Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

ΑΣΠΙΔΑ-ΕΝΩΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΕΑΝΙΔΕΣ 38-34





Αν η εικόνα που έχουν οι περισσότεροι για το γυναικείο Μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι ήρεμο χωρίς νεύρα εντάσεις και δύναμη καλύτερα να το ξεχάσουν.
Βλέποντας πολλά παιχνίδια κυρίως από το παιδικό πρωτάθλημα αλλά και κάποια από το Ανδρικό ένα είναι το σίγουρο πως πέφτουν κορμιά στο γυναικείο μπάσκετ .
Και στο παιχνίδι της Ασπίδας με την Ένωση Καβάλας που ήταν και το πρώτο του πρωταθλήματος η ένταση η δύναμη και το πάθος ήταν αυτά που κυριάρχησαν.
Φωνές από παίκτες αλλά και από τους προπονητές πολύ ξύλο και μια τεράστια προσπάθεια και από τις δύο ομάδες να κερδίσουν. Μπορεί να πήρε τελικά το ροζ φύλλο αγώνα η ομάδα του Νεδήμ Καράαχμέτ προπονητή της Ασπίδας αλλά η νίκη ήρθε στα τελευταία λεπτά μιας και στο 2,15 πριν το τέλος το σκορ ήταν 34-33 .
Ας τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα .
Πολύ κακό ξεκίνημα για την Ασπίδα με πολλά λάθη ακόμη πιο μεγάλη αστοχία και έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση που είχε και το πλεονέκτημα κάτω από τα καλάθια να πάρει κεφάλι στο σκορ . Όσο προσπαθούσαν οι παίκτριες να παίξουν με γρήγορο ρυθμό τόσο τα λάθη από επιπολαιότητα έδιναν το δικαίωμα στην πιο κοντρολαρισμένη Ένωση να είναι ο κυρίαρχος , όταν όμως το παιχνίδι της Ασπίδας ήταν με επιθέσεις σε πλήρη χρόνο η διαφορά στο σκορ μειωνόταν. Ήταν τόσο δυνατές οι φωνές που έβαζε τακτικά ο προπονητής της Ασπίδας που πολλοί θεατές στο τέλος του παιχνιδιού τον πείραζαν.
Η ουσία είναι πως η Ασπίδα μπήκε ξανά στο παιχνίδι όταν σοβάρεψε μείωσε τα παιδικά λάθη το εύκολο πούλημα της μπάλας και έπαιξε πιο μυαλωμένα και δυνατά στην άμυνα και αυτό έγινε στην μέση του τρίτου δεκαλέπτου που έκλεισε με το σκορ να είναι στον πόντο 24-25
Η ομορφιά και η μεγάλη ένταση όμως ήταν στο τελευταίο δεκάλεπτο όπου παιζόταν πόντο πόντο η διαφορά και στα 4.50 πέρασε για πρώτη φορά μπροστά.
3.27 32-33
2.31 34-33
2.15 συνεχόμενα λάθη σε συνολικά 4 επιθέσεις και από τις δύο ομάδες
1.06 ½ βολές για την Ένωση και το σκορ 34-34
0.54 36-34
0.28 κλέψιμο για την Ασπίδα άστοχη προσπάθεια αντεπίθεση για την Ένωση άστοχη κατάληξη
0.10 38-34
0.5 0/2 βολές για την Ένωση και τελειώνει το παιχνίδι μέσα σε έντονους πανηγυρισμούς για την Ασπίδα και έντονες διαμαρτυρίες από την Ένωση προς του διαιτητές.
Να σημειώσω πως ένας εκ των δύο διαιτητών ο Σ.Λαφτσόπουλος πολύ καλός γνώστης των κανόνων του παιχνιδιού κάτι που πολύ καιρό είχαμε να δούμε είναι από την πόλη μας.
Σαν συμπέρασμα για το παιχνίδι πως είχε μια άγρια ομορφιά και πολύ μεγάλη ένταση μέχρι το τέλος του με μελανό σημείο για μια ακόμη φορά την απουσία των γονιών!!
Ημίχρονο
15-18
3ο 24-25
4ο 38-34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου