Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2010

ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ (Ηρακλης-Ξάνθη)


Μια ήττα ακόμη όχι τόσο σημαντική που να κρίνει πολλά για την πορεία της ομάδας στην προσπάθεια που κάνει για σωτηρία.
Δεν ξέρω πόσοι φίλοι της ομάδας το έχουμε καταλάβει αλλά  αυτός είναι ο σκοπός πια παρόλες τις μεταγραφές και την όποια καλή οργάνωση.
Αυτό που ενοχλεί είναι ο τρόπος που χάνει η ομάδα παρόλο που ο αντίπαλος είναι  πρώτος και το φαβορί για άνοδο, είχε αδυναμίες και προβλήματα ,αρκετά που τον έκαναν ευάλωτο.
  Πρώτα έχει γνωρίσει την ήττα τόσο εντός αλλά  και εκτός από τον ΚΑΟΔ (αυτή μάλλον ήταν και η αφετηρία για την εκπληκτική αγωνιστική άνοδο του).
   Μειονέκτητα ήταν και η τιμωρία του και η απουσία των φιλάθλων του. Όταν ομάδες που έχουν πολύ δυναμικούς φίλους, απουσία φιλάθλων έχουν πτώση στην απόδοση τους .
Είχαμε λοιπόν αδύνατα σημεία είχαμε και κίνητρο (παλεύουμε κάθε παιχνίδι γιατί τα περιθώρια στενεύουν).
Τι έγινε λοιπόν στο παιχνίδι λίγο πολύ το ξέρετε . Μπήκαν δυνατά πάλεψαν στο πρώτο στο δεύτερο και μετά το χάος αποσυντονισμός λάθη επιπόλαια παραδοχή της ήττας.
Οι όποιες δηλώσεις που διαβάσατε και είδατε αυτό δηλώνουν, από το τρίτο δεκάλεπτο και μετά χάος.
υχαριστώ τον Σίμο Ιωακειμίδη για τις δηλώσεις του κάτι που έδωσε πρωτιά στο site.
    Στις δηλώσεις που έκανε και ο κος Λεμονίδης αυτό πάνω κάτω είπε αν και θεωρεί κομβικό σημείο τα πολλά συνεχόμενα τρίποντα που έφαγε σε μικρό χρονικό διάστημα.
     Ανάγνωση αυτών τι δείχνει?
Το ίδιο πρόβλημα που έχει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι την παιδική αρώστια που είχε από την αρχή.
Ο πρώην προπονητής το είχε ονομάσει "διάρκεια στο παιχνίδι'  .Αυτή την ασθένεια κλήθηκε να γιατρέψει ο νέος και μάλλον ζορίζεται πολύ, παρόλες τις αλχημίες που αναγκάζεται να κάνει ,λύση ακόμη δεν φάνηκε.


    Πολλά λάθη επιπόλαια και πλήρης κατάρευση στα δύσκολα. Και την προηγούμενη χρονιά είχαμε τα ίδια και η πίεση ήταν πολύ πιο μεγάλη  αλλά στο τέλος τα κατάφερε .Το πως έγινε αυτό είναι δύο οι λόγοι κατ'εμέ.Σε κάθε παιχνίδι είχαμε ένα παίκτη πλην των δύο σταθερών Αναγνωστόπουλου και Jelenic που είχαν τρελή απόδοση αλλά και παίκτες που έβγαιναν μπροστά στα δύσκολα βλέπε Kadic με τρίποντα τον μαχητή Κουκουράβα  αλλά και ένα αρχηγό με πολύ ψυχή τον Λ.Σεφερίδη που στα δύσκολα πήρες πολλές φορές την ομάδα πάνω του.
Φέτος  έχουμε καλύτερη ποιότητα και ποσότητα αλλά μας λείπει η ψυχή.
Το  δέσιμο (αγωνιστικά) μεταξύ παικτών και προπονητή αυτή η πολύ καλή χημεία για την ώρα δεν υπάρχει.
Ίσως κάτι να μπορέσει να γίνει στα επόμενα παιχνίδια ίσως η πίεση που μεγαλώνει να κάνει αναγκαία αυτή τη λύση  .
Ο βαθμός δυσκολίας φέτος είναι μεγαλύτερος μιας και οι ομάδες οι άλλες δείχνουν να παλεύουν μέχρι το τέλος έχουμε απίθανες ανατροπές και γενικά μια μεγάλη ρευστότητα.
Πλήν του Αιγάλεω, τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμη.
   Θαυμάζω πολύ την προσπάθεια κάποιων παικτών, που πήραν πάνω τους αυτή την προσπάθεια και μιλάω για τον πάρα πολύ καλό Λιακόπουλο του Περάματος  παικταράς και ψυχάρα αρκεί να δείτε τους πόντους του σε κάθε αγώνα και θα καταλάβετε αν είμαι υπερβολικός .
Είναι και το στυλ μπάσκετ που γουστάρω (προσωπικές προσπάθειες κλπ) και ξεχωρίζω αυτόν .
 Μια μικρή παρατήρηση βλέποντας την άνοδο του ΚΑΟΔ και αν θυμηθώ τα όσα έγιναν εδώ θέλω να ξέρω τι θα γίνει στην περίπτωση που παλεύουμε για σωτηρία και χρειαστούμε πάλι βοήθεια.
(Τα παραπάνω λόγια ειπώθηκαν σε κουβέντα με το παιχνίδι με τον ΚΑΟΔ).
    Εκείνη την κακή εικόνα λοιπόν ο Τακιανός την άλλαξε και την έκανε  ομάδα  που φιγουράρει στις πρώτες θέσεις.
Μάλλον αυτός βρήκε την καλή χημεία κάτι που ελπίζουμε να βρει και ο coach Λεμονίδης.
Στο παιχνίδι παλί όπου εκτός του IVAN που ήταν πρώτος σκόρερ  με δεύτερο τον Δ.Μασλαρινό που δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό οι υπόλοιποι κινήθηκαν χαμηλά τόσο ό Αναγνωστόπουλος όσο και οι Χρήστου-Παναγιωτόπουλος.
Καλά τα πήγε και ο μικρός  της ομάδας Σ.Ιωακειμίδης.Τι έγινε και δεν έπαιξε ο Καραγεωργίου δεν γνωρίζω .Είναι ίσως από τα πιό χαμηλά σκορ που έχει η ομάδα μια ομάδα που μπορεί αμυντικά να είναι πολλές φορές "παιδική χαρά" αλλά ήταν παραγωγική στην επίθεση.
Και επιμένω δεν γίνεται να γίνουν τώρα καλοί στην άμυνα 'αλλες είναι οι αρετές στην ομάδα ,μπορεί απλά να έρθει κάποια βελτίωση και τίποτα παραπάνω .
Τι έγινε όμως επιθετικά? Γιατί αυτή η δυστοκία στα τελευταία παιχνίδια  τώρα μάλιστα που ο JELENIC  ανέβηκε ,17 πόντους πέτυχε με τον Ηρακλή.
Τα στατιστικά το δείχνουν άλλωστε 4η καλύτερη επίθεση και ίσως αν πετύχαινε 75 πόντους με Ηρακλή αλλά και χειρότερη άμυνα.
Πρώτη σε επίθεση αλλά και την χειρότερη άμυνα έχει η Ολυμπιάδα .
 Μάλλον πρέπει να το πάρει απόφαση ο coach και να ρίξει το βάρος στην επίθεση και σε μικρή όσο το δυνατό βελτίωση στην άμυνα.
Θα διαφωνήσω με τον φίλο προπονητή πως "είναι χειρότερες οι άλλες ομάδες και θα σωθούμε" γιατί αυτό που βλέπω είναι πως οι "άλλες" ομάδες το παλεύουν πολύ ενώ η Ξάνθη έκανε κοιλιά (μεγάλη σε διάρκεια) και αν δεν συνέλθει , δύσκολα τα πράγματα.
Την επόμενη αγωνιστική 15η τελειώνει ο γύρος και αντιμετωπίζει εντός τους Ίκαρους Σερρών ομάδα που είναι στα ίδια από πλευράς στόχων και βαθμολογικής θέσης.
Είναι η ομάδα που μας έβγαλε έξω από από το κύπελλο και  ήττα εντός σε φιλικό κάτι που δείχνει πως μόνο εύκολος αντίπαλος δεν είναι.
Υ.Γ   Τραυματισμός στην προπόνηση (Τετάρτη) είναι ο λόγος που ήταν εκτός απόστολής ο Καραγεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου