Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2010

ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ


 Το παρακάτω αφιέρωμα δεν έχει να κάνει με μπάσκετ άμεσα .


Το Ζλάτογκραντ είναι το πιο κοντινό σημείο από τα σύνορα.
 Τώρα με την διάνοιξη του δρόμου από Θέρμες και την είσοδο χωρίς πολλές διατυπώσεις είναι εύκολη η πρόσβαση. Περίπου 1ώρα και είκοσι λεπτά. Πολιτιστικά δεν έχει τις έντονες διαφορές με τα χωρία της δικής μας ορεινής ζώνης.
Από την ενδυμασία μέχρι και την κουζίνα τους θα υπάρχουν στοιχεία κοινά.
Από καιρό η πλευρά της Βουλγαρίας ήταν έτοιμη σε ότι έχει να κάνει με τις υποδομές τις τουριστικές . Πέρα από τα γνωστά Σμόλιαν Μπάνσκο κλπ η μικρή πόλη του Ζλατογκράντ έχει αρχίσει να ρίχνει πολύ βάρος στις τουριστικές υποδομές της. Το παλιό τμήμα αυτό θα λέγαμε παλιά πόλη που θυμίζει έντονα παλιά Ξάνθη  αναδημιουργείται ανακατασκευάζεται με πολύ προσεγμένο τρόπο και σεβασμό στη ιστορία και την παράδοση της περιοχής. Οικονομικά μπορεί να έχουν πολλά προβλήματα αλλά ο τρόπος και η προσπάθεια που κάνουν πάνω σε αυτόν τον τομέα είναι αξιοθαύμαστο και σύντομα θα γίνει ένας ακόμη τουριστικός προορισμός μιας και το κοντινό της απόστασης είναι ευνοϊκός παράγοντας. Την ημέρα που κλείσθηκε το φιλικό παιχνίδι ήταν μέρα γιορτής για την πόλη και θύμισε τουλάχιστον στους γονείς θύμισες του παρελθόντος.
Έτσι αυτό το φωτογραφικό οδοιπορικό είναι μια μικρή εικόνα από τα πολλά που μπορεί να δει ο κάθε επισκέπτης. Σίγουρα μια επίσκεψη θα είναι καλύτερη.Αρχοντικό

Ας κρατήσουν οι χοροί!!!
Τσαγκάρης


Σοκάκι παλιάς πόληςΣύλληψη παράγοντα της Ασπίδας !!!!!!!!!!!!!!!!

Σχολείο εποχής.

Το άλλο παρελθόν οικοδομές 6-8 ορόφων σε μια πόλη 10000 κατοίκων ,Σκοπός τους καθαρά λειτουργικός η στέγαση όσο το δυνατόν περισσοτέρων κατοίκων.
Θα πρέπει να τις ακούσετε και θα καταλάβετε τις φωνητικές δυνατότητες που τις έκαναν διάσημες.
Υπαίθριος κουρέας (προσοχή στην κουρευτική μηχανή) .Κεφάλι γουλί και μια μόνο τούφα μπροστά.
Χωρίς λόγια
Είπατε τίποτα???

                                                                Συμμετρία

Μια πρώτη γεύση από την πόλη και σαν ένα ευχαριστώ για την φιλοξενία των ανθρώπων της.
"Οι άνθρωποι της Ροδόπης ήταν πάντα ζεστοί και φιλικοί" .
Ελμίρα Πεχλιβάνοβα Αντιδήμαρχος 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου