Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

ανδρων 13-14/10/2017 αποτελέσματα.

Και το πρώτο μεγάλο μπαμ έγινε στην ΑΛΕΞ/ΛΗ.
Για πολλούς ίσως φανεί σαν έκπληξη πρώτου μεγέθους η νίκη της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ με την ΦΙΛΙΑ στο τέλος της αναμέτρησης με 67-65 αλλά για όσους είδαν την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ στο παιχνίδι με τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ θα είδαν τα σημεία εκείνα που μπορεί να κάνουν την διαφορά.Δεν ξέρω εάν πρέπει να θεωρηθεί έκπληξη η νίκη εκτός του ΑΡΙΩΝΑ  μια ομάδα που μας έχει συνιθήσει στις εκπλήξεις κυρίως εκτός έδρας. Καλό παιχνίδι στην ΚΟΜΟΤΗΝΗ μεταξύ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ και ΑΣΤΕΡΑ .


πηγή για τα παιχνίδια της καβάλας 
kavalasports.


 ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ
 Αγχωτική νίκη για την ομάδα των φοιτητών με αντίπαλο τον ΑΣΤΕΡΑ που ήταν διαφορετικός από το τελευταίο του παιχνίδι. καλό παιχνίδι αλλά αστοχία και από τις δύο ομάδες στο μέγιστο.
Σχολιασμός παιχνιδιού από ST.PAN.

Κοιτάς γύρω σου...Κόσμος πολύς κόσμο...Φοιτητές που ήρθαν να δουν τους φίλους τους...
Κοιτάς ξανά, βλέπεις μια ομάδα, μια οικογένεια...Παιδιά που βρίσκονται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους και τις μανάδες τους. Παρόλα αυτά έχουν φτιάξει την δική τους οικογένεια. Ο Καρυπίδης έβαλε τις βάσεις. Βάσεις ισχυρές που δύσκολα μπορεί να κατανοήσει κάποιος. Με πολύ δουλειά και σκυμμένο κεφάλι αυτά τα παιδιά κάνουν την αγάπη τους άθλημα και αυτό φαίνεται. Στο πρώτο ουσιαστικά παιχνίδι τους επιπέδου Γ' εθνικής μπήκαν εξαιρετικά και έδειξαν πως σιγά σιγά, μέρα με τη μέρα βελτιώνονται ατομικά και ομαδικά μέσα από τρομερή δουλειά. Λέξη κλειδί.
Στα αγωνιστικά, το παιχνίδι ήταν αυτό που όλοι περίμεναν...ΝΤΕΡΜΠΙ... Ο Αστέρας έχει κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτό φαίνεται. Καμία σχέση αυτή η εμφάνιση με τον αγώνα απέναντι στο Λευκιππο. Βέβαια μόνο η εμπειρία δε φτάνει. Μπορεί να ήταν το μοναδικό όπλο της Καβαλιώτικης ομάδας απέναντι στους φοιτητές αλλά δεν αρκεί. Το Δημοκρίτειο είχε να διαχειριστεί την εύκολη πρεμιέρα και το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι. Δε μιλάμε για 30αρηδες που έχουν συνηθίσει...μιλάμε για 20αχρονους που ξαφνικά παίζουν μπροστά σε 250 άτομα! Πέρασαν τις εξετάσεις και μάλιστα με πολύ καλό βαθμό!
Ανερχόμενη προπονήτρια που δεν έχει απολύτως τίποτα να ζηλέψει από τους συναδέλφους της, η κυρία Δόλωμα Δήμητρα διαχειρίστικε μαεστρικά το υλικό της και πήγε το παιχνίδι ακριβώς εκεί που ήθελε.
Το 50-42 μπορεί να φαίνεται υπερβολικό αλλά δεν είναι. Είδαμε τα πάντα, καρφώματα, κλεψίματα, τρίποντα, σκληρές και συνάμα καταπληκτικές άμυνες. Δυο ομάδες που το ήθελαν πολύ. Και πάλι όμως δύσκολα θα μπορούσε να χάσει το Δημοκρίτειο. Και πώς να χάσει με τέτοιο κόσμο στο πλευρό του! Αλήθεια τι ακριβώς θα γίνει μόλις πάει στην φυσική του έδρα ένας θεός το ξέρει...
Να θυμίσουμε σε όλους πως οι κανονισμοί έχουν ΑΛΛΑΞΕΙ και το αντιαθλητικό είναι πανεύκολο να συμβεί! 

Απο την Κομοτηνή για το xanthibasket.blogspot.gr , ST.PAN.
 θα ακολουθήσει ένα βίντεο απόσπασμα από την γενική εικόνα του παιχνιδιού.
Ένα μικρό δείγμα από το παιχίδι των δύο ομάδων μέσα από το επίσημο κανάλι στο YOU TUBE .

https://www.youtube.com/watch?v=9b3x6w2kkRA&feature=youtu.be 
 ΕΘΝΙΚΟΣ-ΣΟΥΦΛΙ
 Δεν είχε θέμα ο ΕΘΝΙΚΟΣ να πάρει την νίκη απέναντι στο ΣΟΥΦΛΙ.Η ομάδα του Σ.Τελούδη από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο επιβλήθηκε του αντιπάλου της  και στην συνέχεια απλά διατήρησε την διαφορά που δημιούργησε.
Το ΣΟΥΦΛΙ ισσορόπησε το παιχνίδι στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να κάνει τη διαφορά  και στην συνέχεια του 4ου δεκαλέπτου είδετην διαφορά να ανεβαίνει περισσότερο.

Δεκάλεπτα 30-13, 19-13, 12-13, 19-9
ΘΥΕΛΛΑ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Ντέρμπι το παιχνίδι μέχρι τα  μισά του τετάρτου δεκαλέπτου με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν πόντο πόντο. Στο τέλος η ΘΥΕΛΛΑ ξεκόλλησε και πήρε μια σπουδαία εντός έδρας νίκη.
ΑΟΚ-ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ
Δεν είχε καμία τύχη ο ΑΟΚ απέναντι στον ΛΕΥΚΙΠΠΟ . Η διαφορά των δύο ομάδων ήταν τεράστια κάτι που δείχνει και η διαφορά στο σκορ.
ΑΙΑΝΤΑΣ-ΑΡΙΩΝΑΣ
 Έκανε την έκπληξη ο ΑΡΙΩΝΑΣ και πήρε την νίκη μέσα στην κομοτηνή στο παιχνίδι με τον ΑΙΑΝΤΑ.
Για μια ακόμη φορά ο ΑΡΙΩΝΑΣ έδειξε πως μπορεί ναπαίζει καλύτερα εκτός έδρας παρά στην έδρα του. Εντός η πίεση που του ασκείται για νίκη τον αναγκάζει να χάνει τον προσανατολισμό του σε αντίθεση με τα εκτός έδρας όπου λειτουργεί με μεγαλύτερη σύνεση και περιμένει την κατάλληλη στιγμή να πάρει την νίκη.
ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ-ΦΙΛΙΑ
Μια σπουδαί νίκη για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ που αλλάζει και την υπάρχουσα κατάσταση για την διεκδίκηση των θέσεων 3-4 του ομίλου. Παρότι έχανε με διαφορά 10 πόντων η γηπεδούχος ομάδα πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και αμέσως την βάση στον χάρτη των διεκδικητών για τις πρώτες θέσεις αρκεί να έχει την ίδια αντοχή και συνέχεια. Είναι ακόμη ένα καλό στοιχείο για το τι θα ακολουθήσει στο πρωτάθλημα που σίγουρα δεν θα είναι βαρετό. Μπορεί ο ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ να είναι σαρωτικός με κάθε αντίπαλο και να χάλαει τον ανταγωνισμό  αλλά για τις θέσεις 3-4 θα γίνει σίγουρα μεγάλη σφαγή. Όποιος έχει υλικό και αντοχές θα κερδίσει μια θέση στο τέλος της κούρασας του πρωταθλήματος.

2η Αγωνιστική
Ημ/νίαΩραΓήπεδοΑγώνας          
14/10/20175:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ - ΑΣΤΕΡΑΣ 50-42
δεκάλεπ.20-14, 8-11, 9-9, 13-12
14/10/20173:00:ΑΛΕΞ/ΛΗΕΘΝΙΚΟΣ  -  ΣΟΥΦΛΙ     80-48
14/10/20177:00:ΚΟΜΟΤΗΝΗΑΙΑΣ - ΑΡΙΩΝ   52-56
14/10/20175:00:ΦΕΡΩΝΘΥΕΛΛΑ  - ΗΡΑΚΛΗΣ  75-62
15/10/20178:00:ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΟΛΥΜΠΙΑΔΑ - ΦΙΛΙΑ   67-65
14/10/20176:00:ΚΑΒΑΛΑΑΟ ΚΑΒΑΛΑ - ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ 37-90
δεκάλεπτα 9-15, 7-24, 10-30, 11-21

2 σχόλια:

  1. Τις παναγιας τα μάτια θα δούμε και σε αυτό το πρωτάθλημα. Χωρίς την υπερδύναμη, όπως πέρσι, θα κοντραριστουν στα ίσα όλοι και θεωρητικα(τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό) οποίος είναι ομάδα όταν πρέπει και το θέλει θα το πάρει κ ολας. Εκεί πάντως στα ανατολικά έχετε φαβορί και μάλιστα ξεκάθαρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιλάς για τον πρώτο όμιλο όπου φαίνεται πως θα υπάρχει μεγάλη κόντρα για την τετράδα αν και για την πρώτη θέση φιγουράρει ως φαβορί ο ΚΟΑΔ που το απόδειξε μάλιστα. Φέτος δεν έχει ΓΣΕ και είναι ανοιχτά όλα. Αυτό είναι καλό για πολλούς λόγους.
    Τώρα στο δεύτερο μέρος του σχολίου θα υποθέσω πως κάνει λόγο για τον ΛΕΥΚΙΠΠΟ. Και μόνο το αβαντάζ των δύο βαθμών διαφορά που ήδη έχει από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ είναι σπουδαίο. Με μία νίκη στην δύσκολη έδρα της ΦΙΛΙΑΣ και το πρώτο ντέρμπι στην ΞΑΝΘΗ είναι ξεκάθαρο ότι έχει το πάνω χέρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή