Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 80-70

Σε μια ιδιαίτερη μέρα στο ντέρμπι του ομίλου ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ κέρδισε τον ΑΣΤΕΡΑ με 80-70  σε ένα παιχνίδι όπου μπορούν να βγούνε πολλά συμπεράσματα.












Ο Αστέρας  είναι μέχρι τώρα  η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Λεύκιππο . Είναι η ακαδημία που όλοι θέλουν να μοιάσουν. Είναι η ανδρική ομάδα που δίνει αγωνιστικές εμπειρίες στα παιδιά της ακαδημίας.
Όλοι θέλουν να κερδίσουν τον πρώτο του ομίλου και κυρίως οι νεαρότεροι γιατί είναι οργανωτικά η μόνη ομάδα που μπορεί να προσφέρει έτσι ώστε τα όνειρά τους να γίνουν πραγματικότητα.
Είναι κίνητρο για πολλούς.
Έχουμε λοιπόν μια ομάδα που στηρίζεται στις υποδομές του και δεν την ενδιαφέρει τόσο η κατάκτηση στόχων και μια ομάδα από την άλλη που έχει ψηλούς στόχους. Κατάφερε να κατακτήσει τον ένα από τους δύο που είναι το κύπελλο και μένει η άνοδος. Έτσι βάσει των παραπάνω ο Λεύκιππος πρέπει σε κάθε παιχνίδι να αποδεικνύει την ανωτερότητά του και ο Αστέρας και ο κάθε σαν αυτόν θα πρέπει να προσπαθούν να τον κερδίσουν.
Στην πράξη μόνο ο Αστέρας τον έχει κερδίσει και ήταν αυτός που τον ζόρισε πολύ σήμερα.
Μια καλή εικόνα είναι τα δεκάλεπτα.
1ο 27-10
2ο 40-24 (13-14)
3ο 61-48 (21-24)
4ο 80-70 (19-22)
Πλην λοιπόν του πρώτου δεκαλέπτου όπου ο Λεύκιππος έπαιξε όπως ξέρει να παίζει και έχτισε μια διαφορά 17 πόντων στα υπόλοιπα τρία δεκάλεπτα ο Αστέρας ήταν στο επιμέρους σκορ μπροστά.
Κακός ο Λεύκιππος αλλά έχει το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των μεγάλων ομάδων να κερδίζουν ακόμη και αν δεν παίζουν καλά. Αυτό δείχνει επαγγελματισμό.
Από την άλλη πλευρά δεν συμφωνώ με τίποτα με την άποψη του Λ.Μαγιάνη ότι η ομάδα του δεν έχει εμπειρίες λόγω του μικρού Μ.Ο ηλικίας.
 Εγώ είδα κάτι εντελώς διαφορετικό στο παιχνίδι και σε καμιά περίπτωση δεν ήταν απουσία μετάλλου στα δύσκολα.
Κρίσιμο στοιχείο του παιχνιδιού ήταν και η κακή διαιτησία. Φαίνεται ότι το μυαλό μάλλον ήταν στο εορταστικό τραπέζι που στερηθήκαμε όλοι παρά στο γήπεδο.
Παρότι είχε μεγάλο σκορ δεν ήταν καλό παιχνίδι. Είχε πάρα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες σε συνεργασία με τα διαιτητικά λάθη τόσο οι παίκτες όσο και οι θεατές δεν αποζημιώθηκαν από το θέαμα.
Στο κάτω κάτω δικαιούνται όλοι να έχουν και μια κακή μέρα.
1ο δεκάλεπτο .
Καταιγιστικός ο Λεύκιππος παίζει όπως ξέρει και επιβάλλεται στον αντίπαλο. Το 27-10 τα λέει όλα.
2ο δεκάλεπτο ανεβάζει ρυθμό ο Αστέρας και δημιουργείται μια ισορροπία στο παιχνίδι. Στην λήξη του δεκαλέπτου είναι μπροστά ένα πόντο στο επιμέρους σκορ δεκαλέπτου αλλά -16 στο ημίχρονο.
Δεν πάνε στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες και σχετικά γρήγορα αρχίζει το τρίτο δεκάλεπτο.
Είναι το πιο κακό δεκάλεπτο του Λεύκιππου μέχρι το 05,00 . Δεν μπορεί ο Αστέρας να το εκμεταλλευθεί γιατί και αυτός κάνει πολλά λάθη οπότε έχουμε κακό θέαμα και χαμηλό σκορ .
Στο δεύτερο μέρος του τρίτου δεκαλέπτου παίρνουν μπροστά και οι δύο ομάδες και αλλάζει η εικόνα του παιχνιδιού. Μπαίνουν καλάθια μειώνονται τα λάθη. Ο Λεύκιππος ξέρουμε ότι έχει μεγάλη δύναμη στην ρακέτα αλλά σήμερα ήταν πολύ κακός. Και αυτό το εκμεταλλεύθηκε ο αντίπαλος .
Σήμερα ο γηπεδούχος ήταν αμυντικά πολύ κακός.
Λήξη του δεκαλέπτου 61-48 (21-24)


4ο δεκάλεπτο.
Το πιο ωραίο του παιχνιδιού γιατί η μείωση του σκορ στους 6 πόντους 69-63 του έδωσε δραματική τροπή.Κέρδισε ο Λεύκιππος γιατί ήξερε πως να πάρει παιχνίδια στα οποία είναι κακός και έχασε ο Αστέρας γιατί δεν είχε δυνάμεις να βρει απαντήσεις.
Συμπερασματικά ο Αστέρας έδειξε πως αδικείται από την βαθμολογική θέση απόρροια των ηττών στα πρώτα παιχνίδια. Ο δε Λεύκιππος είναι ομάδα με ποιότητα και ξέρει να χειρίζεται τα δύσκολα.
Αρκεί να έρθει γρήγορα η προσγείωση γιατί ακολουθεί το παιχνίδι εκτός με το Δημοκρίτειο το ερχόμενο Σάββατο.
Στο επίσημο σαιτ του Λεύκιππου θα βρείτε την συνέντευξη τύπου των δύο ομάδων.


4 σχόλια:

  1. Ο Ψαλτου θα γίνει καλά στα επόμενα 15 χρόνια ή είναι πιο σοβαρός ο τραυματισμός του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν πειράζει χωρίς αυτόν η ομάδα ρολάρει καλύτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα μόνο ρολάρισμα δεν είχε ο Λεύκιππος.

      Διαγραφή
  3. Με τον Μίλαν να μονοπωλεί τις επιθέσεις με τρίποντα ρολάρει καλύτερα είναι η αλήθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή