Παρασκευή 23 Απριλίου 2010

Α2 Επόμενη αγωνιστική

Φτάνουμε σιγά σιγά στο τέλος της διαδρομής με πολύ σημαντικά παιχνίδια που θα κρίνουν την παραμονή.



ΗΡΑΚΛΗΣ - ΚΑΟΔ   .
Ο πρώτος (τυπικά 2ος) με τον 6ο της βαθμολογίας.
Σίγουρος άσος γιατί έτσι πρέπει να γίνει.
ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ  .
Μια ολόκληρη χρονιά είναι το παιχνίδι με τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ μέσα στην έδρα του. Πρέπει να το κερδίσει μιας και ο αντίπαλος είναι αδιάφορος .Με νίκη κρατάει τους δύο βαθμούς διαφοράς που έχει με τους τρεις τελευταίους και πηγαίνει στις 12 νίκες και ψάχνει ακόμη μία τουλάχιστον  (σύμφωνα με τον Καλαμπάκο του Περάματος ίσως χρειαστούν 13 νίκες) για να τελειώνει με την παραμονή του.
ΔΑΦΝΗ - ΟΦΗ  .
Λογικά οι τρεις βαθμοί ασφαλείας που έχει η Δάφνη δύσκολα μπορούν να καλυφθούν από τον ΟΦΗ και τον ΕΡΜΗ ΛΑΓΚ. Έχει ήδη 11 νίκες και θα πάει στις 12 μόνο που δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί αν θέλει να κρατήσει τις όποιες μαθηματικές ελπίδες ό αντίπαλος ΟΦΗ πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι αυτό .Στην ήττα τελειώνει η φετεινή περπέτεια του στην Α2.
Και οι δύο ομάδες την χρονιά αυτή είχαν τα δικά τους προβλήματα . Ο φιλοξενούμενος πρωτάρης είχε πολλές φιλοδοξίες αλλά η πραγματικότητα αποδείχθηκε πολύ σκληρή. Δεν είχε σαν ομάδα αυτό το κάτι παραπάνω που θα τον κρατούσε στην κατηγορία. Από την άλλη η ΔΑΦΝΗ που έχασε την άνοδο στο πάρα πέντε  έστησε μια ομάδα ανάγκης και πάλευε για τα λιγότερα. Αν δεν είχε πάρει αρκετούς βαθμούς στον πρώτο γύρο με την κάμψη που έιχε στις αρχές του δευτέρου θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση παρέα με το ΑΙΓΑΛΕΩ στην ουρά της βαθμολογίας.Οι δηλώσεις που έκανε ο πρώην προπονητής του Παγκρατίου Φραγκιάς  για τη νοοτροπία που επικρατεί στην Α2 (επαγγελματικές ομάδες με ερασιτεχνική νοοτροπία) αντικατοπτριζεται ιδανικά και στη ΔΑΦΝΗ. Δεν τα κατάφερε τη χρονιά που πέρασε και αμέσως ήρθαν τα σημάδια διάλυσης.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΑΜΥΝΤΑΣ   .
Ο πρόεδρος πήρε πίσω τις απειλές του και έτσι η ομάδα θα βαδίσει ήρεμη και ανεπιρέαστη  στην κατάκτηση του στόχου ????
Ακόμη και η τρίτη θέση είναι όνειρο μακρινό για την Ολυμπιάδα και το μόνο που μένει η όσο το δυνατόν καλύτερη θέση στα ψηλά σε αντίθεση με την ομάδα του Σορώτου που ψάχνει απελπισμένα μια νίκη και μάλιστα εκτός έδρας . Κομμάτι δύσκολο να γίνει αυτό στην ΠΑΤΡΑ αλλά παιχνίδι είναι όλα μπορούν να γίνουν. Και οι δύο έρχονται από ήττα με την γηπεδούχο μάλιστα από βαριά αλλά μεγαλύτερη σημασία και βάρος είχε η ήττα του ΑΜΥΝΤΑ από την ΔΑΦΝΗ  στην έδρα του.
ΝΗΑΡ ΗΣΤ-ΠΑΓΚΡΑΤΙ  .
Η ΝΗΑΡ  με τους 35 βαθμούς και τις 10 νίκες θέλει όπωσδήποτε τη νίκη για να μην μπλέξει .Το αν θα το καταφέρει κομμάτι δύσκολο γιατί το Παγκράτι θέλει να παραμείνει στην τρίτη θέση μήπως και ανοίξει μια ακόμη θέση για άνοδο (μόνο στην Ελλάδα γίνονται αυτά και μετά γκρινιάζουμε) οπότε δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Στην φάση που βρίσκεται το πρωτάθλημα ομάδες όπως η γηπεδούχος το ΠΕΡΑΜΑ -ΑΜΥΝΤΑΣ- ΣΕΡΡΕΣ κρατούν τη τύχη  στα  χέρια τους.
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ-ΑΙΓΑΛΕΩ  .
Αυτό είναι και το πιο σημαντικό παιχνίδι σε συνδιασμό με επιτυχίες ή αποτυχίες ίσως οριστικοποιήσει και την ουρά στη βαθμολογία.
Ο γηπεδούχος παίζει το τελευταίο του χαρτί απέναντι στο ΑΙΓΑΛΕΩ που ναι μεν βρήκε το δρόμο του αγωνιστικά αλλά σε όλα τα άλλα είναι μπερδεμένος. Πριν από λίγο οι παίκτες του ΑΙΓΑΛΕΩ αναγκάστηκαν έτσι πιστεύω να βγούνε με μια επιστολή για να δηλώσουν την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα τους. Οι περικοπές που ανακοίνωσε η διοίκηση με πρόσχημα την βαθμολογική θέση είναι αφορμή πολέμου. Πολύ δουλειά θα πέσει και μαζεμένη στο συνδικαλιστικό όργανο των παικτών .Όπως και νάχει χαμένοι θα βγούνε για μια ακόμη φορά οι παίκτες  με τις διοικήσεις να βγάζουν πάλι την ουρίτσα τους απ έξω. Μετά τους παίκτες του ΗΡΑΚΛΗ είναι δεύτεροι στη σειρά και πιστεύω πως πρέπει να το κάνουν όλοι οι παίκτες όλων των ομάδων γιατί όλες είναι στο καζάνι που βράζει και αν οι παίκτες δεν ενεργήσουν κατάλληλα τώρα  πάει το πουλάκι πέταξε.
ΠΕΡΑΜΑ - ΡΕΘΥΜΝΟ  .
Έχασε από την ΞΑΝΘΗ εκτός το ΠΕΡΑΜΑ αλλά στην έδρα του παρουσιάζεται πολύ δυνατό πόσο μάλλον που πρέπει να κερδίσει ΑΥΤΟ το παιχνίδι απέναντι στο ΡΕΘΥΜΝΟ που είχε μια νίκη με μεγάλο σκορ απέναντι στην ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ .Εκτός έδρας όμως δεν τα πάει και πολύ καλά οπότε τοφαβορί για τη νίκη με το κίνητρο υπέρ  του είναι το ΠΕΡΑΜΑ.
ΕΣΠΕΡΟΣ - ΞΑΝΘΗ  .
Το παιχνίδι του πρώτου γύρου πιστεύω ότι ήταν κομβικό και για τις δύο ομάδες .Η ΞΑΝΘΗ μετά την ήττα  άργισε πολύ να πάρει τα πάνω της . Μπορούσε να καθαρίσει άνετα το παιχνίδι και στο τέλος κατάφερε να το χάσει .Αυτό που λέω το πιστεύω χωρίς διάθεση να μειώσω τον πρωτοπόρο ΕΣΠΕΡΟ.
Αν έχανε εκείνο το παιχνίδι που το κέρδισε όχι γιατί ήταν καλύτερη ομάδα απλά έκανε καλύτερη διαχείρηση υλικού  (να μη μπω σε λεπτομέριες) θα ήταν δύσκολο θα κάνει την πορεία που έκανε.
Σαν ομάδα το έγραψα πολλές φορές ξέρει να κάνει σωστή διαχείρηση υλικού επιτυχιών αλλά κάνει ακόμη καλύτερη διαχείρηση στις ήττες. Μόνο που είναι διαφορετικά να έχεις τη πολυτέλεια  να κάνεις εκ του ασφαλούς κάποια ήττα και διαφορετικό στην αρχή της προσπάθειας σου.
Το μόνο σίγουρο αν υπάρξει διάθεση για κοντράρισμα από την ΞΑΝΘΗ οι φίλαθλοι θα δούνε ένα ακόμη καλό παιχνίδι στην Α2 .
Τουλάχιστον είδαμε καλά παιχνίδια από την ΞΑΝΘΗ  .

Επειδή ο χαμός γίνεται στην ουρά δείτε το πρόγραμμα των ουραγών (Από το site Κρητικό μπάσκετ)
ΟΦΗ - 33 βαθμοί
Δάφνη(εκτός)
Αμύντας(εκτός)
Αρκαδικός(εντός)
ΚΑΟΔ(εκτός)
Παγκράτι(εντός)   Αν πάρει τα δύο εντός κάνει 37+3=40
Ίκαροι Σερρών - 35 βαθμοί
Αρκαδικός(εντός)
ΚΑΟΔ(εκτός)
Παγκράτι(εντός)
Αιγάλεω(εκτός)
Ξάνθη(εντός)          . Από τα εντός κάνει 41+2 = 43
Νήαρ Ηστ - 35 βαθμοί
Παγκράτι(εντός)
Αιγάλεω(εκτός)
Ξάνθη(εντός)
Ρέθυμνο(εκτός)
Ολυμπιάδα Πατρών(εντός)   Από τα εντός 41+2=43


Πέραμα - 35 βαθμοί
Ρέθυμνο(εντός)
Ολυμπιάδα Πατρών(εκτός)
Αμύντας(εντός)
Ίκαρος/Έσπερος(εντός)
Ερμής Λαγκαδά(εκτός)    Από 42-43 βαθμούς

Αμύντας - 35 βαθμοί
Ολυμπιάδα Πατρών(εκτός)
ΟΦΗ(εντός)
Πέραμα(εκτός)
Αρκαδικός(εντός)
Ίκαρος/Έσπερος(εκτός)   Τα ίδια με το ΠΕΡΑΜΑ 42-43


Ερμής Λαγκαδά - 33 βαθμοί
Αιγάλεω(εντός)
Ξάνθη(εκτός)
Ρέθυμνο(εντός)
Ολυμπιάδα Πατρών(εκτός)
Πέραμα(εντός)                         Αν πάρει τα τρία εντός πάει 33+6+2=41  
Για τη σωτηρία χρειάζονται το λιγότερο 42 βαθμοί και οι μόνοι που δεν τους εξασφαλίζουν (σενάρια κάνω) φαίνεται να είναι ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ και ΟΦΗ που πρέπει να κάνουν μια εκτός έδρας νίκη με την προυπόθεση ότι θα πάρουν όλα τα εντός παιχνίδια. Αν το καταφέρει ο ΕΡΜΗΣ και πάρει κάποιο εκτός ΞΑΝΘΗ η Ολυμπιάδα τότε μάλλον έχει σωθεί .
Πρόβλημα έχει   η ΝΗΑΡ αν δε πάρει ολα τα εντός με πρώτο αυτό με το ΠΑΓΚΡΑΤΙ  μπορεί να φτάσει και τους 44  με 4 νίκες .Υπομονή και τα μηχανάκια όλα έξω για υπολογισμούς.

ΥΓ. Αν και θα πέσω πάλι έξω στις προβλέψεις έχω μια λανθάνουσα διαίσθηση πως θα έχουμε εκπλήξεις στην αγωνιστική στην ουρά του πίνακα. Μέχρι το τέλος θα γίνει σφαγή. Πιστεύω πως έχει δίκιο ο Καλαμπάκος "χρειάζονται 13 νίκες"

2 σχόλια:

  1. Πολύ ωραία παρουσίαση.Τοποθετείσαι στην σωστή βάση.Συγχαρητήρια.
    Υ.Γ.Ο ΟΦΗ θα σωθεί !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για το ποιός θα σωθεί μόνο μέσα στο γήπεδο θα πρέπει να φανεί πουθενά αλλού.
    Για το τι θα ήθελα εγώ?
    Σίγουρα προτιμώ να μη πέσει καμιά ομάδα από την επαρχία με πιο σημαντικό λόγο την αποκέντρωση του μπάσκετ (υπάρχει δίψα απόδειξη τα all-star σε ΞΑΝΘΗ-ΚΡΗΤΗ) αλλά θα πρέπει να αλλάξει και η νοοτροποία από όλους τους εμπλεκόμενους.
    Τη καλημέρα μου στη ΚΡΗΤΗ , στον φίλο "οπλονόμο" Στρατάκη παλίκαρος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή