Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ JORDAN

Ίσως είναι ο μεγαλύτερος αθλητής που πέρασε από τα παρκέ αν και θεωρώ σαν τον πιο σημαντικό τον παίκτη που έδωσε άλλη αίγλη στο άθλημα τον MAGIC  η πλειοψηφία βρίσκει στο πρόσωπό του τον απόλυτο παίκτη .
Και σε ένα μπασκετικό blog  πρέπει ναγίνεται αναφορά στους μεγάλους  παίκτες ξένους και Έλληνες.
Τώρα είναι η σειρά του air JORDAN.

Ο Μάικλ ΤζόρντανΟ Μάικλ Τζόρνταν δεν υπήρξε ποτέ του ο εγκάρδιος τύπος, ο… φίλος των πάντων, ο άνθρωπος που θα ανέβει σε ένα πόντιουμ και θα ευχαριστήσει όσους τον βοήθησαν στην καριέρα του. Ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο άνθρωπος που θα ανταγωνιστεί ακόμα και ένα μικρό παιδί, ο άνθρωπος που θα "κάνει τα πάντα για να νικήσει", όπως είπε και ο ίδιος τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Σπρίνγκφιλντ της Μασαχουσέτης. Για αυτό, άλλωστε, υπήρξε ο καλύτερος, ο κορυφαίος όλων. Ο Τζόρνταν μπήκε στο Hall Of Fame κλαίγοντας και έφυγε από αυτό έχοντας επικρίνει προηγουμένως όλους όσοι τον αμφισβήτησαν...

Η πολυαναμενόμενη τελετή έγινε στο (2.600 θέσεων) Symphony Hall, περίπου δύο χιλιόμετρα από το κτίριο του Hall Of Fame και ο λόγος ήταν προφανής. Ο Μάικλ Τζόρνταν. Ο 46χρονος, πια, άσος μπήκε χθες στο "μουσείο του μπάσκετ", μαζί με τον Ντέιβιντ Ρόμπινσον, τον Τζον Στόκτον, τον Τζέρι Σλόαν και τη Βίβιαν Στρίνγκερ, αλλά αυτός ήταν που μονοπώλησε το ενδιαφέρον στην εκδήλωση.

Το πρωί παρότρυνε τους πάντες να σταματήσουν να ψάχνουν τον επόμενο Τζόρνταν. Το βράδυ εμφανίστηκε το ίδιο ανταγωνιστικός, το ίδιο εκδικητικός, όσο ήταν και ως αθλητής. Κι ας έχουν παρέλθει 6 χρόνια από την οριστική απόσυρσή του και περίπου 30 από τότε που έπαιζε μπάσκετ στο γυμνάσιο Λέινι. Όταν ανέβηκε στο πόντιουμ δεν δάκρυσε απλά, βλέποντας την καριέρα του στο ολιγόλεπτο βίντεο που ετοίμασαν για αυτόν. Εκλαψε. Πλάνταξε στο κλάμα!

Εν συνεχεία δεν… άφησε αντίπαλό του σε χλωρό κλαδί. Μίλησε για όσους τον αμφισβήτησαν (Μ.Μ.Ε., τον προπονητή του στο γυμνάσιο), θυμήθηκε όσους μίλησαν άσχημα για αυτόν (Τζεφ Βαν Γκάντι, Μπράιον Ράσελ, Τζέρι Κράουζε) και... πέταξε πολλές ατάκες, με ουκ ολίγους αποδέκτες. Άμεσους ή έμμεσους.

Οι ατάκες του Τζόρνταν

- "Μην προσπαθείτε να βρείτε τον επόμενο Μάικλ Τζόρνταν. Δεν πρόκειται να υπάρξει άλλος" (αποδέκτης: ο Τύπος).

- "Πρέπει να σας ευχαριστήσω γιατί μου δώσατε το κίνητρο που χρειαζόμουν" (αποδέκτης: όλοι).

- "Ηθελα να καταλάβεις ότι έκανες λάθος, φίλε" (αποδέκτης: ο προπονητής του στο γυμνάσιο).

- "Ήθελα να αποδείξω την αξία μου σε σένα, στον Μάτζικ Τζόνσον, στον Λάρι Μπερντ, στον Τζορτζ Γκέρβιν και σε όλους τους υπόλοιπους. Και νομίζω ότι το έκανα χωρίς αμφιβολία" (αποδέκτης: Αϊζέια Τόμας).

- "Είμαι φιλικός τύπος και τα πάω καλά με όλους. Την ίδια στιγμή όμως, όταν το φωτάκι ανάβει μέσα μου, γίνονται πιο ανταγωνιστικός από τον οποιοδήποτε" (αποδέκτης: Τζεφ Βαν Γκάντι).

- "Μία μέρα ίσως με δείτε να παίζω μπάσκετ στα 50 μου χρόνια. Μην γελάτε. Ποτέ μην λέτε ποτέ. Τα όρια, όπως και οι φόβοι, είναι συχνά μία παραίσθηση" (αποδέκτης: το μπάσκετ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου