Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Β΄ & Γ΄ΕΘΝΙΚΗ.

Μεγάλη νικήτρια η Καβάλα στο ντέρμπι με τους Ίκαρους. 
Διαβάστε .ΕΔΩ
Μεγάλη κερδισμένη ήταν όμως και η ΑΣΠΙΔΑ που κέρδισε τον μέχρι πριν το παιχνίδι  τον 4ο της βαθμολογίας ΕΡΜΗ.Λ.

 
ΑΣΠΙΔΑ-ΕΡΜΗΣ 88-85
Αν έχανε το παιχνίδι δεν θα ήταν αιτία η καλή επίδοση του ΕΡΜΗ. Θα το έχανε με τα δικά της λάθη και μόνο. Δεν έχω τα ακριβή στατιστικά αλλά δεν νομίζω να έχει τέτοιο σερί λαθών σε τόσο κρίσιμο παιχνίδι η ομάδα της Ξάνθης.
Και το ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν ο ΕΡΜΗΣ να είναι στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας με τέτοια απόδοση. Μονόπλευρη ανάπτυξη καθόλου φαντασία και όλα αφημένα στα δύο γκαρντ που με γιόμες προσπαθούσαν να σημειώσουν πόντους.
Και αυτά τα δύο γκαρντ ήταν που πίεσαν τους οργανωτές της ΑΣΠΙΔΑΣ και υπέπεσαν σε μύρια λάθη. Είναι φανερό πως η Ασπίδα πάσχει από άσσο. 
Επίσης έχει πρόβλημα στην εκτέλεση γιατί έμεινε να περιμένει τα πάντα από ένα πολύ καλό μεν Γκέλιο αλλά πάντα η κούραση είναι που κάνει την διαφορά και ρίχνει την απόδοση.
Πάντως πρέπει να βγάλουμε το καπέλο στον αειθαλή Κουτσογιάννη που παρότι δεν είναι ο Απόστολος των προηγουμένων χρόνων αλλά η εμπειρία του είναι αυτή που ξελάσπωσε την ομάδα επιθετικά στα τελευταία δύσκολα λεπτά. Είδαμε πολλές φορές αλλαγές χαντμπολ που όμως λειτούργησα.
Επιθετικά μπορεί να είχε δυσκολίες η Ασπίδα αλλά αμυντικά το λιγότερο ήταν μαχητικοτατη και κράτησε πολύ χαμηλά τον ΕΡΜΗ. Αλλά στο πιο κρίσιμο σημείο 0,4,8'' πριν τη λήξη ενώ ήταν δύο πόντους μπροστά η αμυνά της ήταν τραγική. Αν ήταν λίγο συγκεντρωμένη θα είχε τελειώσει και δεν θα πήγαινε σε παράταση. 
Στην παράταση έμεινε και 5 πόντους πίσω αλλά βρήκε την δύναμη και πήρε τελικά το παιχνίδι.
Γενικά κακό παιχνίδι με ρεσιτάλ λαθών όχι μόνο από τις δύο ομάδες αλλά και από τους διαιτητές. Είχαν χάσει τον έλεγχο από την αρχή. Και φάνηκε όταν έγινε ένας ψιλοχαμός στην παράταση που δεν είχαν το σθένος να ρίξουν μερικές τεχνικές ποινές και όχι άδικα θα έλεγα.
Αλλά με ποια λογική θα το έκαναν όταν και αυτοί ήταν αιτία να χαλάει αρκετές φορές το παιχνίδι από τα τραγικά τους λάθη.
Αυτό όμως που σίγουρα μετράει είναι οι δύο βαθμοί γιατί σε άλλη περίπτωση θα ήταν δύσκολα για την συνέχεια τα πράγματα. Πόσο μάλλον που ακολουθεί πάλι εντός με τους Ίκαρους.
Είχα καιρό να δω παιχνίδι Β΄Εθνικής αλλά δεν ξέρω εάν ήταν συγκυριακό  αλλά η εικόνα της κατηγορίας με προβλημάτισε. 
 
 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Γέφυρα-Ανατόλια 73-92
 Πευκοχώρι-Χαλκηδόνα 79-53
Ελίμεια-Στρατώνι 56-82
Τιτάνες Παλαμά-Φάρσαλα 65-66  
Καβάλα-Ικαροι Σερρών 71-63  
Ασπίδα Ξάνθης-Ερμης Λαγκαδά 88-85  
Αγρίνιο-Μαχητές Πειραματικού Πεύκων 73-58 (27/1)
Ρεπό ο Χαρίλαος Τρικούπης





Γ΄ΕΘΝΙΚΗ

Ο ΓΣΕ ξέρει καλά τον ρόλο του . Που είναι να κερδίζει και να παίζει με σοβαρότητα σε κάθε παιχνίδι. Και οι υπόλοιποι απλά κάνουν ότι μπορούν για να τον αφήνουν μόνο του στην κορυφή της βαθμολογίας.
Κέρδισε ο ΓΑΣ την Καλλικράτεια αλλά είναι μακρυά από την κορυφή. Την επόμενη αγωνιστική   υπάρχει το τοπικό ντέρμπι ΓΑΣ-ΑΕΚ.
Μια ΑΕΚ που έχασε άλλο ένα παιχνίδι και ψάχνει ευκαιρίες σωτηρίας.

ΓΑΣ Κομοτηνής – Κένταυρος Καλ/τειας 76-46
Ευκαρπία – ΧΑΝΘ 78-74
ΜΕΝΤ – Αστερας Σίνδου 82-65
Απόλλων Καλαμαριάς – Πολύγυρος  86-95 (77-77 κ.α.)
Ορφέας Ν. Σκοπού – Μακεδονικός 49-97
Μαντουλίδης – Ελευθερούπολη  65-73
Αίας Ευόσμου – ΑΕ Κομοτηνής  79-56



7 σχόλια:

  1. Ναι ρε, εκασαμαθ και ξερο ψωμι. Τι β εθνικες και τριχες κατσαρες!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για ανέλυσε και την διαιτησία στο ΠΑΟ - ΟΣΦΠ . Σε κόβω για πολυ διαβασμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν γίνεται σύγκριση μεταξύ διαφορετικών καταστάσεων. 'Αλλο πράγμα η ΕΚΑΣΑΜΑΘ και άλλο η Γ΄και πόσο μάλλον η Β΄Εθνική κατηγορία. Μάλλον κακία βγαίνει ...
    Έτσι λοιπόν σύγκρινα το επίπεδο της Β΄εθνικής από ένα παιχνίδι και αν είσαι πιο προσεκτικός τόνισα πως μπορεί να είναι σύμπτωση να είναι κακές εκείνη τη μέρα και οι δύο ομάδες. Η Ασπίδα δεν είναι σε καμιά περίπτωση αυτή που ήταν την προηγούμενη χρονιά. Μανδαλάκης και Τσαβές δεν βρίσκονται κάθε μέρα. Αλλά η μεγαλύτερη απώλεια είναι αυτή του Γ.Στεφ. Η εμπειρία του είναι αναντικατάστατη . Μοιραία το βάρος που έπεσε στους πιο νέους παίκτες είναι πολύ μεγάλο.
    Αλλά το περίεργο δεν είναι η κατάσταση της Ασπίδας που δίνει μια άνιση μάχη αλλά η εικόνα του ΕΡΜΗ που είναι στα ψηλά.
    Αυτός ο Ερμής τη προηγούμενη χρονιά θα ήταν από την μέση και κάτω . Τόσο απλά.
    Τώρα για την διαιτησία. Εξυπνάδες από ανθρώπους που δεν τους κόβω ούτε με σκουριασμένο κονσερβοκούτι.
    Η διαιτησία στο παιχνίδι ΑΣΠΙΔΑ -ΕΡΜΗΣ ήταν τραγική και επικίνδυνη θα έλεγα. Γαύρο και Βάζελο δεν είδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) Αγώνας μπάσκετ που πάει στην παράταση και έχει συνολικά 173 ποντους κακος; !!!!!!!!
    2) Προφανώς και η φετινή ΑΣΠΙΔΑ δεν έχει σχέση με την περσινή. Με το χαμηλότερο Μ.Ο. ηλικίας της κατηγορίας, με το χαμηλότερο μπάτζετ της κατηγορίας, με 3 Ξανθιώτες βασικούς συντελεστές [Κουτσογιάννης 188 πόντους(10 τρίποντα)-Παπαδάκης 133 πόντους (14 τρίποντα) - Γρούδος 98 πόντους (5 τρίποντα)] και έρχονται κι άλλοι από πίσω από τις υποδομές, με τον Γιάννη Στεφανίδη στο προπονητικό επιτελείο να προσφέρει τις γνώσεις του και την πολύτιμη εμπειρία του στους νεότερους.
    3) Στο συγκεκριμένο "κακό" παιχίδι η ΑΣΠΙΔΑ έκανε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη της φτάνοντας συνολικά τις 6 στον πρώτο γύρο, έχοντας δώσει 8 παιχνίδια εκτός και 6 εντός και κέρδισε τον 4ο της βαθμολογίας. Στο συγκεκριμένο "κακό" παιχνίδι αγωνίστηκαν και οι 12 παίκτες της ΑΣΠΙΔΑΣ και απ αυτους σκόραραν οι 9, εκ των οποίων ένας πάνω από 20 πόντους και 4 πάνω από 10 πόντους.
    Αυτά πολύ φιλικά -και λόγω αυτού που λές και φαίνεται, πως δεν παρακολουθείς την κατηγορία- για ένα "κακό" παιχνίδι και μια διαφορετική φετινή ΑΣΠΙΔΑ, για την οποία εμείς είμαστε υπερήφανοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το αιώνιο πρόβλημα όλων των "παραγόντων" μιας ομάδας. Μη και τυχόν θίξεις κάτι . Θα πέσουν να σε φάνε.
      Είναι φανερό πως δεν διάβασες την ανάρτηση απλά την ξεπέταξες με την λογική ΑΑΑΑ αυτός γράφει Μπιπ λέει.
      Δεν υπάρχει σύγκριση μεταξύ των όμαδων στα δύο χρόνια. Πέρσι στοίχισε πολλά έτσι δεν είναι ? Φέτος λύσεις λογικές ή ανάγκης θα έλεγε κάποιος κακεντρεχής. Ασφαλώς και χαίρομαι που παίζουν Ξανθιώτες και θα έρθουν και άλλοι από πίσω όπως γράφεις. Αυτό να το δούμε στην πράξη όμως και μετά κάνουμε την σούμα. Αν ένα παιχνίδι που κρίνεται στην παράταση δεν φτάσει 160-170 πόντους μάλλον για σκορ χαντμπολ θα μιλάμε ! Φέτος είμαι ειλικρινή είναι το πρώτο παιχνίδι που είδα αλλά τα προηγούμενα χρόνια δεν έχασα παιχνίδι και η σύγκριση γίνεται βάσει αυτών. Αλλά πόσο τυφλός πρέπει να είναι κάποιος που δεν βλέπει την διαφορά όχι μόνο για την Ασπίδα αλλά για το σύνολο των ομάδων.
      Και τέλος τι κόλλημα μεγάλο έχεις φίλε μου ??? Το κακό σχόλιο είναι για τον ΕΡΜΗ που είναι ψηλά στην βαθμολογία και έπαιξε χάλια . Αλλά εσύ τσίμπησες γιατί έθιξα δεν ξέρω και γω τι !!!!!! Να είσαι περήφανος για την ομάδα της πόλης μας και μαγκιά σου αλλά να δέχεσαι και την κριτική. Καλό κάνει όχι κακό. Και αυτό σε όσους έχουν ανοιχτά αυτιά και μάτια.

      Διαγραφή
  5. 1) Δεν με λες και παράγοντα. Φίλο της ομάδας με λες!
    2) Αν το ύφος μου ήταν "μην τυχόνα και θίξεις κάτι θα πέσουν να σε φάνε" μάλλον δεν κατάλαβες καλά!
    2) Από κακεντρεχείς χορτάσαμε. Εμείς συνεχίζουμε σε πείσμα πολλών!
    3) Μάλλον το να σου απαντήσει κάποιος σε μια ανάρτησή σου τότε αυτό είναι "τσίμπησες..." "τι κόλλημα μεγάλο έχεις..." "να δέχεσαι και την κριτική...."
    Πραγματικά κάνει καλό σε όλους μας η κριτική και η αυτοκριτκή!
    Καλό σου βράδυ και ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συνήθως ένας φίλος ή φίλαθλος δεν απαντά "εμείς συνεχίζουμε". Αυτό παραπέμπει πιο πολύ σε παράγοντα.
    2] Μπορει να μην κατάλαβα καλά το δέχομαι.
    3 ή 4?. Και κριτική δέχομαι και τα ακούω όλα τετ α τετ ή μέσω σχολίων αλλά πρέπει η κριτική να λέει κάτι έτσι δεν είναι.
    Από την μεριά μου αυτό που επισημαίνω είναι πως οι "κολλητοί" της κάθε ομάδας δεν ανέχονται καμιά κουβέντα που θίγει την ομάδα τους. ΄Καλοέμαθαν στο χάιδεμα και ότιδήποτε θίγει στην πυρά.
    Σου φάνηκε ότι θέλω να κάνω κακό στην Ασπίδα?
    Απάντησε με τεκμήρια παρακαλώ.
    Επίσης μπορείς επώνυμα να απαντήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή