Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Νεοκλής Λεμονίδης: Συνέντευξη .......

Τελείωσε το πρωτάθλημα  με ήττα για την ΞΑΝΘΗ που δεν κατάφερε να πλασαριστεί στην εξάδα.


Την προηγούμενη του παιχνιδιού με τους ΙΚΑΡΟΥΣ το xanthibasket πήρε μια συνέντευξη πληθωρική σε όγκο αλλά και σημασία από τον προπονητή της ΞΑΝΘΗΣ Ν.Λεμονίδη .
Είναι ένας απολογισμός των δικών του πεπραγμένων αλλά και μια παρουσίαση των προβλημάτων του χώρου. Πιστεύω οι απόψεις που εξέφρασε και αφορούν κυρίως την τοπική κοινωνία του μπάσκετ θα συζητηθούν πολύ.


Xanthibasket :Στην ομάδα ήρθες την τέταρτη αγωνιστική   . Εικόνα από την ομάδα που θα αναλάμβανες είχες.
Φαντάζομαι ότι έβαλες κάποιους στόχους σε σχέση με την ομάδα .
Τι κατάφερες και άλλαξες στην εικόνα της ομάδας?


 Νεοκλής Λεμονίδης.  Αυτό που προσπάθησα να αλλάξω στην εικόνα της ομάδας και νομίζω τα κατάφερα ήταν η συνοχή που απόκτησε έγινε πια «ομάδα». Μπασκετικά ήταν και είναι πολύ καλή έχει παίκτες που ξέρουν πολύ καλό μπάσκετ αλλά στο κομμάτι της συνοχής είχε πρόβλημα.

Xanthibasket: Διαχειρίστηκες όπως και εσύ λες ένα πολύ καλό υλικό. Η θέση της ομάδας ανταποκρίνεται στο υπάρχον υλικό θα μπορούσε να κάνει το κάτι παραπάνω.

Ν.Λ.  Η θέση που θα πρέπει να είχε αυτή η ομάδα είναι μέσα στην εξάδα αδικείται τώρα .

Xanthibasket : Ο λόγος  .

N.Λ . Πιστεύω τα δύο παιχνίδια με τον ΛΑΓΚΑΔΑ ήταν αυτά που στοίχισαν πιο πολύ.

Xanthibasket : Οι εντός έδρας ήττες από ΠΑΓΚΡΑΤΙ και ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ δεν στοίχισαν.

Ν.Λ  Κάθε ήττα στοιχίζει αλλά οι δύο παραπάνω δεν είναι τυχαίες ομάδες  είναι ομάδες που τερμάτισαν στην τετράδα σε αντίθεση με τον ΕΡΜΗ Λαγκαδά που παλεύει για την σωτηρία του. Το εκτός έδρας παιχνίδι μέσα στον Λαγκαδά το χάσαμε στην παράταση κάτι που δεν έπρεπε να αφήσουμε να γίνει αυτό.

Xanthibasket : Ξεκινάμε με δεδομένο ότι και τη νέα χρονιά είσαι ο προπονητής της ομάδας τι νομίζεις ότι χρειάζεται σαν προσθήκη για να επιδιώξει το κάτι παραπάνω .

Ν.Λ. Η ομάδα υστερεί στο σουτ . Δεν έχουμε αξιόπιστο περιφερειακό σουτ.

Xanthibasket : Φέτος έχουμε έναν από τους καλύτερους περιφερειακούς τον Παναγιωτόπουλο?
Έχουμε από τα καλύτερα δίδυμα στην ρακέτα Αναγνωστόπουλο Χρήστου ?

Ν.Λ . Μόνο αυτός μπορεί να θεωρηθεί ως αξιόπιστο περιφερειακό σουτ ακόμη και ο ΓΕΛΕΝΙΤΣ που έχει καλό σουτ φέτος έχουν πέσει τα ποσοστά του. Δεν έχουμε play-maker που σουτάρουν σε αντίθεση με  άλλες ομάδες . Ενώ στην άμυνα οι περιφερειακοί μας ήταν μαχητές  όπως ο Κουκουράβας  που έδωσε αμυντικά πάρα πολλά όπως και στην οργάνωση.

Xanthibasket: O Γέλενιτς  ήταν από τις αιχμές την προηγούμενη χρονιά ενώ φέτος βλέπουμε έναν άλλο Γέλενιτς . Άλλαξε ρόλο και από επιθετική αιχμή περιορίστηκε σε αμυντικά καθήκοντα.

Ν.Λ Κοίτα  την προηγούμενη χρονιά δεν υπήρχε άλλη επιλογή και έπαιρνε σχεδόν όλες τις επιθέσεις .
Φέτος μετά τον ερχομό των Παναγιωτόπουλου Χρήστου λογικό είναι να μην πάρει τις πολλές επιθέσεις . Και φέτος αν είχε την ίδια ευκαιρία πάλι θα ήταν καλός νομίζω. Αλλά όταν έρχονται τέτοιου επιπέδου παίκτες αναγκαστικά θα υπάρξει υποχώρηση. Φέτος όμως οι προσπάθειες πήγαν σε πιο πολλούς παίκτες γιατί υπήρχε η δυνατότητα και είχε και αποτέλεσμα.

Xanthibasket : Έχουν γίνει πολλά στα τελευταία παιχνίδια πολλά ακούστηκαν και γραφτήκαν .
Υπάρχει αξιοπιστία τελικά στο πρωτάθλημα της Α2

Ν.Λ . Όχι δεν πιστεύω ότι υπάρχει θεωρώ ότι το παιχνίδι με την Ολυμπιάδα εδώ από πλευράς διαιτησίας ήταν πολύ περίεργο και το άλλο παιχνίδι  όπου ο Λαγκαδάς κέρδισε με 20 πόντους την Ολυμπιάδα ήταν κάτι τυχαίο. Δεν ξέρω αν οι ομάδες κάθονται και χάνουν  ή κατά πόσο θέλουν να κερδίσουν ή αν ακόμη οι διαιτητές επηρεάζουν αποτελέσματα  αλλά σίγουρα η αδιαφορία που υπάρχει σε αυτά τα παιχνίδια οδηγούν σε αυτά τα αποτελέσματα.

Xanthibasket.  Πάντα στα τελευταία παιχνίδια οι ομάδες που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον παίζουν χαλαρά.

Ν.Λ Αυτό θα πρέπει να αλλάξει για να υπάρχει αξιοπιστία τελικά. Η παίζεις όλα τα παιχνίδια άσχετα με το τι στόχους έχεις ή δεν θα πρέπει να μιλάς και πόσο μάλλον να ζητάς αξιοπιστία από τους άλλους.


Xanthibasket :  Έχω την άποψη πως για να αλλάξουν κάποια  και να γίνει καλύτερο το πρωτάθλημα στην Α2 θα πρέπει να αλλάξει ρόλους η  κατηγορία. Να γίνει το φυτώριο της Α1 με κάποιους περιορισμούς ηλικιακούς (ποσοστιαία) και στους κοινοτικούς έτσι ώστε να υπάρχουν ευκαιρίες καλύτερες και περισσότερες σε νέους παίκτες και κυρίως να υπάρχει η επισήμανση να βγάζει παίκτες η κάθε ομάδα από τις ακαδημίες της.

N.Λ. Παλαιότερα όταν έπαιζαν και  εγώ στην Α2 γινόταν αυτό κατά κόρον. Οι ομάδες προσπαθούσαν και έδιναν ευκαιρίες σε δικά τους παιδιά. Ήταν το φυτώριο όχι μόνο για την Α1 αλλά και παίκτες της Α2 έπαιξαν και στην Εθνική ομάδα. Τώρα με την είσοδο των κοινοτικών και των Αμερικανών  οι οποίοι κακά τα ψέματα είναι πολλές φορές πιο φθηνοί  και έχει περισσότερες επιλογές η κάθε ομάδα .
   Έτσι όπως διαμορφώθηκαν  τα δεδομένα  δεν μπορεί να λειτουργήσει η Α2 σαν σκαλί γιατί στις ομάδες της Α1 παίζουν παίκτες  για Έλληνες μιλάμε που είναι και στην Εθνική για τέτοιες απαιτήσεις μιλάμε και δεν μπορεί να ακολουθήσουν οι παίκτες  της Α2 . Το επίπεδο του ανταγωνισμού πια είναι πολύ σκληρό.

Xanthibasket: Τα δεδομένα αλλάζουν και είναι φυσικό να επηρεάζουν τους πάντες .
Στην Α2 υπάρχουν μεγάλα μπάτζετ  μικρή προβολή  . Αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί.

Ν.Λ , Πρέπει να γίνουν πιο ανταγωνιστικά τα όποια πρωταθλήματα και αυτό είναι πρόβλημα που την λύση θα δώσουν οι διάφοροι  φορείς. Καλό θα ήταν να έπαιζαν πιο πολύ  Έλληνες αλλά έτσι όπως είναι με την απελευθέρωση των αγορών κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει . Από την άλλη οι όποιες απαγορεύσεις πιστεύω πως δεν δίνουν λύσεις.

Xanthibasket:Θα πρέπει να μπει ένα όριο στην συμμετοχή  μικρών παικτών που θα είναι και από τις ακαδημίες της ομάδας  ένας συγκεκριμένος αριθμός . Πχ στο ποδόσφαιρο οι ομάδες πρέπει να έχουν 4-5 παίκτες από τα δικά τους τμήματα.
Και να συμπληρώσω με τους περιορισμούς μήπως αν έμπαινε ένα όριο  έτσι ώστε συγκεκριμένος αριθμός παικτών κάποιας ηλικίας πχ πάνω από 32 χρονών θα έδινε χρόνο σε μικρότερους παίκτες.

Ν.Λ Δεν συμφωνώ καθόλου με τις όποιες  απαγορεύσεις που έχουν να κάνουν με την ηλικία . Αν κάποια ομάδα στηριχθεί μόνο στο δικό της υλικό κάποια στιγμή θα έρθει η καταστροφή είτε οικονομικά είτε αγωνιστικά. Όλα είναι θέμα  προγραμματισμού και όχι απαγορεύσεων.

Xanthibasket: Προγραμματισμός δεν σημαίνει μια ομάδα να έχει δικά της τμήματα υποδομής και να μπορεί να στελεχώνεται . Ξέρεις γιατί έχεις δουλέψει και σε ακαδημίες πως τα τελευταία χρόνια δεν έχουν βγει παίκτες από την ευρύτερη περιοχή.
  Ξέρεις επίσης δύο περιπτώσεις παικτών που θα μπορούσαν εδώ και δύο χρόνια να πάρουν γεύσεις από Α2  δεν έγινε το αυτονόητο.

Ν.Λ Ασφαλώς και έπρεπε και δεν ξέρω γιατί δεν έγινε αλλά η γνώμη μου είναι πως έτσι όπως είναι δομημένο το εκπαιδευτικό σύστημα και τα παιδιά διαβάζουν υπέρ του δέοντος στην Δευτέρα Τρίτη λυκείου και  χάνουν την επαφή με το άθλημα ακόμη και μετά όταν περάσουν κάπου φεύγουν από την πόλη 19-20 χρονών αυτόματα δεν μπορεί η ομάδα να τους εντάξει . Όλοι οι παίκτες που έχουν παίξει και παίζουν τώρα στην Α2 έχουν σπουδάσει στην Κομοτηνή που είναι δίπλα. Πρέπει να συμπέσουν πολλοί ευνοϊκοί παράγοντες για να γίνει αυτό.

Xanthibasket : Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολείσαι με το μπάσκετ ποιό κρίνεις ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ν.Λ . Πέρα από το οικονομικό το πιο μεγάλο είναι  ή μη συμμετοχή  νέων ανθρώπων που θα τρέξουν θα δώσουν νέα πνοή με τις ιδέες που θα φέρουν .Οι ίδιοι και οι ίδιοι  και δεν ξέρω αν υπάρχουν άνθρωποι που θα ήθελαν να μπούνε στην διαδικασία αλλά οι κρατούντες με τον ένα ή  άλλο τρόπο δεν τους αφήνουν.Από την άλλη οι ίδιοι παίκτες ανακυκλώνονται κάθε χρονιά . Πας να κάνεις σκαουτινγκ και ήδη τους ξέρεις από πριν . Το ίδιο συμβαίνει και με τους  προπονητές δεν μπαίνουν νέοι δεν υπάρχει φρεσκάδα γενικά στον χώρο από παράγοντες παίκτες μέχρι προπονητές.

Xanthibasket: Όταν ανέλαβες την ομάδα  προσπάθησες να κάνεις πιο αμυντικογενή την ομάδα. Πιστεύω πως η ομάδα αυτή από την φύση είναι καθαρά επιθετική το λέει και η στατιστική της μπορεί να παίξει άμυνα χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα της και την ποιότητα της .

 Ν.Λ . Πιστεύω ότι γίνεται και σε αυτό μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχω εγώ .Και άμυνα πρέπει να παίξουμε και επίθεση πρέπει να παίξουμε . Δεν είχαμε διάρκεια από παιχνίδι σε παιχνίδι  και είναι ένας από τους λόγους της βαθμολογικής μας θέσης.
Xanthibasket : Αυτό μήπως κάνει κακό στην ομάδα ? Στα παιχνίδια που παίξαμε καλή άμυνα μείναμε σε χαμηλό σκορ . Γίνεται ο παίκτης που δεν είναι σκυλί στην άμυνα αλλά η φύση του είναι να παίζει επιθετικά να αλλάξει χωρίς συνέπειες.

Ν.Λ . Υπάρχουν παραδείγματα παικτών που μετά από δουλειά έγιναν καταπληκτικοί στην άμυνα . Είναι στο χέρι του προπονητή να βοηθήσει έναν παίκτη σε αυτό το κομμάτι . Αν υπάρχουν επιδράσεις λογικό είναι αλλά αυτό το μοντέλο του μπάσκετ κυκλοφορεί και παίζεται τώρα.

Xanthibasket: Μήπως αυτή η λογική άμυνα άμυνα  σχολή Μαλκοβιτς χάνει το μπάσκετ σαν θέαμα  και το μπάσκετ είναι θέαμα νομίζω.

Ν .Λ . Μπορεί να είναι και έτσι αλλά στο ξαναλέω αυτό το μοντέλο παίζει τώρα .

Xanthibasket : Ευρωπαϊκό ή Αμερικάνικο μπάσκετ.

Ν.Λ . Ευρωπαϊκό .

Xanthibasket: Ο λόγος .

Ν.Λ. Το Αμερικάνικο στηρίζεται πιο πολύ στις ατομικές ικανότητες 2-3 παικτών και όχι στο σύνολο . Οι υπόλοιποι είναι κυρίως ρολίστες σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό  που απαιτείται ομαδική προσπάθεια.

Xanthibasket: Οπότε μάλλον CELTICS άπό LAKERS.

Ν.Λ . Παρόλο που παλιά λόγω ΜΑΤΖΙΚ ήμουν Lakers  τώρα είμαι με τους Celtics λόγω τρόπου παιχνιδιού.

Xanthibasket: Σε συνέντευξη σου  η απορία σου  ήταν γιατί ενώ φέτος η διοίκηση έκανε όλα όσα χρειάζονται δεν υπάρχει κόσμος στο γήπεδο με αποτέλεσμα να σκέφτεται να μετακομίσει στο νέο γήπεδο του Ευμοίρου. Έχεις  την γνώμη και τώρα.

Ν.Λ. Ναι έχω την ίδια άποψη και έχει να κάνει με το κομμάτι του κόσμου που πιστεύω ότι θέλει μόνο πρωταθλητισμό για να έχει κίνητρο να’ρθει   στο γήπεδο.
   Πιστεύω ότι έχασε πολλά φέτος γιατί είχαμε καλούς παίκτες και έπρεπε να τους δει.

Xanthibasket: Μήπως η ομάδα  δεν έχει καλή οργάνωση  στο κομμάτι της προβολής της. Το προϊόν που έχει για πώληση δεν ξέρει να το προβάλει για να έχει τα ανάλογα ωφέλη.

Ν.Λ. Δεν νομίζω είναι ευθύνη της διοίκησης. Αυτό που είδα τώρα και πιο παλιά που ήμουν στην ομάδα είναι πως η πόλη είναι αποκομμένη από την ομάδα. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον γιαυτήν  . Ενώ έχουμε τόσο αξιόλογη ομάδα δεν υπάρχει ανταπόκριση.
Τώρα αν υπάρχει σκέψη για αλλαγή έδρας νομίζω ότι θα είναι καλύτερα από πολλές πλευρές γιατί και ζεστή έδρα θα υπάρχει και δεν θα έχουμε τα προβλήματα τον χειμώνα από το κρύο. Υποφέρουμε πολύ τον χειμώνα με το κρύο τι προπόνηση σωστή να κάνεις όταν φοβάσαι τραυματισμούς κρυολογήματα .

Xanthibasket: Ποιό είναι το μέλλον της κατηγορίας.

Ν.Λ . Το μόνο σίγουρο πως θα πέσουν τα μπάτζετ . Ίσως είναι και μια ευκαιρία να παίξουν και νέοι παίκτες. Αυτό είναι αλήθεια το λένε κάθε καλοκαίρι αλλά δεν γινόταν , τώρα με την οικονομική κρίση θα γίνει σίγουρα.

Xanthibasket:Δίκαια ανέβηκαν οι δύο πρώτοι. Ήταν οι καλύτεροι .Παίξαν καλύτερο μπάσκετ.

Ν.Λ . Καλύτερο μπάσκετ δεν έπαιξαν αλλά ανέβηκαν δίκαια αυτό είναι αλήθεια. Ξέρεις όλες οι ομάδες που ανεβαίνουν κατηγορία στηρίζονται στις άμυνες τους .
Οι καλές επιθετικά ομάδες δεν ανεβαίνουν πάει να γίνει κανόνας αυτό.
Ο Έσπερος ήταν η πιο σταθερή ο Ηρακλής είχε κόσμο ρόστερ .

Xanthibasket:Ποιά έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ.

Ν.Λ . Το  καλύτερο μπάσκετ το παίζει η ομάδα που κερδίζει.

Xanthibasket: Aυτοί που έπεσαν έπεσαν δίκαια μήπως παίξαν ρόλο και άλλοι παράγοντες.

Ν.Λ. Κάθε ομάδα παίρνει αυτό που τις αξίζει νομίζω.

Xanthibasket: Είναι δίκαιο δηλαδή το πρωτάθλημα .

Ν.Λ. Νομίζω ναι . Και η δικιά μας ομάδα αυτά τα αποτελέσματα έκανε αυτή τη θέση δικαιούται. Δίκαια ανεβαίνουν δίκαια πέφτουν. Αλλά όχι αξιόπιστο για τους λόγους που εξήγησα.

Xanthibasket: Γίνεται καλή  δουλεία στις ακαδημίες.

Ν.Λ. Σε καμιά περίπτωση δεν γίνεται η δουλειά που πρέπει να γίνει .Στις ακαδημίες πρέπει να δουλεύουν οι καλύτεροι  προπονητές γιατί είναι τέτοια η φύση της που θα πρέπει οι άνθρωποι που δουλεύουν σε αυτές να είναι σε πολλά υψηλού επιπέδου και όχι να δουλεύουν οι προπονητές που δεν έχουν δουλειά. Δεν πρέπει να το βλέπουμε ως μια επιχείρηση μαζικού αθλητισμού . Τώρα αν κάποιο παιδάκι είναι τυχερό και βγει από κει μπορεί να προχωρήσει. Και δεν είναι μόνο εδώ αυτό σχεδόν όλες οι ακαδημίες δουλεύουν έτσι . Ο ρόλος των ακαδημιών απαιτεί πολλά από διοικήσεις . Η οργάνωσή τους θα πρέπει να είναι υποδειγματική και να μην έχουν στον νου τους να κερδίζουν παιχνίδια πρωταθλήματα . Θα πρέπει να βγάζουν παίκτες .

Xanthibasket:Πιστεύεις ότι δίνουν πιο πολύ βάρος στο να πετύχουν αποτελέσματα επιτυχίες  παρά να δουλεύουν την ατομική βελτίωση του κάθε παίκτη που ίσως έχει κάποιο ταλέντο.

Ν.Λ .Η σχολή της πρώην Γιουγκοσλαβίας δεν κοιτούσε αποτελέσματα αλλά έκανε δουλειά στην ατομική βελτίωση  του κάθε παίκτη . Και αυτός είναι και  ο λόγος που έχει καθιερωθεί. Κάτι τέτοιο δεν γίνεται σε μας. Αντίθετα εμείς κοιτάζουμε ποιός θα πάρει το παιδικό πρωτάθλημα  κλπ. Είναι θέμα προγραμματισμού. Θα πρέπει να υπάρχει ιεραρχικά κάποιος υπεύθυνος που θα κανονίζει το τι θα γίνει πως θα γίνει  .
Να κοιτάζει να βγαίνουν παίκτες και όχι να είναι παρκινγκ παιδιών .
Θα πρέπει να γίνουν πολλές αλλαγές  να αλλάξουν νοοτροπίες  να μπούνε άνθρωποι .που έχουν όρεξη και διάθεση . Μέσα σε αυτά θα πρέπει να γίνει επιτέλους σοβαρή σύνδεση μεταξύ των ακαδημιών και της μεγάλης ομάδας έτσι ώστε κάποια στιγμή τα όποια ταλέντα να μπορέσουν να στελεχώνουν την μεγάλη ομάδα . Αυτό απαιτεί προσπάθεια και συνεργασία και από τα δύο μέρη κάτι που βλέπεις και συ δεν γίνεται και ούτε φαίνεται να αλλάζει.  Θα συμφέρει και τις ακαδημίες αλλά και στην μεγάλη ομάδα να έχει παίκτες από την πόλη που θα λειτουργήσει  και σαν κίνητρο προσέλευσης κόσμου στο γήπεδο . Πρέπει όλα αυτά να τα δούνε σοβαρά κάποια στιγμή αν θέλουμε  να πάμε μπροστά.
          
Xanthibasket:Οι διάφοροι φορείς της πόλης είναι αρωγοί στην προσπάθεια των ακαδημιών .

Ν.Λ . Πιστεύω ότι βοηθούν όσο μπορούνε . Όλες οι ακαδημίες έχουν τις ώρες τους στα γήπεδα δεν πληρώνουν γιαυτό .

Xanthibasket : Το θέμα κλειστά γήπεδα .

Ν.Λ. Η ΞΑΝΘΗ είναι προνομιούχα σαν πόλη στο θέμα αυτό με τα τόσα κλειστά που έχει . Εμείς στην Κομοτηνή υποφέρουμε  τόσα χρόνια με το ένα κλειστό που υπάρχει στην πόλη. Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έγιναν κάποια κλειστά σε σχολεία και βολεύονται κάπως οι ακαδημίες. Τώρα η ΞΑΘΝΗ με τρία κλειστά με πόσα άλλα σχολικά με ένα μεγάλο γήπεδο μέσα στην πόλη  και είναι μεγάλο πλεονέκτημα αυτό δεν θα πρέπει να έχει παράπονα. Από το 1975 που έγινε το κλειστό της Κομοτηνής δεν έγινε μετέπειτα κανένα άλλο.

Xanthibasket:
Τι είδους φιλάθλους θέλει ο Λεμονίδης στο γήπεδο.
Στο τελικό ήταν να μπούνε παιδάκια και στο τέλος άφησαν από 600 τραμπούκους που τα έκαναν πάλι μαντάρα. Τελικά οι ομάδες θέλουν και δεν μπορούν να πατάξουν την βία.

Ν.Λ . Τους φίλαθλους που θέλουν όλοι . Να υποστηρίζουν την ομάδα να φτιάχνουν ατμόσφαιρα αλλά να σέβονται και τους αντιπάλους . Φιλάθλους με παιδεία . Να αγαπάνε την πόλη και την ομάδα της. Υπάρχουν πόλεις έξω που είναι πιο μικρές από την ΞΑΝΘΗ και παίζουν σε μεγάλες κατηγορίες. Μακάρι αυτό να το δούμε και εδώ.
Για την βία των γηπέδων πιστεύω πως αν ήθελαν οι ομάδες θα την είχαν εξαφανίσει .
Δεν θέλει πολλά εφαρμογή των νόμων και τίποτα άλλο .

Xanthibasket : Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός σαν ομάδα  Ομπράντοβιτς  ή Γιαννάκης σαν προπονητές και γιατί.

Ν.Λ . Παναθηνάϊκός και Ομπράντοβιτς  γιατί βλέπεις μια πειθαρχεία ένα σύνολο που λειτουργεί σαν «ομάδα» και από την άλλη πλευρά δεν το βλέπουμε αυτό .

Xanthibasket : O ποιό ολοκληρωμένος παίκτης .

Ν.Λ . Ο Διαμαντίδης
Xanthibasket: O Σοφοκλής αδικεί τον εαυτό του .

Ν.Λ . Δε νομίζω πως φέτος τον έχει αδικήσει γιατί έκανε καλή χρονιά . Εκείνος που αδικείται είναι ο Βασιλόπουλος . Η άφιξη του Τσίλντρες  τον άφησε πίσω για φέτος.

Xanthibasket : Στους τελικούς του ΝΒΑ πως θα κερδίσει.

Ν.Λ . Εάν έχουν πλεονέκτημα έδρας οι LAKERS είναι το φαβορί γιατί και ο K.Garnett έχει μεγαλώσει πολύ.
Την χρονιά που έγινε εδώ το παγκόσμιο νέων και ο Ρετζιάς τα πήρε όλα με αυτά που έκανε ήταν να έρθει και ο Garnett  . Τελικά δεν ήρθε γιατί προτίμησε να μείνει και να δουλέψει στην Αμερική .

Xanthibasket : Ευχαριστώ coach  μακάρι όλα να πάνε προς το καλύτερο.

Ν.Λ . Ευχαριστώ και γω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου