Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Κ.Μαυροζούμης (προπονητής Α.ΕΚοζάνης)

 Συνέντευξη για το τουρνουά αλλά και όχι μόνο
με τον προπονητή της Α.Ε.Κοζάνης Κώστα Μαυροζούμη

















          xanthibasket:Μια αναφορά για το τουρνουά . Ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα -συμμετοχές -οικονομικό κλπ.
Κ.Μαυροζούμης. Από το οικονομικό αποτέλεσμα δεν είμαι ικανοποιημένος λόγω της οικονομικής κατάστασης. Από την πλευρά των συμμετοχών είμαστε στο όριο  των δυνατοτήτων. Έχουμε κάθε μέρα δέκα παιχνίδια που είναι και το φυσικό όριο. Από τη πλευρά των ομάδων έδειξαν πως θέλουν την συμμετοχή μιας και πολλές από αυτές κατέβασαν ομάδες με παραπάνω από 12 παίκτες.  Είναι αυτός και ο στόχος ο δικός μας μέσα από το τουρνουά να δώσουμε το δικαίωμα να παίξουν μέσα από ένα τέτοιο θεσμό. Και οι πολλές συμμετοχές πάνω από 12 Ακαδημίες με 2-3 τμήματα η κάθε μία μας κάνουν περί τα 400 παιδιά .
        xanthibasket :Ποιά είναι η ιστορία του τουρνουά
K.M To πρώτο τουρνουά έγινε πριν από 7 χρόνια και γίνεται κάθε χρόνο χωρίς να υπάρχει κενή χρονιά. Στο πρώτο οι συμμετοχές μοιραία ήταν με ομάδες από την ΚΟΖΑΝΗ  και την γύρω περιοχή για να δώσουμε την δυνατότητα παιχνιδιών στα παιδιά γιατί δεν υπήρχαν οργανωμένα πρωταθλήματα τότε από την ΕΚΑΣΔΥΜ.
Βλέποντας ότι είχε επιτυχία ανοίξαμε τα πανιά και καταφέραμε να διοργανώνουμε ένα τουρνουά με συμμετοχές από όλη σχεδόν την Βόρειο Ελλάδα και Ήπειρο.
                   xanthibasket :Συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά σε τι πήγε μπροστά το τουρνουά και σε τι έμεινε πίσω ή καλύτερα δεν μπόρεσε να λύσει.
Κ.Μ Αυτό που θα πω είναι τεριμένο και έχει να κάνει με το όλο κλίμα την συμπεριφορά των ομάδων και το γενικό κλίμα και είναι πάντα το καλύτερο.Πάνω σε αυτό δεν θα αλλάξουμε τίποτα γιατί τα πάμε καλά. Υπάρχουν ομάδες που κάνουν ατελείωτα χιλιόμετρα όπως ΞΑΝΘΗ - ΚΑΒΑΛΑ για να παίξουν και είναι από τις ομάδες που μας στήριξαν στα δύσκολα χρόνια και για τον λόγο αυτό δεν θα πρέπει να αλλάξουμε την συμπεριφορά μας απεναντί τους. Κρατάμε το καλό κλίμα .
Στο κομμάτι που αφορά τους παίκτες και εκεί δεν πρέπει να αλλάξουμε κάτι γιατι πιστεύουμε ότι τα παιδιά θέλουν να κάνουν αυτά τα ταξίδια να παίξουν να χαρούνε να γνωριστούνε μεταξύ τους.
Νομίζω ότι θα μείνει στην μνήμη τους το τουρνουά και για την επόμενη χρονιά θα σκεφτούν να έρθουν πάλι.
Εκεί που έχουμε μεγάλο πρόβλημα είναι το κομμάτι που έχει να κάνει με την βοήθεια που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και δεν έχουμε φέτος από ιδιώτες μέχρι φορείς.
 Θα ξεκινήσω από τους χορηγούς που μπαίναν στο ενημερωτικό φυλλάδιο και για την φετεινή χρονιά είναι ακριβώς στο 1/3 έχουμε μια μείωση από χορηγούς κατά 2/3.
Είναι λογική όμως αυτή η μείωση με τη κρίση που ζούμε  . Δεν θέλουν φέτος ανοίγματα τουλάχιστον μας βοήθησαν τα προηγούμενα και τους ευχαριστούμε πολύ γιαυτό.
Παράπονα από τους φορείς.
                   xanthibasket:Εννοείς Δήμο Νομαρχία κλπ?
Κ.Μ  Ο Δήμος είναι ο τελευταίος που θα έκανα παράπονο αλλά μιας και αναφέρθηκες πρώτα θα συνεχίσω. Από όλους τους φορείς ο μόνος που στάθηκε δίπλα μας  είναι ο Δήμος μας .ότι ζητήσαμε όταν άλλοι φορείς μας γύρισαν την πλάτη είπαν οι ανθρωποί του "εδώ είμαστε".
Κάλυψαν ότι άφησε ξεκρέμαστο η μη συμμετοχή της Νομαρχίας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν.
Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι αυτό με το ΤΕΙ Κοζάνης. Μέχρι τώρα το ΤΕΙ μα άφηνε να χρησιμοποιούμε τον χώρο της εστίασης ήταν δηλαδή ανοιχτό όλη την ημέρα και σε συμφωνια με τον μάγειρα κανονίζαμε την ομαλή τροφοδοσία όλων των παιδιών . Σκέψου έχουμε 3 γεύματα σχεδόν για 400 παιδιά την ημέρα επί 3 ημέρες είναι μεγάλο το νούμερο. Το κόστος για μας ήταν χαμηλό ενώ τώρα που δεν μας άφησαν πήραμε αναγκαστικά catering και έχουμε 3πλάσιο κόστος σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση.Μέχρι πρόσφατα ήταν συνδιοργανωτής το ΤΕΙ φέτος δεν ήταν και είναι λογικό να μην θέλουν να καλύψουν τίποτα.Την προηγούμενη χρονιά τουλάχιστον μας άφησαν την χρησιμοποίηση των εγκαταστάσεων κάτι που δεν έγινε φέτος και γιαυτό το λόγο τα παιδιά τρώνε στο μικρό χώρο πίσω από το γήπεδο.
                    xanthibasket :Yπάρχει λόγος γιαυτό?
Κ.Μ Δεν το γνωρίζω αυτό . Γνωρίζω μόνο ότι δόθηκε εντολή να μην μπούμε στο εστιατόριο.
                 xanthibasket: Έχω την γνώμη πως αυτό το τουρνουά έχει και ρόλο προβολής του ΤΕΙ της Πόλης του Νομού γενικότερα.
Κ.Μ Αυτό πιστεύω και γω αλλά ο κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική γνώμη. Αυτοί αποφασίζουν και αυτό που μετράει εν τέλει είναι πως ΄χαριν της βοήθειας του Δήμου καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα το τουρνουά.
                 xanthibasket: To συμπέρασμα που βγάζω είναι πως με τα πολλά προβλήματα αλλά και αυτά που θα έρθουν αργότερα μήπως υπάρχει φόβος να μη γίνει την επόμενη χρονιά?
Κ.Μ  Δεν θα σταματήσει  απλά θα κοιτάξουμε να μειώσουμε κάποια έξοδα αλλά τουρνουά θα γίνει. Έχουμε μια ακαδημία με πολλά παιδιά και δεν μπορούμε να τα στείλουμε σε άλλες πολεις για να παίξουν και γιαυτό αναγκαστικά θα κρατήσουμε ζωντανό το τουρνουά για να μπορούν να παίζουν τα παιδιά. Έχουμε κίνητρο και λόγο .
           xanthibasket:Στα μπασκετικά τοπικά τώρα. Γνωρίζω πως η Α.Ε.Κοζάνης είναι πρωταθλήτρια της ΕΚΑΣΔΥΜ ποιό είναι το παρών και το μέλλον του μπάσκετ στον Νομό.
Κ,Μ  Είμαστε τα τρία τελευταία χρόνια πρωταθλητές. Σαν πόλη όμως έχουμε και 'άλλες 3 ακαδημίες τον ΛΑΣΣΑΝΗ τον ΗΡΑΚΛΗ και τους ΔΙΟΣΚΟΥΡΟΥΣ.
                xanthibasket: Δεν συμμετέχουν στο τουρνουά?
Κ.Μ Όχι γιατί και εμείς δεν θέλουμε γιατί με αυτές τις ομάδες μπορούμε να παίξουμε όποτε θέλουμε . Θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία να παίξουν με άλλες πόλεις.
               xanthibasket: Είναι αισιόδοξα τα πράγματά?
Κ.Μ Όχι δεν είναι γιατί παρόλο που υπάρχει υλικό λείπουν οι παράγοντες που θα βοηθήσουν να πάει το μπάσκετ μπροστά.Στην Κοζάνη αυτοί οι παράγοντες που θα μπορέσουν να συνενώσουν τις ομάδες για το καλό του δεν υπάρχουν και όλοι όσοι μας πλησίασαν γισυτό το λόγο δεν μας έπεισαν. Έχουμε κατηγορηθεί πως έχουμε έλειψη προπονητών διατητών και λοιπά .Αν νομίζουν ότι έχουμε έλειψη προπονητών μπορούν να πάρουν από γειτονικές πόλεις όπως και διαιτητές. Μάλλον προφάσεις είναι όλα αυτά και τίποτα άλλο. Αν υπήρχαν παράγοντες όλα τα άλλα βρίσκονται και γίνονται.
            xanthibasket:Tι θα κάνει η Α.Ε.Κοζάνης στην επόμενη φάση του παιδικού μιας και θα πάιξετε με ΒΕΡΟΙΑ -ΚΑΒΑΛΑ-ΝΙΚΗΤΗ για την πρόκριση.Τι μπορεί να κάνει η ομάδα σου.
Κ.Μ Αυτό που μετράει για μένα είναι τα παιδιά της ομάδας μου να βγάλουν στο παιχνίδι αυτό που έμαθαν και ξέρουν . Τώρα αν ο αντίπαλος είναι καλύτερος τι να κάνουμε ας κερδίσει αρκεί οι παίκτες μου να προσπαθήσουν. Αν δεν βγάλουν  στο παιχνίδι αυτό που μαθαίνουμε όλη την χρονιά αυτό θα με στεναχωρήσει.
             xanthibasket:Τι θα πρέπει να αλλάξει στο μπάσκετ συνολικά στην χωρα μας.
Κ.Μ Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι μετά το άνοιγμα των συνόρων η αθρόα είσοδος ξένων παικτών που έχει σαν αποτέλεσμα να μην παίζουν πολλοί Έλληνες παίκτες. Τι να το κάνω να προσπαθώ χρόνια ολόκληρα να βγάλω παίκτες που κερδίζουν σε επίπεδο Νέων παγκόσμιές διακρίσεις και όταν έρθει η ώρα να παίξουν να πάιρνει την θέση τους κάποιος ξένος . Δεν αξίζει να ασχολείσαι καθόλου και αν συνεχιστεί αυτό τότε θα γίνουν πολύ χειρότερα για τα παιδιά μας οι καταστάσεις. Πρέπει να μπει φραγή. Μόνο οι δύο μεγάλο ΠΑΟ και ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ που έχουν μαζέψει τους καλύτερους Έλληνες μαί με καλού ξένους λειτουργούν σωστά. Αντίθετα οι άλλες ομάδες έχουν γεμισει από ξένους.
Γιατί λοιπόν να ξοδέψει κα΄ποιος χρήματα για ακαδημία την στιγμή που θα βρει τον φθηνό κοινοτικό.Αυτό όμως οδηγεί το Ελληνικό μπάσκετ στην άβυσσο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου