Δευτέρα 8 Μαΐου 2017

Γ΄ Εθνική. Δύσκολη συνέχεια.

Από την αγωνιστική που πέρασε έμεινε η ήττα της ΑΕΚ  από την ΧΑΛΚΓΔΟΝΑ και  η συντριβή του ΑΣΤΕΡΑ από τον ΓΑΣ. Παλιά γραμμάτια ανεξόφλητα .....
Η ΑΕΚ  έμεινε πίσω και ελπίζει στα μπαράζ ανόδου πάντα με την σκέψη ότι θέλει και μπορεί να σταθεί οικονομικά στην Β΄Εθνική.



Η σωτηρία του ΑΣΤΕΡΑ  περνάει από ΚΟΜΟΤΗΝΗ και  ΚΑΒΑΛΑκαι  συγκεκριμένα από την έκβαση του παιχνιδιού  ΑΕΚ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ και  ΣΑΝΤΑ-ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ.
Αν χάσει και στα δύο ο ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗΣ και κερδίσει αντίστοιχα τα δύο δικά του ο ΑΣΤΕΡΑΣ τότε και μόνο τότε ελπίζει σε σωτηρία.
Ιδανικός αυτόχειρας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο ΑΣΤΕΡΑΣ. Έχασε δικά του εύκολα παιχνίδια στις λεπτομέρειες και κυρίως παραδόθηκε αμαχητί στο πιο κρίσιμο παιχνίδι με τον ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ εκτός.
Αν τα καταφέρει μεγάλη μαγκιά του.
  1. Αν πέσει θα καταστραφεί μήπως το σύμπαν ???????
  2. Ποιός ήταν φέτος ο ΑΣΤΕΡΑΣ  και τι τελικά πρόσφερε στο τοπικό μπάσκετ?
 
 
Δεν καταστρέφεται τίποτα  αντίθετα μόνο θετικά στοιχεία μπορώ να διακρίνω φέτος .
Τα ίδια θετικά και στην άλλη ομάδα της πόλης που οδηγήθηκε για την νέα χρονιά στο τοπικό την ΣΑΝΤΑ.
Στην δεύτερη ερώτηση  η απάντηση είναι γνωστή από παλαιότερα άρθρα.
Είναι μια ομάδα που ανέβηκε στην Γ΄Εθνική χωρίς πολλές αλλαγές με κύριο στόχο να δίνει ευκαιρίες σε νέα δικά της παιδιά. Τι καλύτερο να υπάρχει ομάδα στην Εθνική κατηγορία με βασικό κορμό  παιδιά από τα σπλάχνα της?
Τίποτα είναι η άποψή μου. Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την εμπειρία που απόκτησαν αυτά τα παιδιά δημιούργημα της ομάδας . Με  λίγα λόγια είναι οι νέοι Αθανάσιάδηδες Ζαρωτιάδηδες Πενταζίδηδες γιατί όταν με το καλό γυρίσουν στην πόλη τους πάλι μετά το τέλος των σπουδών και δεν  κάνουν καριέρα σε μεγαλύτερη ομάδα εκτός της ΚΑΒΑΛΑΣ τότε η πόλη αυτή θα έχει μπασκετική συνέχεια.
Σίγουρα θα ήταν ότι καλύτερο να τα καταφέρουν και να παίζουν και την επόμενη χρονιά στην Γ΄Εθνική κατηγορία. Αλλά δεν χάνεται ο κόσμος εάν πέσει μια ομάδα. Η διαφορά είναι να στηρίζεται στο δικό της υλικό να μαζεύει πολύτιμες εμπειρίες και να τις κάνει πράξη την μεθεπόμενη χρονιά.
Αυτή η δουλειά που έγινε τα τελευταία χρόνια απέδωσε καρπούς βλέπε πρωταθλήματα εφηβικού .

Τα ίδια στην ΣΑΝΤΑ. αν και εδώ δεν έγινε επιλογή ήταν καταναγκαστική λύση
Δεν ήταν επιλογή γιατί έπρεπε να είχε γίνει πράξη την προηγούμενη χρονιά . Ας σκεφτούν αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας στα χέρια τους τι διαφορά θα υπήρχε φέτος εάν λειτουργούσαν διαφορετικά.
Η παρέα γέρασε και δεν το είχαν καταλάβει. Και σημασία έχει να αντιλαμβάνεσαι γρήγορα τα μηνύματα . Δεν γίνεται χωρίς προγραμματισμό  και με στυλ πάρε αυτόν και εκείνον και πάμε για άνοδο. Ο  χρόνος με δικαιώνει στα περισσότερα.
Αν η ΣΑΝΤΑ κρατήσει τον ίδιο κορμό στο τοπικό πρωτάθλημα την νέα χρονιά θα είναι από τις καλύτερες ομάδες. Φέτος τα παιδιά πάλεψαν έδωσαν την ψυχή τους  και θα ήταν άδικο να έρθουν πάλι λεγεωνάριοι και να το παίξουν έμπειροι παίρνοντάς την θέση τους για την οποία μάτωσαν.
Πόσο άδικο θα ήταν για τον ΣΑΜΑΡΑ (και τους υπόλοιπους) που πάλεψε τόσο πολύ να του πάρει την θέση ο πρώτος τυχαίος που έχει όνομα .

2 σχόλια:

  1. Σε περίπτωση υποβιβασμού και του Αστέρα, δίνεται εισιτήριο ανόδου και σε 2η ομάδα της Εκασαμαθ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή