Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!

Αυτό είναι παιχνίδι αυτό είναι το μπάσκετ που αγαπάμε και θέλουμε να βλέπουμε.


Καταιγιστικός ρυθμός πολλές προσπάθειες καλάθια , καλάθια με κάθε τρόπο . Και σε όλα αυτά βάλεις και την εκτελεστική δεινότητα του Σκόλα του Χουέρτα κλπ τότε ήρθε και έδεσε το γλυκό.
Από την αρχή μέχρι το τέλος είχε ρυθμό ταχύτητα κάτι που συνεπάγεται πως οι αργές και σφιχτές άμυνες πάνε περίπατο . Και τι να κάνεις τις σφικτές άμυνες και πόσο να κάνουν την δουλειά τους όταν θα πρέπει να αντιμετωπίσεις παίκτες που πετυχαίνουν πόντους από κάθε σημείο και με κάθε τρόπο. Μόνο καρφώματα δεν είχε για να έχει και το ανάλογο κερασάκι στην τούρτα αλλά το δραματικό φινάλε και το πόντος πόντος σκορ σε όλη την διαρκεια του ήταν η καλύτερη πληρωμή.
Είναι και ένα πολύ καλό σχολείο για τους προπονητές που έχουν ξεχάσει πως δεν υπάρχει μόνο σκοπιμότητα που τόσο την πλήρωσε η Εθνική μας δεν υπάρχει μόνο άμυνα αλλά και γρήγορος ρυθμός. Εντάξει η επίθεση ξεκινάει από την άμυνα αλλά πολλές φορές ξεχνούν πως μετά την άμυνα υπάρχει και  η επίθεση .....................
Οι πιο γνώστες περίμεναν από την Βραζιλία να πάει το παιχνίδι σε γρήγορο ρυθμό και να κουράσει τον αντίπαλο μιας και δεν είχε και πολλές επιλογές στον πάγκο του. Αλλά και τα καλύτερα σχέδια πέφτουν έξω όταν έχεις να κάνεις με τον Σκόλα Μπριτσιονι Ντελφίνο και συγνώμη για τα λάθη στα ονόματα .
Τι χάρμα οφθαλμών είναι αυτός ο Σκόλα . Τι είναι αλήθεια 5αρι που μπορεί και δίνει ασίστ ντριπλάρει  παίζει με την ίδια άνεση μέσα και έξω από τη ρακέτα?
Είναι και αδικία για τον Χουέρτας που τα έδωσε όλα να γεύεται νωρίς τον αποκλεισμό. Έτσι είναι ο ανταγωνισμός τι να κάνουμε. Τουλάχιστον ο νικητής έπλεξε το εγκώμιο του ηττημένου λέγοντας πως αυτός ο παίκτης ανήκει στον ΝΒΑ και μόνο εκεί . Τάδε έφη ΣΚΟΛΑ.
Μετά την απογοήτευση με την Εθνική μοιραία το ενδιαφέρον έπεσε αρκετά . Άσε που τα πιο πολλά παιχνίδια και οι ομάδες δεν παρουσιάζουν και το καλύτερο θέαμα. Λίγο ξεχωρίζει η Τουρκία για τους δικούς της καθαρά λόγους άντε οι ΗΠΑ και μετά η μετριότητα. Που είναι εκείνη η καλή Ισπανία ?
Μπορεί πολλά παιχνίδια να κρίθηκαν στον πόντο αλλά το θέαμα και το εύρος του σκορ δεν ήταν ανάλογο . Κακό το θέαμα στον πρώτο γύρο αλλά και στα περισσότερα παιχνίδια της φάσης των 16 και το παιχνίδι Βραζιλίας -Αργεντινής μοιάζει με όαση . Δεν είναι τυχαίο που πολλοί δεν το χόρτασαν και το ξαναείδαν σε διάφορα σάιτ μόλις μερικές ώρες από το τέλος του. Αν είναι έτσι η συνέχεια θα έχει επιτυχία το παγκόσμιο κύπελλο γιατί με τους μαθητευόμενους μάγους που είναι στα πράγματα τώρα και ήρθαν ως αντικαταστάτες των μαστόδοντων που ήταν τα προηγούμενα χρόνια υπάρχει η αίσθηση πως το μέλλον του μπάσκετ είναι σε χέρια αν όχι ακατάλληλων αλλά στενοκέφαλων ανθρώπων τόσο που δίνω δίκιο στον δικό μας Βροντόσαυρο Βασιλακόπουλο σε πολλά από όσα  τους σέρνει .
Μακάρι η συνέχεια να είναι έτσι και ακόμη καλύτερη .

ΥΓ . Έχουν πλάκα όλοι αυτοί οι αθλητικογράφοι που ΄οποτε υπάρχει επιτυχία στο μπάσκετ στάζουν μέλι και γράφουν ότι παπαριά τους κατέβει και στην πρώτη στραβή βγάζουν χολή για τους παίκτες.
Είναι σαν εκείνες τις μεσημεριανές εκπομπές που το μόνο που κάνουν είναι κουτσομπολιό για το χρώμα της κιλότας της τάδε λέμε φίρμας . Ψοφάνε για αίμα σπέρμα και ιδρώτα. Για μια άλλη φορά το σύνολο του μπασκετικού χώρου από επαγγελματικά σάιτ μέχρι μπλογκ έδειξαν τον άλλο δρόμο και πολύ το χάρηκα. Ή του συγκεκριμένου χώρου έχουν καλύτερο επίπεδο ή είναι πολύ χάλια οι απέναντι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου