Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Α2 Ανασκόπηση και σχολιασμός της αγωνιστικής


Καταπληκτική αγωνιστική από πολλές απόψεις η τελευταία.
Είχε αίμα δάκρυα και ιδρώτας σκέτη Ελληνική ταινίας εποχής Φίνου.
Τουλάχιστον σε 4 παιχνίδια με κορυφαία όλων  εκείνα στο Πέραμα  και στην ΘΕΣ/ΝΙΚΗ που η νίκη άλλαξε χέρια στα τελευταία δεύτερα.
Ας πάμε ένα ένα τα παιχνίδια.
ΕΣΠΕΡΟΣ- ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ.
Το αποδεικνύει  σε κάθε παιχνίδι ο ΕΣΠΕΡΟΣ πως θέλει την άνοδο δεν επηρεάζεται από κακές ημέρες  από αντιπάλους. Δείχνει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα μια ομάδα που ξέρει τις δυνατότητες της και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη . Δίκαι είναι στην κορυφή. Η καλή έκπληξη του πρωταθλήματος προσπαθεί να μαζέψει εμπειρίες και να στήσει την ομάδα των επόμενων ημερών . Αυτή είναι η άποψη του προπονητή της ομάδας .Τουλάχιστον αυτά είπε μετά το παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ . Προσπαθεί ο ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ να χτυπήσει κάθε παιχνίδι και να βρει αγωνιστικό σταθερό ρυθμό και να μην έχει τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα σε κάθε παιχνίδι σε κάθε ημίχρονο. Ο αντίπαλος αυτή τη φορά είχε τα πάντα υπέρ του και δίκαια κέρδισε .
ΠΕΡΑΜΑ – ΚΑΟΔ  .
 Το ΠΕΡΑΜΑ ήθελε να τελειώσει γρήγορα με την παραμονή του. Εκεί που βολόδερνε στον πάτο του πίνακα με μια πολύ καλή αντεπίθεση και με ένα μεγάλο παίκτη ηγέτη στις τάξεις του  έφερε τα πάνω κάτω και ξέφυγε από την δύσκολη θέση που ήταν. Ο αντίπαλος του ήθελε να κλείσει την χρονιά με μια καλή πορεία και το έδειξε μέσα στο παιχνίδι .Δεύτερα πριν την λήξη και ενώ ήταν μπροστά σε όλο το παιχνίδι έδειξε κάποιες αδυναμίες που παίκτες σαν το Λιακόπουλο δεν τις αφήνουν να πάνε χαμένες. Μέσα σε κλάσματα άλλαξε η τύχη του ΚΑΟΔ και χαμογέλασε στο ΠΕΡΑΜΑ.  Γιαυτό είναι καταπληκτικό άθλημα το μπάσκετ γιατί μέχρι την λήξη του  ή μάλλον και σε νεκρό χρόνο  όλα  μπορούν να αλλάξουν.
Είναι αλήθεια πως το χρωστούσε η τύχη αυτό στο ΠΕΡΑΜΑ μιας και δύο ή τρία  παιχνίδια δεν είμαι σίγουρος τα έχασε στην παράταση . Η γειτονική ομάδα του ΚΑΟΔ  δείχνει να ξεπερνάει τα παιδικά προβλήματα και  να έχει την διάθεση και να παίζει καλό μπάσκετ αλλά και να προσπαθεί σε όλα τα παιχνίδια για την νίκη.
Στο παραπάνω παιχνίδι είχαμε και άτυπη σύγκρουση γιγάντων μεταξύ ΚΑΡΤΕΛΟ και ΑΜΑΤΟ που συνολικά πήραν 26 ρημπάουντ  και με τον πρώτο να έχει και 27 πόντους. Θα πρέπει να ήταν από τα πιο θεαματικά παιχνίδια της αγωνιστικής αν σκεφτούμε και τους 37 πόντους του Λιακόπουλουυ.
Προσπάθησα να πάρω μια συνέντευξη δήλωση του Λιακόπουλου  αλλά τίποτα οπότε όποιος μπορεί να βοηθήσει εδώ είμαστε.
ΝΗΑΡ – ΗΣΤ- ΔΑΦΝΗ .
Αν δεν κέρδισε και αυτό το παιχνίδι η ΝΗΑΡ με βάση τα άλλα αποτελέσματα σίγουρα θα κέρδιζε μια θέση για υποβιβασμό. Ευτυχώς γιαυτήν ο αντίπαλος και δεν ενδιαφέρεται για τίποτα και σε άσχημη αγωνιστική κατάσταση βρίσκεται και πήρε τους πολύτιμους δύο βαθμούς.
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ .
Πήραν φόρα  οι ΙΚΑΡΟΙ  και πάνε από νίκη σε νίκη. Απέδειξαν πρώτα στον εαυτό τους σαν παίκτες και μετά σε όλους τους άλλους πως δεν αξίζουν να παλεύουν για την σωτηρία τους . Έπαιζαν εκτός με μία από τις δύο καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και δεν φοβήθηκαν τίποτα . Έχοντας πάρει τον αέρα  των πρωτοπόρων μετά την νίκη επί του ΕΣΠΕΡΟΥ βάλθηκαν να αλώσουν και την έδρα του ΗΡΑΚΛΗ.
Στο παρακάτι δεν το κατάφεραν. Ο γηραιός πρέπει να σοβαρευτεί γρήγορα και να  πάρει την θέση που του  ανήκει στην Α1  .Ομάδα με την δική του ιστορία δεν πρέπει να βολοδέρνει στην Α2 . Στο παιχνίδι με τους ΙΚΑΡΟΥΣ ξεπέρασε πολλά για να φτάσει στην νίκη και να μη χάσει το πλεονέκτημα που είχε. Η ήττα του Παγκρατίου του έδωσε μια ακόμη ευκαιρία για να πάρει ανάσες και μην είναι με την ψυχή στο στόμα για ενδεχόμενη ήττα. Στο επόμενο παιχνίδι με το Παγκράτι εκτός θα πάει με άλλο αέρα μιας και ο αντίπαλος έμεινε πίσω δύο βαθμούς .
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΠΑΓΚΡΑΤI .
Πόσες ευκαιρίες πέταξε κυριολεκτικά η Ολυμπιάδα στην προσπάθεια για άνοδο?
Αλλά είχε άστρο μέχρι την ήττα από τον ΚΑΟΔ που εκεί ήταν πιστεύω και η τελευταία αν και δεν παίρνω όρκο με τα όσα μπορεί να κάνει στην συνέχεια.
Έπρεπε να κερδίσει και κέρδισε γιατί ενδεχόμενη ήττα δρομολογούσε πολλά πολλά προβλήματα που είναι κρυμμένα κάτω από το χαλί.
Χωρίς να θέλω να βγάλω κακίες λόγω της ήττας από το Παγκράτι στο προηγούμενο παιχνίδι δεν με έπεισε σαν ομάδα που μπορεί να πάρει ρόλο ηγέτη.
Εκείνο που πιστεύω πως η ομάδα που βλέπουμε στο γήπεδο δεν είναι αποτέλεσμα της μεγάλης μπασκετικής εμπειρίας και ποιότητας του ρόστερ που διαθέτει αλλά καθαρά δουλειά του προπονητή της που έδειξε πως κατέχει καλά το σκάκι και το σπορ των γρήγορων αντιδράσεων και ελιγμών. Πολύ σπουδαίος προπονητής και προπάντων καλός στην διαχείριση του υλικού του. Στο παιχνίδι φάνηκε πως είχε μεγαλύτερη διάθεση για νίκη η Ολυμπιάδα  και τα κατάφερε στο τέλος.
ΡΕΘΥΜΝΟ – ΑΙΓΑΛΕΩ .
Το τελευταίο συναρπαστικό παιχνίδι της αγωνιστικής με δραματική εξέλιξη. Ένα ΑΙΓΑΛΕΩ που προσπαθεί με νύχια και δόντια να αποδείξει πως μπορεί να καταφέρει το θαύμα. Ένα θαύμα που λίγο το άγγιξε και έφυγε προς το τέλος μέσα από τα χέρια του. Είναι άξιοι θαυμασμού για ψυχικά αποθέματα  οι παίκτες του ΑΙΓΑΛΕΩ που παλεύουν για την  υστεροφημία τους. Ίσως αν κατάφερναν και έπαιρναν το διπλό να κοίταζαν αλλιώς την συνέχεια.Τώρα οι 4 βαθμοί διαφορά από τον ΑΜΥΝΤΑ δεν αφήνουν περιθώρια. Ο γηπεδούχος έκανε απλά την δουλειά του και πήρε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι και τίποτα παραπάνω. Έχει πολλά αγωνιστικά προβλήματα  πολύ κακή η εικόνα που παρουσιάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι και είναι σε μια προσπάθεια  ανασυγκρότησης. 
ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚ-ΟΦΗ .
Παιχνίδι επιβίωσης που έδειξε πως η ομάδα της Κρήτης δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παλέψει πόσο μάλλον να χτυπήσει και να πάρει ένα τόσο σοβαρό παιχνίδι.Ο ΕΡΜΗΣ  διατηρεί μαθηματικές ελπίδες με μια διαφορά δύο βαθμών από τους παραπάνω και δείχνει τουλάχιστον πως δεν αφήνει στον θεό τις ελπίδες του για παραμονή. Όπως και πέρσυ έτσι και φέτος θα παλέψει μέχρι την τελευταία αγωνιστική.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΊΔΙ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ

ΞΑΝΘΗ – ΑΜΥΝΤΑΣ .
Η ΞΑΝΘΗ παίζει πολύ μέσα στην ρακέτα έχει την ευτυχία να έχει στο ρόστερ 3 πολύ καλούς ψηλούς οι δύο είναι και από τους κορυφαίους όχι τόσο για την δύναμη αλλά για τις καταπληκτικές κινήσεις και την ικανότητα που έχουν να παίζουν τον αντίπαλο μέσα και έξω από την ρακέτα με πολύ μπασκετικό μυαλό οι Αναγνωστόπουλος και ο Χρήστου. Για τον πρώτο τα είπαμε πολλές φορές είναι απλά πολύτιμος ,για τον δεύτερο πως λίγοι παίκτες έχουν τέτοιες ικανότητες  και αν ήταν λίγο πιο αθλητικός σε προσόντα δεν θα είχε θέση στην Α2 παρά μόνο στην Α1. Συμπαραστάτης ό ολοένα και καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι Σ.Νησιώτης. Μπορεί και κοντράρει παίκτες πιο δυνατούς και ψηλούς στην ρακέτα κάτι που δεν το έχουν οι άλλοι δύο ντελικάτοι ψηλοί της ομάδας. Αυτά είναι τα κύρια ατού της ΞΑΝΘΗΣ.
Ο Αμύντας είναι ομάδα της περιφέρειας σουτάρει από οποιοδήποτε σημείο και θέση μπορεί να έχει ελεύθερο σουτ. Τρέχει πολύ στην αντεπίθεση είναι γρήγορος αλλά δεν μπορεί να παίξει δυνατά μια ομάδα που σκοράρει πολλούς πόντους όπως η ΞΑΝΘΗ.
Αν κλείσεις το εύκολο σουτ περιορίσεις την γρήγορη ανάπτυξη και αντεπίθεση προκαλείς ασφυξία στον Αμύντα. Αν περάσεις την μπάλα στην ρακέτα του δυσκολεύεις την ζωή. Και τα δύο είναι δύσκολο να γίνουν και να είσαι γρήγορος και πολύ δυνατός στην ρακέτα  αν και η ΞΑΝΘΗ  ψιλοέχει την πολυτέλεια γιατί οι δύο πρώτοι ψηλοί  είναι γρήγοροι για 4-5 αν και στην ουσία και οι δύο είναι πιο πολλοί 4άρια. Στο παιχνίδι ευτύχησε να έχει και με την μορφή του εκτελεστή πέρα από τα οργανωτικά τον Β.Κουκουράβα. Πόσο καιρό είχαμε να τον δούμε να παίρνει πρωτοβουλίες και όχι πρωτοβουλία για σουτ 2 ή 3 πόντων?
Στο παιχνίδι το έκανε και πολύ καλά. Επίσης η απουσία πολύ σημαντικά πάνω που ανέβαζε ταχύτητες του Δ.Μασλαρινού  πέρασε σε δεύτερη μοίρα από την καλή παρουσία του Καραγεωργίου που αποτελεί ένα ερωτηματικό με την ασταθή απόδοσή του σε αντίθεση με τον πολύ καλό και σταθερό Γέλενιτς . Ο ΙΒΑΝ ξαναβρήκε τον εαυτό του και το δολοφονικό ένστικτο.
Με αυτά τα δεδομένα ξεκίνησε το παιχνίδι με κάπως μουδιασμένη την ΞΑΝΘΗ αλλά από την στιγμή που εκμεταλλεύτηκε τα ατού της πήρε το κεφάλι στο σκορ.
Θα συμφωνήσω με τον Ν.Λεμονίδη πως δεν γίνεται να έχουν συνεχώς καλή απόδοση για 40 λεπτά οι παίκτες αλλά δεν γίνεται να έχουν και τέτοια σκαμπανεβάσματα .Στο 3ο δεκάλεπτο  3 συνεχόμενα λάθη και η όποια διαφορά και προσπάθεια πήγε περίπατο . Και μετά γκρίνια νεύρα και πάλι λάθη επί λαθών που λίγο έλλειψε να τινάξουν το παιχνίδι στον αέρα κάτι σαν replay του παιχνιδιού με το ΠΑΓΚΡΑΤΙ.
Η κίνηση να βάλει μέσα τον Ιωακειμίδη  ήταν σωτήρια γιατί ο μικρός προσπαθεί να πάρει την κάθε ευκαιρία και παίζει σαν σκύλος. Είναι δυνατός και πολύ θρασύς δεν φοβάται να μπει στη φωτιά . Δεν έχει τον ντελικάτο δισταγμό εμπειρότερων και παλαιότερων παικτών μπροστά σε ενδεχόμενη αποτυχία. Την προηγούμενη  ρονιά χρονιά ο Γέλενιτς είχε και αυτό το ρόλο. Τρύπωνε με πολύ ωραίες ενέργειες στην αντίπαλη άμυνα έλλειψη  και άλλης επιθετικής επιλογής. Την χρονιά που διανύουμε κάτι τέτοιο είναι σπάνιο και μόνο ο Ιωακειμίδης  το κάνει από τους παίκτες της περιφέρειας. Στο σημείο αυτό που έκανε κοιλιά η ομάδα βοήθησε πολύ ο μικρός μαζί με τον Ξανθιώτη Στεφανίδη έδωσαν καλές στιγμές.
Δεν πήγε καλά στο παιχνίδι αυτό ο άλλος μεγάλος παίκτης που έχει φέτος η ομάδα. Δεν ήταν η μέρα του είχε και κακά ποσοστά ευστοχίας και δεν μπόρεσε κατ ουσία να βοηθήσει . Ο Α.Παναγιωτόπουλος  δεν τράβηξε και είναι φυσικό να έχει και αυτός κακή μέρα .Με αυτά και με  άλλα ο ΑΜΥΝΤΑΣ πήρε την ευκαιρία και ξαναμπήκε  στο παιχνίδι. Σε ένα πολύ κρίσιμο γιαυτόν παιχνίδι . Ήθελε να τελειώσει με την παραμονή του και να μην χάσει το βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχει σε ένα πρωτάθλημα που έχει συνεχώς ανατροπές σε κορυφή και πάτο.Πάλεψε φιλότιμα αλλά όταν το σκορ έφυγε έδειξε πως δεν μπορεί να ακολουθήσει. Βεβιασμένες ενέργειες  βιαστικά και επιπόλαια σουτ που έκαναν τον ΣΟΡΩΤΟ να φωνάζει για παιδικά και χαζά λάθη. Επιβλητική η παρουσία του κο Σορώτου τόσο σε όγκο όσο και σε τρόπο αντιμετώπισης των παικτών του. Λόγω της ενασχόλησης μου με τις Ακαδημίες είχα την εντύπωση πως είναι ο πατέρας και οι παίκτες τα παιδιά που τα μαλώνει  όχι πάντως άγρια για τα λάθη που έκαναν.
Ήταν ένα παιχνίδι που θα το κέρδιζε όποιος έκανε τα λιγότερα λάθη όποιος ήταν πιο ψύχραιμος και στο παιχνίδι φάνηκε τουλάχιστον στο τέλος πως πιο ψυχραιμη ομάδα ήταν η ΞΑΝΘΗ.
Όχι πως απέφυγε τα λάθη αντίθετα έκανε πολλά και αν είχε αντίπαλο ομάδα τύπου Παγκρατίου δεν θα μάθαινε από τα λάθη της και θα έχανε ένα ακόμη παιχνίδι μέσα από τα χέρια της.
Από πλευράς θεάματος ήταν ένα καλό παιχνίδι που αξίζε να είχε περισσότερο κόσμο.
Κάποια μικροεπεισόδια πήγαν να χαλάσουν την εικόνα αλλά ήταν ασήμαντα όπως αποδείχθηκε.
Από την πλευράμου ως xanthibasket υπήρξαν σημαντικές αλλαγές μιας και υπήρχε ζωντανή μετάδοση αποτελέσματος σε συνεργασία με το site a2basket. Πολύ καλή η ανταπόκριση του κοινού και νομίζω ότι αξίζει να πάω μερικά βήματα παραπάνω για να υπάρχει πιο γρήγορη πιο ποιοτική μετάδοση . Επειδή αυτά απαιτούν κυρίως χρήμα και δεν υπάρχει σάλιο και φως στον ορίζοντα λίγο υπομονή και θα τρίβουμε ματάκια 

1 σχόλιο: