Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Νο ,,,,,,,,8,,,,9 ........??????

Ήρθε και η μέρα για την ψιλοκριτική του παιχνιδιού της Ξάνθης.
Πρώτα όμως θα πρέπει να δούμε την εικόνα της κατάστασης κάτω από την οποία αγωνίσθηκε η Ξάνθη αλλά όχι μόνο και η Ξάνθη μιας και ο αντίπαλος έβραζε στο ίδιο καζάνι. Ίσως είναι η μόνη σοβαρή δικαιολογία που μπορώ να δώσω για την κακή ποιότητα του παιχνιδιού.
       Μεγάλη η πίεση σε ένα παιχνίδι που το μόνο που θα έμενε είναι οι δύο βαθμοί. Στην κατάσταση που έφτασε η ομάδα οπως ε'ιπε και Α.Παναγιωτόπουλος κάθε παιχνίδι είναι ζωής και θανάτου. Κοινότυπο θα μου πείτε γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο οι ομάδες μπάσκετ έχουν στο κάρμα τους κάτι από γάτα.
Τέλος τα αστεία.
Οι δηλώσεις του προπονητή έδειξαν πως προσπαθεί να αντιμετωπίσει το μεγάλο αμυντικό πρόβλημα. Είναι αλήθεια πως την έχω χαρακτηρίσει "αεράμυνα" πολλές φορές και το αποτέλεσμα στα παιχνίδια που έδωσε είναι μια τρύπα στο νερό αφου εξαιτίας της κακής άμυνας χάθηκαν παιχνίδια.
. Δεν έιναι όμως απόλυτα αλήθεια αυτό γιατί προφανώς θα αδικήσω τους παίκτες που προσπαθούν και υπάρχουν τέτοιοι αλλά εαν μέσα στην πεντάδα παίζουν άμυνα οι δύο -τρεις  μοιραία και δεν υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα.
Αλλη μια παρατήρηση είναι όταν πέφτουν μπινελίκια από τον προπονητή βλέπουμε αυτόματα μια μεταβολή στην άμυνα προς το καλύτερο.
Άλλη παρατήρηση. H πεντάδα που μπορεί να παίξει καλή άμυνα δυσκολεύεται επιθετικά. Έλειψη ομοιογένειας ,συνοχής ,κακής χημείας ,το ίδιο είναι το όπως και να το πεις  το παραδέχτηκε άλλωστε στις δηλώσεις του και ο Παναγιωτόπουλος. Χρειάζεται όλοκληρος γύρος για να υπάρξει δέσιμο ? Το πιο πιθανό είναι ναι.


  Πολλές φορές οι προπονητές καταφεύγουν στο στατιστικό δελτίο για να δούνε τυχόν λάθη κλπ, εδώ είναι και η διαφωνία μου . Στα στατιστικά του παιχνιδιού φαίνονται μόνο δέκα λάθη λίγα για ένα τέτοιο κρίσιμο παιχνίδι αλλά υπάρχουν λάθη που δεν τα δείχνει καμιά στατιστική μέτρηση.
Δεν δείχνει την λάθος θέση που τυχόν έχει ο παίκτης τον τρόπο που κινείται μέσα στην άμυνα και πολλά άλλα.Για να μην μακρυγορώ ας αναφέρω αυτό που είδαμε όλοι στο παιχνίδι που καμιά στατιστική δεν μπορεί να καταγράψει. Είναι και ο σύνδεσμος στον πρόλογο περί άμυνας κάποιων παικτών.
    Ο αρνητικός κρίκος στο παιχνίδι της Ξάνθης ήταν για μία ακόμη φορά ένας παίκτης που και μπάσκετ ξέρει και μπορεί να βοηθήσει αρκεί να δέιξει λίγο παραπάνω διάθεση.
Είναι και παράξενο συνάμα γιατί ο παίκτης αυτός είναι δεύτερος  σκόρερ  στο παιχνίδι με τους Ίκαρους.
Ο Κ.Χρήστου   ήταν τροχοπέδη στην άμυνα . Δεν είναι κακόβουλη επίθεση εναντίον του γιατί το ξαναλέω ξέρει καράτια μπάσκετ αλλά μάλλον απλά βαριέται.Δεν  θέλω να πιστεύω πως ήρθε για τα συντάξιμα στην Ξάνθη .
 Πολλές φορές ήταν αυτός που πάγωνε το γρήγορο παιχνίδι της ομάδας δεν έπαιζε άμυνα όταν όλοι οι άλλοι προσπαθούσαν και επειδή είναι καίρια η θέση του (4-5) οι κακές τοποθετήσεις του ήταν αυτές που άφηναν ακάλυπτη την άμυνα.
  Έχει μια πολύ καλή έφεση στο σκοράρισμα και όποτε είχε και την ανάλογη διάθεση έκανε κοινώς παπάδες. Όταν όμως είναι βαρύς δυσκολεύει την συνολική προσπάθεια. Και είναι κρίμα και γι'αυτόν και για την ομάδα που θα μπορούσε να είναι σε πολύ καλύτερη θέση και να μην παλεύει για την σωτηρία για μια ακόμη χρονιά πόσο μάλλον που ΄φετος έχει κάνει καλές κινήσεις μεταγραφικά. Δυστυχώς  αυτά καμιά στατιστική δεν μπορεί να τα καταγράψει και είναι ίσως η παγίδα που πέφτουν όλοι όσοι δεν είναι παρόντες σε ένα παιχνίδι.
    Στην κουβέντα με παίκτες, προπονητή όλοι έχουν ξεχωρίσει το πρόβλημα της αμυντικής δυσλειτουργίας  και για την ακρίβεια να έχουν τουλάχιστον ένα κανονικό συνεχόμενο πεντάλεπτο με καλή άμυνα.
      Αυτό που προανάφερα με τις διάφορες πεντάδες είναι μια πραγματικότητα, όταν πχ είναι μέσα στην πεντάδα ο Νησιώτης σαν 5αρι η ομάδα παίζει καλύτερη άμυνα αλλά επιθετικά πάσχει.
Αντίθετα το ζεύγος Αναγνωστόπουλου-Χρήστου επιθετικά είναι παραγωγικό αλλά αμυντικά μόνο ένας προσπαθεί.
Εδώ είναι και το μεγάλο ζόρι του προπονητή να δέσει το γλυκό να βρει την μαγική σύνθεση για να μην αναγκάζεται να κάνει τις αλλαγές σαν τα" πουκάμισα".
 Έχει  χρόνο όχι πολύ όμως γι'αυτό πρέπει να βιαστεί.

Εδώ που φτάσαμε δυστυχώς άλλα έχουν πια σημασία . Η επιβίωση είναι ο σκοπός και κρίμα για μια ακόμη φορά γιατί υπάρχει υλικό καλό και θα μπορούσαμε να δούμε καλό θέαμα τουλάχιστον. Αυτό λείπει από τα παιχνίδια και όχι μόνο της Ξάνθης . Μπορεί να είναι θεαματικό σε ανατροπές το πρωτάθλημα αλλά είναι φτωχό σε θέαμα . Αρνητικός παράγοντας για την προσελκυση  κόσμου. Και μια και η κουβέντα για κόσμο λίγα πράγματα και σε αυτό το παιχνίδι.
             
                    ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
 Με στεναχώρια έβλεπα στιγμές από το ALL-STAR που έγινε στην πόλη μας ένα γήπεδο γεμάτο μια άλλη αίσθηση μια γιορτή  γιατί αυτό είναι το νόημα του μπάσκετ ένα παιχνίδι μια γιορτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου