Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Επόμενη μέρα.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε και  οι σίγουροι για υποβιβασμό είναι


το ΑΙΓΑΛΕΩ και ο ΟΦΗ που δεν μπόρεσε να τελειώσει την μεγάλη προσπάθεια που ξεκίνησε στα τελευταία παιχνίδια . Η ήττα από τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ ήταν σκέτη ταφόπλακα . Η πικρία που νιώθουν οι άνθρωποι και οι φίλοι του  βγάνει με μορφή δηλώσεων και κακίων για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος . Έχουν δίκιο αλλά και η δική τους προσπάθεια ήταν λίγη . Είναι κακό για το περιφερειακό πρωτάθλημα να χάνει ομάδες από τις δύο πρώτες κατηγορίες .
Μόνο μία ομάδα από την περιφέρεια ο Αρχέλαος Κατερίνης ανεβαίνει μαζί με δύο ομάδες από το κέντρο  Λαύριο και Πανελευσινιακός νομίζω.

ΟΦΗ -ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 76-79  .
Σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν πέρασε μπροστά  ο ΟΦΗ ποτέ δεν προσπάθησε να κερδίσει ή καλύτερα ήταν πιο μικρή από την αναγακία προσπάθεια που έκανε .

ΠΕΡΑΜΑ - ΑΜΥΝΤΑΣ (68-68) 84-85  .
Μέσα στη καλή χαρά ο Σορώτος μετά την νίκη και δεν έκανε δηλώσεις για πειραγμένο πρωτάθλημα.
Ο Σορώτος είναι πιστεύω από τους καλύτερους γνώστες της κατηγορίας και ένας από τους ανθρώπους που έκαναν κρούση οι άνθρωποι της Ξάνθης στην αρχή της χρονιάς.
Μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι όπως λένε οι άνθρωποι που το παρακολούθησαν και μετά από παράταση νικητής στα σημεία ο ΑΜΥΝΤΑΣ και έβαλε σε μπελάδες το ΠΕΡΑΜΑ.
Έτσι η τελευταία αγωνιστική και το παιχνίδι ΕΡΜΗΣ vs ΕΡΜΗΣ στον Λαγκαδά θα κρίνει πως θα είναι ο τρίτος για υποβιβασμό.
Για μια ακόμη φορά ο προπονητής του Περάματος βγαίνει αληθινός στις προβλέψεις του "Θα χρειαστούν 13 νίκες για την σωτηρία" .
Τώρα αυτό αν δείχνει την δυναμική του πρωταθλήματος ? Δε νομίζω , ακριβώς το ανάποδο δείχνει .
Πάντως ένα είναι το σίγουρο για τη νέα χρονιά . Θα υπάρξουν σημαντικές μειώσεις σε συμβόλαια και φιλοδοξίες και ίσως πολλές ομάδες να μη μπορέσουν να κατέβουν στο νέο πρωτάθλημα.
Πάντως αρκετοί παράγοντες και παίκτες βλέποντας το δυσοίωνο μέλλον προγραμμάτισαν και έκαναν την μπάζα τους κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΔΑΦΝΗ - ΚΑΟΔ 66-65  .
Τι δεν έχω διαβάσει για το παιχνίδι και τον Βασιλόπουλο . Μεγάλος παίκτης που κράτησε όρθια την ομάδα του κλπ.
20 πόντους έβαλε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι ένας guard που έχει εμπειρίες και παραστάσεις από Α1  τότε τι να πεί ο Χρήστου ο Αναγνωστόπουλος 4αρι-5αρι  που είναι από τους πρώτους σκόρερ. Τι να πούμε για τον Λιακόπουλο?
Ο ΚΑΟΔ που τα δύο τελευταία έχει αντιπάλους ομάδες που νοιάζονται για την σωτηρία τους κράτησε τους τύπους και στο πρώτο κέρδισε έναν ανύπαρκτο αντίπαλο σε εκείνο το παιχνίδι ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ και σε αυτό  από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά το πάλεψε μέχρι το τέλος.

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΙΓΑΛΕΩ 96-63  .
Όλα τα κακά πέσανε μαζί στους παίκτες του ΑΙΓΑΛΕΩ το μόνο που εξασφάλισαν είναι ο υποβιβασμός της ομάδος τους αλλά από λεφτά τίποτα στον αέρα. Άντε να παίξεις και μάλιστα με τον ΗΡΑΚΛΗ . Παρουσία δηλώνεις και φεύγεις με μια μεγαλοπρεπή ήττα .

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ  72-5.
Αν είχε τον ίδιο τσαμπουκά και στα εκτός έδρας παιχνίδια θα είχε εξασφαλίσει την παραμονή του σαν ομάδα πολύ καιρό πριν περίπου στο διάστημα που έκανε το μεγάλο come back  με την νίκη επί του ΈΣΠΕΡΟΥ . Δεν μπόρεσε να συνεχίσει και έμπλεξε . Ε'ιχε και το τραγικό παιχνίδι σαν απόδοση και αποτέλεσμα μέσα στην ΔΡΑΜΑ και περιθώρια άλλα δεν είχε . Μπήκε μέσα και κέρδισε το παιχνίδι απέναντι σε έναν αντίπαλο που θέλει μόνο την τρίτη θέση και είχε περιθώρια για απώλειες .
Αν κερδίσει και το εντός έδρας παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ την τελευταία αγωνιστική ή κάνει το διπλό στο ΑΙΓΑΛΕΩ έχει καθαρίσει . Όλα είναι στο χέρι του.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ - ΡΕΘΥΜΝΟ  82-73  .
Δεν έσωσε ούτε τα προσχήματα το ΡΕΘΥΜΝΟ σε κανένα σημείο του αγώνα . Απλά παρακολουθούσε και πρόσεχε να μην ανοίξει η διαφορά . Ο ΕΡΜΗΣ έκανε μέχρι τώρα το 2/4 αλλά και πάλι  έχει γολγοθά για την ακρίβεια δύο . Πρώτα στην ΠΑΤΡΑ όπου όλα γίνονται τέτοιες πονηρές εποχές και μετά το μεγάλο παιχνίδι με το ΠΕΡΑΜΑ εντός.

ΕΣΠΕΡΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ  80-69  .
Παιχνίδι αγγαρεία πιο πολύ για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που μετράει μια ακόμη χαμένη χρονιά .
Με τα  δεδομένα τη νεά χρονιά να είναι διαφορετικά (οικονομικά) μοιάζει με μεγάλη χαμένη ευκαιρία που δεν θα την ξαναβρεί.

ΝΗΑΡ ΗΣΤ - ΞΑΝΘΗ. 71-70  .
Το πρώτο παιχνίδι είχε περίπου το ίδιο σκορ  75-74 υπέρ της Ξάνθης . Επίσης  μπορούσε να κριθεί και εκείνο με τον ίδιο τρόπο που κρίθηκε αυτό.
Στα τελευταία δεύτερα την επίθεση την είχε η ΝΗΑΡ αλλά έκαναν λάθος επιλογή σουτ 3 πόντων άστοχο και η νίκη πήγε στην ΞΑΝΘΗ. Έχει φαίνεται ο καιρός γυρίσματα .
Η ουσία είναι πως σε ένα ακόμη παιχνίδι χάθηκε μια μεγάλη διαφορά. 18 πόντοι εκτός έδρας δεν γίνεται να τους πετάς έτσι στα σκουπίδια. Ξαναγύρισε πάλι πίσω στα παλιά όπου εντός έδρας ενώ στα πρώτα δεκάλεπτα πετούσε έκανε διαφορές στο τελευταίο δεν μπορούσε να διαχειριστεί την κατάσταση . Και είναι κρίμα γιατί έχει πολύ καλό ρόστερ ποιοτικότατους παίκτες ίσως το καλύτερο δίδυμο στους ψηλούς .
Την προηγούμενη χρονιά πρώτο βιολί στην περιφέρεια ήταν ο ΓΕΛΕΝΙΤΣ μαζί πάντα με το καταπληκτικό ΑΝΑΓΝΩΣΤΌΠΟΥΛΟ. Φέτος  η έλευση του Παναγιωτόπουλου άλλαξε τα επιθετικά στάνταρ. Πρώτο βιολί ο Αλέξης και ο Γέλενιτς να περιορίζεται σε αμυντικά καθήκοντα. Η τραγική μοναξιά που ένιωθε (μικρός γαρ) μέχρι την έλευση του ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΙΟΥ είχε σημαντική επίπτωση στο σκοράρισμά του. Δεν μπόρεσε να βοηθήσει και ήταν ο μόνος που έιχε (ψυχρό αίμα) όταν κολλούσε η ομάδα. Ήταν από τα πιο αρνητικά στην χρονιά που πέρασε . Ένα μαγάλο όπλο η ΞΑΝΘΗ ίσως να το χαράμισε.
Μιας και τελειώνει το πρωτάθλημα ακούγονται πολλά από αλλαγή έδρας
(μετακόμιση στο κλειστό ΕΥΜΟΙΡΟΥ) και την αναπάντεχη μείωση στο μπάτζετ. Πάντως για μη κάθοδο δεν έχει ακουστεί τίποτα.
Τα σενάρια κάνουν λόγο για παραμονή του ΓΕΛΕΝΙΤΣ ίσως του Χρήστου (οικογενειακές υποχρεώσεις) αλλά πάντως με άλλο συμβόλαιο σίγουρη φυγή του Αναγνωστόπουλου και το αξίζει στο κάτω κάτω ο Γιώργος . Ο Μαρουλάκης δεν είχε καθόλου συμμετοχή και αυτό του στοίχισε στο κομμάτι της ατομικής βελτίωσης και ίσως δεν κάτσει.
Από κει και πέρα τίποτα άλλο δεν ακούγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου