Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010

ΞΑΝΘΗ-ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ 20-02-10- Δηλώσεις Κοψαύτη (ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ)

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ
Πηγή superbasket:Το 2010 πηγαίνει καλά στον Κοψαύτη και αυτό αποδεικνύεται και από την στατιστική του, ανεβάζοντας κατακόρυφα τους μέσους όρους του στα παιχνίδια της ομάδας. Τι έχει αλλάξει; Ο ίδιος πάντως αρνείται κάτι τέτοιο «Δε νομίζω πώς έχει αλλάξει κάτι. Έχουμε πει από την αρχή της χρονιάς ότι star είναι η ομάδα, απλά σε κάθε ματς υπάρχει ένας παίκτης που ξεχωρίζει. Άλλες φορές είναι ο Σιζόπουλος, ο Καραδολάμης, σήμερα έτυχε να είμαι εγώ»
Και για το επόμενο παιχνίδι στην Ξάνθη; «Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αλλά εμείς θα πάμε χωρίς άγχος και θα διεκδικήσουμε ότι περισσότερο μπορούμε»
 ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ
H τελευταία νίκα και ο τρόπος που ήρθε για τον Αρκαδικό έχει κάτι από Ξάνθη της περιόδου 2008-2009 στον δεύτερο γύρο. 'Ηταν τότε που σε κάθε παιχνίδι και ένας παίκτης διαφορετικός πάντα καθάριζε το παιχνίδι με την πολύ καλή απόδοση και τα κρίσιμα καλάθια. Την μία ο Σκορδάλης την άλλη ο Κουκουράβας την επομένη ο ELVIS KADIC.
  Στα τελευταία παιχνίδια είχε δώσει μάχες ο πρώην αρχηγός Λ.Σεφερίδης. Όλοι αυτοί μαζί με τους δύο σταθερούς Αναγνωστόπουλο και JELENIC  κράτησαν στην κατηγορία την ομάδα.  
έδινε ένα πλεονέκτημα επιθετικά στην ομάδα για τον λόγο ότι ο αντίπαλος προπονητής προσάρμοζε την άμυνα σε συγκεκριμένους παίκτες και έβλεπε να χάνει το παιχνίδι από παίκτες που δεν υπολόγιζε.
Διπλής ανάγνωσης το παραπάνω γιατί δείχνει ναι μεν διάθεση αλλά και φτωχό υλικό μιας και έπρεπε η ομάδα και οι παίκτες να υπερβάλουν εαυτό για να καταφέρουν τον στόχο της παραμονής.
Η χρονιά και το ρόστερ το τωρινό είναι σε εντελώς διαφορετική κατάσταση .Το σύνολο των παικτών της ομάδας είναι καταξιωμένο και πιο αναγνωρίσημο από αντιπάλους.Όπερ και σημαίνει  δεν υπάρχουν εκπλήξεις πρώτου μεγέθους αλλά σταθερή εξελίξιμη πορεία.
Ο προσεχής αντίπαλος της ο Αρκαδικός κάνοντας ένα καταπληκτικό ξεκίνημα σαν πρωτάρης στην κατηγορία έφτασε πριν από μερικά παιχνίδια να φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας.
Η επιβεβαίωση του κανόνα που θέλει πιο δύσκολη την διατήρηση της πρωτιάς από την κατάκτηση είναι  φανερή (πρόδηλη για τους Μπαμπινιώτηδες).
Μια σειρά χαμένων παιχνιδιών εντός εκτός τον έριξαν από την κορυφή αλλά είναι πολύ πιο ψηλά από την Ξάνθη στην βαθμολογία με μια διαφορά  3 βαθμών (άλλη τόση είναι και η διαφορά από την κορυφή) .
Μάλλον η υπόθεση άνοδο έχει τελειώσει για τον Αρκαδικό κάτι που ψιλοδείχνει και η δήλωση του ΚΟΨΑΥΤΗ σε σχέση με το παιχνίδι με την ΞΑΝΘΗ (βλέπε δηλώσεις του) .
   Την πίεση θα την έχει στο παιχνίδι  η ΞΑΝΘΗ και οι παίκτες της για να συνεχίσουν το καλό σερί και να αποδείξουν πως πραγματικά δεν αξίζουν αυτή την θέση με την ποιότητα που έχουν στο ρόστερ .
