Κυριακή 11 Απριλίου 2010

ΑΣΠΙΔΑ -ΙΚΑΡΟΙ Μεγάλο παιχνίδι !!!!

"Είναι από τα παιχνίδια που κάνουν μια ομάδα καλύτερη"  Κ.Ιωαννίδης.

Αυτή ήταν η δήλωση του προπονητή της Ασπίδας μετά την λήξη του δραματικού εντυπωσιακού παιχνιδιού όπως θέλετε πείτε το μεταξύ ΑΣΠΙΔΑΣ και ΙΚΑΡΩΝ.
Τα τελευταία 3 λεπτά ήταν απλά συγκλονιστικά  που μόνο το μπάσκετ μπορεί να προσφέρει.
        Στο 2.16 το σκορ ήταν 53-54 και οι διαιτητές δίνουν τεχνική ποινή στον καταπληκτικό σήμερα Κοτζαμπάση γιατί θεώρησαν πως την ώρα της πτώσης εμπόδισε τον αντίπαλο.
Ίσως να ήταν καθοριστικό σημείο αλλά η συνέχεια ήταν ακόμη πιο απολαυστική γιατί δεν εκμεταλεύθηκαν την ευκαιρία οι των ΙΚΑΡΩΝ  . Αντίθετα με 2/2 βολές ο Κοτσάφτης έδωσε την πρωτοπορία στην ΑΣΠΙΔΑ  κάνοντας 55-54. Σφαγή και μάχη στην συνέχεια με την μπάλα να αλλάζει συνεχώς χέρια και μόνο στο 1.40 κταφέρνουν οι ΙΚΑΡΟΙ να περάσουν μπροστά με 55-56.
Τάιμ άουτ και η επόμενη φάση ήταν καθοροστική με την απόφαση των διαιτητών να μην δώσουν φάουλ σε μαρκάρισμα πάνω στον Δρούγο. Η κατοχή της μπάλας στους ΙΚΑΡΟΥΣ καταπληκτικό κόψιμο του ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗ  και η απειρία το αγχος των παικτών της ΑΣΠΙΔΑΣ φάνηκε όταν δεν μπόρεσαν να δώσουν την καταληλη πάσα για σουτ ενλω είχαν μείνει 15 δεύτερα. Στα δύο δεύτερα ένα σουτ απελπισίας του Κοτζαμπάση δεν είχε τύχη και η νίκη πήγε στους ΙΚΑΡΟΥΣ.
       Θα πρέπει οι μικροί των ΙΚΑΡΩΝ να ζήλεψαν από το παιχνίδι της ομάδας Α2 ΙΚΑΡΟΙ -ΔΑΦΝΗ που έληξε στην παράταση 106-105 και θέλησαν να δώσουν δραματική συνέχεια σε αυτό το παιχνίδι.
Από την μεριά της η ΑΣΠΙΔΑ κατάφερε να γυρίσει δύο φορές το σκορ το +9 των Ικάρων και στο τελευταίο δεκάλεπτο να φέρνει το παιχνίδι στο καλάθι κάνοντας το απολαυστικό και δραματικό ταυτόχρονα. Ήταν τέτοιο το πα΄θος των παικτών και των δύο ομάδων που είε αποτέλεσμα να πέφτουν από την πίεση σε πολλά λάθη.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-17, 12-17, 08-13, 17-09.
Ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθεια τους.











6 σχόλια:

  1. "kala" pou o kyrios pou dhmosieyse to arthro den einai paragontas ths omadas ths xanthis.....parakolouthisa apo konta t match kai eida osa synevisan....to antiathlitiko dikaiws dothike dioth o paixths ths xanthis thn wra pou o paixths twn ikarwn phge n fygei o antipalos eskemena emplexe t poddi t anamesa sta podia t antipalou gia n mn ginei antipethish...oson afora an o paikths twn ikarwn ekmetaleytike tis voles...eystoxise mono sth 1...gia to faoul sto drougo de mporw n milisw gt de xerw poios paixths einai...alla kai h diaithsia den epaixe etc opws eprepe n paixei...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προφανώς θα πρέπει να ήσουν στην κερκίδα και μάλλον δεν είχες καλή οπτική γωνία. Ήμουν ακριβώς δίπλα στην φάση .Όταν ρώτησα τον προπονητή των ΙΚΑΡΩΝ την γνώμη του ο άνθρωπος μου΄πε δεν πρόσεχα την φάση γιατί έδινα οδηγίες.
    Λοιπόν αν πιστεύεις πως υπάρχει μεροληπτική διάθεση από μένα κάνεις λάθος. Δεν έδωσα συνέχεια στην επόμενη φάση που γίνεται ακριβώς το ίδιο αυτή τη φορά με παίκτη της ΑΣΠΙΔΑΣ στο έδαφος για τον λόγο ότι μικρή σημασία έχει σε αυτό το επίπεδο το όποιο λάθος των διαιτητών. Μετράει η μάχη που έδωσαν τα παιδιά μέσα σε αθλητικά πλαίσια.Την νίκη την άξιζαν και οι δύο ήταν ανοιχτό το αποτέλεσμα στα τελευταία 3 λεπτά.
    Πες μου σαν παιχνίδι ήταν καλό τι εντυπώσεις σου άφησε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. to paixnidi kalo ipirksane omws sobaroi trabmatismoi ......... to paixnidi itan kalo alla oi ikaroi dn dwsane to 100 ta 100 kai etsi h aspida borese kai emase tin diafora.... EFXARISTW.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα είπαμε και με τον Φ.Κοκολιό πως έχει καλή ομάδα .
    Μην ξεχνάς είναι παιδιά και η κριτική πρέπει να είναι σε κάποια πλαίσια.
    Επιμένω ότι το παιχνίδι μπορούσε να το κερδίσουν και οι δύο ομάδες.
    Συνφωνούμε πάντως ότι σαν θέαμα ήταν πολύ καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. paidia den uparxei logos na mallonete eimai enas apo tous pektes twn ikarwn thelw na omologhsw pws dwrodokisame tous diaithtes gia to paixnidi me 5 eurw ston kathena kai apo mia fanela twn ikarwn.....afou eixe megalh aksia to match gia na kataktisoume thn deuterh thesh ston omilo kai na gurisoume spiti mas opou tha kaname kai to idio ektos kai an vgainame prwti i prwtia exei kathoristei...to thema exei lhksei....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μας έβαλε στη θέση ο νέος.
    Είναι πικρή αλήθεια πως και μετά τη νίκη οι ΙΚΑΡΟΙ μένουν δεύτεροι . Είναι από τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και πιστεύω πως οι ΙΚΑΡΟΙ αν ήταν πχ στην ΕΚΑΣΔΥΜ θα ήταν σίγουρα πρωταθλητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή