Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Α2 Σχολιασμός της Αγωνιστικής

Πλησιάζοντας προς το τέλος δύο ομάδες είναι σταθερά για την άνοδο ΕΣΠΕΡΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ με τους επόμενους να έχουν χάσει πολύτιμο έδαφος. Μικρές μαθηματικές ελπίδες έχει το ΠΑΓΚΡΑΤΙ η διαφορά των δύο βαθμών δεν είναι εύκολο να μειωθεί.









 ΑΙΓΑΛΕΩ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ
"Πιστεύω νικητής θα βγει το ΑΙΓΑΛΕΩ όχι από κακεντρέχια για την Ολυμπιάδα που θεωρώ πολύ καλή ομάδα αλλά γιατί είναι απρόβλεπτη  απείθαρχη χωρίς αρχή και τέλος ."
Αυτό πίστευα και έγραψα για το παιχνίδι ΑΙΓΑΛΕΩ-ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.και δεν έπεσα καθόλου έξω.
Για μια ακόμη φορά και ίσως είναι η τελευταία πέταξε την ευκαιρία στα σκουπίδια η Ολυμπιάδα.
Μέσα σε όλα ήρθε και η παραίτηση του προπονητή της.

Η παρακάτω είδηση από το basketblog:
Παρελθόν αποτελεί από την τεχνική ηγεσία της Ολυμπιάδας ο Θωμάς Νίκου.
Το ΑΙΓΑΛΕΩ ή καλύτερα οι παίκτες του κάνουν αυτό που θα 'εκαναν όλοι οι επαγγελματίες παίκτες εαν θέλουν να συνεχίσουν επαγγελματικά. Προσπαθούν να αποδείξουν πως δεν έχουν ευθύνη λόγω ποιότητας δικής τους για την πορεία της ομάδος τους άλλοι είναι οι λόγοι και αυτό προσπαθούν και πολύ καλά κάνουν.Μπράβο για την νίκη τους αν και θα πρέπει να ανάψουν ένα κεράκι προς τιμή της ΞΑΝΘΗΣ που τους ανέστησε μέρες που είναι .
 ΚΑΟΔ-ΕΣΠΕΡΟΣ  .
Είτε έτσι είτε αλλιώς νίκη ήθελε ο ΕΣΠΕΡΟΣ  και την πήρε . Χαμηλό το σκορ αλλά στο σημείο που έφτασε σημασία έχει τώρα το αποτέλεσμα και μετά η ουσία του θεάματος. Μέσα σε μια δύσκολη έδρα με ένα αντίπαλο που δεν τρώει εύκολα πόντους πήρε το διπλό. Απλά και εύκολα είναι πολλές φορές τα πράγματα αρκεί να ξέρεις τι ζητάς.
Ο ΚΑΟΔ έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει κόντραρε όσο μπορούσε και έφυγε τουλάχιστον με την προσπάθεια.
ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ .
Παιχνίδι φωτιά για τον ΕΡΜΗ που παλεύει να παραμείνει ζωντανός.
Τετριμμένα στην περίπτωση είναι πως πρόκειται για παιχνλιδι ζωής και θανάτου κλπ.
Όταν όλα πάνε στραβά από τραυματισμούς οικονομικά διοικητικά  τότε τι τύχη και διάθεση να έχεις. Επιστροφή στις νίκες για τον ΑΡΚΑΔΙΚΟ που βλέπει μόνο κέρδη στο ταμείο για την χρονιά.
Μακάρι και η επόμενη χρονιά να έχει τις ίδιες γερές βάσεις.
ΟΦΗ -ΝΗΑΡ ΗΣΤ   .
Αν δεν είχε τους δύο βαθμούς με την ΔΑΦΝΗ  αυτή η ήττα από τον ΟΦΗ θα ήταν καταδικαστική. όχι πως τελείωσε απλά μια ανάσα μικρή ήταν εκείνη η νίκη. Με αντίπαλο την πιο αδύναμη ομάδα τον ΟΦΗ δεν έδειξε την δύναμη και το σθένος να κοντραριστεί. Δικαιολογώ απόλυτα τον ΟΦΗ γιατην πορεία του  μιας και είναι νεος και άπειρος στην κατηγορία και παλεύει όσο μπορεί. Τουλάχιστον πολύ παραπάνω από τον αντίπαλο του . Στο πιο κρίσιμο παιχνίδι ο ΟΦΗ πάλεψε για τις όποιες ελπίδες που έχει, αντίθετα ο αντίπαλος πέταξε λευκή πετσέτα.
Στην Α2 έχουμε ανάγκη  οι ομάδες της επαρχίας να είναι πολλές να μην υπάρχει συγκέντρωση όπως πάει να γίνει στην Α1  Λάρισα -Τρίκαλα πέφτουν χάνει έδαφος η επαρχία. Μακάρι να μπορέσει να μείνει ο ΟΦΗ κάτι αδύνατο αλλά ευχή είναι.
ΔΑΦΝΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ  .
Δεν ζορίστηκε ο ΗΡΑΚΛΗΣ με την ΔΑΦΝΗ καθάρισε το παιχνίδι και άφησε το Παγκράτι με την δίψα.
Είναι στο χέρι του να καθαρίσει την άνοδο ή να τινάξει το πρωτάθλημα. Από χάλια σε χάλια η ΔΑΦΝΗ παρόλο που έχει χέρι βοηθείας και αμέριστη στήριξη από τα διάφορα ΜΜΕ λόγω Βασιλόπουλου.
 Αυτά στην πράξη δεν μπορούν να κάνουν τίποτα γιατί στο παρκέ  δίνονται οι αγώνες. Και για μια ακόμη φορά καλά που πήρε πόντους στον πρώτο γύρο και δεν παλεύει για σωτηρία τώρα.
ΑΜΥΝΤΑΣ -ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ  .
Ανάσα για τον Αμύντα ήταν η νίκη του συνέχεια στην αγωνία για τους Ικαρους η ήττα.
Η ομάδα του Σορώτου ήξερε πως τα περιθώρια είναι μικρά και σε καμιά περίπτωση η διαφορά τους ενός βαθμού δεν είναι ασφαλής. Πάλεψε με την ΞΑΝΘΗ και στο παιχνίδι αυτό με αντίπαλο που βρίσκεται στην ίδια βαθμολογική θέση κατάφερε και έκανε το αυτονόητο.
Φυσικά δεν είχε εύκολο έργο. Οι Ικαροι βάλθηκαν να αποδείξουν πως οι ήττες του πρώτου γύρου ήταν κακή στιγμή. Παίζουν καλό μπάσκετ παλεύουν σε κάθε παιχνίδι και ροπάντων πήραν μερίκες καταπληκτικές νίκες με αντιπάλους από την κορυφή και δεν υπήρχε περίπτωση να μη  παλέψουν το παιχνίδι με τον Αμύντα. Αν κέρδιζαν τελείωναν με την παραμονή τους .Είχε δίκιο ό Σορώτος για την ομάδα του . Μπορεί να κερδίσει μόνο αν κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα το σκορ.
ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΠΕΡΑΜΑ  .
Η ήττα για το Παγκράτι από την Ολυμπιάδα της έριξε την ψυχολογία και αυτό φάνηκε με την δύσκολη νίκη απέναντι στο Πέραμα.
Σε καμιά περίπτωση δεν ήταν εύκολα παιχνίδι αλλά θα είχε άλλο κίνητρο χωρίς την προηγούμενη ήττα. Και αν ο Λιακόπουλος πήγαινε ακόμη καλύτερα  θα είχαμε μια ακόμη έκπληξη.
Για το Πέραμα τι να πούμε  . Σε καμιά περίπτωση δεν του αξίζει η βαθμολογική θέση αν ήταν πιο τυχερό πιο σοβαρό στην θέση του έπρεπε να β΄ρισκονται άλλες ομάδες που κυριολεκτικά σέρνονται στον δεύτερο γύρο.
ΞΑΝΘΗ - ΡΕΘΥΜΝΟ  .
Όταν καταφέρνεις και γυρίζεις ένα παιχνίδι και το χάνεις από δικά σου λάθη στην λήξη σίγουρα είσαι σκασμένος. Η απογοήτευση του Μυκονιάτη την στιγμή των δηλώσεων ήταν εμφανής ακόμη πιο εμφανής στην φωτογραφία παρόλο που του ζήτησα να χαμογελάσει. Τον καταλαβαίνω απόλυτα.
Υπάρχει όμως ένα μεγάλο αλλά. Βρήκε την χειρότερη αγωνιστικά ΞΑΝΘΗ.
Όχι πωε δεν έπαιξαν οι παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ αλλά ή αστοχία τους τσάκισε τα στεφάνια. Όσο και να προσπαθούσαν μεγαλύτερη ευστοχία δεν θα είχαν. Τι να κάνουμε συμβαίνουν και αυτά άνθρωποι είναι.
Όταν λοιπόν δεν μπορείς να κερδίσεις αυτόν τον αντίπαλο πρέπει να σκεφτείς πάρα πολύ για τον τρόπο παιχνιδιού ανάπτυξης φιλοσοφίας γενικότερα. Αυτές τις ευκαιρίες δεν πρέπει να τις χάνεις.
Είναι εύκολα να τα ρίχνεις στους διαιτητές αλλά αν δούμε καλύτερα το τέλος και τις λάθος επιλογές από τους πάικτες του τα συμπέρασμα είναι πως μόνοι τους έχυσαν το γάλα. Παρόλα τα προβλήματα οι παίκτες της ΞΑΝΘΗΣ έδειξαν πως είναι πιο ομάδα καλύτεροι και πιο ώριμοι στην διαχείρηση κρίσιμων καταστάσεων . Δεν τράβηξαν αλλά έδειξαν χαρακτήρα και κέρδισαν δικαια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου