Δευτέρα 15 Μαΐου 2017

Περί Φ4 ο λόγος.

Ακούγονται πολλά σχετικά με την διοργάνωση του Φ4.
Τα περισσότερα είναι τερατώδη και λόγια του αέρα.
Το τι πραγματικά θα γίνει θα το μάθετε από εδώ και μόνο από εδώ και αυτό για συγκεκριμένους λόγους τους οποίους θα αναλύσω παρακάτω.
Πρώτα ας δούμε το παρελθόν και τι τελικά είναι το μπάσκετ στην περιοχή.
Το μπάσκετ και σε τοπικό επίπεδο είναι ουσιαστικά ένα "προϊόν" το οποίο χρειάζεται κατάλληλη διαχείριση για να αποδώσουν τους ανάλογους καρπούς.
Με λίγα λόγια είναι ένα θεαματικό άθλημα και η καλύτερη απάντηση είναι φυσικά στην αντίπερα όχθη το ΝΒΑ.

 
Τα τελευταία χρόνια με πολλές προσπάθειες έγιναν ουσιαστικά βήματα κατάλληλης προώθησής του.
Το Φ4 στα αγωνιστικά τμήματα υποδομής την προηγούμενη και τη χρονιά που διανύσαμε ήταν η καλύτερη απόδειξη και με αυτό το τρόπο έφυγαν όλες οι αμφιβολίες για την επιτυχή τους διοργάνωση.
Ήταν πολλοί οι φόβοι εάν τελικά αυτός ο τρόπος διοργάνωσης θα είχε επιτυχία.
 Το πόσο είχε το ξέρετε όλοι σας.
Αυτή λοιπόν την καλή διοργάνωση και προσπάθεια φυσικό είναι να προσπαθήσουν να την πάνε ένα βήμα παραπάνω αντί όπως θα έχετε διαβάσει και πιστέψατε πως θέλουν να την αλλοιώσουν να την αλλάξουν ριζικά. Ακούγεται ότι μόνο Φ4  δεν θα γίνει οι προκριματικοί θα γίνουν σε διαφορετικές πόλεις και την ίδια μέρα και ώρα.
Καλά πιστέψατε ότι οι άνθρωποι του μπάσκετ θέλουν να βγάλουν τα ματάκια τους για να ευχαριστήσουν κάποιους. Ναι μπορεί με τον παραπάνω τρόπο να διευκολυνθούν κάποιες ομάδες αλλά ο τελικός χαμένος θα είναι το ίδιο το τοπικό μπάσκετ.
Έτσι λοιπόν σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω το Φ4  όχι μόνο θα γίνει όπως πρέπει αλλά θα έχει και πολλά βήματα καλύτερο.
Η πηγή που κινεί τα νήματα είναι το χρήμα - χορηγός για να στηθεί μια γιορτή γιατί σίγουρα μια οργάνωση επιπέδου όπως την σκέφτονται οι αρμόδιοι έχει κόστος.
 Από την διανυκτέρευση μίας ομάδας που δεν γίνεται να πηγαινοέρχεται από την τηλεοπτική κάλυψη επιπέδου βλέπε ΕΡΤ3 δηλαδή από ανθρώπους του χώρου που ξέρουν να παρουσιάζουν όπως του αρμόζει. Μια μικρή γιορτή πριν την έναρξη των ημιτελικών με παρουσία των πιο υψηλόβαθμων ανθρώπων του Ελληνικού μπάσκετ διαλείμματα μουσικά ανάμεσα στα δύο παιχνίδια και την ημέρα των δύο τελικών θα είναι η αποκορύφωση.
Αυτό θα είναι και μια μικρή απάντηση στο κατά πόσο η επαρχία μπορεί να διοργανώσει αγώνες επίπεδου  και μέσα από αυτό να αναβαθμίσει το μπάσκετ. Φυσικά η έδρα των αγώνων που θα ΓΙΝΟΥΝ 20-21/5/2017  θα είναι ο ΝΑΟΣ του μπάσκετ της περιοχής μας 
το κλειστό "Φ.ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ".
Και μην μου πείτε ως επιχείρημα πως είναι η έδρα του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ γιατί θα με πιάσουν τα γέλια. Δηλαδή δεν θα μπορέσουν να έρθουν οι φίλαθλοι του ΓΣΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ και ΦΙΛΙΑΣ ???Μήπως θα είναι γεμάτο από τους ΞΑΝΘΙΏΤΕΣ οπαδούς του ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ 4500 περίπου και δεν θα μείνει θέση για τους υπόλοιπους ???
Μόνο ως αστείο επιχείρημα μπορώ να το πάρω.
Δηλαδή εάν το ένα παιχνίδι γίνει στο ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ μεταξύ ΓΣΕ και ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ που δεν είναι έδρα του δεύτερου θα μπορέσουν να πάνε οι φίλαθλοι του ΓΣΕ και δεν θα μπορούν να πάνε στο Φ.Α.
Και μόνο το άκουσμα για έδρες στο τοπικό πρωτάθλημα το θεωρώ ως τραγική σκέψη .
Ναι είναι οριστικό στο Φ.Α  τα παιχνίδια Σάββατο και πρώτο μεταξύ ΦΙΛΙΑΣ -ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ στις 05,00 και στις 07,00  το δεύτερο ΓΣΕ - ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ.
Οι τελικοί την Κυριακή ο πρώτος 03,00 και ο μεγάλος τελικός 06,00  και αυτό γιατί θα μεσολαβήσουν και κάποια ωραία δρώμενα όπως τιμητικές πλακέτες σε ανθρώπους του χώρου κάποιες ειδικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις και αυτό γιατί συμπίπτει η όλη διοργάνωση με μια κατάλληλη εκδήλωση τριών ημερών του ΔΠΘ.
Βλέπετε η προβολή εμμέσως αυξάνει στο μέγιστο βαθμό. Και αυτό θέλουν οι υπεύθυνοι. Την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή του αθλήματος .
Και φυσικά όπως προανέφερα χρειάζεται χορηγός ο οποίος είναι μεγάλος και τρανός με αγάπη για το άθλημα τέτοια που θεωρεί πως η επιτυχία της διοργάνωσης είναι ένα στοίχημα και ανάλογα με τον βαθμό επιτυχίας θα σπρώξει όπως λένε αρκετό χρήμα έτσι ώστε τα πρωταθλήματα υποδομών σε πρώτη φάση Παίδων -Κορασίδων και Εφήβων να χορηγούνται πλήρως. Από διαιτητές μέχρι στολές παικτών. Και φυσικά σε κατ ιδίαν συζήτηση που είχα το Φ4  Ανδρών εάν έχει την επιτυχία που περιμένει θα είναι ο οδηγός για ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ  στον χώρο.
Καιρό είχα να δω άνθρωπος με τόση διάθεση ειλικρινή και όχι υποσχέσεις που αλλάζουν πριν τελειώσει ο πρώτος γύρος ενός πρωταθλήματος. Μάλιστα οι εγγυήσεις που μου έδειξε είναι απλά απίστευτες.
Βλέπετε λοιπόν ότι γνωρίζω πολλά γιατί απλά έτρεξα παρασκηνιακά για να γίνει μια σπουδαία γιορτή. Και δεν μπορώ να καταλάβω τι συμφέροντα παίζονται πίσω από τις διαρροές που γίνονται.
Εάν επιμένουν και πιστεύουν ότι η δική τους πρόταση είναι καλύτερη τότε λυπάμαι και την επόμενη φορά δεν θα κάνω τίποτα. Θα τους αφήσω πάλι μόνους να οργανώσουν καμιά γιορτούλα κανένα καφέ με λουκουμάκι .
Εδώ κύριοι παίζονται πολλά έχει στηθεί μια ολόκληρη γιορτή με μεγάλο κόστος είναι αλήθεια που όμως δεν θα επιβαρύνει κανένα. Αντίθετα όλοι οι παίκτες θα πάρουν τα δωράκια τους και ο πρωταθλητής πέρα από την άνοδο θα κερδίσει και κάποια έξτραδάκια.
Δεν λέω άλλα γιατί θα χαλάσει η γιορτή.
Πάντως να συγχαρώ για την απόλυτη σιωπή και εχεμύθεια που έδειξαν οι διοργανωτές πλην φαίνεται κάποιου "βαθιού λαρυγγιού" που λάλησε αλλά αυτό δεν μειώνει σε τίποτα την προσπάθεια και κυρίως την υπόσχεση που δόθηκε εδώ και δύο μήνες να μην διαρρεύσει τίποτα.
Υπομονή και θα δείτε πως υπάρχουν και ιδέες και λύσεις αρκεί όπως έγινε να υπάρχει όρεξη και αγάπη για το μπάσκετ.

Έτσι για να ξέρετε το κόστος της εκδήλωσης θα είναι πάνω κάτω
 (και τα γεύματα των παικτών επίσημο δείπνο με την λήξη) περίπου 5400 ευρώ. 
Και είναι ήδη πληρωμένα.
 Πιστεύω ότι τα πήγαμε καλά  !!!!!

4 σχόλια:

  1. Καλα τα λες αλλα δημιουργει προηγουμενο...του χρονου και αν γινει σε αλλη πολη θα υπαρχει χορηγος τον μεθεπομενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Nαι η ΕΡΤ3 δεν ενδιαφερεται να καλυψει τηλεοπτικα τα παιχνιδια του Ηρακλή στην Α2 και θα τρέξει να καλύψει το Λεύκιππος-Ελευθερούπολη και το Ορεστιάδα-Δημοκρίτειο..Λογικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ξεχνάς ή δεν ξέρεις ποιός είναι ο Διαχειριστής ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. telika ti 8a ginei 8a pane xamena ta 5400 Euro tou ependiti sas?

    ΑπάντησηΔιαγραφή