Δίκοπο μαχαίρι αλλά μάλλον τα σημάδια δείχνουν του λόγου το αληθές. Η μετά χιλίων βασάνων νίκη με 8 παίκτες όμως στην ουσία έδειξε πως κάποιες κακές συνήθειες έχουν ξεπεραστεί.
Αυτό φυσικά θέλει και κάποιο βάθος χρόνου για την πιστοποιησή του. Το μπάσκετ είναι ενα απλό παιχνίδι που παίζεται με μπάλα αλλά θέλει πολύ και καθαρό μυαλό. 
Την προηγούμενη χρονιά πολλές φορές είδαμε την ομάδα να ταυτίζεται τέλεια με τον Δρ ΤΖΕΚΥΛ κ Μρ ΧΑΙΝΤ από παιχνίδι σε παιχνίδι δεν χρειάζεται να το δούμε και φέτος αν και το πρόβλημα φέτος είναι το δέσιμο γιατί στην πορεία του πρωταθλήματος δεν υπήρξαν παιχνίδια που έβγαζε μάτια για να πέσει πάλι στην μετριότητα. Είχε μια κακή σταθερή πορεία και τις νίκες τις έδινε η ποιότητα κάποιων παικτών παρά στο συγκροτημένο παιχνίδι με ομαδικό πνεύμα.
Η όλη προσπάθεια του τεχνικού team είναι στην κατεύθυνση να βγει η ποιότητα στο παιχνίδι.
Υπάρχουν στοιχεία που συνηγορούν σε αυτό με πρώτο παιχνίδι αυτό με την ΔΑΦΝΗ που πρώτη φορά έπαιξε άμυνα η ομάδα. Το ξαναέγραψα πως  πρώτη φορά ο JELENIC έμεινε σε χαμηλό σκορ αλλά η άμυνα του πάνω στον άτυχο Βασιλόπουλο ήταν αυτή που ίσως έδωσε την νίκη. Αν και κάποιοι άλλοι παίκτες που δεν έχουν την φήμη του καλού αμυντικού ανέβουν ένα σκαλί τότε μπορεί η ομάδα να χτυπήσει παιχνίδια πολύ δύσκολα τόσο εκτός όσο και εντός.
 Θα σταθώ στο παιχνίδι με τον ΊΚΑΡΟ  ΕΣΠΕΡΟ. Η ήττα στο παιχνίδι αυτό δεν ήρθε γιατί ήταν η πολύ καλύτερη ομάδα ο αντίπαλος  που τρόμαζε αλλά τα λάθη που έκανε  και δεν ήταν λάθη που ήρθαν από την πίεση του αντιπάλου .
Επιπολαιότητα στο παιχνίδι και μια εντελώς ασύνδετη ομάδα ήταν ο αντίπαλος του ΙΚΑΡΟΥ .
Βάζοντας όλα τα παραπάνω στο καλάθι και στην ζυγαριά αν η ΞΑΝΘΗ παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες που έδειξε στα τελευταία παιχνίδια (συνδιασμός άμυνας και της ήδη πολύ καλής επίθεσης της)  δε νομίζω ότι έχει να φοβηθεί τίποτα .
Κρατώντας πισινή φυσικά αν δεν είναι σε καλή μέρα οι παίκτες τίποτα δεν μπορεί να γίνει .
Η νίκη θα την ανεβάσει ακόμη πιο ψηλά βαθμολογικά αλλάζοντας ριζικά τον τρόπο αντιμετώπισης των προσεχών αντιπάλων της . Είναι διαφορετικά να παίζεις με την πλάτη στο τοίχο και διαφορετικά να έχεις την πολυτέλεια να δέιξεις με άνεση τις ικανοτητές σου στο παρκέ. Άσε που έτσι ανεβαίνουν και οι μετοχές των παικτών για την επόμενη χρονιά . Τουλάχιστον ας μπορέσουμε να χαρούμε κάποιους παίκτες τώρα γιατί  μάλλον αν όλα πάνε καλά δύσκολα θα τους έχουμε ξανά.
Και για να είμαι πιο σαφής η καταπληκτική χρονιά που κάνει ο Γ.Αναγνωστόπουλος μάλλον θα είναι το διαβατήριο για άλλες πολιτείες και μακάρι γιατί το αξίζει με το παραπάνω ο Γιώργος.










Aπό το παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Από το προηγούμενο παιχνίδι της Ξάνθης με τον ΟΦΗ το παρακάτω video






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου