώ παρά να εκφράσω την ευαρέσκιά μου .Για το προηγούμενο παιχνίδι της Ασπίδας με τον ΓΑΣ που είχε τόσο παρασκήνιο και καθόλου ποιότητα στο προσκήνιο. Άραγε γιατί δεν έγινε καμιά υπερβολική αναφορά?
    Κατά κοινή ομολογία όσοι ήταν στο γήπεδο το χάρηκαν το παιχνίδι .
    Ούτε η μιζέρια της πόλης φταίει γιατί είναι μια πολή όμορφη πόλη αλλά η τεμπελιά μας η μεγάλη ευκολία που έχουμε να κάνουμε κριτική και το πιο βασικό που δεν συμετέχουμε ποτέ .Έχουν μείνει 5 που τρέχουν και εμείς χωρίς συμετοχή το παίζουμε και ειδήμονες.Και αν αυτοί οι 5 είναι λαμόγια πάλι φταίμε γιατί δεν τους ελέγχουμε ποτέ.
    Όσο και να μην το θέλουμε ο αθλητισμός έχει και τον πρωταθλήτισμό μέσα του σε μικρό ή μεγάλο βαθμό. Η εξέλιξη βελτιώνει το είδος.
    Για το ποιοί μπορούν να προχωρήσουν πρέπει να ξέρεις πως αν δεν έχεις μπάρμπα στην Κορώνη όσο ταλέντο και να είσαι άστα να πάνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ας μη τη συνεχισουμε αλλο την κουβεντα ευχομαι να εχεις εσυ δικιο και οχι εγω και οντως να βοηθησουν αυτα που γραφεις τα παιδια μηπως και καποιο απο τα ξανθιωτακια μπορεσει να διακριθει για το καλο και του αθληματος αλλα και της πολης (αν και η πιο προσφατη μεγαλη διακριση σε παιδικο και εφηβικο επιπεδο πηγε στραφη)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πιστεύω ότι τώρα είναι η ουσία .
    Το ποιός έχει δίκιο μικρή σημασία έχει.
    Οι διακρίσεις δεν γίνονται μεγαλύτερες γιατί υπάρχουν από πίσω χίλιοι παράγοντες ανασταλτικοί και πίσω πάντα υπάρχουν συμφέροντα και άνθρωποι που τα χειρίζονται κατά πως τους συμφέρει.
    Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν και πολλά που θα πρέπει να αλλάξουν.
    Πες μου την γνώμη σου για τον Νομό Σερρών.
    Κάθε χωριό και ακαδημία Κοίτα πόσες ομάδες έχει στην Α΄ανδρών.
    Και τώρα δες τι άφησαν πίσω τους οι σωτήρες του μπάσκετ στην ΞΑΝΘΗ από το 2000 και μετά.
    Είναι η απάντηση γιατί πήγε στράφι η επιτυχία του ο΄ποιου παιδικού και εφηβικού.
    Ποιό το κίνητρο για κάθε παιδί?
    Η Καβάλα πήρε από το παιδικό δύο παιδιά το καλοκαίρι στα φιλικά.
    Εδώ έκαναν ότι είναι δυνατόν το αντίθετο.
    Άρα μην χτυπάς το σαμάρι δεν φταίει αλλά ούτε και ο γάϊδαρος . Το αφεντικό που τ αφήνει νηστικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. H ποιότητα του κάθε παιδιού και αυτό που κουβαλάει από το σπίτι του μπορεί τα όποια σχόλια (θετικά ή αρνητικά) να το χαλυβδώσουν και να το κάνουν καλύτερο ή ακριβώς το αντίθετο.
    Και να μην ξεχνάμε ότι ο υγιής ανταγωνισμός βελτιώνει παίκτες και ομάδες. Αυτός δεν είναι ο σκοπός του αθλητισμού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή