Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΙΔΙΚΟ ΕΚΑΣΑΜΑΘ (Τελική φάση) ΑΦΙΕΡΩΜΑ Νο1



Λίγες μέρες πριν την έναρξη της τελικής φάσης του παιδικού πρωταθλήματος μια μικρή παρουσίαση των δύο ομάδων της πόλης μας , της ΑΣΠΙΔΑΣ που τερμάτισε πρώτη στον όμιλο και του Αρίωνα ως δεύτερη ομάδα.
Δεν είναι λίγο οι δύο πρώτες ομάδες να είναι από την πόλη σου . Δείχνει παρόλα τα προβλήματα την δουλειά που γίνεται από τους προπονητές και τις Ακαδημίες γενικότερα.Μακάρι να έχει συνέχεια στις πειτυχίες ο γολγοθάς που αρχίζει το Σάββατο.
Αφου πήρε την πρωτιά ο λόγος στην ΑΣΠΙΔΑ μια ομάδα που δούλεψε κάτω από την ηγεσία του Κ,Ιωαννίδη πάρα πολύ και έφτασε μέχρι εδώ.
Λόγο της στενής και σχεδόν καθημερινής επαφής μαζί τους το μεγαλύτερο ατού αυτής της ομάδας είναι το πολύ καλό κλίμα μεταξύ των παικτών .Γιατί τόσο σημασία σε αυτό?. Δεν είδα ποτέ παίκτη να κατηγορεί συμπαίκτη του όταν έκανε λάθος πολύ κρίσιμο  ούτε φωνές ούτε επικριτικά σχόλια παρά μόνο επιδοκιμασία και χειροκρότημα .Τα προσόντα τους και τις δυνατότητές τους ας τα δούνε και να τα κρίνουν οι άλλοι.
"Μια μικρή παράκαμψη  ας έρθουν επιτέλους οι γονείς των παιδιών και των δύο ομάδων να δούνε την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά τους τα δικά τους παιδιά για να μην αναρωτιούνται αργότερα γιατί δεν έχουν επαφή με τα παιδιά τους."


Ο λόγος στον προπονητή της ομάδας :

Κ.Ιωαννίδης προπονητής Ασπίδας:
Το φετεινό παιδικό της Ασπίδας είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθεια που ξεκίνησε το 2002 όταν αρχίσαμε να δουλεύουμε με παιδιά που ηταν γεννημένα το 1994. Οι περισσότεροι παίκτες είναι από τότε μαζί. Βέβαια κάποιοι προστέθηκαν ,κάποιοι ,απόχωρησαν, η ουίια πάντως είναι οτι αυτά τα παιδια αγαπούν πολύ το μπάσκετ και κάθε χρόνο προσπαθούν να βελτιώσουν το παιχνίδι τους. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν και η φετεινή πρώτη θέση στον όμιλο του παιδικού πρωταθλήματος και η πρόκριση στην τελική φάση.

ΚΑΡΑΜΠΑΣΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (1994): πολυ καλο play maker, καθαρο μυαλο, απιστευτα ψυχικα αποθεματα, παλευει στην αμυνα, προσπαθει μεσα στο παιχνιδι να καθοδηγει τους συμπαικτες του.






ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ (1994): τα δυο τελευταια χρονια εχει βελτιωσει πολυ το παιχνιδι του, παλευει πολυ στην αμυνα ενω το σουτ του απο 6,25 ειναι πλεον πολυ αξιοπιστο, εκανε φανταστικο παιχνιδι φετος μεσα στην Α.Ε.Κ. και ουσιαστικα μας εδωσε μια πολυτιμη νικη.






ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ (1994): εχει πολλες δυνατοτητες και μπορει να βελτιωσει ακομα περισσοτερο το παιχνιδι του, δινει τα παντα στην αμυνα, κλεινει διαδρομους μαζευει ριμπαυντ, παιρνει καλες θεσεις στην επιθεση αλλα πρεπει να βελτιωσει τα τελειωματα του.

ΚΟΤΣΑΦΤΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ (1994): πολυ καλα σωματικα προσοντα, βοηθαει την ομαδα και στο σκορ και στα ριμπαουντ αλλα του λειπει το καθαρο μυαλο μεσα στο παιχνιδι γι'αυτο και υποπειπτει σε πολλα λαθη.








ΤΟΥΜΠΑΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1994): τον βρηκε ο προπονητης του σε ενα σχολικο πρωταθλημα πριν 2 χρονια, τον επεισε να αφησει το ποδοσφαιρο και με σκληρη δουλεια εχει κανει αλματα προοδου, απιστευτες αλτικες ικανοτητες, θεληση στην αμυνα, χρειαζεται πιο πολυ αυτοπεποιθηση στην επιθεση.







ΓΡΟΥΔΟΣ ΔΟΥΚΑΣ (1994): απο την προετοιμασια εδειξε μεγαλη βελτιωση σε αμυνα και επιθεση, στο πρωτο επισημο ματς μεσα στον Αριωνα ηταν εκπληκτικος, ο σοβαρος τραυματισμος τον αφησε λιγο πισω αλλα προσπαθει με σκληρη δουλεια να επανελθει εκει που βρισκοταν.







ΚΤΕΝΑΣ ΛΟΥΚΑΣ (1994): εχει βελτιωσει φετος το σουτ απο μεση και μακρινη αποσταση αλλα του λειπει η ταχυτητα και η εκρηκτικοτητα, απο τα καλυτερα παιδια στην ομαδα προσπαθει οποτε χρειαστει να βοηθησει με ολες του τις δυναμεις.







ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ (1994):  εχει δυνατοτητες αλλα του λειπουν οι προπονησεις, προσπαθει πολυ και σε ορισμενους αγωνες φετος εδωσε λυσεις κυριως στην αμυνα.

ΡΟΙΔΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1994): λιγοι εχουν το πεισμα και την θεληση του να παιξει μπασκετ, ξεκινησε πριν 1,5 χρονο και κανοντας σχεδον καθημερινες προπονησεις εχει φτασει σε σημειο να μπορει να παιξει σε αγωνιστικο επιπεδο, στις προπονησεις ειναι πολυ καλος αλλα στα παιχνιδια του λειπει η αυτοπεποιθηση και η αποτελεσματικοτητα, μπορει με δουλεια να βελτιωθει ακομα περισσοτερο.






ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (1994): ηρθε σε μια προπονηση τον περασμενο ιουνιο και ηθελε απλα να συμμετεχει σε καποιες προπονησεις, τελικα εμεινε βοηθαει πολυ στις προπονησεις της ομαδας και αρχισε να διεκδικει και θεση στην 12αδα, δουλευει πολυ αλλα του λειπουν οι αγωνιστικες παραστασεις.







ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (1995): εχει βελτιωσει πολυ το παιχνιδι του και κανει μεγαλη προσπαθεια να ανεβει στις θεσεις της περιφερειας, παιζει μπασκετ με απιστευτη ψυχη τα δινει ολα και βοηθαει την ομαδα σε τομεις οπως η αμυνα, το σκορ και τα ριμπαουντ, παικτης πολυδιαστατος με πολλα περιθωρια βελτιωσης.







ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ (1995): πολυ καλα σωματικα προσοντα για τις θεσεις που αγωνιζεται, αφοσιωμενος στα καθηκοντα του στην αμυνα, εχει βελτιωσει το σουτ του αλλα πρεπει να πεισει τον εαυτο του να παιρνει περισσοτερες πρωτοβουλιες, μπορει να παιξει πολυ ποιοτικοτερο μπασκετ.







ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ (1995): η φετινη χρονια ειναι για το θαναση συλλογη εμπειριων και προσαρμογη σε δυνατο ρυθμο προπονησεων, και μονο το γεγονος οτι ειναι μολις ο τριτος 95αρης στην ομαδα δειχνει οτι ο προπονητης του πιστευει πολυ σ'αυτον, προσπαθει πολυ στις προπονησεις και εχει παρα πολλα περιθωρια βελτιωσης.






Επόμενο αφιέρωμα στην ομάδα του ΑΡΙΩΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου