Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ

Δεύτερο μεταξύ τους παιχνίδι για φέτος . Νικητής ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ με 77-42.
 Για το παιχνίδι θα σταθώ μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο γιατί μόνο εδώ υπήρχε μια κόντρα μεταξύ των δύο ομάδων. Από το δεύτερο δεκ΄σλεπτο και μετά η διαφορά ήταν εμφανής .Απόδειξη τα δεκάλεπτα
19-10, 37-22 (18-12),59-32 (22-10),77-42 (18-10). Στις παρενθέσεις τα επιμέρους σκορ των δεκάλεπτων.
Εκεί που θα σταθώ είναι να βρω τις διαφορές και τα κοινά σημεία των δύο ομάδων της πόλης μας.




Και αφορμή για άλλη μία φορά ήταν η συνέντευξη τύπου των δύο προπονητών αλλά και για πρώτη φορά δύο παικτών ένας για κάθε ομάδα. Όταν με το καλό το ανεβάσει το σαιτ του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ θα δείτε το πως και το γιατί.
Δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους για την χρονιά που διανύουμε.
Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ θέλει κύπελλο που είναι το επόμενο Σάββατο στις 12,30μμ στην Κομοτηνή με αντίπαλο το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και φυσικά την άνοδο για την Γ΄Εθνική.
Ο ΑΡΙΩΝΑΣ παλεύει για την είσοδο στην τετράδα.
Πλούσιο υλικό ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ που θα ζήλευαν ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας (και να σταθώ εδώ στην ηγετική παρουσία για ένα ακόμη παιχνίδι του Θ.Σταμπουλή ως απόδειξη των παραπάνω)και με όρεξη για δικρίσεις..
Ο ΑΡΙΩΝΑΣ παλεύει με το δικό του υλικό .Τα τελευταία πέντε τουλάχιστον χρόνια η γραμμή του είναι να δίνει χρόνο συμμετοχής στους νεαρούς του παίκτες. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πετυχαίνει διακρίσεις στα τμήματα υποδομών . Από την άλλη μεριά την μεριά του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ το ίδιο θέλουν να κάνουν σε βάθος χρόνου. Μια ακαδημία με χρόνο ύπαρξης μόνο δύο χρόνια θέτει στόχο με τον πιο επίσημο τρόπο (δείτε προηγούμενες συνεντεύξεις του Κο Κοκκινόπουλου)  να μπορεί η ακαδημία να στηρίξει την  ανδρική  ομάδα . Θα έλεγα μετά τις όποιες παλινδρομήσεις (και είναι λογικό) οι άνθρωποι της ομάδας να είναι πιο σίγουροι για το τι θέλουν και με ποιο τρόπο.
Φέτος είναι δύσκολη χρονιά λόγω των πολλών και μεγάλων στόχων που έβαλαν. Τα επόμενα χρόνια όταν θα έχουν αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερη παραγοντική πείρα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν.
      Στην συνέντευξη τύπου έκανα μια προβοκατόρικη ερώτηση που δεν είχε στόχο να προκαλέσει ζήτημα. Αντίθετα ήθελα να δω κατά πόσο υπάρχει καλή διάθεση συνεργασίας των δύο ομάδων με άξονα το καλό του μπάσκετ της πόλης και γενικότερα. Ο Χρήστος Παπαδόπουλος σαν καλή γάτα που είναι δεν χρειάστηκε εξηγήσεις . Έπιασε την ερώτηση στον αέρα και έδωσε την καλύτερη απάντηση .  Φάνηκε και αυτό ήθελα να διαπιστώσω πω δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο ομάδων.
Η ερώτηση ήταν εάν ζητηθεί παίκτης του ΑΡΙΩΝΑ την επόμενη χρονιά (από τα ταλέντα του) με την προυπόθεση πως ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ανέβει στην Γ΄εθνική κατηγορία.
Την απάντηση όταν ανέβει το βίντεο της συνέντευξης.

Ποιά είναι όμως η διαφορά των δύο ομάδων ?
Γιατί ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ πέρα από το άριστο υλικό για την κατηγορία του μπορεί και τα βγάζει πέρα σε κάθε πρόκληση? Και σήμερα δεν είχε το αστέρι του τον Φρατζέσκο.
Την απάντηση την έδωσε ο Χ.Παπαδόπουλος .
Χ.Π Η διαφορά των δύο ομάδων σε επίπεδο παικτών πέρα από την όποια διαφορά στην ποιότητα είναι και οι χιλιάδες παραπάνω ώρες προπόνησης των παικτών του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ.

Έχουμε λοιπόν να κάνουμε με μια μεγάλη διαφορά νοοτροποίας μεταξύ των δύο ομάδων.
Σε επαγγελματικό επίπεδο ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ πιο χαλαροί στον ΑΡΙΩΝΑ. .

 Και για να πετύχεις σήμερα χρειάζεται πέρα από το ταλέντο πολύ δουλειά. Αδικούν έτσι τον εαυτό  τους οι παίκτες του ΑΡΙΩΝΑ και της κάθε ομάδας όταν δεν δουλεύουν πιο συγκροτημένα και μεθοδικά.
Με μεγαλύτερη ταχύτητα η επίτευξη των στόχων για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ σε αντίθεση με τον ΑΡΙΩΝΑ που δεν καίγονται να αποδείξουν κάτι. Όταν έρθει η ώρα και το υλικό είναι κατάλληλο όπως έχει γίνει στο παρελθόν τότε θα κοιτάξουν πιο ψηλά για την ανδρική. Για την ώρα προσοχή δίνεται στις υποδομές.Και έχουν αρκετές επιτυχίες να δείξουν. Για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ αυτός είναι μελλοντικός στόχος

Τέλος η μεγαλύτερη διαφορά είναι  !!!!!!!!!  στον πάγκο.
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΜΕΙΔΗ Ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ !!!!!!!!!!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου