Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Ανασκόπηση 2009-2010 Ακαδημίες

Μπορεί να μην στέφθηκε πρωταθλητής  αλλά και η δεύτερη θέση τον οδήγησε στην μεγάλη κατηγορία.

Ένας απολογισμός των πεπραγμένων των ομάδων μας στα διάφορα πρωταθλήματα.


        Στην Α΄ΕΚΑΣΑΜΑΘ  μπόρεσε και παρέμεινε η ομάδα του ΑΡΊΩΝΑ μετά από πολύ μεγάλη προσπάθεια.
Οι πολλές ελλείψεις ανάγκασαν πολλές φορές τον  Χ.Παπαδόπουλο να πάρει παιδιά από την ομάδα παίδων του ΑΡΙΩΝΑ για να μπορέσει να συμπληρώσει το ρόστερ του. Οι πολλές υποχρεώσεις που έχουν τα παιδιά ήταν είναι και θα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα .
 




  Στην κατηγορία αυτή η πόλη μας θα έχει και δεύτερο εκπρόσωπο την ομάδα του ΆΘΛΟΥ.
Το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει τώρα είναι το κατά πόσο θα μπορέσει να συμπληρώσει το ρόστερ του να κάνει ηλικιακή ανανέωση μιας και ο Μ.Ο είναι μεγάλος έτσι ώστε να μπορέσει να παραμείνει στην κατηγορία. Κοινό πρόβλημα για όλες τις ομάδες το οικονομικό που σφίγγει σαν θηλιά και από πολλούς παράγοντες ακούγεται η πρόταση σε περίπτωση που η ΕΚΑΣΑΜΑΘ σταματήσει να χορηγεί τα έξοδα αποστολής να μην κατέβουν . Το ίδιο σκέφτονται πολύ σοβαρά και στον ΆΘΛΟ γιατί είναι μεγάλο το οικονομικό φορτίο που θα πρέπει να αναλάβουν.
Σαν χρονιά η παρουσία της ομάδας του Βαρδικελόγλου με λίγα λόγια ήταν αρκετά καλή . Κάπου στην μέση εκανε μια φυσιολογική κοιλιά όχι σημαντική όπως αποδείχθηκε γιατί στα πιο κρίσιμα παιχνίδια οι παίκτες έδειξαν ψυχή και πήραν τα παιχνίδια . Το μεγάλο πρόβλημα είναι κατά πόσο θα μπορέσουν οι παίκτες που έχουν αρκετά χρόνια στην πλάτη τους να αντέξουν στην δύσκολη Α΄κατηγορία.
                Την παρτίδα έσωσε και η ομάδα της ΑΣΠΊΔΑΣ που παρέμεινε στην Β΄κατηγορία . Αυτή τη στιγμή στην ομάδα είναι στα σκαριά μια συνεχής ανανέωση με σκοπό την ομάδα να αποτελούν παιδιά νέα και από  την ακαδημία. Η αρχή   έγινε περίπου στα μέσα και τα παιδιά που πήραν την ευκαιρία έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει.






Στις Γυναίκες η ομάδα της ΑΣΠΊΔΑΣ είναι το αφεντικό και περιμένει τα μπαράζ που θα κρίνουν πως θα ανέβει κατηγορία. Μας έχει καλομάθει η γυναικεία ομάδα της ΑΣΠΊΔΑΣ τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς επιτυχίες της. Το πρόβλημα είναι πως δεν μπορεί να κρατηθεί εκεί γιατί τόσο το επίπεδο ανταγωνισμού είναι πολύ μεγάλο αλλά και η οικονομική αιμορραγία ακόμη μεγαλύτερη . Είναι δύσκολο να κάνεις μεταγραφές επιπέδου γιατί απαιτούνται χρήματα που δεν υπάρχουν και μοιραία έχει καταντήσει ο ανελκυστήρας της κατηγορίας. Μπράβο  στα κορίτσια και τον πρωτεργάτη τους τον ΝΕΝΤΙΜ  που δείχνει πως έχει τον τρόπο .
                    Στο πρωτάθλημα εφήβων η ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ τερμάτισε στην τρίτη θέση στον Β΄όμιλο και δεν πήρε μέρος στην τελική φάση . Την ομάδα αποτελούν παιδιά της ακαδημίας που για την επ΄πομενη χρονιά θα παρουσιαστεί πιο δυνατή μετά και την είσοδο της καλής τριάδας από το την παιδική ομάδα συν το υλικό που έχει.
Για την ιστορία πρωταθλήτρια η ομάδα του ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΥ.
Στις Νεανίδες παρόλο που ισοβάθμησε με την ΕΝΩΣΗ Καβάλας η ΑΣΠΙΔΑ λόγω διαφοράς πόντων έμεινε εκτός τελικής φάσης. Πρωταθλήτρια η ΕΝΩΣΗ με δύο νίκες επί των ΤΙΤΑΝΩΝ.








Πρωτάθλημα παίδων με δύο ομάδες μας στην τελική φάση.
Συνολικά στην πρώτη φάση πήραν μέρος πέντε ομάδες της πόλης .
Δύο από την Ασπίδα δύο από τον Αρίωνα και ο Άθλος.
Στην τελική φάση πέρασαν ως πρώτη η Ασπίδα και στην δεύτερη θέση ο Αρίωνας.
Για την Ασπίδα πρώτα που είχε βάλει στόχο να μπει στην τριάδα μέχρι και την δεύτερη θέση γιατί η πρωτιά φάνταζε όνειρο απέναντι στην καλύτερη πληρέστερη ομάδα της ΕΝΩΣΗΣ Καβάλας.
Αντίπαλοι για τον στόχο οι ΙΚΑΡΟΙ και οι ΤΙΤΑΝΕΣ. Όλα πήγαν στραβά με την εκτός προγράμματος ήττα στην Αλεξ/πολη . Διόρθωσε την κατάσταση με την μεγάλη της νίκης εκτός έδρας απέναντι στους Τιτάνες και έχασε στις λεπτομέρειες το εντός έδρας παιχνίδι με τους ΙΚΑΡΟΥΣ . Η τρίτη θέση δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία αλλά ούτε και αποτυχία γιατί μπορούσαν να κάνουν το κάτι παραπάνω εάν δεν είχαν την τραγική εμφάνιση και ήττα στην Αλεξ/πολή . Στο κλείσιμο όμως του πρωταθλήματος έκαναν το καλύτερό τους ίσως παιχνίδι με τους ΙΚΑΡΟΥΣ στο ΔΑΚ όπου έχασαν κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες το παιχνίδι. Στα θετικά και η συμμετοχή του παίκτη Α.Παπαδάκη στην μικτή ομάδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ που πήρε μέρος στο final 6 στην ΚΡΗΤΗ. Πολύ σκληρή δουλειά έκαναν τα παιδιά ταυτόχρονα με τις σχολικές τους υποχρεώσεις  όλο αυτό το διάστημα του των δύο φάσεων και σίγουρα τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
     Στην άλλη μας ομάδα τον ΑΡΙΩΝΑ το πρόβλημα είχε όνομα και σε κάθε αγώνα ήταν πιο έντονο. Μεγάλη διαφορά ποιότητας στο συνολικό ρόστερ 3-4 άντε το πολύ 5 παίκτες μπορούσαν να παίξουν σε τέτοιο επίπεδο και τρεις από αυτούς συμπλήρωναν ένσημα τόσο στην εφηβική όσο και στην ανδρική ομάδα. Μοιραία η όποια κούραση πλην του cyber Καραλανίδη που στα τελευταία παιχνίδια αντί η κούραση να τον ρίχνει ανέβαζε στροφές.Μαζί με τους Καραογλανιάν και Μπεμπεκίδη ήταν όλη η ομάδα για τον ΑΡΙΩΝΑ. Παρόλα τα προβλήματα κατάφερε και έκανε την διαφορά μετά την μεγάλη νίκη μέσα στην Δράμα.
Ένα μπράβο στα παιδιά και στον Γ.Θερμό για την προσπάθεια τους.
Η μετάβασή τους στην εφηβική -ανδρική ομάδα δίνει πιο πολλές λύσεις στους προπονητές και σίγουρα θα ανεβάσει και το επίπεδο μιας και τα ίδια με την άνοδο τους στην εφηβική ανδρική ομάδα οι παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ θα δώσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα.
          Για τις άλλες τρεις ομάδες που πήραν μέρος στην πρώτη φάση σίγουρα πήραν πολλά κάτι που φάνηκε στο τέλος με την κατάκτηση του τροπαίου από την ΑΣΠΙΔΑ 2001 στο Παμπαίδων.
Στα κορίτσια η ΑΣΠΙΔΑ πέρασε στην τελική φάση όπου και τερμάτισε στην δεύτερη θέση πίσω από την ΕΝΩΣΗ δύο ήττες .
Στην τελική φάση των πανκορασίδων πέρασε και η δεύτερη ομάδα της  ΑΣΠΙΔΑΣ 2001 οι μικρές δηλαδή που πέταξαν έξω τις μεγαλύτερες .΄Ήρθαν αντιμέτωπες  με την Ένωση όπου έχασαν και στα δύο παιχνίδια. Η διαφορά ήταν πως την ομάδα της Ασπίδας αποτελούσαν κορίτσια γεν.το 1997 σε αντίθεση με την Ένωση που είχε 96-95 άρες. Το μέλλον ανήκει στα κορίτσια της Ασπίδας που φαίνεται να συνεχίζουν την καλή παράδοση των γυναικείων ομάδων της.






Το πιο επεισοδιακό πρωτάθλημα μακράν για την χρονιά ήταν των παμπαίδων.
Ενώ ξεκίνησε με πολλές απορίες (είναι όλα γνωστά) κάποια στιγμή κόντεψε να τιναχθεί στον αέρα.
Πρυτάνευσε η λογική και η συνέχεια ήταν πάρα πολύ καλή.
Με μία μόνο ήττα μέσα στην Καβάλα από την ΑΓ,Βαρβάρα πρώτη στην πέρασε στην επόμενη φάση από τον δεύτερο όμιλο η Ασπίδα. Οι άλλες ομάδες της πόλης ήταν ο ΑΘΛΟΣ και ο ΑΡΙΩΝΑΣ.
Ήταν σαφώς και καλύτερη ομάδα η Ασπίδα και δίκαια πέρασε στην τελική φάση όπου εκεί συνάντησε τους Τιτάνες που τους επιβλήθηκε με μεγάλη διαφορά στον πρώτο παιχνίδι στον ΔΑΚ  ενώ με έναν δραματικό σε εξέλιξη παιχνίδι μετά από παράταση έκανε το δύο στα δύο μέσα στην ΔΡΑΜΑ.
Σε ένα παιχνίδι που το έσβησαν γρήγορα από το μυαλό τους έκαναν την πρώτη τους ήττα μέσα στις ΦΕΡΡΕΣ από μια πολύ καλή και αξιόμαχη ομάδα . Έπρεπε να κάνουν νίκη με διαφορά 5 πόντων  για να είναι οι νέοι πρωταθλητές. Δεν έχασαν την ευκαιρία και απέναντι σε μια ομάδα με πολλές ελλείψεις
(τα γνωστά φροντιστήρια)και  κέρδισαν με διαφορά .

Αυτά πάνω κάτω έγιναν και έκαναν τα αγωνιστικά τμήματα των Ακαδημιών της πόλης μας.
Η νέα χρονιά φαντάζει πολύ δύσκολη . Το οικονομικό ζόρι που περνάμε όλοι θα περάσει σίγουρα και στις Ακαδημίες . Εδώ είναι που θα πρέπει να βρεθούν λύσεις χωρίς να γίνουν θυσίες .

Ελπίζω η νέα χρονιά να έχει τουλάχιστον λιγότερα προβλήματα γιατί εδώ που φτάσαμε το θέμα δεν θα είναι η βελτίωση αλλά η σταθεροποίηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου