Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018

Αφιέρωμα Α' γύρου (Μέρος Β')


Συνεχίζοντας το μίνι αφιέρωμα στις ομάδες, φτάνουμε στην κορυφή. Μια κορυφή λίγο πολύ αναμενόμενη που έχει όμως εκπλήξεις. Δεν είναι ευδιάκριτες αμέσως, δεν είναι αρεστές σε όλους. Είναι όμως πραγματικές. Ο καθένας μπορεί και έχει το δικαίωμα να τις διαβάσει όπως θέλει αυτός, να τις αξιολογήσει κατά το δοκούν και να τις σεβαστεί ή να τις πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων, ανάλογα πάντα με το τι του είναι πιο βολικό.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 6η θέση 18 βαθμοί (6-6)

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε για την Ολυμπιάδα η χρονιά. Μπήκε δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι, ενισχύθηκε με έμπειρους παίχτες, απέκτησε ποιότητα στους ψηλούς και ξεκίνησε με σειρά θετικών αποτελεσμάτων. Δυστυχώς οι τραυματισμοί δεν επέτρεψαν την ανάλογη συνέχεια και έπεσε γρήγορα κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη όμως στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου έδειξε σφυγμό, και την ανέβασε βαθμολογικά και ψυχολογικά. Εάν συνεχίσει στην ίδια ρότα σίγουρα θα βάλει δύσκολα. Μακριά από τραυματισμούς και όλα θα πάνε καλά. Σκοράρει 62 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 62,9, πολύ καλή περιφέρεια και μόλις μπουν οι ψηλοί στο παιχνίδι όλα θα είναι αλλιώς.ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ 5η θέση 19 βαθμοί (7-5)

Αν είχα και έναν ψηλό, όλα θα ήταν αλλιώς. Ίσως ο κύριος προβληματισμός των ανθρώπων του Εθνικού που θέτει υποψηφιότητα για τα play off. Δυνατός εντός έδρας, πάντα επικίνδυνος από την περιφέρεια, μετράει επιστροφές και ετοιμάζεται για τα καλύτερα. Έχει ποιότητα, έχει δικά του παιδιά στα οποία μπορεί να οικοδομήσει κάτι όμορφο. Εάν εκμεταλλευτεί τα στραβοπατήματα και δείξει χαρακτήρα στα δύσκολα θα ανεβάσει κατά πολύ τις, ήδη αυξημένες, πιθανότητες που έχει για τετράδα. Σκοράρει 62,1 πόντους και δέχεται 59 κατά μέσο όρο.ΑΙΑΝΤΑΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 4η θέση 20 βαθμοί (8-4)

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις της διοργανώσεις είναι η παρουσία του Αίαντα στην 4άδα. Ένα κράμα με ντόπιους έμπειρους Κομοτηναίους και φοιτητές γεμάτους όρεξη για μπάσκετ που καθοδηγείται εξαιρετικά από τον κ. Οικονομίδη, ο οποίος έχει βρει ρόλο ως προπονητής και προσφέρει πλέον πολύ πιο αποδοτικά, από ότι στο παρελθόν τις υπηρεσίες του, βάζει πλώρη για ψηλά. Η ομάδα κερδίζει, έχει ουσία στα καλάθια της και ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο. Η εμπειρία του προπονητή της θα βοηθήσει στα κρίσιμα σημεία και αποτελεί το πρώτο φαβορί για την κατάληψη της 4ης θέσης της κανονικής περιόδους, και αν έρθουν και δυο αποτελέσματα ευνοϊκά γιατί να μην βρεθεί και στην 3η θέση. Σίγουρα υπάρχει διαφορά ποιότητας με τους πρωτοπόρους αλλά μέσα στο παρκέ ποτέ δε ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Σκοράρει κατά μέσο όρο 62 πόντους και δέχεται 55,5.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 3η θέση 21 βαθμοί (9-3)

Η δεύτερη ομάδα που υποβιβάστηκε από την Γ’ Εθνική Κατηγορία και αυτή με μεγάλες αλλαγές σε ρόστερ και φιλοσοφία. Έχασε αρκετούς, αλλά έκανε το καλύτερο ενισχύθηκε από τις ίδιες τις ακαδημίες της και μαζί με λίγες ποιοτικές προσθήκες εμπειρίας φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Το κακό ξεκίνημα είναι ενδεικτικό της αλλαγής. Τις τρείς συνεχόμενες ήττες ακολούθησαν 9 συνεχόμενες νίκες και έρχεται και συνέχεια. Και αν στο Αμοιρίδιο έμοιαζε γατάκι, στα Ποταμούδια έγινε τίγρης και καταβρόχθισε τον Λεύκιππο, δείχνοντας σε όλους ότι είναι εδώ, είναι ζωντανός και πάντα έτοιμος να τιμωρήσει τα λάθη. Η εμπειρία της Γ’ Εθνικής είναι πολύτιμη και η αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων θα κρίνει το αν θα μπορέσει ο Αστέρας να βρεθεί στους τελικούς, γιατί η παρουσία στα play off είναι δεδομένη. Σκοράρει 70,7 πόντους κατά μέσο όρο και δέχεται 56,4.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ 2η θέση 21 βαθμοί (11-1)

Με παρακαταθήκη την σπουδαία κληρονομία του Αλέκου Καρυπίδη και την εξαιρετική πρώτη χρονιά, η φοιτητική ομάδα του Δ.Π.Θ συνεχίζει να δουλεύει πάνω σε πράγματα που δεν είναι εύκολο να κατανοήσεις αν αρκείσαι σε λέξεις όπως χρήμα. Με σκοπό τη μάθηση και τη διδασκαλία της καλαθοσφαίρισης, και όχι την οπωσδήποτε και με κάθε τρόπο άνοδο στη Γ’ Εθνική, η ομάδα προσφέρει στους φοιτητές ευκαιρίες που άλλοι αρνήθηκαν. Με μεγάλο ατού την άμυνα και το ομαδικό πνεύμα σε συνδυασμό με την δίψα για μάθηση και όπλο την κερκίδα αποτελεί μία από τις καλύτερες ομάδες της περιοχής. Και αν δεν υπήρχε αυτό το -2 θα μιλούσαμε σε άλλη βάση για το πλεονέκτημα έδρας. Πόσο σωστό ή λάθος είναι μια ομάδα που έχει σκοπό να βοηθήσει τους φοιτητές του Πανεπιστημίου της και όχι να μπλέξει με ακαδημίες και εμπορικούς, χρηματικούς σκοπούς, να έχει τέτοια τιμωρία ας το κρίνει ο καθένας. Μεγάλο ερωτηματικό είναι το μέλλον σε ότι αφορά τους παίχτες καθώς κάθε 2 χρόνια θα υπάρχουν αναγκαστικές αλλαγές λόγω της μετακίνησης των φοιτητών. Παρόλα αυτά ακόμα και για αυτό βρέθηκε λύση. Αποτελεί έναν αντίπαλό που δεν θα ήθελες σε τελική φάση, με άριστη φυσική κατάσταση ικανός να ανταπεξέλθει σε Final 4 σε σχέση με τους άλλους και ειδικά αν βρεθεί στην μέρα του θα έχεις πρόβλημα μεγάλο. Με αξιοποίηση του συνόλου του ρόστερ, «θυσιάζονται» πράγματα, και με σκοπό όχι τις φανφάρες και τον εντυπωσιασμό, αλλά την διδασκαλία, το Δημοκρίτειο βαδίζει στις αξίες και τα ιδεώδη του Δασκάλου. Σκοράρει κατά μέσο όρο 69,2 πόντους ενώ δέχεται 50,8. Έχει -2 στη βαθμολογία λόγω μη συμμετοχής στα πρωταθλήματα παίδων ή εφήβων.
ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ ΞΑΝΘΗΣ 1η θέση 23 βαθμοί (11-1)


Με όπλο του την πανίσχυρη, φαινομενικά, ομάδα που έχει φτιάξει φέρνοντας στην Ξάνθη παίχτες και προπονητή μεγάλης χρηματικής αξίας για το τοπικό πρωτάθλημα και εκμεταλλευόμενος το -2 του Δημοκρίτειου φιγουράρει δίκαια στην 1η θέση του πρωταθλήματος. Διαθέτει ένα εξαιρετικό σε επίπεδο μονάδων ρόστερ, που όμως δεν έχει μεγάλο βάθος, και καλείται να πάρει άνοδο και Κύπελλο καθώς οτιδήποτε πέραν του νταμπλ θα ήταν ξεκάθαρη αποτυχία, ειδικά με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί. Αποτελεί το πρώτο φαβορί για την άνοδο όμως πρέπει να το αποδείξει γιατί δεν έχει πείσει ακόμα. Η επίθεση του τρομάζει καθώς φτάνει εύκολα στα αντίπαλα καλάθια ενώ δεν αντιμετωπίζει αμυντικά προβλήματα.  Με σύμμαχο το τεράστιο και παγωμένο «Φίλιππος Αμοιρίδης» διατηρεί εντός έδρας το αήττητο. Μοναδική ήττα από τον Αστέρα Καβάλας εκτός έδρας και αυτό δείχνει πως υπάρχουν αδυναμίες. Δεδομένου πως η άνοδος κρίνεται σε 2 παιχνίδια και σε ειδικές καταστάσεις και όχι στην κούρσα του πρωταθλήματος έχει δουλειά ακόμα. Μια ομάδα που θέλει να φέρει νέο αέρα στην Θράκη τόσο στο αγωνιστικό όσο και στο οργανωτικό κομμάτι. Αρκεί να μην ξεχάσει πως χρειάζεται να είσαι καλός με τους ανθρώπους όταν ανεβαίνεις, γιατί θα τους ξανασυναντήσεις όταν κατεβαίνεις. Σκοράρει κατα μέσο όρο 80,4 πόντους ενώ δέχεται 50,5.Μακάρι ο δεύτερος γύρος να προσφέρει περισσότερες συγκινήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου