Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Προγνωστικά για την Α΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Αφορμή μια ερώτηση αναγνώστη για το ποια είναι τα φαβορί στην Α΄ κατηγορία ανδρών Εκασαμάθ.






Δεν γνωρίζω πέρα από ελάχιστα και έτσι η ερώτηση περπάτησε σε ανθρώπους του χώρου (προπονητές).
Η καλή συνεργασία με τον προπονητής της Α.Ε.Κομοτηνής για μια ακόμη φορά έλυσε τα χέρια.

χanthibasket:. Ποια ή ποιες ομάδες πιστεύεται ότι θα πρωταγωνιστήσουν στην Α΄κατηγορία?
Ν.Παπαδόπουλος: Φαβορί πιστεύω είναι ο Σκοπός ΣΕΡΡΩΝ . Η ομάδα του Σιδηροκάστρου είναι ο άμεσος ανταγωνιστής της και μέσα στο παιχνίδι του ανταγωνισμού αλλά σε μια διακριτική απόσταση οι άλλες ομάδες του Νομού Σερρών.
Η ομάδα από τον Νομό Καβάλας έχει και αυτή κάποια δυναμική ενώ οι υπόλοιποι κινούμαστε από την μετριότητα και κάτω.

Σχόλια επίσης και από τον Μ.Ξανθίδη της Ολυμπιάδας Αλεξ/λης που εκτός της ομάδος των ανδρών έχει παμπαίδες και παιδικό .

xanthibasket:Ποιά είναι Μάριε η πρόβλεψη για την νέα χρονιά και τι πιστεύεις ότι θα καταφέρετε σαν Ολυμπιάδα
Μάριος Ξάνθίδης:Δύσκολο να κρίνεις από τώρα την χρονιά . Έχουν ένα μικρό προβάδισμα οι ομάδες των Σερρών . Για μας σαν Ολυμπιάδα πιστεύω ότι φέτος θα έχουμε μια καλύτερη πορεία και παρουσία και αν καταφέρουμε να αποφύγουμε ένα δυο προβλήματα ίσως να είμαστε πιο ψηλά από τον στόχο που βάλαμε.


Από την Αλεξ/πόλη είναι και η ομάδα του Εθνικού προπονητής της είναι ο κος Κανδύλης που προσφέρθηκε να πει δυό λόγια .
xanthibasket: Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας για την νέα χρονιά?
Κανδύλης: Ένας και μοναδικός , η σωτηρία της ομάδας και αυτό γιατί είμαστε μια νέα ομάδα όχι ηλικιακά γιατί το σύνολο των παικτών απαρτίζεται από παίκτες που έπαιζαν μεν μπάσκετ αλλά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα είχαν σταματήσει. Είναι δύσκολο παρόλο που υπάρχει εμπειρία να προλάβουμε να δέσουμε σαν ομάδα . Γι΄αυτό βάζουμε σαν στόχο την παραμονή και ότι προκύψει μετά

Λίγο πιο Βόρεια πάλι στον ΈΒΡΟ στις Φέρρες για την άποψη του Αλέκου Σεργιαννίδη . Είναι ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές και εδώ στην Ξάνθη τον γνωρίσαμε μιας και ήταν ο προπονητής της ομάδας παμπαίδων ΘΥΕΛΛΑ Φερρών που πάλεψε για την πρωτιά μαζί με την Ασπίδα 2001.
Ήταν η Θύελλα η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος παμπαίδων που έβγαλε έξω από την τελική φάση τις παραδοσιακές ομάδες του Έβρου.


xanthibasket: Είναι δύσκολη χρονιά για την ανδρική ομάδα ? Ποιός θα είναι ο πρωταγωνιστής?
Α.Σεργιαννίδης:Πολύ δύσκολη χρονιά για την ομάδα μου αυτή που ξεκινάει . Πολλές οι διαρροές με πέντε παίκτες βασικούς να έχουν φύγει κάτι που αυτόματα σημαίνει πως αναγκαστικά θα παλέψουμε για την σωτηρία μας. Ένα καλό από αυτήν την ιστορία είναι πως σε αντικατάσταση των κενών θέσεων προωθήθηκαν έφηβοι από την ακαδημία μας και θα πάρουν αγώνες εμπειρίες από την συμμετοχή τους στο Ανδρικό πρωτάθλημα . Ελπίζω να δέσουμε σαν ομάδα και να μπορέσουμε να μείνουμε στην κατηγορία.
Τώρα για τον πρωταγωνιστή σίγουρα είναι από τις Σέρρες με πρώτο βλέπω τον  Σκοπό. Δεν ξέρω την κατάσταση του Σιδηροκάστρου αλλά και αυτός μαζί με τις άλλες ομάδες θα είναι στους πρώτους.
Από κει και πέρα ίσως η ομάδα της Καβάλας  η ΑΓ.Βαρβάρα μπορεί να ξεφύγει και να κατορθώσει κάτι.

Συμπέρασμα είναι πως κυρίαρχη δύναμη στην Α΄κατηγορία είναι κάποια από τις ομάδες του Νομού Σερρών.
Ίσως η ΑΓ.Βαρβάρα από την Καβάλα να σπάσει το κατεστημένο και μετά όλοι οι άλλοι.
Φυσικά τα ίδια ισχύουν και για τον δικό μας εκπρόσωπο τον Αρίωνα του Χ.Παπαδόπουλου που προσπαθεί με τις δικές του μικρές δυνάμεις να σταθεί στην κατηγορία.
Φέτος θα έχει περισσότερες επιλογές με την πλήρη ένταξη των παικτών από την παιδική ομάδα 2009-2010 που είχαν πάρει το βάπτισμα του πυρός σε αρκετά παιχνίδια τόσο του εφηβικού όσο και του ανδρικού πρωταθλήματος.
Άθλος όπως γνωρίζεται δεν υπάρχει παρόλο που ανέβηκε από την Β΄στην Α΄ και ο λόγος είναι το οικονομικό και τίποτα άλλο.

Σίγουρα εάν είχα και τις απόψεις των υπολοίπων θα ήταν ένα πλήρες ρεπορτάζ αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε για διάφορους λόγους. Δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω τόσο με τον Χ.Παπαδόπουλο ούτε και με τον προπονητή της ΑΓ.Βαρβάρας αλλά και των υπολοίπων από Χρυσούπολη μέχρι Σέρρες. Θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μάθουμε ειδικά από τις Σέρρες τι πιστεύουν και τι προσδοκίες έχουν και εάν αποδέχονται και τον τίτλο του φαβορί. Θα ξαναγίνει μια ακόμη προσπάθεια και βλέπουμε.
Παράλληλα είναι ανοιχτό το θέμα σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ακαδημίες -ομάδες για την νέα χρονιά και ήδη περιμένω σχόλια από τον ΜάριοΞανθίδη όπως και μια νέα σειρά επαφών σχολίων κλπ για το πρωτάθλημα παίδων -παμπαίδων .
Μια αναφορά από όσο το δυνατόν περισσότερους προπονητές για την νέα αγωνιστική χρονιά.





Το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής .   Ρεπό ο Αρίωνας ,με πρώτο παιχνίδι εκτός στην Κομοτηνή με την Α.Ε.Κομοτηνής στις 23-10 και ώρα 7,00μμ


16/10/20107:00:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣΕΘΝΙΚΟΣ ΜΓΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛ -


ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΑΕ ΜΓΣ
 
16/10/20107:00:ΚΑΒΑΛΑΣ/ΠΟΤΑΜΟΥΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΜΠΑΣ ΚΑΒ -


ΟΡΦΕΑΣ Ν.ΣΚΟΠΟΥ ΣΕΡΡ

16/10/20107:00:ΣΕΡΡΩΝ/ΔΑΚΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ ΜΓΣ -


ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ ΑΟ ΚΑΒ
 
16/10/20105:00:ΣΙΔΗΡ/ΣΤΡΟΥΡΟΥΠΕΛ ΑΓΣ ΣΙΔ/ΣΤΡΟΥ -


ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΟ ΑΛΕΞ/ΠΟ

16/10/20105:00:ΗΡΑΚΛΕΙΑΣΗΡΑΚΛΕΙΑΣ Α.Ο. -


ΘΥΕΛΛΑ ΓΑΣ ΦΕΡΩΝ



.Τελικά έστω και με δυσκολία υπήρξε επικοινωνία με τον προπονητή του Αρίωνα Χ.Παπαδόπουλο.
Πάνω κάτω έχει την ίδια άποψη με τους παραπάνω για το θέμα της πρωτιάς.















































4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Κ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ!!ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙΣ Κ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ Β' ΕΚΑΣΑΜΑΘ? ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ? ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΜΑΔΩΝ ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΤΑΓΟΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΗΝ Α' Η ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩΤΕΡΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο δύσκολα βάζεις. Με το ζόρι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων βρίσκω προπονητές για ένα σχόλιο με τον λογαρισμό τηλεφώνου να ανεβαίνει .
    Περιμένω πρώτα να τελειώσει κάτι αντίστοιχο για παιδικο -παμπαίδες και μετά θα πρέπει να παρουσιασθεί και το γυναικείο κομμάτι.
    Μετά θα γίνει και μια προσπάθεια για την Β΄Ανδρών στην οποία μετέχει και η Ασπίδα από την ΞΑΝΘΗ.
    Σίγουρα το επίπεδο δεν είναι το ίδιο με την Α΄ αυτονόητο αυτό αλλά είναι μια κατηγορία όπου μπορούν να πάρουν συμμετοχή τα παιδιά των ακαδημιών και όχι το κακό προηγούμενο που λαμβάνει χώρα στην Α΄με την συμετοχή μοστόδοντων και λοιπών ξεχασμένων μιας και ο σκοπός είναι η άνοδος.
    Αν μπορείς εσύ και όποιος άλλος θέλει να βοηθήσει με πληροφορίες εδώ είμαστε το ξαναλέω.Δν φτάνω μόνο εγώ θέλει και βοήθειες το πράγμα για να περπατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. pantos poli kali i prospa8eia sou!diskoli alla aksizei giati iparxei endiaferon asxeta an d mporei na fanei!sinexise to k elpizo na breis k voithies!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Ορφέας Ν. Σκοπού έχει ως στόχο την άμεση επάνοδο στα εθνικά πρωταθλήματα. Δυνατό σύνολο.

    Το Ρούπελ Σιδηροκάστρου ενισχύθηκε έχοντας μία σημαντική απώλεια (Τσανάκας)και με νέο προπονητή. Έχουν βάλει τον πήχυ ψηλά.

    Ηράκλεια και Πανσερραϊκός θέλουν να κάνουν μια αξιοπρεπή πορεία.

    Για όλες τις ομάδες "καθρέφτης" αποτελεί το γήπεδο.

    serresbasket

    ΑπάντησηΔιαγραφή