Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Από την αδράνεια στη δράση

Δεν είναι προνόμιο του αθλητικού χώρου η  λαμογιά . Είναι παρών σε κάθε δραστηριότητά μας.
Αυτό είναι δεδομένο .


Εκείνο που θα έπρεπε να έρθει ως λύση και σαν διέξοδος από την μαύρη κατάσταση είναι  η ύπαρξη προτάσεων .
Και αυτό δυστυχώς δεν παίρνει σάρκα και οστά .
Πουθενά μια πρόταση από κανένα.
Από τα ψηλά του χώρου βλέπε συνδικαλιστικά όργανα των παικτών που έχουν μπει σε ένα φαύλο κύκλο καταγγελιών με κάποια ασήμαντη για μένα πρωτοβουλία παρουσίασης όχι ενός συνολικού πακέτου προτάσεων αλλά μερικών αποσπασματικών δηλώσεων στην λογική της κουβέντας καφενείου.
Δεν κατακρίνω την λογική καφενείου γιατί πιστεύω είναι από τις καλύτερες μορφές άμεσης δημοκρατίας αρκεί να μην μείνει στον καταγγελτικό λόγο της.
Το πέρασμα σε ανάληψη πρωτοβουλιών είναι το επόμενο βήμα που θα πρέπει να γίνεται μετά από μια κουβέντα.
Υπάρχει μια δεδομένη κατάσταση στον χώρο συνολικά και πιο ειδικά στην πόλη μας τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.
Όταν ρωτούσα την γνώμη που έχουν για τα όσα συμβαίνουν στην ΞΑΝΘΗ (Α2) το μούδιασμα όλων ήταν το πρώτο που κατέγραψα.
Εντάξει ρε παιδιά κρίναμε πως είναι σκατά η κατάσταση και πως θα γίνει ακόμη χειρότερη πως θα κάνουμε βήματα πίσω αλλά αλλά....δεν πρέπει να βγούμε από το καβούκι μας?
Πότε θα πρέπει να μαζευτεί τε, να μαζευτούμε αν θέλετε ,παράγοντες προπονητές φίλαθλοι για να δούμε την κατάσταση.
Εκείνη η πολύ κακιά εντύπωση "έλα μωρέ εμείς είμαστε καλά ας σκεφτούν οι άλλοι που έχουν το ζόρι" δείχνει απρονοησία και μια κοντόφθαλμη αντιμετώπιση των προβλημάτων.
Όταν η φωτιά καίει το σπίτι του γείτονα αν δεν τρέξεις θα έρθει στο δικό σου λέει ο λαός.
Είναι δύσκολο να βγει κάτι άμεσα το καταλαβαίνω γιατί δεν μάθαμε στην συνεργασία .
Αλλά με την προσπάθεια κάτι θα βγει.
Τουλάχιστον να φτάσουμε στο στάδιο μιας κοινής αποδοχής κάποιων προβλημάτων και στην πορεία συνεχίζουμε και αν μπορούμε προχωράμε.
Δεν γίνεται να έχει 3 ανδρικές ομάδες η πόλη Είτε γιατί δεν είναι αρκετοί οι ντόπιοι παίκτες και πιο ο λόγος ύπαρξης τους αν έχουν στελεχωθεί από τρίτους.
Τα έξοδα θα είναι δυσβάσταχτα και σίγουρα καμιά ομάδα δεν θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα .
H άνοδος της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας στην Α2 στην πράξη είναι πολύ μεγάλο φορτίο .
Γνωρίζω πως έχουν να πάρουν οδοιπορικά από το 2001 και βάλε όταν και τότε ήταν στην Α2.
Είναι ικανοί οι άνθρωποι στην Ακαδημία να σηκώσουν τόσο μεγάλο οικονομικό βάρος στην κακή συγκυρία που βρισκόμαστε?
Θα μπορεί να κρατήσει και την ανδρική ομάδα στην Β΄ ΕΚΑΣΑΜΑΘ παρόλο που θα απαρτίζεται από δικά της παιδιά συν την παιδική ομάδα των κορασίδων παμπαίδων πανκορασίδων ?
Πολύ μεγάλο το φορτίο για να τα καταφέρουν.
Λεφτά από κανέναν Μπαγλαμά δεν παίρνουν  αντίθετα δίνουν επιχορηγήσεις στους διάφορους Α.Σ και κάνουν τον ωραίο με ξένα κόλλυβα αντί να δώσουν βάρος στις υποδομές .
Και μετά λέμε για ΙΣΠΑΝΙΑ .Έτη φωτός μακρυά είμαστε.
Από πληροφορίες ο ΑΘΛΟΣ παρόλο που πανηγύρισε την άνοδο δεν θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει. Απλά δεν κατεβαίνει η ομάδα. Μόνο παιδικό τμήμα. Και στην άλλη ακαδημία τον Αρίωνα μόνο ανδρική ομάδα και όχι εφηβική θα κατέβει . Κανένας δεν ξέρει τίποτα όλα είναι ανοιχτά.
Παντού ένας πανικός μια ανασφάλεια για το τι θα γίνει από διοικήσεις προπονητές παίκτες. Κόποι ετών μπορεί να πεταχθούν στο καλάθι των αχρήστων σε μια στιγμή. Είναι μια χιονοστιβάδα που παρασέρνει τα πάντα . Είναι η απογοήτευση ψυχολογικής μορφής μετά την ανακοίνωση δημοσίευμα της πώλησης της ΞΑΝΘΗΣ. Λες και αυτή η ομάδα στήριζε στην πράξη τις προσπάθειες των ακαδημιών λες και ήταν το κίνητρο .
Εξάλλου αν τελειώσει το κεφάλαιο ΜΑΚΡΟ-ΞΑΝΘΗ θα πρέπει να καταλάβουν όλοι πως υπάρχει ανοιχτός δρόμος για νέα αρχή.
Μια νέα αρχή απαιτεί υλικό βοήθεια συνεργασία έξοδα -έσοδα , δεν θα γίνει τίποτα αν δεν μπούνε σωστές και σοβαρές βάσεις από την αρχή.
Είναι πιστεύω η καλύτερη ευκαιρία και ένα δώρο σε όλα τα παιδιά που τρέχουν στα γήπεδα να πάρουν επιτέλους την ευκαιρία να παίξουν στην ομάδα της πόλης τους κάτι που ήταν αδιανόητο μέχρι τώρα.
Και ο γνώμονας θα πρέπει να είναι αυτός η  παροχή  ευκαιριών στα παιδιά της πόλης των ακαδημιών.
   Μπορεί τώρα να είμαστε στην μέση του καλοκαιριού και να μην υπάρχει διάθεση για πολλά αλλά σε 1 1/2 μήνα περίπου αρχίζουν σχολεία ακαδημίες προετοιμασίες για τη νέα χρονιά.
Το διάστημα αυτό ας γίνει διάστημα κουβέντας και διαλογισμού όπου όλοι θα σταυρώσουμε τα χέρια και θα φωνάζουμε  μαζί ΟΜΜΜΜΜΜ περιμένοντας την θεία φώτιση και όχι την θεία από την ΑΜΕΡΙΚΗ.
Μια ομάδα σε ανδρικό επίπεδο με παίκτες από τις ακαδημίες που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Για μαζικό αθλητισμό έτσι ώστε να μην χαθεί η επαφή με το άθλημα ας γίνουν τμήματα απασχόλησης όπου θα μπορούν να παίζουν διάφορα φιλικά και μέσα από την προσπάθεια όσοι βελτιώνονται θα έχουν την δεύτερη τρίτη ευκαιρία. Σίγουρα είναι καλός ο ανταγωνισμός αλλά τα ζόρια είναι πολλά και αν δεν υπάρξει συμμάζεμα θα σκάσουν όλα με πάταγο και πάνε όλα στράφι.
     Πιστεύω πολύ στην παλιά πρόταση για μια ομάδα μετά τα παιδικά τμήματα μια ημιανεξάρτητη ακαδημία όπου θα μπορούν να παίρνουν ευκαιρίες οι καλύτεροι των παιδικών τμημάτων από τις ακαδημιές .Οι οποίες θα έχουν ρόλο μέχρι και τα τμήματα παίδων άντε το εφηβικό.
Μπορεί στο παρελθόν να έγινε η προσπάθεια που δημιούργημα είναι και η εν θάνατο ΞΑΝΘΗ με την συγχώνευση δύο ακαδημιών και στο τέλος οι σχέσεις να έγιναν μαλλιά κουβάρια αλλά τότε ήταν τότε . Το σήμερα θέλει ριζική αλλαγή νοοτροπίας .
Σκεφτείτε το αλλιώς .Εκεί που οι περισσότεροι έπαιρναν μόνοι τους το αυτοκίνητο για να πάνε στην δουλειά τους τώρα έφυγε το ατομικό και μπήκαμε στο συλλογικό στην προσπάθεια εξοικονόμησης χρημάτων. Μια εσύ μια εγώ και πάμε στην δουλειά . Τόσο δύσκολο είναι να γίνει και αλλού.
Είναι ευκαιρία για αλλαγές σε πολλά στραβά που είχαμε και έχουμε (όχι πως είμαι υπέρ των μέτρων που μας τίναξαν ψυχολογία και τσέπη στον αέρα) ευκαιρία να αλλάξουμε να αφήσουμε το εγώ και να πάμε στο εμείς. Το ξαναλέω  ποιος ο σκοπός ύπαρξης των ακαδημιών?
Πάντως δεν είναι αυτοσκοπός παρά να δώσουν ευκαιρίες να παίξουν σε όποια μορφή μπορούν τα παιδιά μας τα παιδιά σας μπάσκετ. ότι άλλη σκέψη είναι εκτός θέματος.
Κλείνοντας θα προσπαθήσω για ένα μεγάλο μάζεμα όλων όσων έχουν γνώμη άποψη στο μπάσκετ από φορείς μέχρι τον φίλο τον Θόδωρα  σε συγκεκριμένο χώρο αν μπορεί να παραχωρηθεί από τον Δήμο που θα είναι καλεσμένος σαν κύριος φορέας παροχής αθλητικών εγκαταστάσεων . Πιστεύω υπάρχει κόσμος που ενδιαφέρεται που θέλει το καλό αλλιώς δεν θα καθόταν να διαβάσει τα ψυχωτικά μου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου